Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz Alogonomus #9171 üzenetére

Igen azt linkelted.
    De azzal a határozott általános konnotációval, hogy a v-cache nem segít az IGP-nek. Én meg kifejtettem, hogy ez a megállapítás a 7950X3D mérésekor vétett hibára és konkrétan a 7950X3D (vagy a jelenkeg összes zen4X3D-re) érvényes, amelyek esetén a v-cache a Compute die tetején van és az IGP-t tartalmazó IOD összeköttetésének jellege miatt logikátlan is lenne ilyesmi hatást várni.

Az vcache kívánt hatása APU-k esetén nyilván akkor érhető el, ha
    - a v-cache nem a CPU L3$ kiterjesztése, hanem a GPU-hoz tartozó infinity cache (vagy annak.bővítménye) funkciót látja el
    - vagy ha az AMD esetleg mégiscsak hozna egy olyan megoldást, hogy a CPU és a GPU közös LLC-ként használja. (Aminek az Intel példája szerint az a kockázata,.hogy az IGP "teleszemeteli")

Az "infinity cache" valójában a GPU victim működésű L3$ fantázianeve. A v-cache pedig inkább annak eljárásé, ahogy a cache illeszkedik a fogadó lapkához.

Mivel a navi31&32 esetén az infinity cache a 2.5 tokozással (infinity interconnect) kapcsolódó MCD-ben kapott helyet, ezért nem gondolnám, hogy problémát jelentene ugyanezt a funkciót ellátó cache-t utólag a lapka tetejére "rászerelni"

• solfilo

veterán

válasz Alogonomus #9171 üzenetére

Te a V-Cache olcsó alkalmazhatósága kapcsán írtad, hogy azzal esetleg kezelni is lehetne az APU-k sávszélesség-korlátos helyzetét. A 7950X3D kapcsán az már megállapítható, hogy a V-Cache arra nem alkalmas.

Erre gondoltam én is. A következtetés nem helyes szerintem, ha sávszélesség gond van, az annál jelentősebb, minél több a CU, tehát egy 2CU-s mérésből nem vonnék le következtetést, mennyit segítene 12 esetén.

Új hozzászólás Aktív témák