Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

válasz Petykemano #2812 üzenetére

Nem tudom pontosan, hogy az Apple-nek milyen előnye származna az Arm-ra váltásból azon kívül persze, hogy már most is van egy cpu tervező részlege, most is nagytételben gyártat és talán olcsóbbra jönne ki, mintha ilyen kapacitás mellett nem külsős komponenseket vásárolna elsősorban ugye notebookokba.

Ez nem bőségesen elég indok?! a kérdés az, hogy a vásárlók lenyelik-e a váltással járó hátrányokat.

Ilyesmire gondolok, hogy spórolnának-e a szoftveren, ha nem kéne ARm-ra és x86-ra is fordítani, vagy ha átjárható lenne a telefon, tablet, noti, munkagép. (feltéve, hogy most nem az)

Ilyen (szerintem) értelmes formában nem létezik. (Szerintem) nincsen olyan hogy írok egy appot és lefordítom x86-ra meg ARM-re meg jó ég tudja mire aztán megy a bináris a user eszközére. Egyszerűen azért mert ezeknek a user facing appoknak (amelyek ilyen eszközökön futnak) a UI-a és a felhasználás módja olyan erősen meghatározzák magát az appot és annak működését, hogy minden céleszközre legalább félig újra KELL írnod, hogy kényelmesen használható legyen (és ne nézzen ki retardáltan) az adott eszközkategórián ha a siker bármiféle esélyét szeretnéd. Ez van jelenleg.

Aztán ha az Apple váltana 13"-os meg 15"-os x86 notiról 13-15"-os ARM notira, akkor a kód egyszerű hordozhatóságát nyilván valahogy megoldanák a két hasonló termékkategória között.. Ez nyilván egy jelentős energiabefektetést jelentene az Apple részéről, mert a portolást nem tudnák (szerintem) 100%-ban rálőcsölni a fejlesztőkre. Csak mondjuk 90%-ban.

Amúgy akik arra tesznek, hogy az Apple váltani fog saját cpu-ra a nagyobb mobil eszközök esetén is abból indulnak ki, hogy milyen fejlődést járt be az Arm önmagában és különösen az Apple tervezőinek keze alatt: év 20-30% IPC és 5-10%-os frekvencia emelkedés.

Szvsz naívság. Az értelmesebbje nem az eddigi teljesítménynövekedés-trend miatt tenne egy Apple váltásra, hanem azért mert ez az Apple számára nagyon megérné (ha meg tudják valósítani).

Az hogy hogyan növekedett a teljesítmény az elmúlt években nem sokat mond el arról, hogy mi lesz ezután. Alacsonyról könnyű fejlődni. Azonos gyártástechnológián nagyjából ugyanott lesz ezeknek vége.

Új hozzászólás Aktív témák