Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Őrületes specifikációkkal rendelkezik a Tachyum csodaprocesszora
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano
üzenetére
"A kraken point elvileg 8 magos lesz."
Köszi! Úgy látom az általad is valószínűsített 4+4-es konfig forog a pletykákban.
Az szerintem tökéletes megoldás lenne egy CCX-be zsúfolva. Adott az egyszálas tempó is preferált magok által, és nagyobb terhelésre a takarékosság is, megfűszerezve azzal, hogy nem térdel le a rendszer szuboptimális ütemezés mellett sem.
"Azt mondják, 4 magra korlátozva jobb eredményt ad."
Én az asztali 3600-asomon kísérleteztem ezzel, ott a 3 magos CCX-ekkel többnyire 4 magig sikerült skálázódást mérjek, ami egybe is esett más tesztekkel, ahol többnyire kb. egy szintre futott be a négymagos, de csak egy CCX-es 3300X-el. Jól érezhető előrelépés volt az 5600-ra váltás, pedig jóféle 3600-asom volt, fix magas órajelen hajtva, kb. kimaxolt tempójú DDR4 ramokkal (3733Mhz CL16 finomhangolt subtiminges B-die)."Vajon ez még javítható szoftverből?"
Nyilván ha kifejezetten erre optimalizálod a kódot akkor igen, de kétlem, hogy erre pazarolnák a idejüket fejlesztők. Lásd 2021-ből: [link] .
Vicces, ahogy körbemegy a piacon egy kényszer szülte félmegoldás áldatlan hatása... [link]
"Csinálhatták volna úgy is"
Az a gond, szerintem ez a második CCX sehogy sem jön ki jól, főleg ilyen kevés plusz erőért.
Ahol ez nagyon erős, az a prospektusok, hogy nézzétek, ez 12 magos.... A vásárlók 90%-a azt sem fogja tudni, mi az a CCX...
Új hozzászólás Aktív témák
- Káprázatos űremléket állított Jeff Bezos az édesanyjának
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- Pánik a memóriapiacon
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen routert?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ahol ez nagyon erős, az a prospektusok, hogy nézzétek, ez 12 magos.... A vásárlók 90%-a azt sem fogja tudni, mi az a CCX...