Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#20851) Sokee

Sokee
(kvázi-tag)

Sziasztok! Valaki tudna segíteni, tuningolni szeretnék egy HD 5750 karit, alap feszültség melett (1.1V) 820MHZ körül van a vége, RBE ben állítottam feszt, de valami nem stimmel, kevesebb fps lesz viszont jobban melegszik a kártya... 1.125 re raktam progival visszaveszem gyári 1.1 (proggal egyébként többet nem tudok adni mint ami a biosban van csak visszább venni) re akkor minden megy rendben nem értem hogy van ez, mivel tudnék még feszelni másképpen? Olvasgattam van aki 5770 biost rakott rá + voltmoddolni is lehet forrasztással valaki esetleg egy pontos bekötést tudna mellékelni?

[ Szerkesztve ]

(#20852) staccato

staccato
(tag)

sziasztok új 6770 karit szeretnék venni .minnél olcsóbban,és minnél jobbat.ez mennyire számít jónak?PowerColor Radeon AX6770 1GBD5-HV2 HD 6770 1GB GDDR5 26 700FT Úgy látom hogy van rajta egy kis gyári tuning is.850MHz-en jár.jó ez a márka,használt e már valaki esetleg ilyet?szívesen fogadok jobb ajánlatot is esetleg. [link] :R

üdv

(#20853) andrasko válasza staccato (#20852) üzenetére

andrasko
(kvázi-tag)

Szia.
Ezen nincs gyári tuning, a 6770 ref. órajelei: 850/1200.
Egy komolyabb hűtőset javasolnék: (heat-pipe-os, vagy vapor-x-es)
- PowerColor PCS+ HD6770 1GB GDDR5 Vortex II (900/1225)
- SAPPHIRE HD 6770 1GB GDDR5 (850/1200)
- SAPPHIRE Vapor-X HD 6770 1GB GDDD5 (860/1200)
- SAPPHIRE FLEX HD 6770 1GB GDDR5 (850/1200)
De vannak további jó cooler-es kivitelek:
- MSI R6770 Twin Frozr II (850/1200)
- R6770 Twin Frozr II/OC (875/1200)
és sorolhatnám... HIS, Gigabyte, Asus, stb...
igaz ezek nem "legolcsóbbak"...

[ Szerkesztve ]

MEGBÍZHATÓSÁG: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TERMÉKEK: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=andrasko ............... SÜRGŐS esetben keress telefonon: +3630/539-4674

(#20854) staccato válasza andrasko (#20853) üzenetére

staccato
(tag)

köszönöm. :K

üdv

(#20855) wwenigma válasza andrasko (#20848) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

340W-os HP tápom van, konfig adataimnal. :P

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#20856) szente válasza wwenigma (#20855) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

Pedig azt hittem, hogy bootnál azér dob néha kékhalált az atixxx.sys, meg azért csinálja bedugott HDMI-nél a villódzást, mert kicsit kevés neki a táp. :F

Vegyé':http://href.hu/x/fnts

(#20857) wwenigma válasza szente (#20856) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem is van neha gebasz, nem indul elsore a win. Udvozoljuk kepernyonel megall. Ahogy olvasgattam, szvsz catalyst/driver problem lesz de nem kizart hog valami egyedi VTX3D errror. :(((

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#20858) szente válasza wwenigma (#20857) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

Na, akkor most egy kicsit megnyugtattál, mert nem igazán lenne most kredit lecserélni a tápot. Remélem hamar javítják.

(#20859) vlevi

vlevi
(őstag)

Nem tudom mi van mostanság nálam, de a Race07 elkezdett beszaggatni, elég rendesen, amit eddig sosem csinált.
5770-es kártyám van, E7500 proci, 4G RAM 800MHz-en. Nem tudom, számít-e, de a HDMI kimeneten hajtott tévén játszok, nem a DVI kimeneten, mert arra a monitor van kötve. Viszont játék közben a monitor le van kapcsolva, nem használom a kiterjesztett asztalt, csak a tévé megy.
Elvileg a game azt mondaná, hogy feljebb is vehetném a részletességet, de nem teszem, mert így is idegesítően beszaggat néha. Olyan érzés, mintha winchesterről töltene, és azért nem bírna menni a játék, de ez nem így van, mert a vinyó led nem villan. Vírusírtót is kikapcsoltam, de semmi hatása. Csinálja fél-egy percig, aztán megy megint minden. Rohadt idegesítő, amikor 260-nál féktávon 1-2 fps-el történnek a dolgok...
Van valamilyen monitorozási program, amivel meg tudnám nézni, hogy mi csinálja a galibát? Mert a task managerben, vagy az erőforrás figyelőben csak az aktuális állapotot látom, azt nem, hogy az elmúlt fél percben mi ette a processzort, a memóriát, vagy a lemezt.

(#20860) Sanyi19

Sanyi19
(fanatikus tag)

Üdv megint!

Ismerősöm összerakott egy gépet. Alkatrészei a következőek:

Alaplap: Asus F1A55 M-LX PLUS SFM1
Proci: AMD Athlon II x4 631 Quad Core 2,6 Ghz
Ram: 4GB Kingmax ddr3 1600 mhz
Vga: Asus HD 6770 1Gb Gddr5 DirectCu
Táp: 450W FSP
(LG DVD író, Seagate 320-as winyó...)

Na és az a helyzet, hogy nem indul el a gép, nem ad képet. Az én HD6570-emmel viszont igen. Ha bent van a 6770, akkor nem is csipog, nem csinál semmit, nincs kép és csak forog a cpu és a vga ventije.

Ugyanezt a HD6770-et beraktuk az én gépembe és ott meg gond nélkül megy, Gigabyte G41-es lapban, 350 W-os FSP mellett. Megnéztük másik táppal is másik memóriával, szinte minden alkatrészt kicseréltünk és arra jutottunk, hogy bármit is csinálunk, az ő alaplapjával nem ad képet a kártya. Lehetséges ez, hogy nem kompatibilis egy 6770 egy A55-ös chipsettel? ASUS - ASUS, AMD-AMD és mégsem? Egy másik gyártó 6770-je se menne?
Mit lehet ilyenkor még csinálni? BIOS frissítés megoldhatja? (Az alaplapon két PCI-E van, egyikben sem megy, megnéztük mind2-ben...)

[ Szerkesztve ]

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#20861) Prof válasza Sanyi19 (#20860) üzenetére

Prof
(senior tag)

És honnan veszed hogy a VGA-nak van baja? A lap+proci+RAM működik másik VGA-val?
Lehet akárhány jó videokarid ha amibe rakod nem jó, nincs jól beállítva stb.
CMos reset-et gondolom próbáltál.

(#20862) Sanyi19 válasza Prof (#20861) üzenetére

Sanyi19
(fanatikus tag)

Igen, működik az én videokártyámmal(6570) az ő alaplap+ram+cpu-ja.
A kártyának(6770) sincs baja mert az én gépemben megy.

Szóval minden egység hibátlan, külön-külön. De együtt valamiért nem megy.

Egyébként egy új alaplap teljesen(A 6770 is új). Nem reseteltem a CMOS-t.

[ Szerkesztve ]

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#20863) Sokee

Sokee
(kvázi-tag)

Akkor reseteld a CMOS-t és próbáld ugy. Ha nincs gomb akkor vedd ki 10mp re az elemet és tedd vissza, persze áramtalanított gépnél.

[ Szerkesztve ]

(#20864) zozek

zozek
(lelkes újonc)

Sziasztok,
Egy 5750-es mennyivel rosszabb/jobb mint egy gts250-es.
Lenne értelme lecserélni a geforce-ot a radeonra.

(#20865) lsc válasza zozek (#20864) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]

Megvan hülyülve az oldal, hiába állítok be 250-et 3850-el hozza össze, de ha beállítod a kérdéses kártyákat és megnyomod az alattuk lévő gombot akkor láthatod a különbséget.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#20866) Sokee

Sokee
(kvázi-tag)

Nekem 5750 van, viszi az új gémeket fullhd-n, persze egy picit vissza kell butítani a grafot olyan értelemben hogy pl nem ultrára teszed, hanem magas vagy normálra, jó kis kártya, mikor bejött akkor volt ilyenem persze akkor még C2D E6320 melett volt, de így i5 melett azért sokkal komolyabb a teljesítménye viszont azt nem tudom hogy jobb-e mint a GTS250 nvidiából régóta nem vagyok naprakész. :B

[ Szerkesztve ]

(#20867) error(HUN) válasza zozek (#20864) üzenetére

error(HUN)
(tag)
LOGOUT blog

TESSÉK, itt a válasz : GTS 250 8183 pont, HD 5750 8155 pont. Ez alapján a különbség szerintem elenyésző, persze amint a többi kártyával is láthatod az összehasonlítást nagy különbségek is lehetnek...

(#20868) ZIL válasza andrasko (#20840) üzenetére

ZIL
(tag)

Sziasztok. Én vagyok a tulaja a szóban forgó VTX3D HD6770-nek. A probléma órajelváltáskor jelentkezik csak, egyébként tökéletes, mind 2D-ben, mind 3D-ben. A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e valakit aki tud BIOS-bugokat javítani egyrészt, másrészt pedig, hogy tudtok-e olyan tuning programot amivel profilozva lehet szabályozni, a VGA órajeleit (úgy hogy az órajelkapuzást nem engedi működni). Ez azért kéne, mert sajnos 3D tervezésnél is kapcsolgat az órajelkapuzás, így ugrik a kép is, ami ebben az esetben tényleg nagyon zavaró.
Konstruktív válaszokért előre is köszi!
Esetleg, ha kell valakinek ilyen állapotában (megjavítani, begariztatni... nem érdekel), akkor eladó is 15k-ért.

[ Szerkesztve ]

¤ÚJ AMD Tuning-lista:www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm¤¤¤

(#20869) szente válasza ZIL (#20868) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

De egyébként ez gyári hiba, vagy típushiba? Mert ha típushiba, akkor hiába küldöm én, vagy te vissza, tök felesleges.

(#20870) Taskforce

Taskforce
(újonc)

Bemásolom ide is a porblémám remélem nem baj:)

Sziasztok,

Kb egy órája intéztem egy VGA újítást egy processzor ujrapásztázással egybekötve dell vsotro 430as gépemen,ugyanis eléggé melgedett:S

http://www.klickcomp.hu/WebAruhaz/dell/szamitogep-asztali/dell-vostro-430-szamitogep-core-i7-860-2-8ghz-4g-2x320gb-gt220-freedos-3-ev-kmh/Vasarlasi-Adatlap/V430-3

Indulsákor sötét kép és sorozatos 6 rövid pittyegés fogadott.MI iylenkor a baj? Rosszul eltt rögzitve a VGA? Visszatettem msot a régi GT220am és most midnenflottul megy. Az uj kari egyébként egy Gigabyte RadeonHD6670,éppenhogycsak befért a házba,de befért:9 valaki javaslat? köszi!

JAh illetve megtudnátok mondani mi az a cpu lesarkazás?:D Valaki említette,hogy ezért melegedhetek.

(#20871) ZIL válasza szente (#20869) üzenetére

ZIL
(tag)

Fogalmam nincs, hogy gyári eredetű-e a hiba vagy típusjelenség. Nincs összehasonlítási alapom. Pont az imént próbáltam rajta BIOS-t frissíteni, de az a cseszett ATI Winflash nem volt hajlandó kicserélni rajta, mondván ez a verziójú BIOS már rajta van. Olyan opció meg nem volt, hogy szimplán törölje le a már meglévőt... :W
Bármi tipp?

(#20872) DroiDMester válasza ZIL (#20871) üzenetére

DroiDMester
(őstag)

Force módban parancs sorból fel lehet erőszakolni rá még nem rávaló BIOS -t is!

bár ha ugyan azt a bios -t akarod rátenni(módosítás nélkül) ami épp rajta van akkor nem hinném hogy bármit is változna a helyzet!

az alábbi parancs sorral tudod feltenni

mielőtt belefogsz : bemásolod a feltenni kívánt bios fájlt az ati winflash mappájába és nyitsz egy CMD ablakot majd el navigálsz az atiwinflash mappájába

ezután

ATIWinflash.exe -f -p 0 biosneve.bin (vagy ha ROM kiterjesztésű akkor biosneve.rom

végigmegy majd ki írja hogy sikeres a frissítés leokézod és kérdi hogy újra -e indítod a gépet megteszed és örülsz :C

de valószínű hogy a jelenlegi BIOS -ban rosszul van a POWER PLAY beállítva ezért vibrál váltáskor, sajnos elég sok kártyánál előfordul legfőképp XFX, gigabyte és a VTX3D de RBE progival át lehet szerkeszteni szerencsére! :K

[ Szerkesztve ]

(#20873) szente válasza ZIL (#20871) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem tudom, nekem csak akkor jelentkezik, ha bedugom a HDMI-be a TV-t is.

Esetleg, ha valahogy megtudnád javítan,akkor megköszönném, ha leírnád a megoldást. Én nem merem basztatni, mert nincs benne gyakorlatom, és félek hogy elrontom. :B

Előre is köszi! :R

DroiDMester: Az átszerkesztősdit le tudnád írni részletesen?

[ Szerkesztve ]

(#20874) DroiDMester válasza szente (#20873) üzenetére

DroiDMester
(őstag)

ha nem csináltál még ilyet (RBE progival BIOS -t módosítani) akkor inkább bízd olyanra aki tudja mit módosít :K

ha gondolod ránézek arra a BIOS -ra (GPU-Z progival mentsd le a jelenlegit bios version sornál a végén lévő pici zöld ikon ott save to file...)

(#20875) szente válasza DroiDMester (#20874) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm szépen! :R [link]

(#20876) ZIL válasza DroiDMester (#20874) üzenetére

ZIL
(tag)

Kösz a tippeket! Megcsináltam, de semmi nem javult tőle.
Bios módosítással le lehet tiltani az órajelkapuzást?

(#20877) DroiDMester válasza szente (#20875) üzenetére

DroiDMester
(őstag)

no bele néztem és az volt amire számítottam! :K

össze-vissza áligatta a memória órajelét, ettől vibrál mikor a memória órajelet vált :W

átirkáltam és most elvileg jónak kéne lenni! ezt letöltöd majd kibontod a c meghajtód gyökerébe kapsz egy HD57xx_AutoFlash nevű mappát azon belül van 2.db szkript

UPDATE.CMD ha ezen entert nyomsz ez lementi a jelenlegi EREDETI biost a kártyáról ezután felteszi amit módosítottam, kövesd végig amit kér a frissítés folyamatán (de kb. csak oké -kat kell nyomkodni)

RESTORE.CMD ha vissza szeretnéd tenni a kártyára az eredeti BIOS -t ezzel tudod visszatenni, hasonlóképp ahogy előzőleg frissítetted! :))

Majd írd meg hogy sikerült -e és hogy változott -e a helyzet! :R

[ Szerkesztve ]

(#20878) ZIL válasza DroiDMester (#20877) üzenetére

ZIL
(tag)

Ja, elfelejtettem mondani, hogy most épp ez a bios van rajta: [link]

(#20879) szente válasza DroiDMester (#20877) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

Sajnos nem hozott javulást. :( Amint bedugom a HDMI-be a TV-t, újra elkezd megint vibrálni.

[ Szerkesztve ]

(#20880) DroiDMester válasza ZIL (#20878) üzenetére

DroiDMester
(őstag)

belenéztem a tiedébe is de ott sem stimmeltek a ram órajelek ide feltettem neked is a módosított bios -t a frissítés menete ahogy már fentebb leírtam! :)

#20879 szente : a bios már rendben van akkor sajnos máshol kell keresned a problémát PL: minőségi HDMi kábel nem 1000.Ft os Csin-Csung! , a TV nél a pc számára kijelölt HDMi bemenet használata! és még van pár tipp(em)

és még egy tipp (1próbát +ér) lefixálni az órajeleket pl: GPU:500MHz, Mem:800MHz erre a legjobb választás az AMD GPU Clock Tool progi ezzel belehet állítani hogy ne váltogassa az órajeleket a kártya!

[ Szerkesztve ]

(#20881) szente válasza DroiDMester (#20880) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

Elvileg nem gagyi a kábel(aranyozott csatik, árnyékolt kábel). A TV-n nincs PC-re kijelölt HDMI. De az az érdekes, hogy nem is kapcsolom be a TV-t, akkor is villog.

Holnap kipróbálom azért másik kábellel, meg úgy is, hogy a TV-be nem lesz bedugva a kábel, csak a gépbe. Ha jutok vele előrébb beírom ide, mert hátha másnak is segítség lesz.
Azért leírhatod a további tippjeidet, hátha valamelyik nyerő lesz. :)

(#20882) szente válasza DroiDMester (#20880) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

Na közben eszembe jutott, hogy az esetleg nem lehet probléma, hogy amikor hátul kotorásztam a kábellel, és hozzá ért a HDMI csati a ház hátuljához, akkor szikrázott. :F

(#20883) Sokee

Sokee
(kvázi-tag)

Földelésed jó a konektorban? Nekem akkor csinált ilyeneket mikor elszállt a földelés, hangfalak búgtak stb...

(#20884) DroiDMester válasza szente (#20882) üzenetére

DroiDMester
(őstag)

a TV nél min megy a TV adás? ha analóg KOAX kábelen próbáld meg kihúzni a TV ből ha akkor megszűnik a villogás akkor földhurkod van amire van megoldás: egy galvanikus leválasztót kell beiktatni a koax kábelre oda ahol bejön a lakásba a KTV :K

(#20885) szente válasza Sokee (#20883) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

A hangfal nem búg, viszont ha valahol le vagy felkapcsolják a lámpát, akkor pattan egyet.

Azt hogyan tudom kideríteni, hogy jó e a földelés? Amúgy a TV-nek szerintem nem földelt a hálózati madzagja. A konektornak az oldalán a két kampós fém lenne a földelés? Mert a TV-nek lapos dugasza van, ami ugye nem ér oda.
Tehát arra gondolok, hogy földelt:[link]
Nem földelt:[link]

A TV-n az utóbbi van.

DroiDMester: Jah, analóg KOAX van, holnap kipróbálon ezt is. Bár amit írtál megoldásnak, az kurva kínai. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#20886) ZIL válasza DroiDMester (#20880) üzenetére

ZIL
(tag)

Köszi szépen! Lerögzített órajellel semmi gond. Holnap a módosított bios-t is kipróbálom.

(#20887) sh4d0w

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Milyen hűtést ajánlotok a gyári hangoskodó helyett Sapphire 6770-re?

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#20888) Sokee

Sokee
(kvázi-tag)

Én ezt tenném rá: [link]

(#20889) Maximum1 válasza Sokee (#20888) üzenetére

Maximum1
(senior tag)

Accelero Twin Turbo II 10.500ft. :Y
sh4d0w inkább add el és vegyél egy ilyet.

[ Szerkesztve ]

(#20890) DroiDMester válasza sh4d0w (#20887) üzenetére

DroiDMester
(őstag)

Bőven elegendő rá egy Alpenfohn Klara is és közel felébe kerül mint az AC TT Pro2

(#20891) sh4d0w

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm mindkettőtöknek, egyelőre mindkét megoldás kívül esik az anyagi korlátokon ;)

Noh, ez utóbbi már szimpatikusabb, köszönöm.

[ Szerkesztve ]

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#20892) ZIL válasza sh4d0w (#20891) üzenetére

ZIL
(tag)

Ha megfelelő a lyuktáv akkor egy Zalman 700CU is megteszi. De csak rezes! Nekem egy HD4850-el röhögve elboldogult, és halk is.

(#20893) DroiDMester válasza ZIL (#20892) üzenetére

DroiDMester
(őstag)

no azt megnézném :Y

én annó próbáltam a nagytesó VF900 al és szarrá főtt alatta a 5770.em! én azt nem ajánlanám akkor inkább itt az apróba van használt AC TT Pro 4.ért akkor inkább azt! :K

(#20894) pasas111

pasas111
(újonc)

Olyan problémám lenne, hogy Asus P5B alaplapomba beleraktam egy VTX HD6770-est és miután felraktam a driverét (3 verziót is próbáltam) akkor olykor a képernyő elkezd remegni vagy a képernyő felső felén időnként csíkozás látható. Esetleg bármi ötlet, hogy problémát mi okozhatja? Esetleg vki találkozott már hasonló problémával?

(#20895) szente válasza pasas111 (#20894) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

#20868 hozzászólástól erről beszélgettünk. Nem kell sokat visszaolvasnod...

(#20896) pasas111

pasas111
(újonc)

Bocsi, hogy 2 részben írom le, de le akarom írni azokat a lehetőségeket amiket már megnéztem.

Kimenetek közül VGA-n és DVI is próbáltam ua. Autoupdatet is néztem. Legújabb, CDs és a vtx3d.com-on ajánlott driverrel is próbáltam ua. Valamint a frekvenciákat, a felbontásokat és a színmélységet is próbáltam azok is ua. Próbáltam több verziójú oprendszerrel ua. Monitort megnéztem azzal nem lehet gond. Alaplapomnak a legújabb BIOS-a van. Egyedül akkor nem észlelem a jelenséget amikor nincs hozzá felrakva a driver azaz nincs rajta a hardveres gyorsítás. Tápom az egy SL-500A lenne, tudom noname, de elvileg 500W-nak elégnek kellene lennie. 6 pines-t is bekötöttem.

Kifogytam az 5letekből. Remélem tudtok segíteni, válaszokat előre is köszönöm.

(#20897) szente válasza pasas111 (#20896) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

Feltettem a legújabb Catalyst-et (12.4), most mintha javult volna a helyzet. Mostmár csak néha csinálja egy pillanatra. szerintem próbáld meg te is.

(#20898) pasas111 válasza szente (#20897) üzenetére

pasas111
(újonc)

Köszi a tippet, de a legújabb 12.4-es driverrel is próbáltam és ua az eredménye.

[ Szerkesztve ]

(#20899) szente válasza szente (#20897) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

Na ha az AMD GPU Tool-lal beállítom fixre az órajeleket, akkor teljesen megszűnik a probléma. Viszont így nem jó, mert sokat fog fogyasztani a VGA.

Nem lehet ezt valahogy úgy belőni, hogy beállítani egy alacsony órajelű profilt, meg egy magas órajelű profilt és ha kell, akkor magától vált közöttük?

[ Szerkesztve ]

(#20900) ZIL

ZIL
(tag)

Egyébként nagyon nem értem, hogy ez a f@ßßopó vállalat miért nem képes kiadni egy javított bios verziót ezekhez a kártyákhoz. Képtelenségnek tartom, hogy ne tudnának a problémáról.

(#20901) ZIL válasza DroiDMester (#20893) üzenetére

ZIL
(tag)

A 700CU jobb mint a 900-as. Ezt a korabeli tesztek is igazolták. Enyhe tuninggal 65 fok környékén tartotta a 4850-esem. Ramsünik viszont vakítósak erősen... Jobb nélkülük.

(#20902) szente válasza ZIL (#20900) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

Kéne nekik írni egy e-mailt hogy tudnának e valami megoldást. Írnék én, de nem tudok angolul.

(#20903) zsela

zsela
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Használtan szeretnék VGA-t vásárolni, és van két kártya, ami között nem tudok dönteni: egy 6750 1GB, illetve egy 6770 512MB. Mindkettő Sapphire.

Melyiket érdemes inkább megvenni szerintetek? Árban közel ugyanott vannak
Teljesítmény és fogyasztás szempontjából is érdekelne a dolog.
Másként fogalmazva úgy is kérdezhetném, hogy nagy hátrány-e a 6770 esetében a kevesebb memória?

Válaszokat előre is köszönöm!

(#20904) ZIL válasza zsela (#20903) üzenetére

ZIL
(tag)

Igen. FullHD-ban már nagyon könnyen ki lehet futni a fél giga memóriából, még visszafogottabb beállításokkal is.

(#20905) zsela válasza ZIL (#20904) üzenetére

zsela
(kvázi-tag)

Köszi az infót! Tehát akkor szerinted melyiket érdemes választani?

(#20906) norbi0604 válasza zsela (#20905) üzenetére

norbi0604
(fanatikus tag)

Van 6770 1gb gddr5-ösbe is :D Olyat keress használtan. Az árkülönbség elenyésző.

Konfig az adatlapomon.

(#20907) tilinko70

tilinko70
(újonc)

sziasztok.haveromtól tudnék jó áron venni 5770-et.Force3D Hd 5770 annyit tudok róla hogy juniper xt magos.[link] de nem ismerem ezt a márkát.Jó a hűtése?jó vétel lenne szerintem 14 000ft-ért,úgye?hibátlan dobozos,sajnos gari már nincs rá.

üdv. tilinko70@citromail.hu

(#20908) Sokee

Sokee
(kvázi-tag)

referencia kártya? Mert akkor nagyon megérné :D

(#20909) tilinko70 válasza Sokee (#20908) üzenetére

tilinko70
(újonc)

azt honnét lehet meállapítani?bocs de nem vagyok othon vga terén. adatai.Graphic Processor ati Radeon® hd5770 gpu Clock 850 Mhz Memory 1gb gddr-5 Memory Type ddr-5 Memory data rate 4.8gbps Memory data width 128 bit cpu Bus pci Express x16 Rev 2.0 Memory Clock 1.2ghz hdmi Support Yes hdcp Support Yes Shader Processors 800 Texture Units 40 Max. Board Power 108w Idel Board Power 18w

[ Szerkesztve ]

(#20910) perfegor17

perfegor17
(kvázi-tag)

Sziasztok nálam most 2db hd5770 van összekötve cf-be de ma láttam hogy az egyik kártyáról hiányzik egy kis szürke cucc az mi volt rajta és mit csinált?A felső kariról van szó a hűtő bal oldalán ha jobban megnézzük ott volt egy olyan kis szürke cucc.Mi volt ott és mit csinált?[link]

(#20911) zsela válasza norbi0604 (#20906) üzenetére

zsela
(kvázi-tag)

Köszi a tippet, olyan lett belőle :D

(#20912) Sokee

Sokee
(kvázi-tag)

Amit linkeltél az a referencia kártya szóval ami itt a képen van: [link] De van belőle ilyen is: [link] ez nem refkari, ez a gyártó sajátja.

[ Szerkesztve ]

(#20913) tilinko70 válasza Sokee (#20912) üzenetére

tilinko70
(újonc)

értem.köszönöm a válaszod. sajnos az az ami a második képen van.tehát nem referencia. ez nagon gáz?sokkal rosszabb mint a ref?teljesítményben vagy csa hűtésben van különbség?nagyon rossz ez a gyártó? :R

[ Szerkesztve ]

(#20914) Sokee

Sokee
(kvázi-tag)

Hát figyelj 20 körül mennek az 5770-ek úgyhogy szerintem simán megér 15K-t, egyébként legtöbbször jobbak a gyártók saját hűtői mint a refkariké, halkabbak, én azt szoktam hogy dobok rá valami komolyat és megvan oldva a hűtés.

[ Szerkesztve ]

(#20915) Lovi24

Lovi24
(lelkes újonc)

Sziasztok,egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy Philips 42pfl7656 tv,aminek brutálisan szép képe van :)
Full hd-s filmek lejátszásával akadt némi problémám. Hálózaton keresztül nagyon szép a kép,nem is lenne ezzel probléma, ha úgy lehetne használni,mint egy pc-s player-t. Pl bele lehetne tekerni (rendesen), hangsávot váltani és ...
Pc-n keresztül,hdmi-vel viszont nem igazán tudom előhozni azt a képminőséget amit szeretnék. A gép adatai : VaporX 5770,AMD phenom II x3 720 (2,8ghz),4 gb ram.
Ha valaki tudna segíteni a beállításokban,azt nagyon megköszönném.
Jelenleg MCHC-t használok.
Előre is köszi

(#20916) tilinko70 válasza Sokee (#20914) üzenetére

tilinko70
(újonc)

köszi a segítséget :K

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.