- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
Aktív témák
-
Superman
nagyúr
válasz
Fejv@dászLány #299 üzenetére
Dehogynem. Pár napig voltam informatikai igazgató egy Rt - nél. Elég negatív dolog volt és ezzek még nem mondtam sokat.
-
Fejv@dászLány
csendes tag
Senkinek semmi tapasztalata? Élesszük fel ezt a topikot, mert hasznos...
:P -
g@bo
nagyúr
válasz
lordkevin #295 üzenetére
itt van egy:
Számítástechnikai piac dinamikusan fejlődő nagykereskedelmi cége
keres munkatársat
Szervízes és Szervízfelelős
munkakörbe
--------------------------------------------------------------------------------
Feladat:
- garanciális termékek ügyintézése,
- új termékek tesztelése,
- minimális rendszergazdai feladatok ellátása,
- felmerülő problémák kezelése.
Elvárások:
- naprakész számítástechnikai ismeretek,
- kiváló kommunikációs és problémamegoldó készség,
- szakmai tapasztalat.
Amit kínálunk:
- feljődési lehetőség,
- fiatalos vidám csapat,
- változatos munkakör.
Pozíció területe(i):
IT/Telekommunikáció/Internet
Munkavégzés helye:
Budapest
--------------------------------------------------------------------------------
Jelentkezés módja:
Szakmai önéletrajzokat a munkakör megjelölésével következő címre várjuk: allas_palyazat@yahoo.com
biztató hogy kiderül a cég neve, és a ''free'' email cím... -
lordkevin
csendes tag
Itt Komárom-Esztergom megyében is hasonló a helyzet.
Másodikos főiskolás vagyok, műszaki-informatika szakon, 2 év szervizes tapasztalattal, és sehol nem találok a szakmámba vágó állást.
Jelenleg egy műanyagfeldolgozón üzemben dolgozok egy szar cégnél, ahol egyetlen pozitív dolog van - elengednek suliba.
A meló meg 8 osztályt végzett embereknek való. -
g@bo
nagyúr
válasz
Fejv@dászLány #293 üzenetére
biztosan...
-
Fejv@dászLány
csendes tag
Sziasztok!
Feltettem én is egy hirdetést, bízom benne, h. lesz rá jelentkező!
Üdv -
biker
nagyúr
küldök én is, bár van állásom, de sosem lehet tudni... :)
-
Fejv@dászLány
csendes tag
-
zOzOO
tag
válasz
Fejv@dászLány #288 üzenetére
Bocs, lemaradtam vmiről. Hova is kellene elküldeni a CV-t? Angolt, németet is?
-
KovacsUr
addikt
válasz
Fejv@dászLány #288 üzenetére
Ez a ''virtuális interjú'' tetszik :) Csak bátran.
-
Fejv@dászLány
csendes tag
Felteszek egy kérdést:
Mi a legnehezebb egy álláskeresési folyamat során?
(folyamat, vagyis az előző munkahely elhagyásától, pályakezdőknél a cv írástól az új munkahelyre történő belépésig)
Mert, ha gondoljátok, akkor nyitok arra vonatkoztatva egy új topikot.
Pl: Hogyan mondjunk fel?, Hasznos tanácsok CV. íráshoz. , Mi az interjútechnika? Hogy keressük meg a pályázatra kinézett céget? stb. Nem akarok erőltetni semmit, csak ha van kedvetek. Pl elindíthatnék olyat is, hogy ''Virtuális interjú'', ebben egy önként jelentkezőt leinterjúztatnék, a többiek meg hozzászólnak okosat, de inkább figyelnek, és a végén átbeszéljük, ki miért mondott jót, rosszat.
Nos? :U -
bali79
tag
válasz
Fejv@dászLány #285 üzenetére
Egy egész emailáradatot küldtem :))
Csak nehogy megbánd, hogy idejöttél ;] -
Fejv@dászLány
csendes tag
Sziasztok!
Nem gond, hogy a ''konkurenciát'' ajánlod. Az ő érdekét tartva szem előtt valóban küldje el a lehető legtöbb helyre.
(amúgy zárójelben jegyzem meg, nem konkurenciánk 100%-ban a mimox, mert ők csak offline közvetítők, és azon belül is IT-re szakosodtak.)Ettől függetlenül hasznos dolgok vannak a jól struktúrált oldalukon, szoktam én is nézegetni. :t -
vati
senior tag
Ne csak _egy_ fejvadásznak küldd el, hanem naponta 5-nek.
A másik topikban írtam egy linket, ahol egy informatikusokra szakosodott, nagyon normális fejvadász cég lakozik. [L]http://www.mimox.com[/L]
A ''csudi'' nicken ismert vezetője -aki maga is interjúztat- egy nagyon értelmes és normális csaj, esetleg segíthet ''beoptimalizálni'' a párod önéletrajzát!
Elég segítőkész, amikor a feleségem keresett állást, ő segített tökélyre faragni a CVt pedig a párom nem is informatikus. Szvsz nyugodtan írhatsz neki, legfeljebb nem hív be.
Fejv@dászLány, bocs hogy konkurrenciát reklámozok...:) -
Fejv@dászLány
csendes tag
Nem elég elküldeni a CV-t, de ezt már mondtam párszor. Neki kell úgy keresni állást, ahogy leírtam. Az csak egy +, hogy ha elküldi hozzám a CV-t és minket megkeresnek pont olyan pozícióval kapcs, amit tudunk ajánlani neki, akkor szerezhetek én is állást neki. (nem gondolod, hogy tudok állást szerezni 6000 adatbázisban lévő jelöltnek :)) ) Nem ez a fő munkám. Mi a munkáltató megbízását teljesítjük. Viszont mivel sokan azért jelentkeznek hozzánk, mert konkrétan nincs állásuk, és bíznak abban, hogy majd általunk lesz,(nem csak karrier célból), erre találtuk ki az állásajánlat vadászó klub-ot.
Klubtagságival lehet az irodában ezt az ÖSZTÖNZŐ álláskeresést megtanulni. Bejön hozzám heti 2-3 alkalommal két hétig, és 1 hónap múlva dolgozik.(klubszolgáltatások heti 3 konzultáció keretében: szakértői tanácsadás, álláskereső stratégia kidolgozása, képességfelmérés,cél és motiváció meghatározása, önéletrajz és motivációs levél moderálás, álláskereső hirdetés, ingyenes internethasználat, felkészítés az interjúkra) ez itt a reklám helye volt :U -
tildy
nagyúr
válasz
Fejv@dászLány #281 üzenetére
Elküldtenm a mailt, légyszi mondj véleményt róla!
-
tildy
nagyúr
válasz
Fejv@dászLány #268 üzenetére
Akkor elküldöm neked a párom cvjét.Ha szerzel neki állást megeszema kalapom:)
De kiváncsi vagyok:) -
vati
senior tag
válasz
Fejv@dászLány #276 üzenetére
Már megint borzasztóan negatív vagy!
Hát igen, azok a fránya negatív gondolatok:)
de nem érdekelt, mert tudtam, ha lehetőségem van rá, úgyis feltornázom magam.
Szerinted mi a titka ennek a ''feltornászásnak''? U.i. magam körül nem látok példát ilyen szintű mobilitásra cégen belül. Se kicsinél se nagynál, semmilyen pozícióban.
A karriered szédületes! :)
Vagyis: lehet hogy beleírod a CV-dbe: objektumorientált programozás, de ő a C++ -t keresi
Well, az OOP (pontosan: Object Oriented Principles) egy módszertan, míg az utóbbi (C++) a C nyelv objektumorientált kiterjesztése. Alma és körte esete. Sok OOP-t megvalósító nyelv létezik aminek köze sincs se a C-hez se a C++-hoz, és C++-ben is lehet nem-objektumorientált programokat írni. Nagyon negatív voltam? :) -
Fejv@dászLány
csendes tag
válasz
Fejv@dászLány #276 üzenetére
Ezúton kérek elnézést minden olyan HR-estől , aki nem érzi magát olyannak, mint amilyennek beállítottam az előző hozzászólásom utolsó bekezdésével. Bizonyára vannak kivételek.
:P -
Fejv@dászLány
csendes tag
Már megint borzasztóan negatív vagy!
Szeretnéd, hogy magamról meséljek? Hogyan lettem fejvadász? Miért állítom olyan nagy meggyózódéssel, amiket eddig írtam? Hát tessék:
Eladóként kezdtem, kereskedelmi érettségivel. Már akkor nagy volt a pofám :DDD nem bírtam, hogy érettségivel a bolt előtti buszmegállót kellett sepergetnem, ezért otthagytam az őseim szerint nagy pályafutás lehetőségét biztosító ''maszek'' munkáltatóm. Állást kerestem, kvázi pályakezdőként. Egész nyáron csak a cv-ket írtam kézzel (akkor még nem volt a pc elterjedve). Itt rájöttem: akkor hívnak be interjúra, ha az álláshirdetésnek megfelelően kedvező cv-t írok. Szal, elhelyezkedtem irodába, pályaelhagyóként. Ezt hamar megunva, újra a kereskedelemben kerestem lehetőséget, közben pedig ismét suliba kezdtem. Kb fél évig voltam munkanélküli, az őseim már ki akartak tagadni. Elhiheted, mennyire tele volt a tököm, a sok munkáltatóval, akkor sem volt különb,mint most. Külön füzetet vezettem, és kész tanulmány volt már a kezemben: Párosítottam az álláshirdetést a CV-mel(hogy tudjam kinek mit mondjak majd interjún), és ide csatoltam (volna) a visszajelzéseket is. Még ma is megvan ez a füzetkém :( ...Egy nagykerben kaptam állást, adminisztratív munkakörben. (Innen jött a HRes tapasztalat )Akkor még nem így hívták ugyan, de ennél a ker. cégnél én vettem fel az üzletkötőket, magam mellé az asszisztenseket, merthogy szép lassan lépkedtem előre a ranglétrán. Ez a cég megszünt, felszámolták. Újra az utcára kerültem.Beadtam a CVm kb 100 helyre, hirdetést adtam fel magamról az expresszben. Igy talált rám egy fejvadászcég, akik ki akartak közvetíteni, de a nyelvtudásom miatt nem feleltem meg a munkáltatónak. Ellenben a fejvadászcég mivel szimpatikus voltam nekik, :O -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Fejv@dászLány #265 üzenetére
Ok.Kösszépen!
-
vati
senior tag
Tapasztalat szerint a tipikus vállalati HRen hihetetlen eccerű -mind felkészültségben mind IQban- emberek ülnek és döntenek náluk sok kaliberrel tanultabb emberek rátermettségéről, kvalitásairól. Ezért is utálják őket sokan.
Mielőtt megsértődnél, bocs, ha kicsit erős volt. Nem akartam senkit megbánatni.
Arra a jelenségre gondoltam, hogy sok ''technológiai ember'' egy fölösleges leküzdendő lépcsőfoknak tartja a HRt, nem minden ok nélkül: a HR-es nem tudja megítélni a szakmai kvalitásait, mivel arra végső soron úgyis csak a leendő fönök képes -akivel együtt kell dolgozni- vagy aki szakmailag kikérdezi, viszont a HRes az első lépcső. Aki leginkább aszerint tud mérlegelni ha mérlegel, hogy ki írt pofásabb CVt vagy kinek jobb a fellépése, így ki tud szórni teljesen alkalmas embereket.
Eredmény: nem a szakmailag legrátermettebb emberek kapják meg állásokat, hanem aki a HResnek legjobban tudja eladni magát. Könyveket lehetne megtölteni esetekkel amikor trendi nagypofájú, de szakmailag és emberileg teljesen nulla embereket választott ki a HR többlépcsős ''bölcs'' szelekció után. Akiktől aztán alig lehetett megszabadulni...
Kérdés: ti hogyan döntitek el, hogy egy CV-ben szereplő felsorolt kvalitásokból mi az igaz, és mi a kamu?
Pl. CVben xx tanfolyam, de elhallgatva hogy az nem többhetes komoly kurzus volt, hanem 1 napos vezetői fejtágító kb. annyi információtartalommal mint 2 újságcikk? -
vati
senior tag
válasz
Fejv@dászLány #271 üzenetére
... és mi van azokkal, akik egyikben se jók?
-
vati
senior tag
válasz
ráadásul csak annak a cégnek küldi el CV-jét, aminek a hirdetése abszolut 100% ban megfelel, (tehát még az állásajánlatok közt is !!!szigorúan!!! szelektál), az ne számítson 1 hónapon belüli sikeres elhelyezkedésre.
Szerinted ez normális dolog?
Inkább úgy fogalmaznék, kinek a hibája? a HReseké, akik eltúlzott feltételeket szabnak mert lusták szelektálni, (aztán csudálkoznak hogy mennyi ''túlképzett'' emberke jelentkezik) vagy az álláskeresőké, akik jóhiszeműen úgy gondolják, ha egy álláshirdetésben ezt és ezt kérik, akkor az és az kell az állás betöltésére.
Tapasztalat szerint a tipikus vállalati HRen hihetetlen eccerű -mind felkészültségben mind IQban- emberek ülnek és döntenek náluk sok kaliberrel tanultabb emberek rátermettségéről, kvalitásairól. Ezért is utálják őket sokan.
Na igen ! Aki tapasztalatból beszél, engem igazol,
Van pár 1000 diplomás Pesten, aki tapasztalatból beszél és NEM téged igazol.
Látom, nem vetted észre a szolid poént a kérdésemben, hogy hogy lesz valakiből fejvadász? Arra a bizonyos pluszra vagyok kíváncsi, amiben többnek érzed magadat azoknál a lesajnált ''mártírkodó'', ''önsajnálkozó'', ''mindenre és mindenkire kifogásokat emelő'' krónikus állástalan diplomásoknél akiket közvetítesz? (pontosabban nem közvetítesz, mert ha minden úgy menne ahogy írod -2 héten belül garantáltan állás- már rég a TV-ben láttunk volna:))
(Vicc szintjén visszatérő beszédtéma álláskereső körökben hogy ''bizisten nekünk is nyitni kellene egy ilyen közvetítőt, nem kell hozzá semmi extra szaktudás'':))
Tudod, egy ember akit 20 év felsővezetői múlt +3 diploma +2 felsőfok +MBA + 3 gyerek + betöltött 40 év után rúgtak ki úgy, hogy van 20 millió lakáskölcsöne 3 millió kocsihitele, (nettó 1 miller fizu mellett megengedhette magának) az nem fog elmenni egy gagyi állásba 20 éveseknek való fizetésért, hanem inkább lelövi magát. Szal olyat kár közvetíteni nekik. Másmilyet elég nehezen fogsz tudni.
Egy nem túl régi Figyelőben volt egy tanulságos cikk az ''X-generációról'', a manapság állástalansággal és lecsúszással sújtott 30-asok nemzedékéről. Olvastad? (check) Akkor ők miről tehetnek? Arról, hogy megborult a dotkom szektor és informatikusok, IT-menedzserek tömegei váltak fölöslegessé? -
biker
nagyúr
válasz
a 10%ra is van megoldás, mert jogában áll felvenni alacsonyabb végzettségüt, ha tud, és kikötni, x idön belül el kell végezze a szükséges iskolákat, tanfolyamokat.
tehát ha valaki megfelelö háttértudásra alapozva a megfelelö hekyen kopogtat, akkor szerencséje lesz.
ja, dolgoztam egyszer egy játékautomatát gyártó cégnél, ahol leraktam a papírokat, ök meg kibontatlanul visszatolták, közölve, ott vannak a gépek, lehet dolgozni, senkit nem érdekel mi van a papírban.
jelenlegi és elözö munkám miatt napi 2-4 cégnél járok, és biza vannak olyan helyek ahol olyanok vannak, akik menö papírokkal vannak ott, mert ezt várja el a vezetöség, és 5percenként a fönököt hívja, mert semmit nem mer tenni egyedül, és sok olyan, ahol tudom, senkinek nem ez a szakmája, de mégis szárnyal a cég, vagy a szerelö sem az, aminek látszik, stb...
szóval, igenis próbálkozni kell, keményen, és egyszer bejön!
aki meg tényleg többet is tud, mint ami kell, mégsem veszik fel, az fogja fel ugy, azt sem tudják, mit akarnak...
jó példa (persze police office): asszony jelentkezik egy állásra, elötte másik állásra más:
- Jónapot, az írásszakértöi állásra jöttem, it a papírom, grafológiai szakasszisztens vagyok.
válasz:
Nekünk írásszakértö kell, nem grafológus...
no comment. -
Fejv@dászLány
csendes tag
Na igen ! Aki tapasztalatból beszél, engem igazol, de aki meg sem próbálja a ''direkt megkeresés''-t és ráadásul csak annak a cégnek küldi el CV-jét, aminek a hirdetése abszolut 100% ban megfelel, (tehát még az állásajánlatok közt is !!!szigorúan!!! szelektál), az ne számítson 1 hónapon belüli sikeres elhelyezkedésre. Persze 1000000 emberből 1nek biztos sikerül így is...
Ezért utálom hallgatni az önsajnálkozó, mindere és mindenkire kifogásokat emelő (recesszió, térség adta lehetetlenség...)mártír szöveget. :((
Biker, az írásodból gondolom ti nem vagytok ilyenek. :C
A papírról meg csak annyit: 90%ban nem ez számít a cégeknek. A maradék 10% az a kormányzati szektorra és a szigorúbb előírásokat, netán törvényben megkövetelő munkakörre érvényesek, vagy a külföldi anyacég írja elő. Valójában a papír ''megkövetelése'' ,mint ''szakirányú végzettség'' vagy ''felsőfokú nyelvtudás'', egy szelektálás, hogy azért fű-fa-virág ne küldje el a jelentkezését. A lényeg: érts hozzá magas fokon, és beszéld a nyelvet tárgyalóképesen. -
biker
nagyúr
saját ilyen olyan tapasztalatok...
illetve előbb asszonyé:
3 év sikertelen keresés után (kb évi 2-300 CV küldése) sorra kapta az ''ilye4n helyre nőt nem...'' kezdetű BURKOLT visszautasításokat, mígnem egyszerre két helyről jeleztek vissza pestről, fel is költöztünk.
Ezek direkt megkeresések voltak részéről, dehol nem hirdettek.
részemről:
1évig kerestem meglévő munka mellett állást.
általában sosem konkrétan szakmámban, mert az nem elégít ki.
1szer neten hirdetett egy cég (nem kis cég) ahol saját készítésű programjukhoz kellett volna amolyan supportos/testreszabó/kiegészítőprog emberke, amiért lemaradtam behívás és megbeszélés után: jött egy másik cégtől egy supportos kollega :(
1szer neten hirdető fejvadász cég keresett meg, 3x voltam megbeszélésen, és annyiban maradt, állítólag átszervezés miatt fél évvel eltolták a felvételt, senkit sem vettek fel...
elhelyezkedni meg ugy sikerült, hogy a (talán nem jó szó, de...) konkurrenciához mentem át...
és egyik helyen sem azt nézték ezek közül, hogy miről van papírom!
ahol azt nézik mid van, ott olyan embert is kapnak...
ezeken a helyeken kellett pár ref. anyag magamról, beszéltünk pár szót angolul, és senkit nem érdekelt a papír milyensége!
van ilyen és olyan hely is.
ahol olyan emberek dolgoznak, akik alkalmasak a munkára, az önálló felelősségteljes munkára, az meglátszik a cégen.
ahol meg ugy áll hozzá a T. vezető, neki kell 6db papír, az szerzett 6db papírt, és egy nemtudni milyen embert... -
Fejv@dászLány
csendes tag
válasz
_Volkovy_ #263 üzenetére
Ha valaki más területen szeretne elhelyezkedni ,mint a papírjai jogosítják, akkor a papírról nem kell sokat írni, elég a végzettség. (még a szakirány sem kell)
A keresett munkakörnek megfelelő tapasztalatról viszont jó bőven kellene írni. Ha nincs cégnél eltöltött idő, akkor pedig bármilyen saját tapasztalatról. (Pl családnak összeszerelt konfigok: P4.....stb, installálások Linux, vagy Winfos.....és így tovább)
Ezek után kétlem, hogy a papír miatt utasítanának el. sok szerencsét! -
Fejv@dászLány
csendes tag
válasz
KovacsUr #262 üzenetére
kb 10 évvel ezelőtt sok ilyen iroda volt, ma már nincs olyan kereslete, meglepő...(biztos elterjedt a rossz tapasztalat)
Most az ingatlanpiacon vannak jó kis bevételek, ugyanilyen szisztéma alapján. Bejelentkezel 6000ért/hó, kapsz címeket, olyanokat, ami sose létezett, és mehetsz.....
:( -
_Volkovy_
nagyúr
Hi!
Ez engem is érdekelne annyiban h első munkahelyemen számtechboltban szeretnék dolgozni.Milyen papírok kellenek ehhez?(diploma etc.)Azt megy hogy van egy kertész diplomám,és elmegyek egy boltba?:)Gondolom van olyan ahol csak a papírt nézik,de ugye van olyan is hogy csak elbeszélgetnek és kész?:F -
KovacsUr
addikt
válasz
Fejv@dászLány #261 üzenetére
Akkor azt hiszem, ha bírná a gyomrom, munkaközvetítőnek kellene állnom... Álláskeresőből elapadhatatlan a készlet, mindig jönne valaki, leperkálná a pénzt, én mondanám neki, hogy sajnos, most sincs állás, vagy adogatnám neki a rég betöltött állásajánlatokat... Egy idő után persze megunná, de mindig jönne új. Ez lenne aztán az élet :)]
-
Fejv@dászLány
csendes tag
Ha lesz felsővezetői pozim, akkor körülnézek az indexen :) Köszi a tippet.
Különbség a közvetítő és fejvadász között: 3 kategória van, nem kettő.
1.munkaközvetítő
Ahol a munkavállaló fizet havi díjat, kap címeket, neki keresnek állást.
2. Munkaerő közvetítő
Ahol a munkáltató fizet, a közvetító adatbázisból keresi ki a munkavállalót.
3.Fejvadász
Munkáltató fizet, ha tudja adatbázisból, de inkább spec. kutatás és kapcsolatok révén keresi ki a munkavállalót.
Az,hogy nincs vkinek HR-es múltja, nem kizáró ok, h.fejvadász lehessen. Sokkal inkább számít a munkatapasztalat, lehetőleg több gazd-i területen, és a kapcsolatrendszer. A munkatapasztalat során pedig elég kapcsolatot lehet szerezni.
A megbízókat nem könnyű megtalálni, nagy a kínálat(konkurencia) a közvetítő cégekből. Megfelelő marketing, és versenyképes szolgáltatás.
Van megbízó aki inkorrekt! Bizony találkoztam ilyennel. PL: SIL TRADE KFT. A nevüket direkt írtam ki. Két embert is közvetítettünk nekik, egy fillért sem fizettek azóta sem. (A második ember még a próbaidő alatt eljött) Az első ember kiközvetítésénél pedig sorra kaptuk a ''diszkrét'' megkeresést az ottani alkalmazottaktól, hogy segítsünk nekik állást szerezni, mert gondok vannak a céggel. Ezek után minden kapcsolatot megszüntettünk a Kft-vel, mert mi képviseljük a munkavállalók érdekeit is(a szerződésünkben is benne van), és amint észrevettük, h.nem stimmelnek dolgok, felmondtunk nekik.
Amúgy a fizetőképes megbízó még ha nem is mindig, de korrektek. -
vati
senior tag
válasz
Fejv@dászLány #259 üzenetére
''Küld hozzám az embert, 2 hét múlva munkába áll!!!! GARANTÁLOM ! lehet, hogy nam olyan tökéletes az a CV (?) Mert általában innen kezdődnek a gondok.''
Az index forumon talalsz nehanyat...
Mas:
Szerinted mi a kulonbseg a kozvetito es a fejvadasz kozott?
Leirnad, hogy lesz valakibol fejvadasz, ha teszem azt nincs HR-es multja?
Honnan teremti elo azt a kapcsolatrendszert, ami reven megbizokat talal? (mivel beloluk el...) Mennyire jellemzo, hogy a megbizok inkorrektek?
u.i. en nem keresek allast, kb fel evvel ezelott a parom volt aki 8 honapig nem tudott elhelyezkedni - ha a kozvetitokon mulik ma se lenne munkaja. -
Fejv@dászLány
csendes tag
Úristen! Kedves Vati!
Iszonyatos lehangoló, amiket írsz! Szívesen látnálak az irodámban egy kis beszélgetésre, és nem velem, hanem azokkal az emberekkel, akiknek én vagy a cégünk munkatársa szerezett állást.
Nem tagadom, voltam én is fejvadásznál, (még mielőtt én is az lettem), voltam én is állláskereső...Bizony voltak rossz tapasztalataim nekem is, de ne általánosítsunk ebből. Ez pont olyan minősítés, mintha azt mondanád: Vettem egy PUMA cipőt, sz@r, tönkrement. Kvázi minden edzőcipó sz@r. (elnézést a PUMA gyártól, pl miatt)
Tényleg van fejvadászcég, aki adatbázis bővítésre kamu hirdetést talál ki. MI NEM !!! Kiírtuk: ADATBÁZISBA jelentkezés ilyen, meg ilyen tapasztalat, végzettség stb.
Egyszer pedig kérdezd meg a céget, aki szerinted marketing célból hirdet: mennyibe került a hirdetés? Ugyanis, ha tájékozott lennél, akkor tudnád, hogy a marketing hirdetés olcsóbb kat., mint az álláshird. Hidd el, elég nagy érvágás nekik, hogy sajna csak 1 hónap mulva jelenik meg a hirdetése a leadástól számítva, és max 2 héttel előtte tudja csak lemondani. Pechére kifizette a hirdetést, pedig már nem akt.
''...tokeletes CVju IT kozepvezetok (3 diploma, MBA, 20 ev vezetoi tapasztalat, 2 felsofoku nyelvvizsga) evszamra nem talalnak allast?....''
Küld hozzám az embert, 2 hét múlva munkába áll!!!! GARANTÁLOM ! lehet, hogy nam olyan tökéletes az a CV (?) Mert általában innen kezdődnek a gondok. Volt rá példám, nem egy.... -
vati
senior tag
válasz
Fejv@dászLány #257 üzenetére
kar a reklamert, ismerjuk a fejvadaszokat mint a rossz penzt.
A netes portalokat is. Na ezeken van aztan sok kamu hirdetes.
''marketing celokbol hirdet''
A parom talakozott olyan fejvadasz (vagy kozvetito) ceggel, ahol amellett hogy kocsogok voltak, meg be is ismertek hogy 4 allashirdetesukbol 4 kamu volt, valojaban csak az adatbazisba gyujtogetnek. Ennyire pang a piac???
''na pont az a cég hirdet cégnév nélkül''
miert hirdet sok ceg megis nevvel, aztan racsorogve mar a megjelenes napjan be van toltve az allas? par esetnel ra lehet fogni hogy kozben hazon belul megoldottak, ismerost odahoztak, de nem mindet.
''referencia'': kar hogy az allaskeresok 99.99%-a eseten koze nincs a valosaghoz. Az indexes forumon is van par ember akinek nem igazan kell ajanlgatni netes portalokat, adatbazisokat mert mindenutt bent vannak, megse kapnak allast sok honapja, tokeletes CVvel.
A ''segitokeszseg''et is nehez tesztelni, ha az atlag fejvadasz/kozvetito soha semmire nem valaszol. Ja, ''segitokeszseg'': fejvadasz azt javasolta egy (diplomas) csokanak, hogy ha tenyleg munkat akar, menjen el horukkembernek epitkezesre, a fizikai melot legalabb megfizetik es arra egyelore meg van kereslet. legalabb oszinte volt...:((( -
Fejv@dászLány
csendes tag
''...sok cég marketing célokból hirdet...''
Ez nem igaz!!!! de még mennyire nem. Aki amiatt hirdetne, na pont az a cég hirdet cégnév nélkül, mert gázos számára a konkurencia előtt, hogy csak hirdetéssel tud új munkaerőt keresni, illetve nem publikálja, hogy elment tőlük az adott kollega. (de ez nekem jó, mert ezek a cégek adják oda a megbízást fejvadászatra :)))
''...Szerinted hol a rákba talál naponta 30-50 új céget/állásajánlatot, ahol az elvárásoknak is mind megfelel, és helyileg sincs messze? BUDAPESTEN SEM!
Plusz a hirdetések nagy része kamu.
Garantált egy interjú??? Ez tuti Magyarországon van? Miért kell hazudni az embereknek?
Ha heti 1 interjú bejön, elküldött napi 15 CV uián, már jó!
Két hét és dolgozik is? ))) Álmában. ...''
Erre válaszolásként beillesztenék erre egy referenciát:
''A tanácsoknak nagy hasznát vettem, és az eredménye:Mivel eljutottam a jelentkezési lap kitöltésétől idáig, így mostanra merészen állíthatom, hogy sikeres volt. Bár a tervezettnél tovább tartott a megfelelő hely keresése, ennek okait inkább az általam keresett cégek lassú válaszadási idejükben látom (átlag: 2-4 hét!). Az Önöktől kapott adatbázisok, internetes portálok rengeteget segítettek. Ezen felül az állandó telefonos kapcsolattartás, hogy bármilyen kéréssel fordulhattam Önökhöz szinte bármikor és a személyes konzultációk nélkül talán még ma is a cégeket járnám. Köszönöm, hogy késő délután is tudtak fogadni, köszönöm a telefonos diszkréciót, és köszönök mindent.''
...
''Nagyon tetszik a Klub tanácsadóinak segítőkészsége. Nem csak szakmai tanácsokat kaptam, hanem őszinte odafigyelést és önbizalom - erősítést is.''
...
''A klub nagy segítséget nyújtott számomra mind az önéletrajz, motivációs levél, interjúkon való tárgyalástechnika elsajátításában. Tetszett az ösztönzés, bármikor volt kihez fordulni az időközben felmerült problémákkal. Minden lehetőséget megragadtak annak érdekében, hogy minél előbb el tudjak helyezkedni, amelyért köszönettel tartozom feléjük.''
Szal ennyit erről: ŐK MEGFOGADTÁK A TANÁCSOMAT (és van köztük vidéki is!) -
Fejv@dászLány
csendes tag
Hali!
Úgy tűnik, lett két tábor a véleményemet illetően.
Nem akarok senkit sem meggyőzni, nekem abból semmi hasznom, segíteni próbáltam. Köszönöm Rognak és pár tapasztalt hozzászólónak, hogy elismerik,amit írtam helyes.
És most egy pár ellenvetésre válaszolnék:
Tildy:
''Jászság pl. két normális villmérnöki munkahely van:Samsung, meg az electrolux.Full telítve.....''
Azt biztos nem mondod komolyan, hogy megyei szinten egy db más olyan cég sincs, ahol dolgozhatna villmérnök? :( Keressek neked? Vagy tipikus ''multiimádók'' vagytok és csak odáig láttok?
''...És egyébként is , miért nem válaszolnak?....'' Elsősorban azért, mert nincs rá kapacitásuk, (többek közt a munkaerő hiányuk miatt többletmunkát végeznek), ezen kívül nem képzettek HR-ileg (nem tudják mi az illem), nem fontos nekik a jó PR. Az én szakmám pont az ilyen ''hibák'' elkerülésére van, hogy megoldjuk ezeket a számukra látszólag haszontalan, a munkavállalónak annál inkább számító feladatot többek közt. Egy pályázatra kapnak kb 1-200 cv-t. Kb a 20. után már követni sem tudják, ha nincs errre szakember a cégnél (HR).
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- gerner1
- Android szakmai topik
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Ukrajnai háború
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest