- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
geza12345
tag
Én ha alul fesszelem a procim, többet fogyaszt mert nem veszi csak frekvenciát a ,feszültséget pedig úgy marad .
-
djculture
félisten
Itt jön be hogy nem nagyon van még/egy két kivételtöl eltekintve/ most se 2 magnál többre normárisan optimalizálva a legtöbb game.
-
geza12345
tag
Sziasztok
Dirt 3 benche érdekes eredményt hozott ,tesómnak Phenom II 550 -ne átlag 10 fpssel megverte az athlon x3 455 ,úgy hogy neki reff gts 450 van nekem meg oc2 ,ennyivel erősebb a Phenom ,vagy valami nálam nem az igazi?
-
gbal65
aktív tag
válasz
jambiyya #5193 üzenetére
Nekem gyárilag 1,425V-ot kap a procim csak én alulfeszeltem amennyire lehetett
szerintem egyáltalán nembaj az ekkora fesz hiszen "hulladék"-nak kell ennyit adni, hogy ha azt akarjuk, hogy mind a 3 mag rendesen menjen. Az élettartam rövidülést meg úgy tudom elképzelni, hogy 10év helyett 9 és felet vagy 9évet megy a proci.
-
Hanok
senior tag
válasz
jambiyya #5189 üzenetére
Nekem nagyker cserélte, megmondtam nekik hogy nincs az a dokumentáció amibe ez elfogadott lenne, de még normálisnak sem mondható, aztán néztek bután, belerakták az új rev.-be és ott egyből jó lett, majd cserélték..Én is onnan fogtam meg először a dolgokat ahol Te gondolod. Leveleztem egy hónapot a Gigabyte-al, rendesen amatőrnek néztek, úgy kezeltek mint egy 3 évest aki soha nem látott alaplapot. Majd abban maradtunk hogy keressem fel a disztribúciót, hogy ki tudják próbálni másik lappal. Lehet hogy a kisker el fog hajtani, Én csak leírtam ami velem történt...És hogy soknak tartom még mindig ezt a feszültséget...
-
jambiyya
őstag
Hogy ment ez a gari?
Ahogy én képzelem: alaplap vásárlás helyére visszavisz, probléma kifejt. Boltos hülyének néz, de azért visszaveszi. Elküldi nagykernek. Ott tesztelik,majd minden okés felirattal visszajön, hisz hibát nem produkál.
Én 3 hét múlva alaplap visszaszerelem.
Írok ASROCK-nak...
No ez utóbbival fogok kezdeni szerintem. -
Hanok
senior tag
válasz
jambiyya #5186 üzenetére
Szerintem az elég sok, nekem ezért gariba cserélték a lapot, egy ugyanolyan lap csak más revsion már 0,1V-al kevesebbet adott neki default beállítások mellett... És ez még azért is vicces szerintem mert nekem a 620 1,1V ketyeg most alap órajelen...
Sephi: akkor nem sok az esély az tény de ha bios szerint 1,472V-ot kap az irreálisan sok, megrizikóznám hogy élettartam csökkenést is okozhat gyári hűtő mellett...De legalábbis manuálisan Én biztos lejjebb venném...
-
F e Z o
veterán
A bios hardware monitore-ban lévő értékek a pontosak. Nálam bőven 1,4V fölött kap a proci, még sincs semmi baja, mert megfelelő hűtés van rajta.
(#5185) Hanok : Bios frissítésben ne reménykedj. A lapomhoz a legutolsó bios tavaly szeptemberi.
-
Hanok
senior tag
válasz
jambiyya #5184 üzenetére
Sejtettem, ezért is kérdeztem rá konkrétan...Ez a fesz. elég sok...Elvileg a BIOS írja hogy mennyi feszt ad, annak kell hinni, de a cpu-z is pontos...Természetesen az alaplap ad sokat a procinak, egy BIOS frissítést megérhet hátha változik de ellenkező esetben elgondolkoznék a gariztatáson, mivel nincs az az AMD specifikáció ami engedne ennyi feszt a procinak...(Ami kimaradt még esetleg hogy unlock előtt is ennyit ad a lap? mert ha nem akkor más lehet a lány fekvése....)
-
jambiyya
őstag
Minden beállítás auto-n van, kizárólag a bus speed van 200 helyett 220-ra állítva.
Az előző procimnak, ami egy X2 volt, a gigabyte alaplapom ugyanennyi feszt adott az everest szerint.
Hogy az alaplap ad-e sokat, vagy csak rosszat jelez, vagy épp a progi olvas ki rossz értéket, én nem tudom. -
Hanok
senior tag
-
-
F e Z o
veterán
-
jambiyya
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #5171 üzenetére
Energiatakarékos megoldás az AMD részéről (intelnek is van). Terhelés hiányában visszaveszi a proci teljesítményét, így kisebb lesz a fogyasztása. BIOS-ban tudod engedélyezni/tiltani.
Cool'n'Quiet a teljes neve egyébként. -
jambiyya
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #5169 üzenetére
Én nem látok hibát. Ha az órajel+szorzó, és a feszültség izgat, az azért kevés, mert a cnq visszavette.
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
CPUZ szerint phenom II X4 B50-em van. Nem propus-os athlon X4-ként kéne felismernie?
Athlon X3-ként vásároltam egyébként, és nem volt tervbe véve a feloldás, de a kíváncsiságom győzött.
Köszi. -
törölt tag
nemrég került hozzám egy x4 630as proci. engem is a feloldós dolog érdekelne, vagyis a lvl3as cache mekkora eséllyel oldható fel, illetve asus lapoknál hogyan lehetne feloldani? asrock lapnál erre volt külön menüpont, de itt csak acc on meg unleashed mode van.
amúgy mennyire számít jónak, ha alapórajelen (2800 mhz) 1,088v is elég neki?
illetve ilyen feszültségen nagyjából mennyit fogyaszthat?
a 2300mhz-es 605e elvileg 1,2 vagy 1,25 volt feszültséggel 45 wattos, akkor az enyém 45-65w között lehet? -
gabo9201
senior tag
Hello! Valaki meg tudná nekem mondani, hogy melyik Athlon X4-ek Deneb magosak? Meg lehet valahogy állapítani az OPN számból?
-
DIESELPOWER
aktív tag
phenom II 555 -ben viszont nekem működött mind a 4. mag hibátlanul. ACC on.
-
-
Zoliy
tag
Sziasztok.
Most vettem egy Asrock 760GM GS3alapot
és Athlon X3 450-est.
Kérdésem az hogy bioszba csak Advanced Clock Calibration van. ezt autóra rakom akkor a gép bekapcsol de nem jut sehová se valszeg biosz se indúl. Ez azt jelenti nem fogom tudni aktiválni? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
magic_screen #5152 üzenetére
ha hibás, akkor visszaáll magátol.
nem lesz hibás procid.
-
ló úr
őstag
Sziasztok.Lenne nekem egy olyan jellegű kérdésem,h miért van az a jelenség,h se a coretemp,se az Aida64 nem jelzi a processzormagjaim hőmérsékletét? Asrock M3A785GMH/128M típusú alaplapom van,proci meg amint látható is a képen egy Athlon II x4 620. 3002 GHz re tuningolva! Hűtésem egy CM hyper TX3. Mi lehet a gond,h nem mutatja a dolgokat normálisan? Biosba lehet vmi elállítva?
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Mercutio_ #5142 üzenetére
Biosban ha megnézed, csak egy feszt lehet állítani - ami a max érték (ezt kell ugye kikísérletezned). A minimum (a 800MHz-hez tartozó) érték gyárilag adott. Nálam a progik szerint ez 1,056 voltot jelent.
(meg nem tudom - lehet az 1,2V kevés lesz még a 3 gigához - de legyen szerencséd) -
bazsi83vp
senior tag
Ha lecsökkented az üzemi feszt, leesik a fogyasztás, de sztem annyira nem érdemes túlbonyolítani. Meg kell keresni a legkisebb feszt, amin stabil a proc. és mint sephi kollega írja, menjenek az energiagazdálkodási beállítások.
De amivel nem értek egyet, az a ("teljes értékű" - nem acc által oldott) magok kikapcsolása. Az üresjárati fogyi nem változik, csak a terhelés alatti csökkene egy kicsit - cserébe kevesebb szálad van - mintha az rémlene egy tesztből, hogy nem magonként van a feszvezérlés, hanem együtt. (persze lehet rosszul emlékszem)
A helyedben ha nem kell kakaó (pl 1 gigahz-n elég gyors a régebbi kedvenc játékoz - zenelejátszáshoz meg a 800 MHz is bőven több mint sok) - vagy lejjebb venném a biosban az órajelet és így a hozzá tartozó feszültség is tovább csökkenhet. (nekem van egy 400MHZ - 0.72 volt beállítás mentve a biosban.)
Vagy ha nagyon beleásnám magam, alkalmaznék vmi programot ami a CnQ mellett beleszól a szabályozásba - pl k10stat. -
Storms
őstag
üdv
Konfig:
MSI 770-C45 (fekete nyákos) legfrissebb BIOS-al( 2011.03.04)
-AMD Athlon II X4 620 (L3 feloldva)
-2x2Gb Kingston HyperX DDR3 1600 CL9Segítség kellene, tuninghoz. Jelenleg így üzemel a gép.: KÉP alapfeszen minden, Idle 36 fokos a proci.
Olyan 3.6Ghz körülre szeretném tuningolni, ezért BIOS-ból csináltam képeket, légyszi mondjátok meg mit mire állítsak. Köszi
BIOS képek:
1 Kép
2 kép
3 kép
4 kép -
Mercutio_
félisten
Hümm, ez fordítva is működik?
Ha az X4 640-et 3GHz helyett max 2,4-en engedem a lapnak hajtani, akkor ~55W körüli max. fogyasztást érek el?
Vagy jobban járok, ha frekicsökkentés helyett feszcsökkentéssel operálok? (CnQ, C1E biosban bekapcsolva) a lap egy Asrock A780FullHD AM2+ (780G+SB700)Ennél a lapnál tudom ezt AMD overdrive-ból tesztelni/kezelni? (Biosban ha a feszt elállítom fekete képernyő a "jutalom" és csak jumper-reset után éled fel
)
-
Storms
őstag
üdv
Tuningban kellene kis segítség, mert eddig Intel-em volt nagyrészt, igy nemtudom a BIOS-ban mit mire állítsak hogy olyan 3.5-3.6Ghz meglegyen, leginkább az ilyen CPU-VDD Volt és hasonlókat nem tudom. Alapfeszen ezt tudtam kihozni a prociból.: KÉP Csak FSB-t állítottam meg az ACC-t auto-ra.
Konfig:
MSI 770-C45 ( fekete nyákos, BIOS: 2010/12/10)
Athlon II X4 620
2x2GB Kingston Hyperx DDR3 1600mhz CL9 -
F e Z o
veterán
válasz
Kareszovics #5127 üzenetére
Azt a 300MHz-et sztem feszemelés nélkül is vinni kellene a lapnak.
-
szumoo
senior tag
válasz
Roxbury #5124 üzenetére
Igaz én csak egy x4 640-et vettem, de hasonló az elképzelésem nekem is.
Ha minden jól megy ebben az évben veszek még vga-t és jó pár évig nem akarok fejleszteni. Előre láthatólag nem fogok olyan alkalmazásokat használni, aminek ennél is több erőforrásra lesz szüksége, magyarán max játék lesz a dominancia. De mostanában amennyit szoktam játszani, lehet ,hogy x év múlva meg már nem is fogok, szóval akkor meg már minek.Max marad a konzol
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Kareszovics #5129 üzenetére
inkább biosbol kellene...
-
balpis
őstag
válasz
Kareszovics #5127 üzenetére
Az alaplapodon nincs auto overdrive lehetőség a biosban? Induláskor esetleg?
Nekem mikor az X3-nál feloldottam a 4. magot vele, automatikusan meg is emelte az órajelet 10%-kal, a feszültségek emelése nélkül.
Neked épp ennyi kellene. Úgyhogy jó eséllyel megy a 10% simán. Persze ki kell próbálni.
Én inkább a biosban állítanám be a változtatásokat, mint windows alól. -
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
A jelenleg emglévő X4 630-as procimat szeretném húzni egy X4 645 szintre húzni. (2800 -> 3100).
Elég mondjuk az AMD Overdirve programját használni, vagy inkább BIOS-ban turkáljak? Kell-e ennek a 10%-nak feszt emelni; ahogy itt olvastam tán nem szükséges.
-
Roxbury
őstag
1920x1080-as felbontás használata miatt meg valószínűsítem, hogy 4 év múlva is kihajtja maradéktalanul a középkategóriás videókártyákat. (már, ha addigra nem cserélik le azoknak is a csatolóját)
-
Roxbury
őstag
válasz
Butcher-HUN #5123 üzenetére
X6 1055T. Felrántom 3.3-ra mondjuk, aztán akkor ott vagyok, mintha vettem volna egy 1100T- t.
Tisztában vagyok vele, hogy felesleges egyenlőre ez a proci, de nem akarok gépet cserélni minimum 3-4 évig.
AM3-ba meg már nem jön újabb processzor, ha jól tudom, tehát így végülis elérem a platform végét.
Maximum videókártyákat akarok cserélni az évek során.
Ezért lépem most meg ezt a dolgot.
-
Laleey
csendes tag
válasz
darál0w #5114 üzenetére
Elindul rendesen 3 maggal.
ha újra bemegyek a biosba akkor ACC enabled.Állítottam all coresra, autora Per coresra, mindegy ugyan úgy vissza áll.
A frimware hybrid az meg van azt elmentette.
A procinak a betüzete CACYC AC ezek szerint ha jól értelmezem DENEB nek kéne lennie.
-
-
Laleey
csendes tag
Sziasztok!
Hasonló problémám van mint geza12345-nek.
Van egy Gigabyte GA-MA 790FXTUD5P lapom egy X3 435 procival. Ezzel a lappal nem találtam leírást se fórumot.
A biosban be állítottam az ACC-t a hibrydet de nem akar elindulni a 4-dik mag
Viszont az enyém is Rana.
A bios is a legfrissebb F8-as
/dl/upc/2011-03/14/249293_tanloe7o0cgw49su_cpu-z_jpg.thumb.jpg
A képen látható hogy egy kicsit tuningoltam de jobban nem merem
mert annyira nem értek még hozzá. A kép alján látszanak az everest értékei, a sötétkék a proci alaphelyzetben.
Minden segítséget hálásan köszönök
-
ló úr
őstag
Sziasztok.Athlon II x4 620-as prociról vmi véleményt tudnátok mondani? mennyire jó mennyire erős,mennyire tuningolható?Egy CM Hyper TX3 elég a hűtésére tuning mellett is?? Most szeretnék váltani,és egy ilyen procit néztem ki magamnak! Válaszokat köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Villanyszerelés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Belekezdeni egy vállalkozásba
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Processzor Intel Core Ultra 9
- Intel Core i9 14900KF processzor + Z790 alaplap eladó javítandó állapotban OLVASD EL!!!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest