Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
zoltanz #6264 üzenetére
Annyira nem fontos dolog egyebkent, ugysem erre hasznalnam. Most a Win98-al szivok. A lappal meg nem lehet sata -s cd rom-rol bootolni. Kapok majd egy ide -st, meg a Win98 a sata winyok miatt is bajban lesz, nem ismeri fel, szoval akkor meg kellene egy floppy drive, amirol feltolom neki a drivert. Most vagy xp alol feltolom sata -s winyora, vagy turok pata-st.
-
MPowerPH
félisten
válasz
zoltanz #6261 üzenetére
Egy dologra nem jovok ra. Ennyire hurka lenne mar szegeny, hogy a youtube -os videok is akadnak? A cpu persze 100% -os porog, de a VGA hardware-es gyorsitasa nem mukodik. Pedig szerintem az az 5950Ultra elbirna a youtube videot. Nem tudom, hogy a flash player ezt kitudna e hasznalni, lehet azzal utkozik.
Ezt tudtam belole kifacsarni, persze itt mar nem stabil. Rohadt jo ez az Abit lap, es meg csak nem is a magic BIOS fut rajta. Sok dologtol elesunk mostansag azzal, hogy az Abit csodbe ment.
Az osszes nagyobb ujitast ok hoztak be a kezdetektol kezdve. Nalam meg 939-en is Abit lap volt a meno a Fatal1ty -vel, pedig volt DFi Venus -om is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
satee76 #6259 üzenetére
Igen, bar meg nem volt idom elolvasni, mi is az a piros felirat, mivel egybol eltunik. A chipset huto ezen is cserelve van, egy Abit AN8 rezhutojet kapta meg. Kb. ketszer nehezebb, gondolom azert jobban is hut, NF2 azert melegedett szepen.
A megjeleneskor eleg sok gond volt a lappal, anno sokat olvastam rola. Kicsit elkapkodtak a dolgot. Aztan jott az NF7-es, ugyan ez, csak Guru chip nelkul, es kiforrott BIOS -al. Aztan persze elvolt konyvelve az AN7, hogy egy katasztrofa, pedig ahogy szepen szallingoztak a BIOS -ok a laphoz, ez is hibatlan lett.Imadtam az Abit -ot, pont az AN8 Fatal1ty volt az egyik legjobb S939-es lap, amit hasznaltam. Csak a DFi Venus tudta uberelni.
Banom is, hogy eladtam mindkettot poton penzert.
-
MPowerPH
félisten
válasz
satee76 #6257 üzenetére
BIOS chip van tartalekban, ha lenne vele valami, tudom, hogy fogyo eszkoz. Egyebkent a Guru chip nagyon durva, akkoriban ez eleg nagy durranas lehetett. Nekem akkor A7N8X Deluxe -om volt, de nem tudott ilyen feature -oket, pedig nagyon draga lap volt.
OC -t meg nem probaltam, gyari hutovel nem eroltetem. XP-t tegnap feltettem, 2 raptor hasit raid 0 -ban, de azert orulok neki, hogy mar kikoptak ezek a HDD-k.Furcsa a kerreges, elszoktam tole, 2008 ota csak ssd van a gepben, az 5400rpm-es hdd-k meg usb tokban pihennek, csondben.
Alaplaphoz kellene talalnom mod bios-t, ami sajnos nagyon nehez feladat. Aztan megnezem melyik cpu megy a legjobban, majd megoldom a pot rogziteset, es megnezem, mit tud szarazjeggel, igy elso korben.De buszke vagyok ra, ebben a P60-as hazban elrakom emlekbe. Mostanra mar nagyon ritkak ezek a cuccok, kesobb ez meg inkabb igaz lesz.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
zoltanz #6253 üzenetére
OpenGL -ben tudott domboritani az FX szeria, mashol eleg gyengus volt. Legnagyobb gondja tenyleg a kepjavito funkciok aktivalasa volt. Na meg kepminosegben sem voltak a toppon, sokkal csunyabb volt veluk a game. En akkor ATi parti voltam, eleg sokaig nyuztam azt a 9800Pro -t, nagyon szerettem.
FX5950 Ultra kb. ugyan olyan ritka, mint a 9800XT, egyiket sem konnyu talalni.
Ma erkezett 2db WD Raptor 74Gb, hogy megis korhu maradjak.
Nem lesz SSD, de raid 0 -ban azert szepen mennek. Akkoriban csak egy 36Gb verziora futotta.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #6247 üzenetére
Itt az alap. Alaplapi hutes halott volt, a helyett jon egy eredeti Abit. Crucial 500-as ramok, amik allitolag mennek 550-et. Ez majd kiderul.... Egy 3200+ Barton, meg mellette a 2500+ M, ami csak 1.45V -os. Kivancsi leszek, hogy szalad. Meg majd jon egy zold nyakos 3200+ is. VGA mar majdnem megvan, egy 9800XT lesz. Az aprosagok meg majd osszejonnek szepen sorjaban. Hutonek csak az AMD reztalpasa lesz, majd e helyere keritek erosebbet, van otthon par Socket A -ra valo. A POT felfogatasa meg kerdeses, ugy nez ki le kell majd gyartanom egy keretet, mert az univerzialitasa nem terjed ki erre a regi foglalatra.
-
MPowerPH
félisten
Latom mar kihalt a topik.
Ma kaptam meg az alaplapot. Irtak, hogy jar hozza cpu meg huto, de nem tudta megmondani, hogy milyen. Pont egy 3200+ volt benne, szoval a masikat amit rendeltem, majd visszakuldom, de lehet megmarad. Sajna a chipset fan majdnem doglott statuszban van, igy arra talaltam eredeti Abit -ot, megrendeltem. Fogalmam sincs, hogy mukodik e a cucc. Elvileg kompletten lett kiszedve egy addig mukodo gepbol, mert memoria is volt hozza. Majd kiderul, remelem azert elindul, es mind a memoria, mind az AGP slotok, sata csatik mukodnek. Lan meg a hang meg majd elvalik. Win 98-ra honnan tudok drivereket lehuzni?
Van aki mar probalta ezt a platformot SSD -vel?
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #6243 üzenetére
Meg valami. Kozben meg szereztem egy ilyet is: AXMH2500FQQ4C
Aki otthon van ebben, az megtudja mondani, hogy ez most szorzo lockos? Mintha olvastam volna, hogy a notiba szant darabok anno valogatva voltak, es nem volt bennuk lock. Alapfesze ennek mindossze 1.45v, ami jo alap lehet az OC-ra, leven meg leggel is van benne egy 0.35v tartalek. Ugye itt az FSB csak 266MHz-s, viszont a szorzo meg 14-es, igy megeshet, hogy nem lesz FSB korlat sem. Meg ugye LN2-nel jol jon a magasabb szorzo.
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok,
Hamarosan en is visszaterek a gyokerekhez az Athlon XP-vel.
Kellemes emlekek fuzodnek a Socket A platformhoz. Ez volt az elso sajat penzbol vasarolt szamitogep, meg anno egy K7-es AMD Athlon 1200-at valtott le(az is 462-es volt). Akkor egy Asus A7N8X-Deluxe lap, barton magos 2500+ cpu(ami persze egy klikkel ment 3200+ -oskent), es 2x256Mb ddr333-as memoriara futotta egy ATi 8500 128Mb-s VGA-val, majd azt egy 9800 Pro-valtotta.(akkor meg nagyon sokaig eleg volt egy VGA, anno a 8500-assal siman GTAIII -aztam, roccenes mentesen futott)
Na de a lenyeg, raszantam magam, hogy ujra megepitsek egy ilyen gepet. Alaplapnak az Abit AN7-et valasztottam.(pontosabban egy ideje mar kajtatok utana) Hozza egy 3200+ 400FSB-s, a multban meg alomnak szamito proci. Es 1Gb kit Crucial Ballistix 500MHz-s memoria. Anno nekem volt 600Mhz-s ddr1 -es ramom is, Geil, de csak 512Mb-s kit. Sajnos az mar akkor is ritka volt, nem is emlekszem, hogy akadtam ra, de azt mar az Athlon64-el hasznaltam, tehat lehet nem is lenne idealis ehhez a platformhoz.
VGA-nak egy 9800XT -t kutatok, de egyenlore sehol nincs belole. Nem adom fel, csak egyszer horogra akad. HDD-nek 2db 74GB-s Raptor lesz Raid0-ban. SSD-t megprobalnam(meg is fogom, van itthon egy elso szerias F120-as), bar nem tudom, mit szolna az oprendszer meg a lap hozza. A tobbi dolgot otthonrol osszekukazom.Win 98 megy ra elso korben, remelem drivereket meg talalok az alaplaphoz. A cpu ido, mire ideer, mert annak is hijan van a piac, igy EU-n kivulrol vettem meg.
Ha minden igaz, akkor a procit, es lehet a VGA-t megnezem majd subzeroban, par oldscool 2-3D teszttel is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új - Thermalright V2 LGA1700 Contact Frame / Fekete színben
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700G OEM (egyszer tesztelt)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 5600x/5600 OEM
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest