Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
"a 12600K és az 5600X azonos árban mozog idehaza"
Idehaza.Egy ismert német webshopban pl. 279€ az 5600X, és 298€ a 12600K. Egyébként szerintem érdemes a teljes platform költséget nézni, az megint javít picit az 5600X ár/érték mutatóján. AM4-ből 60€-ért kapsz használható belépő lapot, s1700-ra ez inkább 120€ nagyságrendje ugyanitt. Gyakorlatilag a lapon megspórolt összegből már ki lehet pótolni az 5600X-et egy 5800X-re (358€), az szerintem egy igen jó játékos CPU, bőven méltó ellenfél a 12600K-nak.
De egyébként olcsó alternatívának ugyanitt kapható az 5600G 224€-ért, az olcsó lappal még kedvezőbb áron kijön, mint egy 12400F-es konfig és egy bőven használható GPU-t is kapsz mellé, persze, nyilván azért lassabb is CPU-nak.De azt nem mondhatjuk, hogy nincs miből választani, van pár jó ajánlat továbbra is Ryzen fronton.
"De ha megnézzük Multi Thredban már nem el hanyagolható az előrelépés"
Itt azért hozzátenném, hogy azért nem mindegy, milyen programban. Ugyanúgy, ahogy a több CCX-es Ryzenek, úgy az új P/E magos CPU-k esetén sem feltétlen jó ötlet pl. a Cinebench eredményből kiindulni, ami sok sok évnyi optimalizálás után tart ott, hogy egyáltalán nem érzékeny az ilyesmikre.Egyébként azzal teljesen egyetértek, hogy az új P-magok nagyon jók lettek.
A "nagyon budget" kategóriában szerintem az i3-12100-nak sokáig nem lesz ellenfele, jól sikerült és olcsón is gyártható a defektes i5-ökből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Lexus, Toyota topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Elfelejtettem a film címét
- PlayStation 4
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest