Hirdetés
- Apple notebookok
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elkészült az adventi hardverfelfújt
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranagol_5
senior tag
válasz MasterDeeJay #27264 üzenetére
1366-ból a 6 magosokat érdemes beszerezni, nekem is az van. 771-est érdemes még venni, egy jó 775-ös lapba átalakítóval becsattintod a 4 magos xeon-t, és gyakorlatilag egy Q9xxx-es procid van plafon 10k-ból.
Más: Az IBM PS/2-őm egyszer beindul, egyszer nem. Kontakt hiba?
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Sanchez638 #27278 üzenetére
Az teljesen jó ár, tekintve, hogy egy Q9550 pl 30k körül szokott lenni aprón.
MasterDeeJay: Nagyjából ennyire (gyors mérések).
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz MasterDeeJay #27287 üzenetére
Nyilván a képek, amiket betettem az 1366-osra vonatkoztak.
Egy sima deszktop 1366-os lap meg egy ilyen proci meg van 50k-ból. Mivel ezeknek a xeonoknak a 65W-os TDP miatt alacsonyabb a gyári feszültségen üzemel, eléggé jól húzható, mint láthatod az enyém is 3ghz-en megy 41%-os tulhajtással alig 1 tized volt plusszal. Rammal sem kell szarakodni, megy dual-ba is meg tri channelben is.Majd öcsémnek szólok, hogy lőjön pár tesztet a 771-eséről, ami 775-ös lapban van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz MasterDeeJay #27320 üzenetére
Hát nem tudom, de tapasztalatom szerint az én xeon-om körbe röhögi a 6magos phenom 2-t..
-
Ranagol_5
senior tag
válasz MasterDeeJay #27332 üzenetére
1366-nál az ES nem jelenti azt, hogy szorzózár mentes. Nekem 920-asból volt ES procim, ugyan olyan volt, mint a többi. Annak a foxconn lapnak meg sokallom az árát. Nem tud semmivel sem többet, mint egy Asus P6T vagy egy MSI x58, azok még is 20k körül szoktak menni. Nekem egy evga x58 classified lapom volt. Annó 100k-ért vettem, rá is faragtam vele. Stabil volt, meg minden, csak a biosa folyton cseszekedett, nem látta a 3. memóriát meg egyebek.. El is adtam, azóta P6T V2 deluxe van, ebbe bele csapattam a xeon-t, felhúztam 200-ra a BCLK-t meg 15x-re fixáltam a szorzót, és azóta megy 24/7.
Nekem van sata3 bővítőkártyám, egy ASmedia asm1061. Kingstone SSD-kel meg crucial-al szakít, mint az atom, de nekem a Samsung 840 evo-val sem meg a corsair force 3-al sem megy úgy, ahogy szeretném, szóval nem éri meg, sata2 simán hozza nekem a samu-val a 250mb/s-ot, ami több, mint elég.
ICH10 SATA II + Samsung 840 evo:
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz MasterDeeJay #27360 üzenetére
Van róla egy jó leírás logout-on. Annyira kell csak figyelni, hogy xeonoknál a az uncore órajel csak 1,5x-e a memóriájénak, nem pedig a 2x-ese.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz MasterDeeJay #27403 üzenetére
Nézd meg például ezt. Az itt látható prociból ebay-en is szokott lenni 40-50k-ért, és mint 1366-nál, az összes 2011-es lap megzabálja a xeon procikat.
-
Ranagol_5
senior tag
Nekem sokáig meg volt az asus P4S800-as SiS 648FX-es deszkám. Ha nem lett volna kompatibilitási baja a Geforce 6600-osommal, akkor nem cseréltem volna le akkor, amikor lecseréltem. De mivel egyrészt a driver Geforce 6600 Go GT-nek ismerte fel, és a játékok televoltak textúra hibákkal, így kénytelen voltam eladni, és venni egy Asus P4P800-X-et.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz cheatergs #27434 üzenetére
Egy sima NF-es lappal valóban jobb lenne összehasonlítani, de nekem pölö még sosem volt a kezemben NF1-es alaplap, sőt, még látni sem láttam.
-
Ranagol_5
senior tag
Egy kérdés. Valakinek van tipje/tapasztalata, hogy melyik lehet a gyorsabb? Egy C2D E6320 vagy egy AM2-es Athlon64 x2 4400+?
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #27662 üzenetére
Ha már matrox, akkor nekem meg egy ilyenem van:
Csinálj egy pendrive-ot a HDD Regenerator-ral, és azt told neki. Hosszú idő lesz, de nekem a z 500as vinyómat 83%-os kondíción fixálta. Úgy féléve nem romlott és megy, mint a szél.
Szerk.: Látom már más írta előttem.
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Peter789 #27685 üzenetére
Van kábelem hozzá, igen. (amit véletlenül szereztem, mert haverék valami dvi-os elosztót akartak rendelni és ez lett belőle, én meg lenyúltam )
Egy compaq workstation-ben van, és ahhoz is járt gyárilag. Még telepítenem kéne rá egy oprendszert, majd ha megcsináltam, megnézem mit tud.
Én azt olvastam, hogy a 4gpu nem igazán "dolgozik együtt", csak a 4 monitor meghajtására képes, mert ugye mindegyik 1-1 monitorért felel.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Sanchez638 #27762 üzenetére
"De lassan össze rakok egy p3-as gépet, amiről hálózatról tudok csatizni minden gépre, ilyesmit csinált már valaki itt?" - Ezt hogy érted?
Bacsis: Fújd ki sűrített levegővel a memória foglalatokat, meg nézd meg hogy a tüskék jól állnak-e benne.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz MasterDeeJay #27792 üzenetére
Ha a Q9XXX-es szériát ismeri, akkor ez is menni fog. Szerintem ez jóval olcsóbb. PH!-n meg lehet venni átalakítót 800 forintért.
Fenyő: Próbáltad átírni a kártya mac címét manuálisan? Másik gép lanon megy ugyan azzal a routerrel?
-
Ranagol_5
senior tag
válasz MasterDeeJay #27797 üzenetére
Ezekkel a procikkal több az, mint netezős gép. Öcsémnek ugyan ilyen van, és elég királyul szakít neki a gépe SSD-vel.
-
Ranagol_5
senior tag
-
Ranagol_5
senior tag
-
Ranagol_5
senior tag
válasz DarthSun #27862 üzenetére
Nekem ez inkább úgy tűnik, hogy annyit csinált, hogy feltett egy ramdrive-ot, gondolom az lefoglal a 2gb-ból x mennyiséget, és a windows 98-nak meg marad annyi, amennyitől nem farcol be. Képtelenségnek tartom, hogy ha valóban 2gb memóriát látna a 98 és használna, akkor ennyi ideig tartan a betöltés a "win" parancstól számítva.. Egyébként is azt magyarázza, hogy mennyivel gyorsabban fut ramdrive-on minden 98 alatt, meg hogy érdemes oda tenni a swap file-t mert gyorsabb lesz a rendszer. Magyarul a virtuális memóriát egy virtualizált memóriára rakod és szerinte ez olyan, mintha valóban 2gb rendszer memód lenne, ha akkora méretüre állítod a virtuális memóriát..
Szerk.: Nem rossz ötlet, csak kicsit gagyi..
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz #94257664 #27864 üzenetére
Attól még több, mint ferdítés volt, hogy 2gb rammal futtatod a 98-at. Mert igazából fizikailag 512-őt használ az operációs rendszer, csak fel raktad a swap-ot egy ramdisk-re..
-
Ranagol_5
senior tag
válasz MasterDeeJay #27924 üzenetére
A gatyád meg rámegy a villanyszámlára + nincs rajta túl sok memória foglalat, ddr2 ecc meg lassú, mint a tetű. Ja, és a SAS vezérlője ugyan kompatibilis a SATA-val, de ne várj tőle csodát sebességben sima sata vinyókkal, vagy akár SSD-vel.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz MasterDeeJay #27927 üzenetére
Egy szerveren energia management?! Ugye csak viccnek szántad?
Azthittem legutóbb már lebeszéltünk az ilyen dupla procis rémálmokról. Semmi értelme, ha csak nem vagy masszív AutoCAD-es vagy Maya-ás, vagy esetleg hyper-v-ben kell virtualizálnod?
Egy sima 6 magos 1366-os xeon, amit már linkeltem is + ha nagy a ram igényed 6x4gb ddr3 1600, és jónapot.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
Van egy ilyen socket 3-as deszkám. Egy 486DX4-et raktam bele. Namost, első kérdésem, mert nem teljesen egyértelmü a manual-ból, hogy a WT/WB-t kell-e állítanom egy AMD 486DX4-nél? A másik kérdésem, mi az-az MCLK? És végül a legfontosabb kérdésem, ha VL bus-os I/O kártyát rakok bele, akkor annak van mérhető sebességbeli előnye a sima ISA bus-ossal szemben? Most egy VL-es I/O kártya van benne és egy VL-es Spea V7 Mirage (s3 klón.. igen, voltak akik még az s3-at is képesek voltak klónozni.. )
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
Ez a proci kérlekalásan egy AMD A80486DX4-100SV8B. Gondolom, akkor a B végződés miatt WB-s. Melyik módban a gyorsabb?
Már csak egy jumper leírás kéne a I/O kártyához, mert én nem találok semmit. A nyákra szitázva az van, hogy TS-5188VL-S V2.1, erre nincs találat. A chipje meg Tans TS5188. Erre van találat, csak sima isa bus-osban.
-
Ranagol_5
senior tag
Hát, megnéztem egy sima 16bit-es isa-ás tans ts5188-as leírást, az alapján kb default beállításokon lehet a cucc. Arra leszek már csak kiváncsi, hogy mekkora lesz a legnagyobb HDD amit felismer. Annó nekem a socket 3-as 486-osom nem igazán evett meg 1,5-2gb-nál nagyobb hdd-t.
-
Ranagol_5
senior tag
Csináltam egy 3Dmark 2000-et a Compaq workstation AP550--en a quad G200-as Matrox-szal, de olyan eredményt kaptam, hogy majdnem elsírtam magam.
2xP3 866Mhz
512 600Mhz-es RD Ram
35Gb 160-as SCSI merevlemez
Intel i840-es chipsetMár csak az nem értem, hogy miért írja ki az Aida64 AGP 2x-esnek, amikor PCI-os a VGA..
-
Ranagol_5
senior tag
válasz DarthSun #27965 üzenetére
Ugyan 32mb-os a kártya, de minden "gpu" csak 8mb-ot kap belőle, szóval a 3dmark2001 el sem indult, mert keveselte a memóriát.
Szerk.: Viszont még borda nélkül sem melegedett egyik chip sem rajta..
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Sanchez638 #27967 üzenetére
A diamond tudomásom szerint ugyan olyan bérgyártó volt, mint pölö most a sapphire vagy a C3D.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz DarthSun #27969 üzenetére
Megy az XP-n egyáltalán? Ha megy, akkor később kipróbálom. Most egyenlőre egy HD3850 van benne. Egész pofás eredményt köpött ki a 3dmark03.
Szerk.: Jut eszembe, nincs valakinek eladó 256-os 600mhz-es RD Ramja?
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz DarthSun #27978 üzenetére
Hát, mivel a chipset simán eszi a 133-as FSB-t, így ha találni, beszereznék két FCPGA2 - SLOT1 átalakítót és beledomborítanám a tualatinokat. Meg ugye még +2x256Mb 600Mhz-es RD RAM, és akkor talán meglenne a 17-18k pötty. Bár 4x512 800Mhz-es memónak jobban örülnék, de kétlem, hogy találok egyhamar.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz DarthSun #27980 üzenetére
Ebay-en találtam 9k-ért 800mhz-es ramot 4x512-őt. Erősen gondolkozom rajta. De csak akkor lenne értelme, ha menne a gép tualatinnal. Valakinek nincs kölcsönbe egy ilyen átalakítója kipróbálni? Ha működik, akkor felhajtok 2db-ot.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz DarthSun #27982 üzenetére
Most is 866-os rézbánya p3-as pentiumok vannak benne, szóval csak a tualatin lenne előrelépés. Vajon a 4x-es AGP vissza fogja a 3850-et?
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #27986 üzenetére
Viszont ennek a chipset-je nem olyan finnyás, mint ami a te dual tualatinos deszkádon van, vagy ami a dual socket a-s lapokon volt. Beraktam és pöccre ment. Driveres gond sem volt. Most egyenlőre listákat olvasgatok a multi core játékokról, mert meg akarom rittyenteni valami olyan gammával, ami képes 2 szálon dolgozni.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Balathruin #27988 üzenetére
Akkor már a quad G200-as 4 monitor 4 játék, nem?
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #27992 üzenetére
Hát mester, nem egészen. Találtam egy listát, amin van jónéhány, de pl a quake 4 is csak patch után volt több szálu.
Itt a lista:
==================Quad Core=====================================
Alan Wake - Ground up quad core support.
Bioshock (Unreal Engine 3) - Quad core support.
Call Of Duty 4 - Ground up quad core support.
Company of Heroes - Ground up quad core support
Crysis - MP Beta Dual Core support, full game ground up Quad Core support.
DiRT - Ground up quad core support (up to 8 cores reported).
Flight Simulator X - Quad core support with patch.
Lost Planet - Ground up quad core support. (octa core support as well).
MOH: Airborn (Unreal Engine 3) - Ground up quad core support.
Supreme Commander - Ground up quad core support.
The Elder Scrolls: Oblivion - Quad core ground up, can use 5 threads.
World in Conflict - Ground up quad core support.
Unreal Tournament 3 (Unreal Engine 3) - Ground up quad core support.
==================Dual Core=====================================
Age of Empires 3 - Dual core support.
Call of Duty 2 with 1.01 smp patch - Dual Core support
Enemy Territory: Quake Wars - Native dual core support (possible quad, need confirmation).
EVE online - Dual core (possible quad core, need confirmation)
Falcon 4.0 - Some Support, extent unknown.
Galactic Civilizations II - Dual core support.
Gothic 3 - Dual core support.
HL2: Orangebox - Dual core support
Stalker - Dual core support with 1.0004 patch.
Quake 4 - Dual Core with patch.
Titan quest + Titan quest Immortal Throne - Dual core with patch.
World of Warcraft - Dual Core with patch.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #27996 üzenetére
A listán szereplők nagyrésze azért elég gyászosan menne még tuán is. Tekintve az utasításkészlet hiányoságokat.. De majd meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #27998 üzenetére
Én is úgy fogok neki esni minden valószinüséggel..
Ami viszont szemet szúrt, hogy majdnem fele annyi pontot kaptam csak 3Dmark2001-ben, mint te a gyári órajelen járatott tualatinnal.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
-
Ranagol_5
senior tag
-
Ranagol_5
senior tag
7800GS-ről jutott eszembe, hogy van egy Gainward Bliss 7800GS+-om, aminek a VRM része van megdögölve, illetve egy IC éget meg rajta.
Egy ilyen lenne rajta eredetileg:
Ha valaki megtudná nekem csinálni elég boldog lennék, és nyilván nem ingyen.
-
Ranagol_5
senior tag
A nagyobbik az égett a mellete lévő szimplán zárlatos lett, valószinüleg a megégett miatt. Egyébként igazad van, 1-et említettem, de kettőt kell cserélni rajta.
A második képhez oda írtam fölé, hogy az minta kép, hogy ilyen IC kell rá.
Egyébként ennél jobb minőségü képet annó nem tudtam csinálni, mármint az első képre gondolok, de abból gondolom, hogy égett, hogy meg van égve.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz zoltanz #28019 üzenetére
Azt ami 3k én is megtaláltam, csak az nem póstáz magyarországra, a másikat nem láttam, viszont ott meg több a levele, mint a húsa..
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Ganz-[HUN] #28052 üzenetére
Bizony.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #28002 üzenetére
Azért azon röhögtem, hogy 3Dmark 2001-ben is és 2003-ban is megveri Akosf dual duronját. Pedig majd 500mhz hátrányban vannak az én pentiumjaim.
Szerk.: Most néztem vissza az eredményeit, azért most válaszoltam.
Ha nyáron lesz lan, akkor mi megyünk.
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz MasterDeeJay #28089 üzenetére
Ugyehogy megmondtam? Öcsémnek DDR3 1600mhz-es rammal meg 3ghz-re húzva elég jól megy..
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #28098 üzenetére
Mennyi az a jó ár?
Az, hogy ezek mennek, nem biztos, hogy ez is fog. 771-es Xeonból nem kezel mindent a 775, vagy nem jól fogja kezelni.
Főleg annak fényében, hogy desktop-ban nem emlékszem 2magos HT-s netburst pentiumra..Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest