Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathulhu
addikt
válasz
Petykemano #421 üzenetére
Nem igazan a memoriak orajeletol fugg, pontosabban az I/O bus sebessegen megy, ami viszont egyenesen aranyos a memoriak sebessegevel. Ha igy kozelited meg, akkor viszont teljesen ertheto miert van ez. Azt nem tudom egyaltalan meg lehetne-e valositani ertelmes kereteken belul, hogy ettol elterhessen, talan amihez nem kellene nagy varazslat, hogy annak valami egesz szamu tobbszorosen uzemeljen, de azt az orajelet meg lehet siman nem birna.
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #421 üzenetére
Szerintem logikus döntés, hogy a memóriasebességgel skálázódik a rendszer. Minél gyorsabb a memória, annál több adatot kell elszállítani. Így szerintem egy fix aránnyal összeszinkronizálni is egyszerűbb lehetett a dolgokat. Ettől függetlenül én is fontosnak látnám még javítani ezen interconnectek sebességén.
"Kicsit olyan, mintha a két CCX a memórián keresztül kommunikálna."
Hát, nem lépődnék meg, ha így lenne."csak nem világos, hogy miért a memóriaelérés késleltetése alacsonyabb a szomszédos L3$-nél?"
Gondolom, a szomszédos L3 tartalmát először ki kell írni memóriába, majd onnan betölteni a másik L3, tehát nyilván ez egy memória írással lassabb lesz, mint ha csak egyből a memóriából kéne beolvasni.Vigyázat, nem tudom (ha valaki ismeri az architektúrát javítson ki), ez csak feltételezés.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Napelem
- iPhone topik
- Hiába az USA kritikája, az EU nem enged a technológiai törvényeiből
- Hardcore café
- Hová lett 1000 mAh?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest