- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Akciókamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Platina besorolású tápcsaláddal bővült a be quiet! felhozatala
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kai60
csendes tag
Köszönöm a hozzászólást. Bár a memóriával nincs semmi baj. Alap "Auto" beállításon van minden (amúgy DDR2-es a rossz alaplap, 800MHz-en mennek, a specifikációnak megfelelően)
Közben egész napos tesztelés alapján a proci hibátlanul teljesített az én gépemben; OCCT, prime, és néhány óra játék után, feloldott negyedik maggal ("Phenom II X4 B40" néven "Propus" tartalommal).
Egy félig sz@r alaplapot valaki? Kicci óccó! -
Maximow
tag
Ennyiért nagyon jónak tűnik
Most néztem, hogy a CM árai eléggé elszálltak, én még 4.000-ért vettem, most meg majdnem a duplája.ia84ttm: nekem is 100% körül tekert terhelés alatt, de ott már bőven volt hangja, illetve a tuningot sem nagyon erőltetném vele, de alapórajelen bírnia kell.
-
Maximow
tag
Az előző biossal is csinálta, ezért frissítettem, gondoltam egy próbát megér. Ha jól emlékszem azzal a biossal, amivel a lapot vettem, azzal nem csinálta, ott fel ment prime alatt 78 fokig gyári hűtővel, és ott megállt a melegedés, de ott sem vette vissza az órajelet.
sos456: 500w-os Enermax tápom van, illetve TX3-as hűtőm, nem hiszem, hogy ezekkel lenne a probléma. Gondolom, hogyha kikapcsolom a C&Q-et, akkor nem veszi vissza, de nem akarom, hogy netezés alatt, illetve alacsony terhelésnél is max pörögjön a proci.
-
mcs
veterán
Többszálas játékokban nagyobb, mint vártam. Unreal Tournament 3at indítottam először, és majdnem leesett az állam.
1-2 szálasokban meg pont annyival jobb a helyzet, amennyivel magasabb a 7850hez képest az órajel. Az is lazán ment 2,8 helyett 3,2 ghz-en, csak az jóval többet kajált úgy, és tekintettel a lap mosfetjeire nem akartam hosszabb távon hagyni úgy.
-
mcs
veterán
Alkalmazásokban ennyit várok én is, főleg tömörítésben és kódolásokban. Játékokban erősen korlátozni fog majd a HD 4670, de szándékosan olyan benchmarkokat futtattam le, ahol biztosan látszódik majd a minimum fps-en, és a felbontást is a lehető legkisebbre állítottam. (World In Conflict, Far Cry 2, Hard Reset)
-
dodopek
addikt
-
grafika95
tag
Simán viszi 1600-on
ÉS a 6magosításról le is tettem, be se kapcsoltam az unlockot, mivel 100% hogy nincs benne +2mag
Helyette pont hogy "lefele" húztam... vagyis csak bekapcsoltam a energi save funkciót.
Így mikor keveset használok épp a prociból (pl mikor esténként 3-4órát csak netezek)
leveszi a feszt és az ótajelet.800 mhz-re ! Lepakolja a procit, és ~1,4 ről 1V -ra állítja. Kellemes kis program.
Kevesebb hő, kevesebb fogyasztás, halkabb ventik. És a proci is igen jól bírja az alulfeszelést. Igaz autómatikusan, ha többet használok folyamatosan veszi felfele az órajelet és a feszt. Teljes képernyős programba, agy ha nagyon megy valami akkor 3000-re visszatekeri)
HA lesz bent a lapba még egy ugyanilyen 4670 -es kari, akkor CF-nél már lehet húzom felfele is procit, most még felesleges, mert a videókártya nem hoz többet.
-
zimi1991
aktív tag
Én Athlon II X4 640 ről váltottam ideiglenesen pentium dualcore-ra és bizony már ő is erősebb mint a négy magos AMD ez nem márka őrület van olyan teszt ahol két magos létére 4x-esét hozza játékban is sokkal gyorsabb.
Pedig én nagyon AMD-s voltam de egyhamar biztos nem lesz megint AMD-m. -
csongi
veterán
Az tudod állítani hogy a beállított hőmérséklet eléréséig milyen fokozaton mennyen a venti. 1-9. De ettől nem lesz nagyobb fordulata a ventinek 72 fokon. Az a fordulat amit megadod lehet fars is. Ilyen kicsi fordulatra nem lehet állítani 72 fokon a gyári ventit. Ha jól emlékszem 50 fok a maximum hőmérséklet, afelett maxon tekeri a hűtőt. Ez a bios!
Az oc tunerrel is ezt tudod állítani, legalábbis úgy emlékszem. Mivel a bios értékeket állítod át egy win-es felületről.Mr.AMD : Az Oc tunerrel (ha használod )adjál a ventinek nagyobb fordulatot és jobban elhűtheti azt a procit.
-
zoleeboy14
csendes tag
te meg inkább nézz szét mielőtt hülyeségeket írkálsz de amiért ien rossz a szemed ezért külön tessék :
http://kepfeltoltes.hu/111217/lol_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/view/111217/lol_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/111214/ddd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Butcher-HUN
senior tag
Amit írtál igaz egy tapasztalt user-nek! De mi van a laikus emberekkel? Meg a tuning sem olyan egyszerű nem 5 perc már bocs. Mikre ki tesztelsz mindent és fixálod az órajeleket több óra. Nem beszélve sokan nem szeretik a tuningot hiszen a károsodásnak a veszélye fent áll. Ami tény az az hogy alapon tuning nélkül az I3 megveri az Athlon II X4-eket s nem beszélve arról hogy azokat 4Ghz vagy kicsivel a fölé is fel lehet húzni. Nem is melegednek úgy és a fogyasztás + a L3 cache mérete is nagyobb. Ne értsetek félre nem vagyok pap hiszen jó magam is AMD user vagyok mellette tuningolok, és igazán azon gondolkodtam el hogy a procim kevés vagy sem a játékok alá + az L3 cache hiánya.
-
Butcher-HUN
senior tag
1333Mhz mennek a ramok akkor az effektíven 1600Mhz megy? A slot tuti jó mivel vadi zsír az alaplap most vettem. Az NB VID CONTROL ha normálra teszem akkor nem írja ki mennyin megy viszont ha adok neki +0,25V akkor írja ki hogy 1.2V megy sztem ugy 1,75V körül mehet normálban. A Dominatoroknak tuti nincs baja mert ha hagyok mindent AUTO-n és 3.0Ghz megy minden és úgy rá eresztem a Prime95 blendet nem indul újra a gépem.
-
-
gbal65
aktív tag
Bocsi az újabb Post-ért. Megpróbáltam, adtam a procinak +0,025V-ot a ramot belőttem 1,65V-ra és a North Bridge-et 1,2V-ra raktam. OCCT= Error.
De viszont a MemTestet single CPU-val futtattam és talált a ramon 93 hibát... Linkeltem a képet. Nos akkor RAM hathat ki a proci magjára?
-
Hát még jó hogy magasabb az FSP mint E4600-on,elvégre 3 magos a mostani procid
A GTA4 meg amúgy is szereti a sokmagos procikat.
A játékokat nem lehet egy kalap alá rakni az ilyen tesz progikkal,nagy részük másképp terheli a procit mint mondjuk egy játékAzért a ramot egy Memtest86-al még megnézhetnéd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jövedelem
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Akciókamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- i7-3770 4x3.40 GHz CPU + Top ár!!!
- I5-11400
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest