Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petykemano #527 üzenetére
Kiegyenesítettem a perspektívából a legjobban sikerült Rome fotót simára. A nyáklap 58.5 mm × 75.4 mm, szóval pixel-arányból kiszámolható melyik lapka mekkora. Zeppelinre így 220 mm2 jön ki, szóval egész pontos.
Eredmény: egy Zen2 lapka ~75 mm2, az I/O lapka meg ~430 mm2.
Hely szintjén meg lehet spórolni gyakorlatilag elég sok mindent. Csak az Infinity Fabric, PCIE, DDR4 vezérlő szentháromságra van szükség. Előbbi kettő új, így nem tudni mekkora, utóbbi ismert csak, kb 60 mm2 + körítés lenne legalább.
-
Simid
senior tag
válasz
Petykemano #527 üzenetére
Ennek az eDRAM-nak mi lenne a funkciója amúgy? Értem én, hogy L4 cache, de miért érné meg ez egy CPU-nál? (Laikusként kérdezem, tényleg nem tudom)
A zeppelinhez képest nem csak a redundanciát kell szerintem figyelembe venni, hanem azt is, hogy ez egy jóval bonyolultabb IF, ami már 8 chipet képes összekötni. Gondolom ez nem kis különbség a korábbihoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Trollok komolyan
- VR topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest