- Apple MacBook
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
jambiyya
őstag
válasz
GumiMaci85 #6470 üzenetére
A tesztek szerint a játékokban jótékony szerepe van az L3 cache-nek, vagyis mindenképp jól járnál a proci cserével, de a helyedben FX6*, vagy FX8* prociban gondolkodnék, az időtállóbb választás lenne. Akár a VGA előtt is válthatsz procit.
Mindazonáltal, ha nem túl gyenge a procid, akkor a VGA fogja limitálni az fps-eidet. -
csongi
veterán
válasz
GumiMaci85 #6470 üzenetére
Mindkettot cserelj. De mielott cserelnel vard meg a dx 12 ot. Lehet egy kis idot nyerhetsz vele.
-
GumiMaci85
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy athlon II x3 455 és leszeretném cserélni egy FX 4300-ra. Az lenne a kérdésem hogy tapasztalnék e valamilyen gyorsulást a játékok alatt vagy inkább videó kártyát cseréljek? A mostani kártyám egy amd radeon 7730 1 gb drr5 rammal.
-
jambiyya
őstag
válasz
Gabrikovics #6467 üzenetére
Skippelem a cserét, amíg az EUR ilyen erős.
-
eastone1
senior tag
Sziasztok.Amd a8 5600k elcserélném amd Athlon II X4 860k ra. Egy árban vannak, szal ha vakakit érdekelne jellezze.
Köszönöm.
3hetes, garanciás. -
jambiyya
őstag
válasz
Gabrikovics #6464 üzenetére
Köszönöm neked is és sephinek is válaszokat. Arra jutottam ezek alapján, hogy jó lesz az FX6300, de 4Ghz fölé kell húzni, a turbot meg kikapcsolni.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
jambiyya #6463 üzenetére
Az három modul nem hat mag sajnos a modulokon belül a két mag osztozik az erőforrásokon ezért egy modul kb 1,5 mag tehát az fx 6xxx az 3*1,5=4,5 ráadásul a k10 arhitectura magonkénti teljesítménye 30%-al erőssebb mint az FX tehát 500MHz-el magasabban hozza be a Phenom II-őt eddig a negatívum !
A pozitívum kevesebbet eszik,jobban húzható,kissebb hőtermelés nekem az X6 1100T 4,0GHz-en volt olyan erőss mint a mostani FX 8320 4,3GHz-en ( ezért járatom 4,5GHz-en ) -
jambiyya
őstag
-
jambiyya
őstag
Már egy ideje gondolkozom rajta, hogy az X3-mat leváltom egy FX6300-ra. Ezt még pont tudja kezelni a lapom. Mire számítsak? Érezhető lesz a +3 mag? Köszi.
-
szunyi777
őstag
Sziasztok
Pár napja cseréltem alaplapot és procit:
CPU típusa QuadCore AMD Athlon X4 740
Alaplap neve ASRock FM2A88M-HD+Tudom, hogy alapból a turbó mód 3700 mhz-ig engedi a cpu-t maxon. Kicsit játszottam már az FSB szorzóval, és 105% ra emeltem a 100-ról... Igy 3900Mhz-re is fel tud menni terhelés alatt. A DDR3 ramnak a 667 helyett is emelte ezáltal 707mhz-re..
Kérdésem, hogy ezt a procit, Ram, meddig lehet stabilan húzni? Szerintetek ez már sok neki?
Az Északi Hid óra jelét meddig érdemes emelni?
Feszültséget auto-n hagytam, de gondolom, hogy manuálisan kellene állitanom..
Ha valaki ilyen CPU-t használ, és húzta is esetleg segitene ebben?! Esetleg a mentett confingot elküldené?Köszönöm előre is.
Remélem jó topikba irtam?!
-
válasz
half333 #6455 üzenetére
Bár megtévesztő a neve ez a proci a Trinity/Richland topikba való lenne, ugyanaz a cpu van benne mint az A8-5600K-ban csak a gpu része le van tiltva.
Röviden a kérdésre, hogy miért lehet meleg, egyrészt a gyári hűtő egy vicc (az egymagos Sempronokra nagyobbat adtak annó), másrészt a turbo core technology feleslegesen nagy feszt ad a procinak, érdemes kilőni a biosban és manuálisan belőni a biosban (mivel K-ás proci így szorzózármentes így nem okoz gondot), mondjuk 1.3v-on és 3700Mhz-en simán beférsz 65W alá, APU (gpu) nélkül még 50W is épphogy lesz, azzal még a gyári hűtő is megbirkózik, amúgy legújabb Aida64 biztos ki tudja olvasni jól a hőfokokat, amúgy bekapcsolt cnq -val a fenti beállítással idle 30, full terhelés (Prime95) alatt 55 fok körüli max hőfok gyári hűtővel, mondjuk érdemes a biosban a venti fordulatszámát is belőni bizonyos hőfokokhoz, mondjuk 40C-ig 40% aztán 5 fokonként lépdelve lehet feljebb csavarni mondjuk 10%-onként, tehát 45c 50%, 50c 60% is így tovább.
+ 1 tipp, ha régi a bios frissítsd, ettől is olvashatja ki hibásan a hőmérsékleti adatokat. -
half333
őstag
Üdv! amd athlon x4 750k procim van. Az lenne a kérdésem hogy ennél mennyi a max hőmérséklet,amit el tud viselni,mert CPUID HWMonitor-al szoktam figyelni,de haver szerint nem méri rendesen. Utoljára 99 fokig hevült,alap szinten 55-65 fokot mutat a program, Esetleg tudtok más programról,ami esetleg pontosabban mér?
-
tálusz
tag
Soha nem gondoltam volna, hogy a kis x4 640-el elérem a bűvös 4Ghz-t:[link]
Megvan már 2010 óta de eddig nem tuningoltam, sajnos! -
Wikoo
aktív tag
üdv
Propus code name-t ír a cpu-z az 630 asomra. Akkor L3 feloldás felejthető?
Kicsit szeretnék több szuflát kihozni a cuccosból, bus speed emelésen kívül másba is érdemes nyúlni, amiből van érzékelhető gyorsulás(csak játék érdekel, nem tömörítek konvertálok stb)? -
lemusz
addikt
x4 860K vs x4 750K teljesítménybeli összehasonlításért kutatok, eddig sikertelenül
-
lemusz
addikt
Na közbe felfedeztem, hogy nem beírni kell a kívánt értéket, hanem space-t nyomogatni és úgy váltogatja felfelé kis lépésekben. Ez esetben +0.006-osával a feszültséget, amit hozzá ad az alaphoz, azaz a 1.212v-hoz. Már csak azt kellene kitapasztalni, hogy mennyi kellhet a 4Ghz stabil működéséhez. Ötletek, tapasztalatok? Az a baj az online tesztekkel, hogy mindben 4.5Ghz felé húzták a procit, ami teljesen más kategória...
-
lemusz
addikt
Üdv! Segítség kellene. Nem tudom hogyan lehet uefiben a proci feszültségét szabályozni. Amíg csak gyári hűtőm volt meg voltam elégedve az alapfeszes (1.212v) 3.8Ghz-es állapottal, de most van külön hűtőm és szeretnék egy minimálisat emelni az órajelen, pl.: 4Ghz-re. Namármost ezt már nem bírja az alapfesszel, ami érthető is, mert olyan 1.35 körül kéne már neki ha jól tudom. Turbó ki van kapcsolva, mert régebben úgy vettem észre, hogy feleslegesen magas feszet ad a procinak.
Itt akarnám beállítani, de akármit pötyögök be, mikor leenterezem vissza áll Auto-ra. Próbáltam 1.3; 1.300; 1.3V meg hasonló módokon beírni, de nem... auto-t mutat mindig.
Advanced voltage settingsMit csinálok rosszul?
-
mcs
veterán
válasz
djculture #6443 üzenetére
Az alaplap (Asus M5A78L-M LX V2) és proci is gyanúsak egyszerre. Ha felunlockolom, jön a 4. mag és L3 cache is, viszont csak akkor képes L3al elindulni az oprendszer, ha csak az első magot engedélyezem. Három és kettő maggal is képtelen betölteni, bárhogy variálom a feszültségeket, és a magok engedélyezését.
-
mcs
veterán
válasz
Cartmenn #6440 üzenetére
Grid2 benchmarkot is megnéztem kíváncsiságból 800x600ban szűrések nélkül 1366x768-4xAA-16xAF helyett, és 5 fpsel nőtt az átlag (55->60) úgy, hogy a max 20 fpsel lett több (72->92), a minimum pedig kemény 2vel (45->47).
Korábban volt 9600GT-m, amit pont ki tudott hajtani, de ennek úgy tűnik, nem árt egy kicsit több kakaó.
Bár nem tudom, mennyit számíthat az, hogy single channel módban néztem 4 gigányi rammal 1333 Mhz-en. Ma bővítettem egy 2essel, így megnézem majd, mit alkot dualban is. -
Cartmenn
aktív tag
Nekem egy 6790et(tesztek szerint 2x erősebb a 640nél) hajtott sokáig 1280x1024ben minden fullon ment (farcry3 pld.) Ha játszol ott videó kártya limit van legtöbbször!!!A logout-on tesztelték a kicsit gyengébb X3 430 at játékokban egy szinten volt a 4 magos Fx4300 -al(am3+)
-
mcs
veterán
válasz
F e Z o #6438 üzenetére
Amúgy minden jól fut, amivel játszok, de múltkor kíváncsiságból logoltam GPU-Zvel a terhelést, és nagyon meglepődtem, hogy néhol erősen ingázik a kihasználtság 50-98% között. A Grid 2 nagy valószínűséggel kifutja magát rendesen, viszont az első rész kevésbé. Nem csak log alapján, de játék alatt is, ha kisebbre állítom a felbontást, bizonyos helyzetekben alig, vagy éppen nem változik az fps, pedig amúgy elszaladgál átlag 70-80 fpsel. A Need For Speed Carbon, ami már ősrégi, detto ugyanez az eset. Minden említett játéknál használok 4x élsímítást és 16x anizotropikus szűrést is.
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Meglepődve veszem észre, hogy a jelenlegi X3 450 processzorom 1366x768ban limitálja az alapvetően nem túl erős GeForce GT 640 videokártyámat. Komolyan ennyire gyenge lenne manapság már ez a proci, hogy képtelen egy alapszintű videokártyát kihajtani kisebb HD felbontásban?
-
csongi
veterán
válasz
feketeg5 #6434 üzenetére
Különösebb eltérés nincs benne. A buldózerig ugyan az a szabály.
Elsőnek meg kell értenek a HT alapórajel és ramok közötti összefüggést, ha ez meg van akkor tudunk segíteni. Mindegy hogy DD3 vagy DDR2 a rendszer ugyan azon az elven van, a ramok órajele illetve időzítése más, de ennek így is kell lenni.
Lehet a ddr memóriákat is el kellene olvasnod. -
csongi
veterán
-
feketeg5
csendes tag
Hali!
Van egy X4 640-em, most vettem rá új hűtőt, és adnék neki egy kis kakaót, de egyszerűen nem tudom hol kezdjem, pedig már napok óta olvasgatom a fórumot. Gigabyte MA74GMT-S2 alaplap, 2x2Gb Kingmax 1333Mhz és Gainward GTS450GS adott mellé. BIOS-on nem igazán igazodok ki. Találtam valami százalékos frekvencia emelést, gondoltam adok neki plusz 2%-ot megnézem mi történik, hát CMOS reset lett belőle. Lehetőleg frekvencia emelés nélkül szeretném kihozni belőle a maxot, de 3,5-ig fel akarok menni mindenképp.
Igazából az nem tiszta, hogy a frekvencia emelés mellett mire kell még odafigyelni ilyen relatíve kis overclock-nál, és milyen programmal kéne nekiállnom? -
katona84
tag
Sziasztok!
Mostanában tervezem, hogy átállok a "sötét oldalra" és leváltom a Core 2 E7500-am. Először FX processzorokban gondolkodtam ám az AM3 - AM3+ vonal kiöregedő mivolta miatt, és a jövőt állóság jegyében az FM2+ felé fordult a tekintetem.
Mivel elsődlegesen játék a cél ezért egy Athlon 2 X4 760K-ra esett a választásom, viszont nagyon kevés tesztet találni róla a neten.... a youtube-os erőfitogtatásokban pedig nem feltétlenül bízom.
A kérdésem az volna, hogy egy erősebb közép - felső-közép kategóriás kártyával lehet-e vele játszani mai játékokat full HD-ben nagy részletesség mellett. Az élsimítás az nem fontos.
Még nem döntöttem el, hogy milyen diszkrét kártya lesz mellette, de a lehetséges jelöltek már megvannak: GTX 660 vagy R9 270.Jó lenne ha valaki végre tesztelné a fórumon ezt a procit.
Köszönöm a válaszokat.
-
Szkeptik
tag
Sziasztok!
Azt szeretném tudni, hogy ahogy egy processzor öregszik, előfordulhat-e, hogy ugyanazon hűtőrendszer mellett egyre magasabb hőmérsékleten működik?Egy 3 éves Athlon II 645-öm van és a hozzá kapott venti + általam külön beszerzett hűtőzselé mellett pár hónapja még 40°C-körül volt tétlenül és max 60°C-ig ment fel kemény játék alatt. Mostanra viszont ugyanazzal a kombinációval már 55°C az alaphőmérséklet és 75-ig is felmegy terhelés alatt, hiába cserélem a hűtőzselét.
-
djculture
félisten
Sajnos az asusnál sose volt topon ez a technológia, jó a tápfesz áramkörök meg azon jobbak. Nekm is amásod gépembe asrock legolcsóbb lap van 960gm gs3 fx meg egy x3 450 4 maggal (sajnos l3 nincs benne) 3400 körül hajtom minden megy vele egy hd5870-el. Bf4 multizni is szoktam vele még az is elfutkorászik rajta elég szépen médiumban full hd-n. Fx 6300-on gondolkozok még én is az belemenne még abba alapba de ezek a gyengébb lapok nagyon rosszul kezelik az fx sorozatot throttingolnak , visszaveszik magukat folyton..
-
djculture
félisten
Csodálkoznák ha nem lehetne feloldani a negyedik magot 450-ból én még egyet se láttam aminél nem lehetett (Olyan volt hogy plusz feszt kellett adni ) neked az alaplapod miatt nem lehet szerintem. Kikéne probálni egy legolcsóbb 960gm gs fx asrockban.. Az asus sajnos meg ilyen, asrockban ami röhögve feloldható asusban el se indul..
-
csongi
veterán
állítsd a grafikai beállítást.
Ha leveszed minimumra a grafikát( felbontás élsimítás) és elfogy az fps akkor cpu limited van. Ha feltolod és le esik az fps akkor vga limit.
A 460-at jobban is meg lehet hajtani egy phenom 2vel, talán ez az olcsóbb ha tápod bírja.
A minumum fps lesz több, és stabilabb az fps ed.
Mivel nem multizol, ezért a 20 fps felett folyamatos a kép. de 60 Hz es monitornal jó ha van egy satbil 60 fps vagy ahhoz közel. Ezt szerintem egy CPU cserével és grafikai beállítással megoldhatod. -
Csezi
tag
Felraktam,elindítottam...
crysis 1-el játszok high-on...a háttéreben megy a böngésző youtube-bal...bal felül az fps,a pillanatnyi,ha jól nézem....
na ez néha lemegy egészen 25-ig...
azért teljesen játszható,nem látok szaggatást,de azért nyilván minnél több fps van,annál simább a játék....
Hogyan tudnám megnézni h a proci vagy a vga a leggyengébb láncszem? -
Csezi
tag
Sziasztok!
A segítségetekre,véleményetekre lenne szükségem!
x3 450-es procim van asus m5a78l-m lx v2-es alaplappal,8 giga rammal és gtx-460(oc) 1gigás videókártyával...
Szerintetek mit tudnék legkönnyebben,legolcsóbban javítani a rendszeren?
Proci fx-re?...videókártya csere?
A cél az lenne,h ha néha játszok,akkor az lendületesebb legyen...
1920x1080-as a monitorom,600wattos táp...
vegyek egy jobb hűtőt és rángáljam meg ezt a procit?
http://www.ebay.com/itm/4-Heat-Copper-Pipes-130W-12V-PC-CPU-Cooler-3Pin-Cooling-Fan-f-Intel-AMD-Sockets-/281251342786?pt=AU_Components&hash=item417be2e9c2
A negyedik magot nem tudtam feloldani,szerintem nem is lehet...(rana)
A válaszokat előre is köszönöm...! -
csongi
veterán
A hőfokot a windows programok a Bios vagy UEFi értékekből monitorozzák ki.
A 80 fok nagyon sok. ez több mindnből adódhat. Hibás a CPU hődiódája. Rossz értéket közvetít.
Én cseréltetném, vagy vissza garba mielőtt gond lenne, persze alaplappal együtt.
Vagy otthon másik lapba be és a jelenlegi alaplapba egy másik proci.
Ha 80 fokos értéken működni hagyja akkor a védelem nem létezik, és valami füstölni fog.
Kézzel is lehet ellenőrizni. 80 fokos cuccnál már a hűtőborda sütni fog, de a hűtő tövénél tuti megsüti a kezed.
Ha ez nincs akkor félre mértek az eredmények, de védelmed nincs, és jobb ha működik, főleg egy gyengébben szellőző házban. -
lemusz
addikt
December óta 750K tulaj vagyok. Biosz a legfrissebb, turbó, cpb és energiamegtakarítási bizbaszok offolva. Szorzó manuálisan 38-ra állítva. Feszültséghez nem nyúltam, magától 1.212 - 1.224-re lövi be és nem is ugrándozik, de gondolom ez 3400Mhz-hez lenne optimális, mindenesetre nekem eddig nem volt gondja vele, nem fagytam ki sehonnan meg semmi. Prime-mal inkább nem kísérleteznék, de játék alatt (60-80%os terheléssel) AIDA 30-40 fok között logoltatja. Aztán hogy ez az AIDA mérés mennyire releváns nem tudom, mert idle állapotban (de 3800MHz-en) 15-17 fokot ír, ami kb lehetetlen, mert gyári hűtő, gyári paszta...
-
Longhandd
tag
válasz
Darth_Revan #6403 üzenetére
Én sokallom a turbó nélküli hőfokodat is. Az én 740-esem csak 3.2Ghz-en jár turbó nélkül, viszont 20 perc prime-al 50 fokig ment fel maximum. Turbóval, 3.7 Ghz-en jár és 55 fokig ment fel. Nem gondolom egészségesnek, hogy 3.4 Ghz-en, neked 80 fokos legyen. Jó lenne, ha beszállna egy 750K-s hozzászóló, saját tapasztalattal.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Longhandd #6402 üzenetére
10 perc Prime 95 -> Turbó nélkül 82 C
10 perc Company of Heroes 2 -> Turbó nélkül 72 CAzt nem tagadom, hogy eléggé zárt a ház, szellőzés nem a legjobb, de a GTX 750 vga elég hűvős így is, 98-99% terhelés mellett sem ment még 65 C fölé (laptopomban 85-98 C-n megy 755M ...)
Arctic Silver MX-4 a gyári paszta helyett a mérésem alapján így is -5-7 C-t jelentett.
-
Longhandd
tag
válasz
Darth_Revan #6401 üzenetére
A hőfok akkor is nagyon magas volt. Nézd meg a hőfokot turbo nélkül is légyszíves..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- AM 5 lapok
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest