Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HIJ
őstag
Akadozhat magas fsbtől az usb 2,4Ghz egér? Mert monya írt valamit ezzel kapcsolatban.Mert felhúztam 238ra az FSBt és most akadozik az egér...
HIJ -
HIJ
őstag
Azthiszem ez lesz : AQXEA 0332SPMW
Nemsok van belőle, mert talán 9 találat volt a guglin.A másikból lényegesen több.
HIJ -
HIJ
őstag
- AQXEA 0332SPMW
- AQXDA 0322TPBW
Melyiket ajánljátok?
HIJ -
HIJ
őstag
Mert próbálom távba kideríteni, hogy lockos e egy 2500+os barton.És úgynéz ki, hogy visszavette 10re a szorzót és nemindul a gép.Ekkor felcsillant a szemem, hogy akkor elvileg lehet a szorzót állítani.Ezután megpróbálta 10,5en ekkor elis indult, de a win ugyanugy 2500+nak latta.Szal valszeg lockos, de akkor miért nemindult el 10,5en? Mert elvileg akkor mennie kellett volna azzal is, ha restartnál visszaáll.
HIJ -
HIJ
őstag
És a lockosoknak is lehet állítani, csak nem marad úgy restart után ugye?
HIJ -
HIJ
őstag
Aham! Oksa.Én azthittem, hogy már a 2600+oknál bevezették a lockot.Thx az infot
HIJ -
HIJ
őstag
Most hogyis van? A 2500+ s feletti bartonok már mind lockosak? (steppinget nemtudok még)
HIJ -
HIJ
őstag
válasz
mr_ricsi #1841 üzenetére
Hát mostmár egyre kevesebb az esély rá... Úgyvolt, hogy a srác egy lockmentes 2500+os barcit és egy 2400+os mobilt árult, csak figyelmenkívül hagytam, hogy vagy - vagy.Tehát amelyikért többet ajánlana az megy.A sima barciért meg már ajánlottak 18K.Azt már nemakarom felül licitálni.Kb annyit ér a mobil sztem.
HIJ -
HIJ
őstag
mr_ricsi, ha megkérlek tudnál mondani valamit véleményt erről a prociól?
ADYHA0503XPMW
HIJ -
HIJ
őstag
Szépen felvázoltad a helyzetet!Ha annyira nemszámit az a +pár forint és nemvagy tuningbarát akkor mindenképp a 3000+ost ajánlanám.
Viszont amit felsoroltál hátrányként a 2500+nál : alaplap? igen, ram? talán ,cooler?nemfeltétlen.
Viszont, ha most vásárolsz lapot is, akkor nem mondható hátránynak, mert gondolom ottsem számít a +1-2K egy kicsivel tuningbarátabb deszkáért.Ramnak bőven elég a 3200, mivel ha nem tuningolsz akkor többre nincs szükség (200fsb).Cooler meg ugyan az mind2nél.Term, ha trópusi hőmérsékletek uralkodnak a házban akkor nemárt lecserélni a gyári hűtőt, de erre a platformra már azis viszonylag olcsó.
HIJ -
HIJ
őstag
Aztán a fenetudja... Szerencse kérdése az egész.Annyi, hogy a 3000+os biztos megy 2200at, de lehet, hogy ez a vége.Viszont a 2500+os is lehet megy ennyit sőt még többet is, de lehet hogy nem
De általában mind1ik 2500+os megyen 200x11 et ami 3200+osnak felel meg, ha máshogy nem feszemeléssel...
Csakhogy mégjobban megkavarjalak
HIJ -
HIJ
őstag
Üdv!
Ezt az AGP/PCI dolgot énsem értem. Nanak nem fix 33/66 nak kéne lennie? Mert ha igen akkor miért ajánl fel állítási lehetőséget.Ezt nemértem.Tud valaki konkrétan erről egy linket?
thx
HIJ -
HIJ
őstag
''azonban a kerdes az az ,h miert lehet h a 2600+ os egy zsir uj lapban nem indult...regiben meg(porkoles utan....) igen..?!''
Talán a régi lapban nemvolt olyan jó a túlfeszvédelem. Legalábbis szerintem több kraftot kér, és az új lap nem ad neki, ellenben a régivel.Azért én megnézném mennyit vesz fel
HIJ -
HIJ
őstag
Sőt több mint valószínű, hogy a lap szállt el.Ugyhogy proba.Ha esetleg volt húzva és ez a jelenség abból adódik, akkor nemárt megnézni a bios chipet (persze ha kiderül hogy a lap az).Nekem is ez volt a lanpartyban.Beindult ment minden venti, de a proci már nem is melegedett.Semmi csipogas vagy ellenörző led hibaüzi.Szal nemfeltétlen a proci.De jártam már így táppal is.Ugyhogy egy másik gép és csere bere...
HIJ -
HIJ
őstag
Hát szokásos túlhúzási jelenség, csak annyi külömbséggel, hogy a cmos clear sem segit.Szal bekapcsolod a gépet, de semmi.De nemaztmondom énis hibás vagyok, mert Monya78 kolega mondta, hogy 230 felett már nemárt a chipsetnek egykis fesz, nade akkoris egy tuning lap elszáll FSB emeléstől
Hát mind1. Ezvan.De attól még fennáll a júzererror is (bár ezt most kételem, hogy bios chip csere vagy újrairás nélkül megoldódna, de még lehet hogy azzal sem
)
HIJ -
HIJ
őstag
válasz
mr_ricsi #498 üzenetére
Mert a memóriát szeretném kihajtani.És aztgondoltam, hogy az FSB emelése többet szamít, mint a szorzó emelése.És ez gyakorlatban is előjött néhány tesztnél és a SuperPInél -2sec lett 225ös FSBnél és kevesebb órajellel.11*200 50sec 9,5*225 48sec.Nembeszélve a memória gyorsulásáról.Tehát nekem ugytűnik, hogy javultak a gyorsaságok.Csak közben elszállt az alaplap
230at nembírta a DFI
HIJ
[Szerkesztve] -
HIJ
őstag
Köszi a választ!
Most épp 225nél tartok, de a 10es és a 10,5 es szorzót már nem szereti, ezért FSBt emelem.Egyenlőre nem emeltem a hídon feszt, de ha mégis arra kerül a sor, akkor sem félek, hogy a hűtés nem lesz elég, mivel nlam nagyon a bordára fúj a proci venti.De a memória nemtom meddig fogja bírni.Szóval most 225*9,5nél tartok (még nemnéztem stabilitást csak memtestel).Nálad dobott valamit a DC? (ha egyáltalán abban fut, de gondolom, mivel twin)
HIJ -
HIJ
őstag
Nos úgy néz ki, hogy bírja a lap is és a mem is, de az mitől lehet, hogy eddig a proci ment 2200MHzen 200*11 el, de most még a 220*9et sem viszi, mármint be se kapcsol.
Azthittem a procinak mind1 az arány, csak a MHz számít neki.Vagy nem?
HIJ -
HIJ
őstag
válasz
mr_ricsi #477 üzenetére
Tehát, ha leveszem a szórzót és feviszem az FSBt és kifagy vagy nem indul, akkor valószínű lap vagy memória?
Mivel a memóriát kitárgyaltuk a RAMos topicban, ezért a lap lehet?Ennyit ér a DFIMinnya sírva fakadok
De ha így van akkor még az északi híd feszemelésével talán megoldható
Ajjaj -
HIJ
őstag
Hohó, most látom egy kolega.Remek!Viszont neked a B van (mármint lap).Neked milyen FSBn megy?Mert nálam az a helyzet, hogy igazából mar 202 nél is instabil a gép.Én azonnal a RAMra gyanakodtam, de egy látogatás után a RAMos topicba ez kezd halványodni a gyanú, mivel ott aztmondták, hogy játszak az időzítésekkel, mert akkor menni kell .Namármost az alap az 2,5-4-4-8 volt, amikor 200 fölé megyek akkor meg 2,5-5-5-9 és ugye nem ment, viszont megpróbáltam lejjebb venni 200on es leis tudtam 2-3-3-6ra.Én ebből arra következtetek, hogy 2,5-5-5-9 en bírni kellene a ramnak, ergo vagy lap vagy proci.
Tehát aztmondod, hogy mod bios meg északihíd feszemelés segít
És melyikkel kezdjem előbb?Vagy tudnál egy megbizható modbiost?Mert ezeket azért nem szerettem volna kipróbálni, mert kitudja mit rak fel az ember...De ha ajánlasz nekem egy jót akkor kipróbálnám
Huhh ez hosszú lett -
HIJ
őstag
Sziasztok!
Ezzel az FSB dologgal nem vagyok tisztában.Most akkor a procinak mind1 az FSB, mármint csak az órajel a lényeg.Értem ez alatt, hogyha a lap bírja pl a 240et akkor a procinak mind1, csak a szorzo legyen megfelelően kicsi?Vagy a procinak is van FSB ''határa''?Mert láttam már nagyon merész FSBket és akkor is a lap szabott csak határokat.Akkor most hogy van ez
HIJ -
HIJ
őstag
válasz
mr_ricsi #339 üzenetére
''Elsősorban 2500+os barton.
De lehet lockmentes TBredB-s XP is, vagy Sempron 2600+, 2500+, 2400+.''
Ezek a sempronok is jól húzhatóak talán?csak kérdezem, mert énis tervezek procit venni.Eddig a Barton volt a favorit, csak az ilyet sokan keresik és így nehéz találni egy alapfeszen ketyegő 3200+ost.Én úgy hallottam, hogy a sempronok egyáltalán nem tuningbarátok!? -
HIJ
őstag
válasz
pg012345 #275 üzenetére
A huto, lap az uj.A ram az alap idozitesen van.igy, ahogy most megy (11*200) cpu: 45C sys: 35C, szal hofok rendben.De erdekes, mert par napja futott szepen 205on csak a prime hibazott 3,5 ora utan.Viszont ma shotdown volt.Szerintem a memoria a gyenge lancszem.De a kerdes meg mindig el : Mekkora FSBt birnak ezek a prockok vajon?
[Szerkesztve] -
HIJ
őstag
Egy ilyen 2200+ os XPbol mekkora FSB csikarhato ki? Csak azert kerdezem, hogy erdemes e valami tuning memoriat vennem.Es meg egy kerdes: amikor restartol a gep, akkor mi a gyenge neki.Mert ugye ha fesz kell a procinak azt altalaban kekhalallal jelzi.Valoszinu, hogy a memoria?
HIJ
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 106 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest