- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Melyik tápegységet vegyem?
- A Battlefield 6-tal tenné vonzóbbá Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petykemano #527 üzenetére
Kiegyenesítettem a perspektívából a legjobban sikerült Rome fotót simára. A nyáklap 58.5 mm × 75.4 mm, szóval pixel-arányból kiszámolható melyik lapka mekkora. Zeppelinre így 220 mm2 jön ki, szóval egész pontos.
Eredmény: egy Zen2 lapka ~75 mm2, az I/O lapka meg ~430 mm2.
Hely szintjén meg lehet spórolni gyakorlatilag elég sok mindent. Csak az Infinity Fabric, PCIE, DDR4 vezérlő szentháromságra van szükség. Előbbi kettő új, így nem tudni mekkora, utóbbi ismert csak, kb 60 mm2 + körítés lenne legalább.
-
Simid
senior tag
válasz
Petykemano #527 üzenetére
Ennek az eDRAM-nak mi lenne a funkciója amúgy? Értem én, hogy L4 cache, de miért érné meg ez egy CPU-nál? (Laikusként kérdezem, tényleg nem tudom)
A zeppelinhez képest nem csak a redundanciát kell szerintem figyelembe venni, hanem azt is, hogy ez egy jóval bonyolultabb IF, ami már 8 chipet képes összekötni. Gondolom ez nem kis különbség a korábbihoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- Asus 14 Zenbook UX425E FHD IPS i7-1165G7 4.7Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest