Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Házimozi belépő szinten
- ZIDOO médialejátszók
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monya78
veterán
Tuningolhatósági sorrend...
pl. 1700+ nál ott a Jiuhb ami köztudott hogy a legjobb 1700 széria...
Tehát bartonnál a AQXEA-ból van a legnagyobb esélyed nagy órajelet kicsikarni..
Shaman oldala szerint:
- AQXEA 0332SPMW kb. 2500Mhz
- AQXDA 0322TPBW ezt nem jegyzik itt a DA végű elég ritka (tuningban)...
Úgyhogy inkább az első...
[Szerkesztve] -
-shaq-
csendes tag
máshogy kérdezek
ehát ha 3000+ nézek ki akkor:
előny stabilan megy 2200n húzás nélkül sima konfig géppel
hátrány pár forint
ha 2500+ pedig:
előny valszeg megy 2200+on odafigyelt alkatrészekkel, ocsóbb
hátrány csak valószínűitt jobban oda kell figyelni az alkatrészekre?
(alaplap,ram,cooler)
magyarán komplexen nézem nem csak procko felől hogy érné meg.
lap csere is kell, brand pc3200es memóim vannak.
nem egyszerű
u.i.: tudom prockó vásárlásra van külön totyik de ez tuning is szal ide is oda is mehet (szerintem) -
Comanche
tag
FSB-t a másik suprlockosomon is lehetett állítani, de szórzót nem!
Ezen is lehet FSB-t állítani, de szórzót nem!
(mármint lehet állítani, csak nem használja!)
''hídkötözgetés''végett érdekelne, mert ha s.l.-os, akkor neki sem állok!
Abból elég volt, meg szerintem már mr_ricsit is kikészítettem vele! -
Monya78
veterán
Szivesen...
Szerintem a 450Mhz környékén majd kezd kifulladni a memó...esetleg kaphat próbaképpen a memó 2,6-2,7V-ot, és lazább késleltetést...Hogy majd tud hogy mi szab gátat az FSB-nek
Mióta Twin-es 500Mhz-es memókat használok, soha nem volt probléma a DualChannellel, és az FSB-vel
Memtesztet nem nagyon nézegettem, esetleg everestben néztem mit csinálnak a memók... 9,5x260-on mem olvas/ír: 3830/1440 Mb/sec
FSB stabilitást először superPi-vel nézem, majd játékokban... -
Monya78
veterán
Hali!
FSB tuningban szerencsés vagyok...stabil a rendszer 260Fsb-nél, mondjuk az eddig max ez volt, bár itt már intabil volt: [link]
Szerintem is nálad a ram még okés...másoknál is a PQI ram bírta a a 215-220 FSb-t...
Nekem a prockóm drótozással 133@200Fsb-re van rakva alapon...a drótozás ha érdekel valahol a WWW.Fab51.com oldalán találhatod...
Az alaplapnál a biosban szét kellene nézni...vannak finomhangolások..ezek pontos nevei nem juttnak eszembe.. (majd megelesem) de a északihíd fesz emelés fontos lehet, alapon 1,6V az északi híd, nálam 1,7V-on olyan 240-245Fsb-t bír, 1,8V-on 250-260Fsb-t
Ja és hűtés is kell a biztonságos északi híd fesz értekében, a gyári passzív északi híd elég gyengus lehet, nekem egy Zalman NB47j-van fent plusz a procihűtő is a chipset felé nyúlik...
Egyes esetekben a módbios is sokat segíthet, nálam először csak hátrány volt a mod bios, és csak a gyárival szerette a 260-at, majd memócserénél muszály volt biost váltani mert nem akart 230Fsb felett menni...
Majd küldök biosokat, mivel már egy másik srácnak is megigértem...de csak Kedden tudom adni...
#485: Nem midegyik szorzón tudja azt bizonyos FSB-t...
De addig is nyugodtan használhatod a keresőt, a DFI oldalon és külföldi fórumokon találsz biosokat és leírásokat...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Comanche
tag
Ha van kedved hozzá és csináltál már ilyet, (vagy kérj meg valakit aki ért hozzá) vedd ki a processzort arról megtudod biztosan, hogy milyen!
Van rajta egy jelölősor, onnan megtudod! Vagy a proci magján, vagy a szélén (matricán)!
Az enyémen (itt látod alul írva) az van,hogy AXDA2200DUV3C az AXDA azt jelenti, hogy Tbred a 2200 azt jelenti, hogy 2200 -s a processzor, a számok utáni betű a magfeszültséget jelenti, azt most nem tudom a D mennyit takar, az M az pédául 1,75 volt.
a D után a következő hármat nem tudom, az utolsó szám a buszsebességet jelöli, nálam a C, az = 133 MHz-el (és tényleg annyi is) Abból megtudhatod, mennyinek kellene lenni az FSB-nek de ha az össze számot ideírod, lesz aki megmondja azt is,hogy mikor gyártották!
Ha AX-el kezdődik akkor Palomino, ha AXDA akkor Tbred stb, többet nem tudok...
De ha még nem csináltál ilyt, tényleg ne állj neki!
Ha meg hülyeséget írtam, sikítsatok!
(olvastam olyat, hogy vannak Thoroughbredek is amiknek 22,5 - 23 - 24- x- es szorzójuk van, de ha jól emlékszem azok nem ekkorák, 1700-1800 ilyenek!)
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
FSB határt szab:
a proci viszonylag ritkán...ha mégis megoldás a drótozás hogy alapból magasabb FSB-ről induljon mint gyárilag
az alaplap: Átlagos Nf2 lapok a gyári 200fsb felett már ingadozóak lehetnek, de vannak olyan márkák amik átlagban többet bírnak...ha nem megoldás: +északihíd fesz, V-mod, mod biosok
a memória: gyári értékekről , Márkától, chiptipustól függően húzhatóak... hogy többet tudjon megoldás: +fesz a memónak, aszinkron járatás, memóvásárlást úgy tervezni hogy bőven legyen Mhz-e.... -
mr_ricsi
veterán
''Én úgy hallottam, hogy a sempronok egyáltalán nem tuningbarátok!?''
A Sempronok kiérlelt gyártástechnológiájú TBredB procik, szuperlockkal és 333FSB-vel. Pont. (Kivéve a 3000+, mert az Barton magos.)
A 2600+-nak 11x166 a gyári órajele, ezt nagy valószínűséggel fel lehet húzni 11x200-ra, azaz 2200MHz-re. Nekem 2400+-om van, alapfeszen megy 10x200-on.
(A barton magból pedig nem profitál minden alkalmazás. Én pl. videokódolásra használom, gyakorlatilag nem nyernék semmit a +256kB L2-vel.) -
Comanche
tag
Hát ez nem ide való, ilyenkor szokták az OFF-ot?!
Még tanulok!!
Amúgy nem javaslom senkinek, szakértő még nem látta, semmi tudományos alapja a dolognak!!
Majd a jövőhéten csinálok képet,ha akarod! Elösször is, a procihűtőn a ventillátor fordítva van felrakva, szívásra! Van kicsit eltolva mellette felszerelve a házr egy 12cm-es az befelé fúj, az oldallapra fúrtam lukakat,szellőzőnek,ott szívja be a levegőt! Az elméletem alapjáúl az szolgált,hogy így a hűtőbordáknál befelé szívja a levegőt, ami meg az oldalán van, az befelé fújja a kindi levegőt, ebből szív be a procihűtő bordák közé a fordított ventillátor!!(Majd még tovább lesz fejlesztve,légterelőkkel,stb!)
Az alaplap hátulját is hűtőm,szétflexeltem a házat, így a proci és azthiszem az északi híd között hűti egy 12cm-es ventillátor(mindegy, megnéztem, ahol ott is a legmelegebb! Azon az oldalon a burkolaton vágtam egy akkor lukt,hogy kilóghasson a ventilláto, így teljesen össze is tudom rakni a házat! Jelenleg 8 ventillátor dolgozik a gép hűtésén!És a vinyóhűtő sem a házba fogja fújni majd a meleg levegőt, ha teljesen készen lesz! Most nem taglalnám részletesebben!
Remélem ezért nem leszek kivágva!sorry
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A41 64GB, kártyafüggetlen, 1 év garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest