- BIOS frissítés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Adtam neki plusz feszt és emeltem órajelet is. Most 4,3GHz és 1,334 terhelés alatt. Majd próbálgatok elvenni tőle feszt, de egyenlőre arra jó volt hogy lássam megy-e feljebb.
Viszont, mennyi az a hő, amit szeret az fx? Most intelburn és prime alatt is túlment 70 fokon, így leállítottam. Ez már nagyon soknak tűnt. -
dethroner
veterán
válasz
Pancsermeste #65548 üzenetére
Ok, de eddig nem kellett a fesszel szórakozni, az éveken át használt E6750-et szorzó+fsb emeléssel simán felment 3,2gigára, aztán a phenom 2 is szorzó emeléssel ment egy minimális tuning alatt 3,7gigián. De most szeretnék picit jobban finomhangolni, és nem tudom melyik végén ragadjam meg a problémát.
Ha a feszt auto-n hagyom, és kikapcsolom a tdp limitet, akkor mindig emel a feszültségen az órajel emelés hatására? -
Pancsermeste
őstag
válasz
dethroner #65547 üzenetére
Nos, azért a teljesítménynek ára van. Azonos órajelen, 4 magot használó progiknál a teljesítmény elmaradhat a Phenom-hoz képest. Viszont, ha mind a 8 FX mag dolgozik, akkor teljesítményben elhúz a Phenom-tól, viszont a fogyasztás is jóval magasabb lesz.
A current capability értékekkel nincs semmi baj, jó az úgy, de csak akkor érdemes emelgetni, ha szükséges. 4,2GHz-nél még biztosan nem kell.
"Ha az offset módban a feszen birizgálok, akkor az ugye azt kell mutassa hogy az auto feszhez képest mennyit emel, illetve mennyit csökkent rajta?" - A CPU VID értéket offseteli. Ha simán hagyod AUTO fesz beállításon, akkor ennél jóval többet ad neki. Az "E"-s prociknak elég alacsony a VID-je, így "-" offsettel nem is nagyon lehet játszani.
Valós 1,4V-ig simán mehet (megfelelő hűtéssel feljebb is). Én magam még nem mentem 1,4V fölé.
-
dethroner
veterán
válasz
Pancsermeste #65545 üzenetére
Most már magam sem tudom mi a fontos. De az tuti ha már váltottam a phenomot, akkor vagy egyen jóval kevesebbet, vagy ugyanolyan fogyasztás mellett legyen sokkal magasabb órajel.
A current capability értéket is Vizion értékeiből állítottam be.
Lássuk először azt, mi a minimum fesz, amin elmegy 4gigán, aztán lessük meg a hűtőmmel mi a vége a procinak.
Ha az offset módban a feszen birizgálok, akkor az ugye azt kell mutassa hogy az auto feszhez képest mennyit emel, illetve mennyit csökkent rajta? Ha már sárgába hajlik az érték, az még belefér? Mi a max, amit szabad még adni neki? -
Pancsermeste
őstag
válasz
dethroner #65542 üzenetére
Alapjában véve alig van egy-két opció, amin állítani kell/érdemes.
Ezek a kívánt órajel, a hozzá a szükséges fesz offsetelése, APM, Turbo disabled, és nagyjából kész is.C6 is maradhat Enabled, HPC viszont lehet Disabled ( - ha amúgy is fontos az alacsony fogyasztás. )
A Current Capability értékeket felesleges feltolni ezen a szinten. (Majd, ha 5 GHz körül/fölött jársz, akkor lehet, hogy hozzá kell nyúlni) -
dethroner
veterán
Kösz a segítséget srácok. Bocsi hogy eddig nem reagáltam érdemben a javaslatokra, de eddig volt egy csomó más dolgom, most pedig lesz egy focimeccs amit mindenképp meg kell néznem. De utána komolyan ráfekszem
Amúgy a képeket megnézve, a bios jól volt beállítva? Nincs semmi olyan amin érdemes változtatni? Persze feszültségen kívül -
Jester01
veterán
válasz
dethroner #65523 üzenetére
Teljesen fölöslegesen lovagolsz ezen a 95W-on, az idő nagy százalékában úgysem fog maxon pörögni a procid. Amikor pedig kell, akkor zúzzon már rendesen. Átlagban bőven 95W alatt lesz.
Példa:
cpufreq stats: 4.40 GHz:5.82%, 4.00 GHz:0.01%, 2.80 GHz:0.64%, 2.10 GHz:3.68%, 1.40 GHz:89.85%
-
Pancsermeste
őstag
-
Plasticbomb
addikt
válasz
dethroner #65537 üzenetére
egyszerűbb lenne, ha olyasmiket, mint pl digi vrm stb feltolsz maxra, majd os alól valami tuningprogival szépen lépteted vissz a feszt, amíg stabilan fut a prime95. az adataidnál lévő alaplapot használod? Akkor pl felraksz egy wint, csak a wint, max drivereket, meg primot, mellé ai suite, prime elindít, kb 10-15 perc, mire végig megy az első teszten, ha akkor nem ír hibát, leállítod, léptetsz ai suite ban egyet lefele a feszből, majd prime95 megint, ha megint stabil, megint léptetsz egyet lefele. Közben minden léptetésnél írd fel egy cetlire vagy a telódba, hogy épp mennyin tartasz.
Nem tudom, van-e olyan alkalmazás FXekhez, mint pl a Kaveri/Godavari (Carrizo) Apukhoz a K15TK, amivel egérrel kattintgathatod a proci különböző Pstate állapotait, ha igen, akkor ai suite sem kell, és nem fog bekavarni. (Amdmsrtweaker-t tudom, viszont az parancssoros móka, annyira nem felhasználóbarát....)Ilyen a K15TK:
-
dethroner
veterán
Hát én már nem tudom hogy a francba megy mindenkinek olyan jól az FX
Ha a feszhez nem nyúlok, a bios szerint 1,24 körül kap, ez terhelve 1,36V. Ha offset módban csak egyet is pöccintek lefelé, már csak 1,17V a biosban, amivel el sem indul. Lejjebb veszem az órajelet 4gigáról 3,8-ra akkor elindul ezen a feszen is, de intelburn alatt hibát dob.
Gondoltam ha nem megy lefelé, akkor menjen felfelé. 4,2GHz-re állítottam és próbálkoztam, feszt pakoltam neki, már sárgába fordult a számláló azt hiszem valami +0,075V körül járt, de a bios reastart után még mindig csak 1,26V-nál járt. Ennél feljebb nem mentem, de ez után el sem indult a win. Már a post után kifagy, volt többször hogy azt írta megsérült a win, javítani akarta de közben is többször kifagyott, volt hogy közben újraindult, de nem tudta betölteni az asztalt. Megdühödtem, mindent defaultra és most legalább elindult. -
dethroner
veterán
Na most vagy kifogtam egy feszültség éhes darabot, vagy én lőttem mégis valamit szarul be. A legkisebb fesz csökkentésre be sem tölt a win.
-
dethroner
veterán
Kössz, Urak
Ki fogom próbálni hogy ezen a feszültségen mi a vége, meg persze azt is hogy ehhez a 4GHz-hez mennyire lehet lejjebb venni a feszt. Nem tudom mennyire jól fogalmazom meg a kérdésem, de ha nem szeretném átlépni a 95W tdp határt, akkor mennyi lehet az a fesz maximum, amit adhatok a procinak? Vagy ha engedélyezve van az APM Mode, akkor úgyse lépi át, adhatom neki bátran? -
.zSoLTi.
senior tag
válasz
Pancsermeste #65525 üzenetére
-
lee56
őstag
válasz
Pancsermeste #65525 üzenetére
Najó ne menőzz, a tiedet amd szimpatizáns intel mérnökök készítették, akik beépültek a cégbe.
De tényleg a legtöbb átlagos 4GHz fesz valahol 1.25-1.3 Volta körül lehet inkább -
Pancsermeste
őstag
-
dethroner
veterán
válasz
Gstyler #65522 üzenetére
Na, egyenlőre annyit csináltam, hogy a topik elején levő bios képekhez kb 90%-os belőttem az értékeket.
A tdp limitet nem akarom kikapcsolni, azért vettem a phenom helyett ezt a procit, hogy valamivel takarékosabban működjön, szóval akkor maradjon meg 95W alatt. Egyenlőre 4GHz-re tettem, feszhez nem nyúltam, terhelés alatt 1,368V a max amit kap. Ez normális, vagy ez is sok ilyen órajelhez? -
dethroner
veterán
válasz
antihero0112 #65520 üzenetére
Naná
Már bent van a proci, a bios defaulton, most kezdem beásni magam a rejtelmekbe, kezdem olvasni a topik összefoglalót. De azért pár nap beletelik, mire szerintem elég időt tudok szánni az összes érték finomhangolásra.
-
rovtiv3
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Nem feltétlenül idevágó dolog, de mégiscsak itt vagyok "otthon".
Egy kis problémám akadt. Ma délelőtt vettem észre, hogy az energiagazdálkodás nem működik, a procim folyamatosan max. órajelen pörög (4816MHz). Ezzel együtt az energiagazdálkodási lehetőségek beállításaiban simán eltűnt az az opció, ahol százalékosan meg lehetett adni a proci frekvenciájának alsó határát. Win7-em van, a konfigom a bemutatkozásban. Nálatok is történt ilyesmi? Vagy nálam van a bibi? (A Windows nemrég frissített.)
A segítséget előre is köszönöm. -
Omli85
őstag
válasz
x64emulator #65510 üzenetére
Elvileg annak a tápnak bőven elégnek kéne lennie még egy nagyobb étvágyú vga mellé is.
Driver verzió? Oprendszer? Esetleg egyéb program nincs telepítve a vga mellé MSI AB stb hasonló ami bekeverhet? Ha garis a vga én visszaküldeném csekkolják le.
Ha nem garis akkor én azért rápróbálnék vagy a driverben OC-nál plusz powert tolni neki, hogy úgy stabil e vagy eldobja magát úgy is.(#65512) antihero0112: Amennyiben a Crimson Edition 16.5.1 Hotfix-el is csinálja akkor valami gond valószínű van mivel azzal simán működnie kell.
-
antihero0112
tag
válasz
Szia, nekem is hasonló problémám van, felraktam a forzát, és csak 5fps-t adott vele a gép, aztán megnéztem és más játéknál is ezt csinálta.
Drivert frissítettem, újraraktam a gépet, videókarit tisztítottam, most meg idle alatt cicereg a karim, néha elszáll a driver forza alatt, és kifagy a gép, pont úgy mint amikor indítanám a versenyt.
Én driver hibára gyanakszom, most várok a frissítésre, de legalább az fps-ek visszaálltak.
Remélem nem a kártyám döglődik, és csak driver hiba. -
Pancsermeste
őstag
válasz
VGA hibára nem gondoltál?
-
x64emulator
tag
Sziasztok!
Van egy probléma a gépemmel, amiben ha tudnátok segíteni azt nagyon megköszönném.
A probléma alapvetően a videókártyámmal függ össze, de nem tudom mi okozza a furcsaságot.Van egy AMD Gigabyte R9 270 (OC) féle karim, mellette AMD FX-8350 proci, illetve még 8giga Corsair dual ch. RAM stb...és ez mind egy Gigabyte 990XA-UD3 alaplapon.
Minden gyári órajelen megy.A gépem eredetileg egy CM GX-550W-os táppal ment, aztán fél év elteltével azt tapasztaltam hogy komolyabb leterhelésnél (pl GTA 5, FarCry 4, Fallout 4 alatt, de mondjuk nem CS:GO-nál) elsötétül a kép, a hang lefagy, és a videókártya leáll.
Ezért utána kérdeztem hogy mi lehet a gond és mivel nem minőségi a táp, így azt mondták hogy ezt kellene cserélni egy jobbra. Így vettem egy Thermaltake London 550-et. A helyzet egy cseppet sem javult.
A sötét képernyőt és a GPU leállását instant el tudom érni a Heaven Benchmark programmal (kb 2 perc és kifingik a gép).
Nagyon megköszönném hogyha valaki tudna segíteni hogy mi okozhatja ezt a dolgot. Mi az amit cserélni kéne. Hozzáteszem hogy a videókártya nem akkor kapcsol ki amikor 60-70°C-os hanem, akkor amikor épp elindul egy komolyabb grafikus leterhelés.
-
krisz4b70
aktív tag
válasz
Pancsermeste #65507 üzenetére
Megtörtént.
Nem értem ha tudja, hogy nem az, mért így hirdeti. Megkímélt volna engem is és magát is.
Vissza kérem pénzem, aztán vissza küldöm lapot. Remélem egyáltalán visszaír.Jajj elrontottam szerkesztést, bocsi
-
krisz4b70
aktív tag
válasz
Pancsermeste #65507 üzenetére
Megtörtént.
Nem értem ha tudja, hogy nem az mért így hirdeti. Megkímélt volna engem is és magát is.
Vissza kérem pénzem, aztán vissza küldöm lapot. Remélem egyáltalán visszaír. -
krisz4b70
aktív tag
Üdv!
A sima m5a97 lap mennyivel rosszabb mint az evo?
Rendeltem egy evo-t használtan de ez csak a sima lap.
Legszívesebben a fejéhez vágnám az eladónak. -
lovas001
aktív tag
válasz
Cseneles #65500 üzenetére
Nos én úgy kezdenék hozzá hogy mindent levennék közel alapra vagy az alá. Ez alatt azt értem hogy nb, nb-ht 2200, ramokat 1600 gyári fesz mellett. az összes energiagazdálkodási funkció kikapcs, apm engedélyez. Fsb 200 ra fixáld először és csak a szorzó és a fesz emelés amit csinálj lépcsönként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BIOS frissítés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Tesla topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest