- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
Raptoreum bányászat dióhéjban
Új hozzászólás Aktív témák
-
llacee
őstag
oké, akkor kipróbálom, köszi!
-
llacee
őstag
Mi véleményetek, fűtetlen kerti faházba ki lehet tenni egy gépet rendes pc házban az alján szilikon golyós páraforgó párnákkal?
Vagy így is lehet a páralecsapódástól/korróziótól tartani? -
-
törölt tag
Bányászik valaki az xmrig szoftzverrel? Hogy működik, hova kell beírni a config adatokat. van ott egy config file de abba egy csomó adat van a korábbi mineremhez képest.
-
Narancs81
tag
válasz
Dare2Live #1392 üzenetére
Az egyik CCD 4350 a másik 4200 @ 1.05V. Ha stabilitást is szeretnék e mellé, akkor 1.15V kéne.
Szerintem 1.1V fölé menni nem optimális, de ez csak az én véleményem, mert olyan kicsi a növekmény teljesítményben, hogy nem éri meg. Amit bír ezen a feszen annyit bír és kész. -
Dare2Live
félisten
válasz
Narancs81 #1391 üzenetére
kösz
milyen fesz, mhzn bányászol/bányász+netezel?
4700et 1.2vn úgy hogy netezek közbe esélytelen. 1.25-1.3v között stabil lehet de fogyi mérőt meg hőmérsékletet (noctua van rajta) nézve kihagyom értelmetlen.
Most 1.05Vre próbálom belőni 4275ön 99% stabil lesz. 4325ön úgy hogy neteztem is közbe eldobta magát.
Megkeresem bezol hszeit...
-
Narancs81
tag
válasz
Dare2Live #1389 üzenetére
Egy pár meglátás a részemről (Egyébként BeZol párszor írt erről itt korábban):
- ahogy tapasztaltam 1V-tól felfelé egységnyi fesz emelés 3 egységnyi fogyasztás növekedést eredményez. Tehát kb annyi +W amit írtál. De ha ki vagy békülve a Ryzen Master nyomogatásával, bányára beraksz egy külön profilt, amivel elmegy stabilan a bánya esténként, meg stabil a net, stb. Amikor meg valami másra kell a gép akkor indítasz egy másik profilt. Példa: nekem csak 1.15V-on atom stabil egy adott órajelen amivel a bánya fogyaszt 120W-t. De bánya+net még éppen eldöcög 1.075V-n is és így a fogyasztás 100W.
- 3500h-hoz nem kell akkora órajel. 4.3-4.4 elég. Csak adj neki több időt (2 nap). Legalábbis az utóbbi 2 nap átlaga nálam ezt igazolja. -
Tybee
tag
-
-
llacee
őstag
Kérhetek valakitől 3900x tuning file-t? Köszönöm!
-
Tybee
tag
Én azt olvastam, hogy a ghostridernek 2MB L3 cache kell szálanként, ami 3900x/3950x/5900x/5950 esetén rendelkezésre áll. Ha ez a mennyiség adott szálanként, akkor a magok órajelei és számai lesznek a döntőek.
Többen írták, hogy hiába lenne több cache az 5900x-ben, csak attól nem lenne nagyobb a hashrate. -
warcat
veterán
AMD Ryzen 9 5900X 479.99€
mailboxde.com-on keresztül hazaszállítva 493€ körül van a vége, ~182e Ft és mégis csak az új széria. -
x_pnK
tag
Az XMRig új verziója támogatja most már a GR algot. Nem kell tuneolni, autoconfiggal jól működik elvileg.
Néhány procinál (főleg intel) jobban hozhat, én most próbálgatom, majd meglátjuk.
[Github] -
RZozo
aktív tag
Új belépő leszek a Raptoreum bányászatban, miután a Chia bányászat kifulladni látszik, átcsoportosítom az erőforrásokat.
Vajon érdemes most belépni még és beruházni pl. egy Ryzen 9 3900x-be 200k körül?
Jó eséllyel az utolsó, ilyen árban még elérhető, üzletben kapható darabok közül kapok egyet hamarosan. Az ára pedig, ahogy látom, az 5900x-el együtt nem nagyon állt meg. -
Dare2Live
félisten
"Jó, árfolyam lent volt"
megtérülése jelenleg hasonló mint 2hónapja.
Sztem a fő kérdés, hogy gyüjtögetni érdemes vagy eladni. Ha olyan akítavan fejlődne mint eddig lehet benne ráció. Amolyan btc/eth első événél vagyunk. Ha nem vagy vmin elhasal hát akkor kuka. Én elöbbinek adok nagyobb esélyt, jó hogy fűt, meg az összekapart jelenlegi ~100$al se megyek sokra...
-
Danex
addikt
válasz
Avicularia #1369 üzenetére
az már más kérdés, hogy mennyire etikus közösköltségen bányászva 3-4 családnyi áramot elhasználni majd a szomszédokkal kifizettetni
-
-
Avicularia
veterán
Én is beizzítottam a 2700x és a 5800x mellé egy 5900x-et. Jó hogy nekem nem kell fizetnem az áramért, mert benne van a közös költségben, szóval csak a melegedés miatt szoktam foglalkozni a fogyasztással
-
Tybee
tag
Pedig ennyit mértem... Enermax Revolution XT II 750W 80+Gold és 10 éves Thermaltake Toughtpower 550W próbáltam. A vicc, hogy az ezer éves thermaltake sokkal masszívabb és nehezebb, érzésre sokkal minőségibb cucc, de kevésbé hatékony...
Raptoreum bányászat közben mértem, semmi nem változott csak a táp.
-
Danex
addikt
noname táp inkább a minőség és védelmek miatt nem ajánlott, bronze és platina között 5-6% van összesen hatékonyság szempontjából, mindenki kiszámolhatja ,hogy ez mikor és hogy térül meg neki.
Nálad szerintem valami más történt, nem is tudom mivel mérted (raptoreum bánya közben?) de ott biztos valami más volt akár csak ventilátor vezérlés is, mert 40W különbség (30%) szinte biztos, hogy nem a noname vs gold miatt adódott. -
Tybee
tag
Amúgy érdemes energiahatékony tápegyeséggel bányászni, egyik gépnél kipróbáltam, a 80+gold minősítésű táppal 120wattot fogysztott, míg régebbi, minősítés nélküli de minőségi tápegységgel ugyanaz a gép 160wattot fogyasztott konnektorból mérve.
Építek még pár gépet bányára, de 80+gold alá nem megyek szerintem. -
Tybee
tag
Ismét lejtőn az árfolyam. Van már olyan oldal ahol bankkártyáról lehetne RTM-et venni?
Tether és Bitcoin váltókat találtam csak.Ha érdekel valakit, az alábbi procik nálam ennyit hashelnek átlagban:
- 10400F: 670H/s, fogyasztás konnektorból mérve: 120watt
- 8130U: 230H/s, fogyasztás konnektorból mérve. 20watt
- 5900X: pár napja van csak meg, jelenleg 3600H/s 200 watt konnektorból. Eco módban 3000H/s 133 watt konnektorból. 1-1 napot járattam a két beállítással, végül a gyorsabbat választottam, úgy vagyok vele, hogy most kell összekapargatni a coinokat -
Dare2Live
félisten
mégegy kalkulátor. Annyi, hogy erősen felül tippel max csutkára hajtva jön ki amit ír. [link]
Nekem 5900x most 1.01Val 4180mhz mellett kb 3.1kh átlag jön ki. kb 4500-4600mhzvel jön ki 3.5kht de ahoz tippem szerint már exponenciálisan több fesz=fogyival járna. kb lap+proci+ram+ssd fogyija 3KHnál =115watt 3.5KHval meg = 160watt.
-
viharhozo
addikt
Az 5600G-rol van adat, 8-900 h/s-t tud.
Be lehetne tenni az osszefoglaloba.
-
pityu8
tag
Nem találtam a netten infót arról, hogy egy 5700G/5600G proci milyen hash-el dolgozhat, mert mindenki a csúcs procikat méregeti, valaki nem tudja? 3400G-t próbáltam ki, az kb. 300h/s-el dolgozna, ami a villanyhoz is elég karcsú. A váltás mennyire érheti/nem érheti meg?
-
MeKTibor
junior tag
Az árfolyam tartja magát de eléggé leesett a napi forgalom. Relatív kis tranzakciók mozgatják az árát. Tényleg kíváncsi vagyok mi lesz a sorsa.
-
Danex
addikt
válasz
szabadoslac #1349 üzenetére
Napi szinten csökken a bevétel, de a mai nap kb 1.5$ - 480-490Ft
-
szabadoslac
tag
Urak
A rengeteg szám adat mögött kiváncsi lennék a Ft. -ra.
Szóval egy AMD Ryzen 9 5900X el, sacc mennyit lehet keresgetni / hó ?
Van valakinek ötlete vagy tapasztalata?
-
Narancs81
tag
válasz
schwartz #1347 üzenetére
Smart contraktok tárolásával és futtatásával kapcsolatos funkciót lát el a smartnode. Így lesz a raptor egy PoS+PoW hibrid.
Az iNodez nem csinál önmagában semmit, csak egy "display" alkalmazás magához a smartnode keretrendszerhez. Szóval a hasznot az RTM hálózat adja, ugyanúgy ahogy a PoW bányászott érméket is.
De nem értem én se. Elment mellettem a tudomány. Ponzi -
schwartz
addikt
Valaki tudja mibol termeli ki a beigert hasznot az iNodez? Termelodik stake-elve is? Vagy Ponzi? (mert ugy tudtam a coin csak PoW)
-
kabos777
tag
Nálam coinex oldala minidig vackolt. Ráklikkelve az oldalon egyes gombokra kínai karakteres szövegben közölte, hogy nem elérhető az oldal. Lehet valami átmeneti hiba volt, de valahogy nem volt meggyőző! Egyelőre azt nem próbáltam ki, majd később.
DEX-nél türelmesnek kell lenni, ennyi lehet a titka a beutalásnak, türelmetlenek "60"-as szintet meg core pénztárca esetén nézegethetik!
Ezeket mind egyedileg kell kitapasztalni sajnos, nem sok helyen van leírva. Összefoglalóba kéne pár hasznos infot beírni!
Én is csak azért írogatom le tapasztalást, hátha másnál is szürke foltokat kitölti, főleg aki most ugrott bele. -
kabos777
tag
Ha valaki kíváncsi, hogy a Raptoreum core pénztárcából küldött lóvé "hol jár", akkor a Transaction menü alatt található táblában az Amount oszlop alatti összeg fölé viszi az egeret, kiírja hány igazolása van. Ami biztos Dex és OGRE (utóbbi weboldalán látod is) esetén ha eléri 60-at, ezután kell megjelenni a célpénztárcában.
Southexchange esetén 10-ig ment a számláló a beutalási próbánál. -
kabos777
tag
válasz
Pietrosz #1342 üzenetére
Csináltam most teszt utalásokat. Southexchange volt a leggyorsabb első bliccre, egész jó az oldal is. De ez a 100 RTM alatt lenyúljuk történet nem megemészhető számomra.
DEXre is most átment, bár több időbe telt itt is, ugyan úgy mint a Ogren.
DEX egy miatt jó ha választani kellene, hogy USDT -re lehet váltani azt meg szinte bármire, vagy kitolod magadnak ha nem tradelni akarsz.
Jó pont DEX küld egy email amikor átért a pénz! Nagyon fekete pont jár azért, mert a többihez képest, nem mutat státuszt a tranzakciónak, épp hol tart, míg a másik kettőnél ezt nyomon követheted!Hétvégén megpróbálom tesztelni ezt a core pénztárca mozgatósdit másik gépre, hogy miképpen kivitelezhető.
-
blue eyes
tag
válasz
kabos777 #1340 üzenetére
Dex-Trade: használtam nem ajánlom a kiutálás 4-5-óra volt, írtam nekik facebookon, online cheaten az oldalon, meg azt hiszem email-ben is és igy
kaptam meg.
Valaki: 1000 USDT küldőt az oldalra: (Dex-Trade) (prohardver fórum) több email váltás több nap mire jóvá írták, hogy utána ki tudta-e utalni akármilyen coinba azt nem tudóm. -
kabos777
tag
Teszt utalásokat csináltam váltóba. Tradeogreba 19 RTM és Southexchange -be 101 RTM-et
Időben 1 perc eltéréssel ilyen sorrendbe. Utóbbi már lassan jóvá is iródik 80%, addig előbbi még csak az elfogadás 30%-nál já.
Kinek milyen tapasztalata van? -
Danex
addikt
Nekem a flock gyakorlatilag 5%-on belüli hibahatárral hoz a kalkulátorhoz képest.
Poolok összehasonlításánál azért a luck factorral is számoljatok, simán hozhat az egyik pool az egyik napon több block-ot csak a luck miatt is. -
viharhozo
addikt
válasz
aradebil2 #1335 üzenetére
A FP 3,7 kH/s-re 8 ora alatt 9 coint adott. (7,3 RTM / 1 kH/s / 24h)
Az Rplant 1 kH/s-re 8 ora alatt 3,5 coint adott. (10,5 RTM / 1 kH/s / 24h)Ezek parhuzamos futtatasok, tehat ugyanaz a diff.
Ez most joreszt abbol adodik, h a FP ma 7.30-9.30 kozt gyakorlatilag semmit nem adott, azt a ket orat megtartottak maguknak.
-
Narancs81
tag
- Legjobb/stabilabb webes UI a flocknak van. Elég jól is hoz a pool. Nem csoda, hogy mindenki ezen van.
- rplant web lassú. A hash ezen a poolon magasabb, de érzetre valahogy nem jön annyi coin.
- 011data a web még lassabb. Még nehezebb megítélni, hogy hoz, mert nagyon kicsi pool.Ahhoz hogy meg lehessen állapítani melyik hogy hoz, ahhoz kéne vagy 5 napos teszt úgy hogy a diff az állandó. Ez sosem fog megtörténni.
-
varmi2
nagyúr
Melyik a legjobb pool? vagy melyik a legkevésbé rossz. Most supernován vagyok, van értelme váltani, vagy jó az?
-
kabos777
tag
Szerintem bele fogtok őrülni ebbe a FP és Rp közötti ugrálásba...
Ráadásul másokat is magatokkal rántotok! -
viharhozo
addikt
válasz
aradebil2 #1309 üzenetére
Sztem meg nagyon ott kene hagyni a Flockpoolt. Ma reggel ota vmit elkurtak, gyakorlatilag semmit nem kapok, a total hashrate-juk lement papiron az otodere.
Par napja szamolom az 1000 h/s-re/24 orara kapott coinokat.
Nov. 21. Rplant 12,8, FP: 9,36
Nov. 22. Rplant 10,87, FP: 9,59
Nov. 23. Rplant 10,15, FP: 9,81+ a mai delelott ahogy van kuka FP-n, 3,57.
-
BeZol
őstag
Nálam éppen 3.12 az elmúlt 2 nap átlaga, de inkább írok kevesebbet és kerek számot, mint 7napból az extrém legjobb nappal itt villogni.
HiveOS éppen 6 gpu-val bányászva (3 különböző lhr nvidia, és 3 különboző amd, előbbiek t-rex, utóbbiak teamredminer, és emellett a procibánya mint 3. miner), bios beállítások meg ugyanazok mint 5950X-emnél, tehát valós 0.936V lehet mert asus alaplap mindkettő, windowst sosem látott ez az alaplap + proci(úgyhogy nem tudom hwinfo64-el megerősíteni)
-
BeZol
őstag
válasz
Dare2Live #1314 üzenetére
5900X-el @4GHz-en átlag 3KH/s-el számolj.
5950X-el @4GHz-en átlag 4KH/s-el számolj.Én is írhatnám, hogy 4.3KH/s átlagot nyom az 5950X-em de nem fogom, mert hosszú távon (több nap után, nem csak 1-2 napot alapul véve) kb. a 4 a reális.
Nálam ritkán megy mind a két proci 100%-on, de olyankor mindig 7KH/s-eket kapok.
Az 5900X viszont mindig megy, az totál 3KH/s nálam (+/- 200-300 épp napon belüli algoritmusoktól függően). -
blue eyes
tag
Az rplant utalt ki másnak is 100 alatt?
-
Dare2Live
félisten
Nálam se esik be. bal alul 3080 LHR. Amíg nem netezek... rajta ~fix 74.3MH. Ha youtubolok... akkor persze beesik a hash LHR lock... miatt. Tipp: vegyél el egy szálat raptoreumtól.
viszont a raptoreum hashom nem kevés? 1Vt adok procinak így kb ezen a 3940mhzn (4050en pár óra után restartolt) stabil viszont az averagem csak 2.95kh. Vmit elrotok?
@rumkola jelenleg csak afterburner megy. pl 73, cc -50, mem +1350
C:\TR247\t-rex.exe -a ethash -o stratum+tcp://eth.2miners.com:2020 -u wallet adress -w RIG_ID -p x --lhr-tune 74.5
Ha youtubozok, netezek lhr-tune 74.5-en fixen lockolodik és trrex leviszi 70alá. Mikor végeztem mindig restartolom T-Rexet és akkor tartja a 74-74.5et. És persze legújabb TREXet használok. Csak egy tipp, hogy neked mért lockolodik és csak 69... tipikusan látni kéne. -
SzlobiG
félisten
válasz
Narancs81 #1273 üzenetére
Az új 5900 már kicsit többet kér, de ami a gamer gépembe van az valóban egy elég jó darab.
Mondjuk az új is eléggé jó 1.113-al megy terhelve (avg 1.117), ma raktam át a gépet a végleges helyére eddig ment a teszt, de 4 nap után is hibátlan, szóval marad így.
Ez most kb 6 órás állapotot mutat.Viszont amit megfigyeltem, hogy itt a SOC csak 6-7W-ot eszik, addig a gamer gépbe lévő 20W-ot. Gondolom a 3200 vs 3733Mhz-es ram diff végett, mert ugye a magasabb FCLK miatt nagyobb feszt is kap a SOC.
-
llacee
őstag
válasz
eldiablo #1294 üzenetére
Na nekem is ez volt a véleményem, hogy csak van valami uptodate megoldás az oc-ra, mert ezt a fixet elég régen kellett használni.
Viszont az a bajom, hogy eddig ős intelesként fogalmam nincs a ryzenmasterben hogy kell ezeket beállítani, amit leírtál
most allcore 4.3 pbo off 1.05v-on muzsikál stabilan, de azért csak jó volna valami kultúráltabb oc. -
x_pnK
tag
A difficulty és a net hashrate az éppen aktuális algoval eléggé fluktuál, ezekből is csak napi átlagot lehet ugyanúgy nézni mint amikor a saját hashrateedet is nézed.
Mindenesetre az biztos, hogy páran visszakapcsolták a gépeiket látva, hogy elindult felfele az árfolyam.#1302 pontaz11
Nincs akkor thermal throttling mikor ez megtörténik? -
törölt tag
Az normális hogy néha 100% ról lemegy 2-3 mag teljesítménye 1-1 percre ilyen 10-20 százalékra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest