Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz atti_2010 #10150 üzenetére

Közös ló, túrós hát... :DDD Szerintem egy rakás bugot fog hozni, engem már úgyis meglepett, mennyire egyben van ez az A10 a 6000+-hoz, vagy más, eső-kelő procikhoz képest.

Ja, érdemes benézni a fóruimokba, az emberek többsége nem kicsit hülye a Virtuhoz, sokan még azt sem tudják, hová kell kötni a kábelt, de fennen kiabálják, milyen szar. Nekem mindössze 2 játékkal nem működik együtt, és a problémát az AMD konfig jelenti, nem maga a Virtu. Kár, hogy az Intel elszarta a lapjait és a procikat is. Jövő héten meglesz a monitor, aztán rákötöm az alaplapi meg a diszkrét VGA-t is, és tetszés szerint válthatok Virtu meg hagyományos mód között. :P Sajna szintén az AMD sara, hogy Virtu mellett nem lehet VGA-t tuningolni, mert semmilyen módon nem érzékeli a driver. De ettől megint nem a Virtu szar.

Stonerice: Összehasonlításképpen A10 vs. i5 memóriakezelés:

Az L2 késleltetést nem értem, miért ilyen szar, amikor amúgy a sebesség gyorsabb. :F Viszont az időzítések további szűkítésével azóta sikerül 8.7-re levinnem, RAM-okat meg 57ns körülire.

Nézheted a kihegyezett teszteket, de akkor is nagy a különbség egy 955 és egy A10 között. Havernak volt előbbi, i5-re váltás megváltás volt neki, én meg azt látom, hogy az A10 gyakorlatilag majdnem ott van, ergo bizonyosan jobb a 955-nél.

Az A10 IGP-je 35-40%-ban marad el a HD4870-től, na, az a durva, hogy ilyen teljesítmény prociba került.

atidadi: Akkor az én X4-esem hibás lehet, mert ez is, és jóval olcsóbb. Sok szempontból jobb lett volna egy ASUS (több fázis, jobb hűtésvezérlés), de teljesítményben ez is ott van.

3-4 évre érdemesebb Intelt építeni, ez tény, kiszámolhatod, hogy a magasabb árat a hosszabb használhatósági időtartamra leosztva semmivel nem drágább, de persze nyilván a jelenlegi vásárlóerő számít, ezzel egyetértek. Én reménykedem benne, hogy az Intel elhagyja a szarságait, mire 2 éven belül az A10 és a HD7870 elavult, ha meg nem, hát maradok AMD-nél, mert bármennyire Intel-párti vagyok is, a hanyag munkát semmilyen formában nem díjazom. Csak el ne csesszen addig az AMD is megint valamit, amire, őket ismerve, látok azért esélyt, mert akkor végem lesz. :Y :W

Vartanus: 1részt semmi kivetnivaló nincs abban, ha valaki a piacon kapható 2 legjobb igp-t hasonlítja össze teljesítményben (hiszen nem az árukról volt szó), másrészt Intelesként mondom, hogy at A10 nem az i3-mal (gondolkodtam rajta) van pariban inkább a kisebb i5-ökkel (főleg, hogy tuningolható is). Gyakorlatban azt jelenti, hogy bármit látsz is egy 1-1 folyamatra kihegyezett benchmarkban, valójában nincs meg ez a hátrány. A 4.6GHz-en járó i5-ömhöz képest kb. átlag 15-20% az elmaradás (videó kódolás), a többi alkalmazásban pedig, ha mérhető is valamennyi, jobbára érzékelhetetlen. És mindezt 58k helyett 36k-ért kaptam meg. Én aztán X2 6000+ óta igazán rühelltem az AMD-t, de erre a procira nem tudok rosszat mondani (persze, még csak 1 hónapja van meg).

stratova: Az AMD támogatását inkább ne hozd fel, nagyon is szépen avultatják a drivereiket akár hivatalosan (HD4xxx sorozat), akár suttyomban (újabb meghajtókkal bugzó régebbi kártyák, vagy éppen fél év alatt funkciókat vesztő chipsettel, mindegyikhez volt szerencsém). :B

Borokafa: CF, SLI 3D Studio, AutoCad, Video és képfeldolgozás, soroljam még? Pl. egy grafikusnak értékes munkaidőbe kerül a hosszabb renderelés, mert ott valóban kijön a különbség. Lehet, hogy egy vidszerkesztő csak 10-15 perccel lassabb, de egy Intelen 6 órás renderelés AMD-n már legalább 1 óra veszteség.

• Stonerice

őstag

válasz atti_2010 #10150 üzenetére

Pedig én sokat várok/vártam. Aztis olvastam, hogy tesznek az alaplapra egykis gddr5-ös memóriaát (128MB) amivel gyorsabb lesz kicsit az APU. Ugye intelnél már igy van és utól is érte sőt kicsit megis előzte az AMD apukat. Ezekkel az alaplapra forrasztott cpukkal

Új hozzászólás Aktív témák