Új hozzászólás Aktív témák
-
Kephamos
addikt
Hali!
Most rendeltem egy AMD Athlon II X4 635 2.90Ghz AM3 BOX-ot és kíváncsi vagyok, hogy ez Phenomosítható-e és amennyiben igen, akkor egészen pontosan hogy néz ki a folyamat?
-
Roxbury
őstag
válasz
darál0w #4386 üzenetére
Hali!
5750 topikba írtam egy dolgot, de eszembe jutott, hogy Neked is az van, tehát hozzád fordulok a kérdéssel, ez így lehet off lesz, de csak nem szólnak érte.
Idézem:
Olvastam egy régebbi hozzászólást:
(#7479) Blaze71 válasza Montesantos (#7477) üzenetére
Nem tudom, hogy Intel fronton melyik proci mire képes. Viszont AMD Athlon-II X4 620, 2,6 GHz alapórajel és ez kevés az 5750-nek. 3-3,2 GHz környékén már elég neki, magasabb órajelen sem érek el több FPS-t, vagy pontot Furmarkban. Ez nagyjából a húzott, 800/1300 beállításon üzemelő 5750-re is igaz. A többit rád bízom.
Nos az Athlon II X4 620-asom már régóta pont 3.2 Ghz-n üzemel, szóval elvileg elég neki.
A lényeg: AMD Overdrive-al az itt leírt 800/1300 értékre húztam fel a kártyát. El is fogadta, most azon működik.A kérdésem: nem káros ez az érték az 5750-nek hosszú távon?
Szóval a kérdésem, hogy szerinted nem káros neki ez az érték?
+Mennyi FPS-t hozhatott ez így?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Roxbury #4381 üzenetére
deneb topik. nem a friss HSZeket linkeltem, hanem ahonnan kezdődött.
-
Roxbury
őstag
válasz
darál0w #4380 üzenetére
Ejj, akkor inkább hagyom szerintem a dolgot, nem akarom, hogy szétmenjen emiatt a dolog. :S
Be tudod esetleg linkelni azt a topikot?
1.45-ön meg lehet csak ilyen 3400-3450 környékén menne, vagy én nem tudom, de akkor így nem akarok kiadni 8500-at vaktában. :S Azért köszi!
-
Roxbury
őstag
Értem.
Most nézem, az enyém is 2-es steppinges. Akkor valószínüleg addig el tudom én is tolni majd.
Még egy kérdés: Ez a házam: [link]. Giga 460-as táp van benne, meg Msi 770-C45-ös lap. Elméletileg a Hyper gond nélkül belefér ugye?
-
Roxbury
őstag
Mondjuk ezt ([link]) elnézve a mostani 3.2-höz képest, még kb olyan 5%-ot hozhat talán. Gondolom én...
-
Roxbury
őstag
Lehet az enyém is kb eddig menne talán, bár ahogy nézem a tiéd 2-es steppinges, asszem az enyém csak 1-es.
Úgy akkor az még 400 mhz kb a mostani 3.2-höz képest. Sok változást hozhat az a 400 Mhz szerintetek pl. játékokban? -
Roxbury
őstag
-
Roxbury
őstag
Jah látom a rev. 2-est kell venni, az már király. Sorry. Ha van itt moderátor, kérem törölje ezt a két hozzászólásomat.
Köszönöm! -
Roxbury
őstag
Hali!
Olvasom ezt a cikket ([link]) és nem ír valami jókat erről a hűtőről. :S
Bár az X4 gondolom nem melegszik annyira, mint a cikkben szereplő i7. -
darál0w
Jómunkásember
L3 megdobta?
mondjuk én is teszteltem L3al és nélküle...nálam nemigen volt különbség..1-2FPS...de azt betudtam "mérési hibának"
lehet a sok+mhz hozott
hülyeséget beszélek..azFXben is volt L3
az meg azért köztudott, h a magasabb orajel növeli a min FPSt
mennyin ment az FXed? az is olyan 3400köürül nem?
-
-
Roxbury
őstag
válasz
darál0w #4353 üzenetére
Hát eléggé.
De lecsendesítettem a Speedfannal, úgyhogy egy ideje már kussban van.
Beállítottam, hogy maradjon 40-45 fokon C'N'Q mellett és 10 és 50% között mehet max. a hűtő. (addig még alig hallható a hangja). Ha eléri a 63-64 fokot, akkor meg be van neki állítva, hogy adjon neki maxot. Na akkor lehetne porszívózni vele. -
-
Roxbury
őstag
válasz
darál0w #4347 üzenetére
Tehát akkor ezekkel a beállításokkal dolgozzak és csak feszt adjak neki max 1.5-ig, és az FSB-t emelgessem a prime-vel tesztelve?
-Semmi máshoz nem kell nyúlnom elvileg?
-HD 5750 van neked is, ahogy látom. Szerinted hány Mhz-n hajthatja ki fullon? (Egész hasonló a konfigunk
)
Ne haragudj, hogy zaklatlak.
-
Roxbury
őstag
válasz
darál0w #4335 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat!
Butcher-HUN : most alapfeszen van minden :
Feszültség: 1.4v
FSB: 246 (3198 Mhz)
Cpu-NB ratio: x8 (1968 Mhz)
FSB-DRAM ratio: 1:2,66 (1312 Mhz)
HT link speed: x8 (1968Mhz)
PCI-E: 100Mhz-n fixálvaÍgy atomstabil már 1 éve.
Ha csak az fsb-t emeltem, akkor ilyen 3250 környékéig ment, de nagy ritkán lefagyott így, egy memória modullal 3300 környékéig engedte, de ott sem volt megbízható.
Egy kérdésem lenne még. Ha megveszem a Hyper 212+ hűtőt és adok rá feszt, de max ilyen 1.48-1.49 környékéig és úgy emelem az FSB-t, lehetséges, hogy a többi beállítást és feszültség értéket így hagyva ----> Lehetne még emelni a frekit?
Mert én adtam neki régebben, aztán toltam 3400-ra, de kifagyott. Mondjuk atom meleg volt (68-69 fok és felmenőben volt, ha jól tudom 71 a max engedett, így nem erőltettem).
Szóval lehet, hogy a másik hűtővel is ennyit bírna? Vagy ennyire fontos neki, hogy hűs maradjon?
Köszönöm!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4344 üzenetére
nem minden proci egyforma...
-
Butcher-HUN
senior tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4341 üzenetére
azt nézd.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4339 üzenetére
érzékelőknél mit mutat?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4337 üzenetére
így is, h a HTt visszatoltad?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4333 üzenetére
proci 1.4Von?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4330 üzenetére
de...
de minek megy annyi? már harmadszor kérdezem és mondom, h felesleges. és instabilitást okoz
-
Roxbury
őstag
Hali!
Milyen hűtőt ajánlotok Athlon II X4-re? (Ami nem méregdrága, viszonylag csendes, de jól lehet tuningolni mellette)
Jelenleg 3200 Mhz-n vagyok 1 éve alaphűtővel és alapfesszel (nálam 1.4)
Egyáltalán meddig lehet húzni a 620-ast? Msi 770 C45 alaplapom van, és Kingston KVR 1333 CL9 ramok.
Jah és a C&Q fesz emelésnél nem megoldható ugye?
Köszi előre is!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4326 üzenetére
akkor told vissza...ha a hő rendben, akkor végülis bajod nem lehet belőle...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4324 üzenetére
alaphűtővel. alaphűtővel nem emelünk feszt...
meg ehhez az orajelhez nem is kell...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4322 üzenetére
procifeszt minek emeltél?
blendet állítsd le.
told vissza 1.4Vra a procifeszt. és mehet a small...ha még nem volt 1.4Von ezen az orajelen...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4320 üzenetére
feszek?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4318 üzenetére
a 2200as NB és 1500as ramorajel mellett?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4315 üzenetére
az nem baj ha kevesebb , ameddig mást tesztelünk
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
darál0w #4314 üzenetére
a HT és NB levesszük akkor 1810Mhz fog menni igaz a ramok 1511Mhz.
tegnap ugyan ezt végig csináltuk fentebb leírtak szerint annyival hogy nem adtam + feszt semminek sem és a ramok is gyári időzítéssel mennek. Még mindig megy a blend teszt és nem indult újra a gép... a hőfokok magonként 64fok. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4313 üzenetére
nem...
csak írom mit cisnálj, de nem azt csinálod. ha hiba lesz, akkor megint nem fogjuk tudni, h ram vagy NB....de még HT is lehet, mivel tegnap 2040mhzen lévő nb és HTval is hibázott.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4311 üzenetére
akkor tesztelj így...
-
Butcher-HUN
senior tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4309 üzenetére
elmondom még1x.
a HTt nem kell elmozdítanod ~2000mhzről semmikor,mert semmi előnyt nem hoz és mert instabilitást okozhat.
az NB orajele abban az esetben maradhat ezen a ~2200mmhzen, ha már nem akarsz emelni semmit. de mivel a ramokat akarod most gyötörni, így vedd vissza azt is 2000mhzre, vagy alá.
aztán ha megvan a ram, akkor az NB jöhet vissza a ~2200ra, de a HT marad!.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4307 üzenetére
ha a proci stabil és már mást nem akarsz huzni, akkor NB marad. és meeht rá blend.
ramszorzot told fentebb...
de akkor most az NBt is vedd vissza...és teszteld a ramot magasabb orajelen.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
darál0w #4306 üzenetére
értem de ha leveszem a HT akkor vegyem le az NB is vele együtt? Mert mikor levettük és futtattuk a prime ot a gép mindig újraindult. Most hogy ezen megy és adtam a procinak + feszt lefutott minden szépen és nem indult újra hőfokok is jók voltak igaz a ram órajel így mot igen alacsony
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4305 üzenetére
semmi előnyt nem nyujt...és bármikor instabil lehet.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4303 üzenetére
HTt ne huzd....elmondtam már.
ramszorzot meg piszkáld feljebb.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
darál0w #4302 üzenetére
Re! Na most úgy stabil a cucc hogy felhúztam a procit 3405Mhz a HT és az NB is 2267Mhz megy a ramok 8-8-8-24-2T 1.5 V és a cpu-nb nem kapott feszt csak a cpu nak adtam 1.4V ról most 1.488V megy remélem nem húztam túl sokat a procin. A hőfokok ugyan annyik mint tegnap magonként max 64fok. Le futattam a smalFFTs ment több mint fél óra és a blendet is és eddig stabil minden. Ja még annyi hogy a memória most 1209Mhz megy.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Butcher-HUN #4301 üzenetére
pedig ott tesztelj...
ha nem bootol , akkor bios reset. ha bootol, akkor teszt.
holnap folytatjuk. joéjt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- Interactive Brokers társalgó
- Death Stranding (PS4)
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Hyundai, Kia topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- World of Tanks - MMO
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest