Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- Apple asztali gépek
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomigonzo
aktív tag
válasz
Delirious #3498 üzenetére
Szia erdeklodnek, vissza tudsz-e olvasni par hozzaszolast, koszi
minden is megy rajta , az hogy ezek a stream szolgaltatok milyen minosegben adnak nem csak a sticken mulik, (olvass vissza ha erdekel, minden kivesezve), es igen csatlakoztathato hozza bt fules, barmi.
ahogy nezem a linket leiras alapjan valmaelyik light verzio, egy 4/max-val jobban jartal volna, es mielott megkerdezed ha nincs 4k tv akkor is, (olvass vissza), -
Delirious
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy ilyent: https://www.media-shop.hu/Amazon-Fire-TV-Stick-uj
Érdeklődnék, hogy HBO Max, Netflix, Amazon Prime (és majd Disney+) megy rajta zökkenő mentesen 1080p-ben? Illetve csatlakoztatható-e hozzá Bluetooth fejhallgató a távirányítón felül? Köszi szépen! -
atiska007
senior tag
Van új app (HBO Max: Stream TV & Movies 52.15.0.53), de egyelőre android TV-re nincs még.
-
kmarci25
veterán
Tegnapelőtt nálam is spanyolul indult el. A Halál a Níluson elérhető volt, de bármit indítottam az eredeti (angol) mellett spanyol lokalizáció volt hozzá (magyar nem). Ez második alkalommal fordult elő. Elég zavaró, mert elég hosszú idő, míg egyáltalán felhasználót kér az alkalmazás, aztán sokat kell várni arra is, míg elindul a választott tartalom. (A hosszú idő nyilván relatív, de ilyen esetben a >30 mp nálam már sok.)
-
Sanyi.mTs
addikt
Kíváncsiságból be van kapcsolva a data monitor, hogy lássam, melyik app mennyi adatot fogyaszt.
Mostanában (elmúlt hónapok) jöhetett valami frissítés, mert idáig mutatta az app-nál az aktuális hónap fogyasztását és az előző havit is. Most csak az aktuálisat mutatja.4k max-ot használok. Másnál is ilyen?
-
Hyena
senior tag
Nalam elegge furan mukodik a HBO Max app fire sticken.
Neha nincsen beszedhang egyes filmeknel , csak a zajok zorejek zene hallatszik mintha a "kozep" eltunne a savok kozul.
Filmet leallit , ujraindit (neha tobbszor is) es megjavul.
Neha ugy indul el , hogy nincsen magyar hangsav es felirat sem semmiben.
Tegnap viszont csucs volt mert valami olyan regioban indult el, amiben pl mar bennevolt az uj halal a niluson film, le is lehetett jatszani , de persze sem magyar felirat sem magyar hang nem volt.
A programbol kilepve , visszalepve ujbol visszakerultem magyar regioba ahol mas filmek (Richard kiraly helyen Death on the Nile volt) voltak a fokepernyon es persze halal a niluson sincs. -
azbest
félisten
válasz
Kukipapa_rr #3477 üzenetére
A hbo max topicban nézegettünk dolgokat múltkor.
Úgy tűnik, hogy 4k a hivatalos tv appban csak akkor van, ha hdr képes a tévé. Úgy tűnik mindkét fajta magasabb felbontású változat hdr. A "sima" az hdr10-es, a másik meg dolby vision. Valószínűleg az app a fullhd-ig elérhető fhd változatokat választja így a 4k helyett.
Valamint hdcp 2.2 kell a 4k-hoz (és a hdr-es fullhd 1920x1080 változatokhoz is). A fullhd 1920x816 és hasonló, meg nem 4k változatos filmek mennek hdcp1.0-ával is.
Kodival lehet erőltetni a 4k-t, viszont észrevettem, hogy beállítás függően rossz lehet a kép. Ezt firetv 4k -n néztem. A fire tv menüjében a display opcióknál a dynamic rangenél always hdr-re kellett kapcsolnom, hogy megszűnjön csúnya sávosodás 4k-ban kodi alatti streamnél. Az opció melletti leírás alapján egyébként ez sem mindig hdr képet ad ki, hanem csak akkor ha a tévé tudja. De lehet ilyenkor végez konvertálást a stick rendszere. Amikor adaptive-en volt, akkor például a mátrix indulásakor a warner logóban a kék csúnyán besávosodott.
A developer toolnál látszik hogy más a videomód (nem látszik a film kép mentéskor, a feliratok a lényegek) [link]Más filmek terén, ami eleve csak fullhd, az a firetv 4k stikkel nekem rendben megy. A már többször emlegetett developer tools menü appal ellenőriztem le. A sima, régei gen2 stickkel is megy a fullhd, ami egy monitorra van kötve nekem.
Ha nem megy a fullhd sem neked rendesen, akkor az előbb említett toolban nézd meg, hogy balra felül ír-e hdcp 1.0-át legalább.
-
spiky03
veterán
válasz
Kukipapa_rr #3485 üzenetére
Nekem is az az app van a sticken.
Tényleg kérdés ehhez.
Tegnap a telon frissült az HBO MAX app, szerintetek lesz az apkbol is újabb? -
Kukipapa_rr
tag
válasz
spiky03 #3484 üzenetére
Köszi szépen, hogy megnézted, de pont az a gond, hogy a sávszélesség követelmények szerint nem 500-1000 MBit kell a full HD-hoz, hanem 25-50 MBit a 4K-hoz, és az érintett szobában elérhető stabil 60-70 MBit-nél a full HD sem működik (csak SD).
Ezt arra reagáltam, hogy az APK-s app "tökéletesen működik". Sajnos nem.
Így a lehetőségek, amiket látok:
- átírják a követelmények oldalt, hogy gigabites net kell a nagyfelbontású streaming-hez
- javítják a hálózat detektáló algoritmust (más streaming szolgáltató, pl. Amazon Prime meg tudta oldani, ott jól működik)
- lehetővé teszik, hogy a felhasználó felülbírálja az automata felbontás kiválasztását
- SD-ben nézem / másik app-ot használok / nem nézek HBO Max-otÉs nem, nem fogom szétfúrni a házat egy hibás szoftver miatt.
-
spiky03
veterán
válasz
Kukipapa_rr #3479 üzenetére
Bocsi elfelejtettem este megnézni.
De tegnap este sem volt gond a képpel.1 gigás Vodafone netem van, LANon összekötve a routerrel.
Amikor wifin volt, ott volt néha kockásodás. Mondjuk akkor még csak 500as netem volt, de nem hiszem, hogy ez befolyásolta volna. -
gyűrű
Topikgazda
válasz
Kukipapa_rr #3479 üzenetére
Kodiban kézzel is lehet állítani, ott sem enged többet?
-
spiky03
veterán
válasz
Kukipapa_rr #3477 üzenetére
Nálam megy 1080p az HBO maxon.
Mert 110"on nem tűnt rossznak a kép.
A Peacemakert nézem most rajta esténként.De este megnézem mit ír ki a progi.
-
Kukipapa_rr
tag
"Úgyhogy marad a kézi apk, a friss androidtv változat tökéletesen működik és integrálódik a fire os-re."
Annyit hozzátennék, hogy stabil 60-70 MBit-es hálózaton csak SD-ben megy.
Kodi add-on verzióval stream-et kézzel kiválasztva megy full HD-ban is. Prime Video is megy full HD-ban (automatikusan).
A legújabb AndroidTV-s APK-s HBO verzió (52.10.0) láthatóan hibásan detektálja a hálózatot és nem lehet felülbírálni, csak SD-ben megy. Ez van, remélem, egyszer javítják.
-
Janaboy
veterán
Ha valaki szeret bütykölni: [link]
-
Ra3
őstag
Nem változtattak, ezt már tapasztalta más is régebben, de összesen két esetet találtam itt a topicban visszamenőleg.
Nekem decemberben volt ez mikor az első fire sticket beüzemeltem, de mai napig nem tudom mi hozta helyre.
A neten fellelhető dolgokat kipróbáltam, de valszeg kell egy kis idő mire átfut az amazon rendszerén, egyből egyik se javitotta meg, de aztán egyszercsak helyrejött.
Nekem még ráadásul azzal is súlyosbítva volt hogy eredetileg amcsi regem volt, de német amazonon vettem a sticket, és itthon használom. -
zseko
veterán
Ezzel mi a bánatos lóf... lehet kezdeni? Sem az angol, sem a magyar lakcímemmel nem megy. Az kavarna be, hogy márciusban lejárt a kártyám és kicseréltem? Februárban még három app-ot simán letöltött. Közben a 1-click vásárlás működik, kínomban már megvettem két könyvet is, hogy kipróbáljam, két különböző bankkártyámmal (mindkettő magyar, de eddig is az volt beállítva).
Már FR-t is csináltam, állítgathatok be mindent újra, de akkor sem hajlandó semmit leszedni.
De minek kell egy ingyenes app leszedéséhez egyáltalán ez?? -
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
firestick 4k-ra hogyan lehet hbo max-ot rakni, illetve megy a 4k vele?
-
snpetit
aktív tag
válasz
snpetit #3400 üzenetére
Amit találtam eddig infót, hogy az LG 4:2:2-on a HDMI service menüben mindig 8 bitet ír akármit kap a lejátszótól, ezért lehet 4:4:4-en 10 bit a CE félén. Mivel a stick felől nem tudom kiíratni, el kell hinnem, hogy kiadja rendesen, mert a képen nem látszódik semmi ami feltűnne.
-
Hyena
senior tag
Megjelent az uj kodinerd verzio , lehet updatelni...
Version:202203222217-99546811-Matrix
(Matrix)Autor:Maven
Upload:23.03.2022 00:41 -
azbest
félisten
Hbo max app kapcsán a support válasza végül ez:
"Sajnos az Amazonos szolgáltatások még nem támogatottak Európában. Jelenleg még nem tudunk információval szolgálni, hogy ez mikor lesz elérhető."Úgyhogy marad a kézi apk, a friss androidtv változat tökéletesen működik és integrálódik a fire os-re.
És úgy látom kijavították a magyar support email címét a válaszüzenetükben a magyarra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest