- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Aktív témák
-
modder
aktív tag
megint elkezdte csinálni, de megcseréltem az ide0, és az ide1 kábeleit azaz a vinyók kerültek a secondary-re, a cd meg a primary-re, és így nem csinálja.
de vazz most valamelyik ventim kezdett el nyikorogni, há' bexarok. szerintem a Sapphire ventije, de ha megállítom, akkor is ugyanúgy csinálja szaggatott, szabályos időközönként
na mindegy az ide-s problem megoldva az a lényeg :)
[Szerkesztve] -
siriq
őstag
Lehet most dugtad ossze jol a kabeleket:D
Kitudja:D
Nna a lenyeg amugy most tenyleg ne mozgass el semmit es ne huzz ki semmit, csak azert hogy most elojon majd vagy nem. Proba cseresznye:D -
modder
aktív tag
Az a röhej, hogy a legutóbbi indításoknál már nem csinálja :F
Na de mindegy, hát addig inkább nem nyólok házzá amíg működik, ha meg megint elkezdi, akkor majd kipróbálom amiket irkáltatok. és az a gyanum, hogy elfogja kezdeni -
Tul
aktív tag
Azt nézted már, jól vannak-e jumperolva?:DDD De komolyan:D Nekem akkor jelentketnek ilyen tünetek, mikor slave-et a kábel végére dugom, master-t meg a közepére:))
-
parandroid
félisten
''Egyértelműen haldoklik az alaplapod, asszem a BIOS lesz a ludas, kezd tönkremenni.'' - erre válaszoltam. szerk: asszem ez a szakértő hozzászólás megéremelt némi cinizmust...
amúgy nem jöttem rá, hogy ide probléma, csak az eddigiek alapján ez a legvalószínűbb. bár korántsem biztos. az, hogy a már futó rendszer stabil rajta valóban misztikusnak tűnik, de ennél furcsább dolgokat is láttam már. mindenesetre amíg alkatrészenként ellenőrzöd, mindenki csak találgatni fog tudni.
az a yoyo - az mi a szösz? próbált már valaki hibaüzenetként rákeresni már? gyártó honlapján, vagy az alaplap dokumentációjában nincs erről infó?
[Szerkesztve] -
modder
aktív tag
válasz
parandroid #12 üzenetére
De kössz. a cinizmusod után még arra is rájöttél, hogy IDE-s probléma?
''zárlatos, vagy milyen elszállt vinyó okozhat ilyesmit'' gondolom ha zárlatos lenne, akkor valószínű, hogy windóvz alól is produkálna valami hibát.
De most megnézem, hogy másik gépben is ilyenek-e a vinyók
és amúgy sem így fejeztem ki magam
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
micsoda? kezd tönkremenni a bios? elöregedett, vagy mi? kikoptak benne a mozgó alkatrészek? elkoszolódott az optikája? korrodálódtak a vezetékei? esetleg elpukkant benne pár kondi? az olyan, az bármire képes... :DDD
komolyan foglalkozva a problémával: zárlatos, vagy milyen elszállt vinyó okozhat ilyesmit, de mindenképpen valami ide-s problémának tűnik. próbáld meg másik kábellel, másik vinyóval, sőt, ezeket a vinyókat/kábeleket másik alaplapban is esetleg...
[Szerkesztve] -
modder
aktív tag
válasz
Adrian Mole #8 üzenetére
A kondik nem púposak, és a táp egy Azona 300W-os táp, ami tökéletesn leadja a feszültségeket AIDA szerint:
Voltage Sensor(s)
CPU Voltage : 1.74V
+3.3V Voltage : 3.25V
+5V Voltage : 4.89V
+12V Voltage : 12.16V
-12V Voltage : -11.95V
-5V Voltage : -5.10V
Standby Voltage : 4.82V
Battery Voltage : 3.33V
2 mérés:
Voltage Sensor(s)
CPU Voltage : 1.74V
+3.3V Voltage : 3.26V
+5V Voltage : 4.89V
+12V Voltage : 12.10V
-12V Voltage : -11.87V
-5V Voltage : -5.00V
Standby Voltage : 4.82V
Battery Voltage : 3.33V -
Adrian Mole
senior tag
Táp bírja a gyűrődést? Milyen fajta/régi? Hány W?
(már persze a fenti dolgok mellett) -
Nem túl hosszú az ide kábeled?
-
The7up
tag
Ha egyszer már megy, ne kapcsold ki :)
-
Zoz
őstag
Kondikat ellenőrizted a lapon, hogy nem-e púposak?
Illusztrációnak itt egy púposkondis MSI lap: [L]http://www.iko.hu/puposmsi.jpg[/L] -
djtörök
senior tag
esetleg nem megfelelően csatlakozik, vagy rossz az egyik kábel. nézd meg, nekem is emiatt csinált olyat hogy fél óráig tartott a meghajtók ellenőrzése....
-
siriq
őstag
hello!
probaltad mar csak egyesevel a vinyokat hogy akkor is ugyan ezt csinalja meg persze hogy kiveszel belole minden kareszt aztan szepen egyesevel? -
modder
aktív tag
legutóbb is 6x-ra indult el a gépem sikeresen:
mikor bekapcsolom a gépem, akkor a következő képernyőket lehet látni(ugyanígy mindenkinél)
1.:Amikor megállapítja a videokártyát
2.:Megszámolja a ramokat, és felismeri az ide eszközöket
3.:Egy táblázatban kiír egy-két dolgot(prociról, vinyóról stb.), és kiírja, hogy miről fog boot-olni. -->Ezután elkezd töltődni az Oprendszer.
Nos a probléma:
1. eset:
Amikor bekapcsolom a gépet, akkor alig akarja felismerni az IDE eszközöket a 2. képernyőn. kb fél percet kell várni, hogy kiírjon valmit, de akkor is csak az 1-ik vinyómat ismeri föl, ezután a 3. képernyőn vagy CD-ről akar bootolni, és sikertelennek nyilvánítja, vagy kiírja ezt: ''YoYo'' :).
2. eset:
a 3. képernyőn egyáltalán nem ismer föl semmit, és nem vált át a 3. képernyőre.
Ha sokáig xarakodik így, akkor állt segít egy bios reset, vagy egy BIOS/Fail Safe Defaults, de a köv. bootnál ugyan ez. Viszont ha már megy a rendszer, akkor semmi baja, normálisan müxik minden, tudok másolgatni, játszani.
A kábeleket megnéztem, mindenhol jól érintkezik.
Én alaplap hibára gyanaxom, mert már elég régi: MSI 6390.
1700+ -os AMD-vel, 256 mb rammal, 2x40Gb-os vinyóval
Egyszer csináltam rajta régebben egy bios frissítést, de a hiba kb 3 hetes és a bios sem szaródhat el csak úgy .
plz help
Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós kamerák
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest