Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• S_x96x_S

addikt

válasz Petykemano #5819 üzenetére

> Az intel az Apple-től több fricskát is kapott.

azért az AMD-s APU -t is tovább gondolták.

1.7x the perf/w than the competition

( via Anandtech )

• HSM

félisten

válasz Petykemano #5819 üzenetére

"A 10nm miatt vált némileg ketté a mobil portfólió ami által lettek olyan 10nm-es termékek, amik nem jelentek meg a desktop kínálatban."
    Igazából nem vált az külön, csak mivel a 10nm-en se nem tudták hozni az előző desktop generáció egyszálas teljesítményét (gyenge órajel) se nem tudtak kellően nagy csipet építeni (gyenge kihozatal) így inkább valahogy leizzadták 14nm+++++-ra ahogy sikerült az alapvetően 10nm-es dizájnjukat, ami egyfajta egyszeri tűzoltásnak fogható fel inkább szvsz.

"A nagy bravúr az lenne"
    Ilyen bravúr szvsz nem reális. :N Mobilban elsődleges a fogyasztás és tokozásméret, így fontos a lehető legszorosabban integrálni, amit csak lehet. A desktop, workstation és szerver portfólió, ahol hatékonyan tudja ellensúlyozni a csiplet felépítés hátrányait (mint pl. az összekötő interfészek plusz fogyasztása, késleltetése) a sok mag és a jó kihozatal révén elérhető gazdaságos árazás. Szerintem okosan csinálják, hogy mobilon kívül megy a chiplet, mobilba (és IGP-igényes felhasználásra, pl. SFF kliens gépek, HTPC-k) pedig gyártanak egy azonos alapokra építő, de szorosabban integrált verziót.

"a kis magok jók lehetnek arra is, hogy javítsák a standby vagy idle üzemidőt"
    Nem értem egyébként, mire erőltetik ennyire ezt a "modern standby"-nevű dolgot, hogy kb. bekapcsolva aludjon a gép, ez nem egy tablet/okostelefon!? :F Még szerencse, hogy ki tudtam kapcsolni a laptopomon ("Linux-standby", lol), így tud kultúráltan is aludni, és nem akar pl. a táskámban fel-felébredni. :W

"Másrészt viszont elég biztosnak látszik, hogy a throughput teljesítményt kis magokkal fogja megoldani."
    Ez az, amire a gyakorlatban nagyon kíváncsi leszek, hogyan és mennyire fog működni, mondjuk egy szokásos 15W és 30W keretből a konkurencia homogén megoldásához képest, vagy akár a saját Tiger Lake processzoraikhoz képest.

Új hozzászólás Aktív témák