Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• carl18

addikt

válasz Petykemano #6492 üzenetére

Mivel a Zen 3+ elnapolták, így a Zen 4-re fokuszálták minden erőforrásukat.
    Így hogy a 12. generáció ilyen nagyott lépet előre, szerintem a Zen 4 tutira nagyott kell hogy fusson.

Azért egyenlőre rummor szinten mennek a pletykák, de nem kizárt a 25-30% IPC emelkedés se. + Az órajel és úgy meg volna a 40%, ami nem árt mert idén a Zen 4 a Raptor Lake ellen száll ringbe.

Szóval talán a 800 pontos Cinebench R20 rekordot biztos meg fogja dönteni, de a 13. intel generáció szintén lehet képes lesz majd erre. Talán azt mondanám, nagyon közel lehet egymáshoz a két generáció. Majd meglátjuk mi fő most a AMD boszorkány konyhájában, de minden esetre majd beindul itt a fejlődés.

Talán majd akkor látunk brutális Cinebench rekordokat, mikor az AMD is piacra dobja a hibrid megáldását. A 8 Zen 5 mag és 16 Zen 4D mag brutális több szálas teljesítmény produkálna.

Egy biztos az intel 8 erős magot fog adni a jövőben, és 32 kis magot.
    Így lehet erős magok terén 8 Core lesz a plafon, és a többszálas erőt kis magokkal fogják megoldani.

De majd meglátjuk, tény és való egyenlőre egy játék se profitál a Zen 5900X/5950X 12-16 magjából. A kis magok meg simán befoghatóak háttérfeladatok elvégzésére.

+ Én biztosra veszem lesz Zen 4-esből 3D V-Cache verzió is, talán erre tartogatták.
    A 5800X3D meg egy demó, hogy már legyen valami kézzel fogható.

• S_x96x_S

addikt

válasz Petykemano #6492 üzenetére

> Tehát ott 25%-os IPC növekedésről hallottak pletykákat

az én teóriám:

lehet, hogy azt véletlenül pont olyan programokkal mérték,
    ami extrém módon ki tudta használni a dupla L2 cache-t,

és 2-5 programból történt mérést nem szabad általánosítani - több száz program alapján meghatározott IPC-re;
    Ez a "mono fókusz" vagyis egyes kiemelt ügyfél - csak az általuk
    specializált programokat futtatnak, azért előfordulhat ..
    Például az Oracle ( amúgy van nekik cloud-juk is )
    adatbázis és üzleti programokat tesztelnek,
    de nem fognak Adobe vagy mindenféle játékprogramokat tesztelni .
    És ha egy korai belsős prezentáció eredménye szivárgott ki;
    akkor abban biztos nem lesz játékteszt ;)

Új hozzászólás Aktív témák