Aktív témák
-
guest
veterán
Furcsa lenne ha egy detonátor driveren nem lehetett volna régebben is bekapcsolni a VSync-et,vagy egy AbitKT7-en nem lehetne a memória opciókat változtatni !!!
-
ZBAdmin
csendes tag
Igaz... Én is mindig úgy kezdem, hogy először meggyújtok néhány füstölőt, majd erősen megszorítom a nyakamba akasztott szent amulettet, és háromszor átköpök a bal vállam felett. Ezután halk mormogás kíséretében emelem ki szütyőmből a ''csavarhúzó'' típusú áldozószerszámot... :)
-
guest
veterán
Ha a virtuális memóriát letiltottad és nem használ a BIOS-ban a RAM késleltetést tedd autora vagy ha ott van akkor a legmagasabb értékre ,de a videókártya driverén a Vsync legyen bekapcsolva.(Ez fontos !)
-
ZBAdmin
csendes tag
Ja és még: mielőtt nekiállnál BIOS-t nézegetni, érdemes felrakni egy 80 eres IDE kábelt (párszáz huf), és berendezni úgy a rendszert, hogy a Quantum vinyód legyen egyedül a Primary csatornán, lehetőleg Masternek jumperelve (állat magyar szó...).
Ezután go BIOS, Standard CMOS Setup-ban az össz primary/secondary csatornánál minden ''auto''-ra, majd (asszem) Integrated Pheripherals (vagymi :D) menüben az alaplapi ide csatiknál az UDMA-t vagy Auto vagy Enabled-re kellene állítani. -
ZBAdmin
csendes tag
válasz
Marharepa #36 üzenetére
Ez a DMA/UDMA dolog jó kérdés, mert ha a hdd műveletek közben ''akadozik'' pl. a játék, akkor meglehet, hogy a lemezművelet komoly processzorterheléssel jár. Ennek egy jó ''enyhítése'' az UDMA (->lemezműveletek proci nélkül). Lesd meg a BIOS-ban, mert lehet, hogy ott van letiltva, és akkor mindegy, hogy milyen az op.sys...
-
guest
veterán
Tiltsd le a virtuális memóriát és úgy próbáld meg .
-
Marharepa
csendes tag
Nos köszönöm a rengeteg segítséget, sajnos egyik sem segít ezen a problémán, de!!!!
Lehet hogy elszidjátok a hülye fejem, de ahogy lecseréltem a házat, kiderült, hogy annyira halványan működött a vinyónak a ledje, hogy azt hittem nem nyúl hozzá mikor ''receg'' tehát akadozik, nos nem erről van szó. Hihetetlenül sokat kerrek a vinyó, és ekkor baromira szaggat eléggé hajszálra úgy mint mikor kevés a memória és swappel a gép. 256Mb DDR(266) memória van a gépben, de előtte a sima 133MHz es SD vel is ugyanez volt.
Szóval valamit a rengeteg vinyómunkálatokkal kellene kezdeni. A dolog így néz ki. Egy Quantum AS 30Gb 7200rpm 2Mb cache, a vinyón 2 partició van, egy 8Gb os a rendszernek, erre van feltelepítve a játék is, és a maradék a többinek. Norton csomagjával szépen leellenőríztettem és a speediskkel töredezettségmentesítettem is. Most a gép annyira felviharzott, hogy tényleg minden sokkal gyorsabb lett, de a játékok alatt sajnos folyton akad amikor a vinyót tekergeti és ez nagyon sűrűn van.
Na ennyi lenne, nagyon várom a hozzászólásokat.
Ja a rendszer volt már 98SE, 2000, és XP is. Maradtam az XP nél mert egy másik gépemen ez nagyon jól ment.
Köszönöm!!! -
rizsaxx
csendes tag
Ilyen ''recegést'' már én is tapasztaltam, csak én McAffe-t használok. Mellesleg a procim 800Mhz-s és 256Mb memóriám van.
-
Drizzt
nagyúr
Marharépa, próbáljátok a virtuális memóriát fix 25mb-ra beállítani, sztem segít.
Mondom, nálam ez a probléma minden mx400-as videókárytánál fellépett, és uilyen tüneteket produkált(640*480 melett is). -
Marharepa
csendes tag
A cuccaim, mind voltak egy másimk TUSL2-C - Tualatin Cerka mellett és nem voltak ilyen gondjai, de az nem az én gépem. Tehát nem hibásak elméletileg. Mindenféle programot lelőttem már, sajnos az autómatikusan indulókat nem tudom, mert az msconfig nem érhető el 2k alatt, ha ezt valaki tudja hol van szívesen venném ha elárulná. hangot vettem ki nem történt változás. Szóval a ''recegés'' továbbra is fennáll.
További ötleteket várva köszönök mindent!!! -
guest
veterán
Esetleg, ha eddig még nem múlt volna el a ''recegés'', akkor prószáld meg kisebb felbontásban, 16bites színmélységgel, TripleBuffer nélkül ugyanazokat a ''recegős'' progikat. Szerintem a vidkártya és rendszermemória közt nyomatja a ''recegéskor'' az adatokat a gép és ez okozhatja a nagy röhejt keltő ''recegést''. A fenti állításokkal csökkented a programok videomemóriaigényét, így nem kell a rendszermemóriához nyúlkálnia a kártyának menet közben.
-
BadGe
aktív tag
Egész este evett a fene mert valami RECEGETT a gépemben, na mindegy mondom, most nincs idegem szétszedni megint, biztos beszart valamelyik ''csendesítő'' venti. Ezzel elvoltam néhány napig, mígnem meg nem pillantottam egy szintel lejjebb az öcsémet aki nagyon fogta a fejét. Rögtön visszaemlékeztem, hogy a ezt a fejfogást már mintha láttam volna, kb a recegés kezdetével egy időben. Mindegy mondom, majd mongya ha van valami, ülök vissza a gép elé. Addigra már mindenféle magas hang is vegyült a recegés mellé és a vinyó is akadozott néha, a floppy-kat meg nem olvasta a gép. Na mondom, csinálok már néhány mentést - lévén szó komoly fejlesztő gépről - biztos ami receg. izé ziher.Az öcsém odalent közben már négykézláb mászott, de még mindíg nem szólt semmit. A CD-k persze nem sikerültek és mintha finom por vagy szőr??? lett volna rajtuk. Hát nem mondom ráférne egy takarítás erre a ''gépteremre''. 2 nap múlva megszűnt a recegés.... Öcsém lógó orral jön haza a bótbül, fekete szalag a gallérján.... Te Ge... Nem láttad a hörcsögömet?
-
Zsoci
tag
Az antivirus progik rettenesen megfogják .Én több cégnél tartok gépeket karban és mindeütt probléma .Kapcsolt ki az állandó védelmet.Mi ellen védekezel vele?
Csak akkor kell vírust keresni ha épp adat '' megy be a gépbe'' pl floppy vagy E-mail letöltés. Különben felesleges. -
guest
veterán
Bocs, még véletlenül sem akartam a témaindítót megbántani, csak baromira tetszik ez a szó, ezen röhögök órák óta...
-
guest
veterán
Hej, rece-fice...! Honnan a fenéből van ez a szó? Receg a gépem...! Besz*rok...!
-
Drizzt
nagyúr
Lehet, hogy tudok egy megoldást, nekem ilyen ''recegés'' 3dmark2000, ill. 2001 alatt fordult elő, ill. főképp a dx-es játékokban. Ez a recegés 3dmark2k alatt úgy jelent meg, hogy a helicopteres tesztnél ment úgy kb. fix 100fps feletti értéknél, aztán hirtelen beszaggatott, a számláló visszaugrott 5fps-re, aztán elkezdett emelkedni egyenletes sebességgel, de úgy 40 körül megint ''berezgett''.
Azt még tudni kell, hogy a konfig a következő:
- Mercury KOB kt133fsx
- Duron 800
- GeForce II mx(többet is kipróbáltam, mielőtt megvettem volna vmelyiket, az mx400-asoknál találkoztam a jelenséggel(pl.: Megacolor, Super, stb...))
- 256mb sdram(pc133)
- két 7200-es winyó
A Manli mx(se nem mx200, se nem 400)-kszel nem tapasztaltam ''rezegést'', a többi kárytánál azonban igen. Ez a ''rezegés'' nálam megszűnt, amikor a virtuális memóriát fix 25mb-ra állítottam.
Nem mondom, hogy biztosan használ nálad is, de egy próbát megér.
Ennek a módja:Start Menü->Beállítások->Vezérlőpult->Rendszer->Teljesítmény fül->Virtuális Memória->Egyéni beállítások: Minimum:25, Maximum:25, Alkalmaz
RtcW bizonyos eltúlzott gfx. beállítások miatt is
''rezeghet''. -
TitiRii
senior tag
Hy all
ha jol értettem msi vga van benne?
erről vannak tapasztalataim sajnos. ugy tünik msi éknél mostanág elég sok gyárilag hibás cucc döcen le eddig 2 vga és 1 board al voltak nálam gondok röpke 3 hét alat. avga mind a 2 eswetben piszok lassú volt . ebből az 1ik semmiféle 3ds alkalmazást nem volt hajlandó elinditani 1* üen feket képernyő és anyi meg 1 bambi
a másik meg kb mint vodoo1 mind 2ö hibás volt atak helyatük másikat és azzal tökéletes ut 120 fps ;) én azt tanácsolom hogy probáld ki 1 másik gépben is a vgat ha ott is ez az eset áll fent akkort aszsem 1 értelmű
de lehet tényleg tök gáz vagyok ma és félre értettem és nem is msi vga van benne :) -
morzsa
aktív tag
Én is tapasztaltam már ilyet. Akkor fordult elő amikor pl a ''RAZOR MŰVEK''-ből származó játékkal játszom és valami fut a háttérben, getright és más egyéb. A MOHAA csak az automentésnél receg, de a RTCW viszont abszolút rendszertelenül. Érdekes módon a Litech-es játékok egyáltalán nem recegnek, csak az ID-s ''vackok''.
Tehát, kapcsolj ki minden rezidens programot, vagy - ha nem telik eredeti játékokra - vegyél még egy 128Mb-os memóriát(1 játék áráért). -
borg315
aktív tag
hali..
1) installáld fel az alaplap és chipset vezérlőprogramjainak legfrissebb verzióját (izé tehát windows vezérlők, nem biosfrissítésre gondoltam). dma mode bekapcs (vezérlőpultrendszereszközkezelőlemezvezérlővagymi)
2) bootolj úgy, hogy a ctrl gombot nyomva tartod, ekkor sok vezérlőprogram nem indul el; lépj ki a maradékból. (ctrl+alt+del után csak az explorer, a systray, az internat és a mixer-féleség látszódjon.) nézd meg jobb-e.
3) túlhajtást kapcsold ki, nézd meg jobb-e.
4) hangkártya kiszed, nézd meg jobb-e.
több tipp részemről nincs :) -
guest
veterán
Nem a vinyóval van vmi gáz? Én akkor tapasztaltam 'recegést' (kurva jó ez a szó!!!), amikor az (Abit kt7e) fsb-t 100-ról megemeltem akár csak 101-re. Mint nagy nehezen rájöttem a vinyó (Q. lct20) nem bírta UDMA 100-ban a nagyobb fsb-t. (Nem a PCI frekit, mivel 133/33-on is ue. volt). PIO4-ben semmi gond. Végül úgy oldottam meg, hogy a vinyót szoftveresen visszavettem UDMA33-ra.
-
guest
veterán
a win2k -nak is be kell állítani a use DMA if available -t...
-
Marharepa
csendes tag
Mivel Corellel vaskosan dolgozom a géppel szóba sem jöhet már a Win9x es vonal, így most épp a Win2000 van rajta, vagy maximum XP-t használok még. Win98 csak a próba kedvéért volt rajta, de minden esetben fennt voltak az említett programok.
-
guest
veterán
Hasonlo tuneteket tapasztaltam amikor DivX-et futtattam (AC3 kodolas). A DirectX Sound Device buffer-je 100%-ra megtelt, a hang & kep akadozott.
Kikapcsoltam az alaplapi hangkartyat es behelyeztem egy PCI kartyat, ettol az akadozas megszunt. -
guest
veterán
Ja, meg BIOS ban és win98 ban is engedélyezd a DMA módot!
-
guest
veterán
Az nem recegés, hanem ricegés! Amúgy win98ban a start ---> futtatás ---> msconfig és abban mindent vegyél ki, majd restart és kiderül, javult-e valamit.
-
Marharepa
csendes tag
Ohh Nagyon köszönöm a hirtelen sok választ és egyúttal elnézést kérek érthetetlen fogalmazásomért. Igen a recegés alatt azt értem, hogy folyton megakad a játék folyamatos futása, olyan mint amikor swappelés miatt megakad a menet, de itt nem erről van szó.
A háttérben fut valóban egy procihőmérséklet, feszültség és fordulatszám figyelő program és egy viruskereső realtime protection védelme (F-Secure), ezeket nem kapcsoltam ki de megpróbálom, egyébb ötleteket is szívesen fogadok!
Mégegyszer nagyon köszönöm! -
guest
veterán
szentem a receg itt azt jelenti,h pillanatra beszaggat, megtorpan. Nem folyamatos szagattásról van szó, hanem pillanatnyi.
Javíts ki ha nem jól magyaráztam meg a ''receg'' jelenséget :) -
localhost
Közösségépítő
-
Marharepa
csendes tag
Szóval egy régebbi rendszeremen (Abit KT7, 750TB, 128SD, Elsa GTS) is tapsztaltam a mostani gépem (ECS K7S5A, 700TB, 256DDR, MSI GF2PRO) roppant idegesítő tüneteit, miszerint a masina a játékok alatt folyamatosan receg, olyan tünetet produkálva mintha kevés lenne neki a memória, de itt nem nyúl a vinyóhoz és durvábban receg minden.
Próbáltam 3 oprendszerrel (Win98SE, Win2000, WinXP) Minden esetben DX8.1 volt rajtuk, az XP nél egy javítás is). Próbáltam az MSI saját drivereit és az nVidia Detonator meghajtóit, egyikkel sem jutottam dűlőre.
Ezért szeretném ha segítene valaki kielemezni merre is kelle keresni az okát a felemás működésnek, mind hardver mind szoftver szinten.
Köszönöm előre is!
Krisztián
Aktív témák
Hirdetés
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest