Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz
pocok1*74 #8121 üzenetére
Szívesen megnézném én is másik lapban, hogy ott mit produkál. A teljes 4 magos működés lenne igazi, mert akkor valószínűleg még jó ideig nem törném a fejem platformváltáson. Bár újabb játékokhoz a jelenlegi vga-m eléggé harmatos, ami egy GeForce GT 610. Azt még tuningolva is kihajtja bőven a proci alapon.
-
mcs
veterán
válasz
pocok1*74 #8116 üzenetére
Mindent próbáltam magfeszültségtől a chipset feszültségéig. A 3 magos variációkra pedig egyfolytába failezett az Unleashing Mode. Ez utóbbit nem tartom kizártnak, hogy esetleg a lap biosa is okozhatja, mert viszonylag gyakori Asus nyűg. Fura módon egyetlen maggal nincs gond.
-
mcs
veterán
válasz
Milka 78 #7589 üzenetére
Igen, azt tudom én is, hogy a magfeloldáshoz nélkülözhetetlen, csak egy fura helyzet áll fenn nálam.
Ha letiltom a 2. magot, mindig csődöt mond az unleashing mode ezzel a hibával. Hiába próbálom úgy indítani, hogy 1-3, 1-4 vagy 1-3-4, mindig előjön a fail, és nem tud átkapcsolni Phenom II X4 B50-re. Viszont hiába engedélyezem a 2. magot, úgy sose akar betölteni a win, vagy kékhibával száll el a töltőképernyőnél ,,non page area fault" üzenetre hivatkozva. A legviccesebb az egészben az, hogy csak az első magjával tudom betölteni normálisan a rendszert, pedig kíváncsi lennék, hogy a feloldott L3 cache mennyit számít 3 magon, ha már 4 magosként nem megy sehogy. -
mcs
veterán
Asus lapnál az ,,unleashing mode fail"-t ki lehet iktatni valahogy? Feszültségemeléssel például vagy bármi mással?
-
mcs
veterán
válasz
independence #7561 üzenetére
Ha 1-2 hét aktív használat mellett se lesz gond, akkor büszke lehetsz.
Nálam előfordult már, hogy firefox+msn+zene közben mondott csődöt a tuning, pedig a prime 1 óráig is vígan elszaladt.
Viszont a hűtést mindenképp cseréld erősebbre, ha 60-65 fokra hevül a proci. -
-
mcs
veterán
válasz
ebegab92 #7512 üzenetére
Csak akkor indul el, ha az első magot engedélyezem neki. Ha a 2.at engedélyezem pluszba, akkor rebootol, de ha letiltom azt, és csak a 3. vagy 4. vagy mindkettőt engedélyezem egyszerre, akkor jön az unleashing fail duma, így Phenom X3ként nem tudom használni. Na mindegy, ettől függetlenül biztosan selejtes, ugyanis ha nem lenne gond vele, pöccre menne auto-n is mind a négy maggal.
-
mcs
veterán
Létezik az, hogy L3al együtt kizárólag az első mag bír elindulni?
Sikerült összehoznom így az oldást, viszont ahogy engedélyezem a másik magot, folyamatosan újraindul a win7, és ezen se a per core játszadozás, se a feszültségállítás nem segít. Ha külön-külön engedélyezem a 3. és 4. magot, akkor meg ,,unleashing mode fail" hibával száll el. -
-
mcs
veterán
válasz
independence #7494 üzenetére
Szerencsétől függ, hogy kifogsz-e olyat, ami stabilan négymagosítható. Nálam a 450ben minden feloldódik a 4. magtól kezdve az L3ig, de valamiért képtelen elindulni a Windows, mert a boot logonál szinte rögtön újraindul. Gyanítom, hogy az L3 lehet selejt, mert külön aktiválva a magokat se megy.
-
mcs
veterán
Ha újan akarsz procit venni, úgy jársz a legjobban, ha személyesen veszed a boltban, és először megnézed a doboz oldalán a proci típusszámát. Ha az öt betűs kód mellett olyan jelzést találsz, hogy ,,AC", akkor Deneb, és van esély L3 feloldására, ha viszont ,,AD", akkor az egy Propus, ami 4 magos Athlon L3 nélkül.
-
mcs
veterán
Na adtam még egy esélyt friss biossal a procimnak, hogy megy-e stabilan teljes értékű Phenomként. Nem segített rajta, szóval ez szerintem totál selejtes.
-
mcs
veterán
Utolsó lehetőségként megpróbáltam az ,,all cores -2%", és ,,core 0,1,2,3" illetve 0,1,2,4 lehetőségeket is, de hiába. Sőt, az utóbbinál kiírta postkor, hogy unleashing mode fail.
-
mcs
veterán
Én időközben megnéztem, mit lehetett feloldani az Athlon II X3 450 procimon. A 4. magot és L3at is sikerült, viszont az utóbbi teljesen hibásnak tűnik. Bármit csinálok órajelcsökkentéstől kezdve a CPU-NB feszültségemelésig, a Win7 betöltése mindig ugyanannál a pontnál áll meg. Nem lehet önmagában az L3at valahogy letiltani?
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Adott az eredetileg Deneb magos Athlon II X3 450 processzorom (CACDC AC), és Hyper TX3 Evoval karöltve kipróbálnám a magfeloldást. Kell-e figyelni olyan tényezőkre, mint például fix/auto feszültség, fix/automatikus memóriaórajel és hasonlók? Az Advanced Clock Calibration menüponton belül van egy ún. Unleashed mód is, amivel kell-e kezdeni valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest