- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #9533 üzenetére
Bár határozottan úgy gondolom, hogy jó volna, ha 8 mag már nem a $300-500 árszintre kerülne, hanem $300 alá, egy magszám duplázásnak sok értelmét én se látnám.
Szerintem a Strix-szel mutatott irány ebben a kérdésben megfelelő.
Számomra is csak az a kérdés, hogy vajon különböző típusú magok egy, vagy különböző clusterre vannak-e felfűzve és/vagy utóbbi esetben mi lehet a megoldás a késleltetés csökkentésére
Jelen tudásom szerint a Strix Point esetén a 8+4 külön clustert jelentenek. -
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #9533 üzenetére
"szerintem a magszám növelésének a PC/Desktop -on
a memória sávszélesség a legnagyobb akadálya.
egy 2 csatornás memóriával 32 erős magot nem igazán lehet kiszolgálni."
Annyiból vitatkoznék veled, hogy azt láttuk, hogy gyors DDR4-el elég szépen kifutotta magát annak idején a Ryzen 5950X, nem tökéletesen, de csak enyhén limitálva az alacsonyabb magszámú modellek alapján számolt ideális skálázódáshoz képest. Manapság, gyors DDR5-el ennek a sávszélessége duplázható, azaz vidáman lehetne etetni róla akár két 5950X-et is, ami azért elég durva nyers erőt képviselne. Ha mondjuk még feltételezünk némi fejlődést a cache rendszerben, máris ott tartunk, hogy átlagos feladatokra simán elszalad a 32 magunk egy mai gyors DDR5 memória alrendszeren...Szerintem otthonra azért nem hoznak 16-nál több magot, mert drágítaná az előállítást felkészülni rá, és felesleges konkurenciája lenne a drágább WS platformoknak is. A legtöbb usernek pedig elég is a 16 mag manapság.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Formula-1
- Horgász topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobil flották
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest