- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Autós kamerák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggabor02
aktív tag
Sajnos nem Standard Shipping.
Ezt választottam:
Nem a 400/800 Ft miatt vagyok dühös. Az első kettő csomagom az új rendszer bevezetése után újból áfás lett. Ennyi volt. Megfogadtam, hogy a postával soha semmit többet. Minden EO-s csomagnál kap 400-500 Ft borravalót a futár. Inkább neki adok, mint ennek a lehúzós postának. Minden EO-s csomagom 14 napon belül itt volt, ez 31 napja nem ér ide.
-
Dr. Szilikát
őstag
Sarcmentes kellene legyen, csak a posta hozza, ill. nem hozza mert már nem viszik ezeket házhoz, postán átvehető.
Inkább úgy lenne, maradjon a postán, ha nem képesek normálisan kihozni. Novemberben elég bosszantó volt látni, hogy szépen kivárom a követési szám alapján, míg Belgiumon keresztül megérkezik a lokális postahivatalba.
Naivan gondoltam, most már csak pár méter! Pár nap után már a postára voltam kénytelen menni, a kinyomtatott követési útvonallal, amin szerepel, hogy megérkezett ide.
Szokásos lerázó szöveg, hogy semmi felelősséggel nem tartoznak, átadták a kézbesítőnek és ennyi.
Pontosan nem emlékszem napok vagy egy hét is eltelt, de feltűnően sok idő volt az a pár méter. Hogy a reklamációm megpiszkált valamit, azt sem tudom, egyszer csak bedobódott a ládámba a kis csomag.
Most is rendeltem, de így jobban örülnék, hogy ne hozza ki, elmegyek én érte.
-
_q
addikt
Nektek elkezdték már postázni az ünnepek előtti rendelést?
-
hevizms
addikt
Ajaj. Azért ez nem jó hír. Mi van ha nem igazolja vissza,ha rairok akkor sem? Nem 2 filléres tétel. Ennyire kivagyunk szolgáltatva ilyenkor? Nem írtam még,mert nem igazán tudok angolul és nem szeretnék téveszteni a Google fordítóval. De akkor valahogy mégis rákérdezek. Köszönöm
-
válasz
hevizms #59389 üzenetére
Szerintem nem, mert más másnak is volt hasonló problémája, akkor jön az amit Makifeju írt hogy az ügyfélszolgálathoz kell fordulni.
De nem reagált az üzenetedre az eladó? Célszerű a AliExpress app-ból és a böngészős felületről is üzenni neki, hogy legyen szíves igazolja már vissza, mert gondok lesznek a pénz visszakapásával. -
hevizms
addikt
Hú közben mennyi hsz lett. Pörög a topik rendesen :)
Szóval az eredeti felvetésre kérdezném hogy mi van abban az esetben ha az eladó nem jelzi vissza az alinak az átvételt a megadott időn belül,holott a Tracking egyértelműen mutatja a sikeres kézbesítést?
Automatikusan kifizetik nekem? -
Voice24
őstag
válasz
vasi89 #59387 üzenetére
Nekem a sokat emlegetett CN-es vonatozós csomagomon kívül mostanában minden szállítás UH...BE-s lett. És valóban, nagyon hektikus a várható szállítási idő, a 3 héttől kezdve a majdnem három hónapon át minden is előfordul BE-s csomagokkal.
V/: Igen, mellékeltem térképet is a lakóhelyem és Budapest megjelölésével, meg a postai nyomkövetést angol nyelven: [kép]
-
vasi89
őstag
nekem megfelelne de mióta életbe lépett az új rendszer a holland és belga postás cuccok 45 napnál előbb nem érkeznek meg. Egyébként a 400ft-al nem lenne gondom, szerencsére leszoktam an agyon olcsó dolgok rendeléséről de az, hogy 2x áfázzak pont emiatt nem annyira jó üzlet
-
-
Voice24
őstag
válasz
barni1122 #59373 üzenetére
Köszi, közzé fogom tenni a dispute eredményét. Ma éjjel fog lejárni a 72 óra, de az eladó még elvileg el sem olvasta az üzenetemet.
Van egy másik disputám is, az a vonatozós csomag, amiről végül kiderült, nem is az enyém. Tegnap Budapesten a 70-es postán kézbesítették, miközben én Zalában lakom. Én már 2-án, a védelmi idő lejártakor indítottam a disputát, akkor még a "nem érkezett meg" indokkal, de azt tegnap módosítottam a hamis nyomkövetési szám miatt, természetesen csatolva a szükséges bizonyítékokat. Erre most az eladó elutasította a refundot, merthogy szerinte a csomag megérkezett. Ja, írtam neki, hogy igen, csak nem hozzám. Ilyen esetekben az Ali mint döntőbíró el szokta fogadni a vásárló bizonyítékait a teljesen máshol történt kézbesítésről?
-
djsunstealer
aktív tag
válasz
#34232064 #59366 üzenetére
Személyes tapasztalat: megrendelésnél beírom a Note to the seller részbe ezt pl.: "Dear friend! Please make sure that you send the parcel with the shipping method (AliExpress Saver Shipping) I've chosen in the order! Thank you very much!"
Ha pedig megérkezik az Order Confirmation, akkor ugyanezt megírom az eladónak üzenetben, biztos ami biztos. Amióta így csinálom, mindig azzal adták fel, amivel kértem. Az is igaz, hogy 95% alatti bolttól nem rendelek alapból. A leírtaktól függetlenül azonban előfordulhat, hogy más módszerrel adja fel természetesen. -
válasz
erdey_a #59374 üzenetére
Ha az NPKK továbbítja belföldre az akkor már nem náluk van. De február 6 a bejegyzés és mivel ez nem könyvelt küldemény előfordulhat hogy itt meg is állt a bejegyzések sorozata és már esetleg a kézbesítő postán várja a sorát a kézbesítésre, de most a postások "fontosabb" levelekkel szaladgálnak
-
erdey_a
addikt
4 napja "továbbítás belföldre " státuszon áll a kicserélőben a csomagom. eddig ilyet még nem tapasztaltam, az ilyen bejegyzés után általában másnap megjött a cucc.
mikortól kezdjek aggódni?
UH806627767BE -
barni1122
tag
válasz
Voice24 #59370 üzenetére
Nekem ezzel sajnos nincs tapasztalatom, nem is látom, hogy néz ki ilyen esetben a dispute rész, biztos valahol le van írva, hogyha az eladó nem ad címet, akkor mi történik. Ha ilyen nincs leírva, akkor várd meg míg leketyeg az óra és valami történni fog. Ha az eladó nem reagál se a disputera se semmire, akkor az ali vissza fogja adni szerintem a pénzed elég gyorsan. Amint lejárt a visszaszámláló, kérlek írd le ide a topikba, hogy mi történt, nekünk is hasznos lesz és onnan lehet tudunk már segíteni.
-
laca223
csendes tag
Kegyeskedtek, de szerintük a kézbesítőnél akadt el. Értem én hogy itt is mint mindenhol munkaerő hiány van, de azt nem, hogy bárki olyat felvesznek, aki megbízhatatlan. Mert még nem is az a nagyobb baj, ha egy Alis cuccom nem jön meg, hanem semmi garancia arra, hogy ugyanígy nem tüntet el számlát, hivatalos levelet, aztán meg én szívhatok a büntetések miatt. Az egészben az a szép, hogy közben meg egyre brutálisabb összegeket fizetünk a postának.
-
vasi89
őstag
Hali,
Ez a fajta tökölés most normális a holland és belga postás cuccoknál? Vagy az ünnepek/kínai újév miatt lassultak be ennyire? Az NL végű csomagot is 11.-én adták fel, elég sokat tökölt Kínában aztán egyszer csak megjelent ez a bejegyzés és azóta semmi. De azért is bosszantó mert mosat maiket rendeltem az újév alatt, hiába mindet standarddal kértem, vagy belga vagy kínai postával küldik.
Tracking number: UH803498799BE (LP00491450875733)
-------------------------------------------------
Jan 11, 2022 15:15 / Aliexpress-Cainiao / Accepted by carrier
Jan 12, 2022 01:27 / Aliexpress-Cainiao / Inbound in sorting center
Jan 12, 2022 23:04 / Aliexpress-Cainiao / Outbound in sorting center
Jan 13, 2022 08:34 / Aliexpress-Cainiao / Received by line-haul
Jan 18, 2022 13:13 / Aliexpress-Cainiao / Export clearance success
Jan 20, 2022 22:00 / Aliexpress-Cainiao / Hand over to airline
Jan 21, 2022 10:42 / Aliexpress-Cainiao / Item is announced/bpost received the information
Jan 21, 2022 10:42 / bpost / Item deposited to local postal operator
Jan 21, 2022 10:44 / bpost / Arrival at facilities
Jan 21, 2022 10:44 / bpost / Your international parcel is ready to be handled by bpost
Feb 4, 2022 10:30 / bpost / Departure from office of exchange
-------------------------------------------------
Tracking number: LS029574442NL
------------------------------
Jan 28, 2022 02:57 / PostNL / The item is pre-advised to PostNL
Jan 28, 2022 02:58 / PostNL / The item is ready for shipment
Jan 28, 2022 05:05 / PostNL / Pre-declaration of the item has been received by customs
----------------------------- -
-
válasz
laca223 #59364 üzenetére
Február 1-én a helyi postára megérkezett, ha ez vastagabb 24 mm-nél akkor "elfelejtettek" értesítőt küldeni, de bent van náluk. Ha vékonyabb akkor azt már a postaládába kézbesíteni kellet volna.
Semmit nem tudsz lépni mert ezeket nem tekintik könyvelt küldeménynek így se kártérítés, se keresés.
Ha kegyeskednek akkor szétnéznek a küldeményválogatóknál vagy a hivatali kézbesítőknél ránéznek hogy a neveden van-e már náluk valami -
laca223
csendes tag
Sziasztok!
Már sokadszor szívat így a posta, mit lehet tenni? A csomagom egy hete náluk van, a státusza nem változik.
UH797374166BE
Legutóbb a reklamáció után előkerült ugyan a csomagom, de láthatóan és érezhetően valami kukában pihent előtte, mert el volt ázva, és büdös, kuka szagú volt. Most is reklamáltam, de csak kéz széttárás volt a reakció. Lehet valamit hivatalosan is lépni az ilyen ügyekben? -
válasz
Makifeju #59362 üzenetére
Azt tudod hogy általában nem az eladó gyártja a terméket, így ha meghibásodik vagy minőségi kifogás van az a gyártó sara.
Azért mindenhol az van hogy a kereskedőnek ne legyen vesztesége abból hogy a vevőnek visszaadja a pénzt, ezért a visszaküldött terméket a gyártónak eljuttatják hogy kicserélje vagy a beszerzési értékét visszaadja.
Egy kicsit túl pörögtél, mert ennél az esetnél meg van adva egy időpont amíg jeleznie kell hogy átvette és ez nem az eladó rosszhiszeműsége miatt van. Addig csak rá lehet kérdezni hogy mi az akadálya annak hogy visszajelezzen, de szerintem az hogy a chat-en egy ügyfélszolgálatos azonnal küldi a pénzt az nem valószínű. Erre próbáltam rámutatni.
Ha sértőnek érezted azt hogy 2019 márciusától a postás igazolja az átvételeket, akkor azért elnézést, de te írtad hogy a postás nem ír semmit, ami valójában nem úgy van.
Többünknek tűnt el így küldeménye és ezzel az a gond hogy nem tudjuk a pénzt visszakérni az AliExpresstől mert ők csak a kézbesítés tényét látják, nincs bizonyítékunk arra hogy nem kaptuk meg. -
Makifeju
tag
Köszönöm érdeklődésed, itthon voltam 2019 márciusától is, mint előtte és utána is. És ha hiszed ha nem, hallottam erről a covid izéről...valami gombafajta ha jól emlékszem,talán a laska család tagja, de lehet tévedek. És igen, bizonyára vannak nem erkölcsös emberek a honi, és a kínai postánál is. És abban is igazad van hogy nem az eladónál hanem az alinál van a pénz. Hogy akkor a kis kínai kedves redes barátunk miért is nem egy gráll lovag, mikor még a visszaküldést is ő javasolta? A kérdésben a válasz! Nem azért kérte vissza a hulladék termékét hogy elszórakoztasson a feladás gyönyörűségeivel, a saját zsebből kifizetett postaköltség mámorával mikor odaadja az ember a postán a feladáskor, és nem is azért hogy plusz 4-5-6 hétig tuningolja a lelkivilágunk míg visszaér a vacka, illetve a vételár a vevőhöz, hanem csupa jóindulatból amiért nem voltunk hajlandóak lenyelni a békát hogy bizony a terméke max hulladék, semmi egyéb,nekünk meg ennyi jár és tessék beosztani. Hát ennyi... pont pont pont vesszőcske, véget ért a mesécske.
-
Voice24
őstag
Valaki esetleg erre tudna tippet adni?
-
Digitalis
senior tag
Tegnap este vettem pár drágább IC-t. Reggel nézem, hogy mégsem teljesen ok, amit rendeltem. Rögtön nyomtam is egy "Cancel order"-t. Most 12 órával a visszalépésem után mégis feladták. Ilyenkor lehet valamit tenni? (Azon kívül, hogy késő este ne rendelgessek semmit.)
-
válasz
Makifeju #59356 üzenetére
Nem tudom hol voltál 2019 márciusától mert azóta a postás írja az átvételt. Van az Covid dolog. És vannak nem igazán erkölcsös dolgozók is. Az hogy Kínában milyen a munkamorál azt innen nem tudjuk megítélni, de olvastam ilyen problémákról a külföldi posták esetén is.
És van téves kézbesítés is, saját bőrömön tapasztalta többször is.
Ma is egy levelem valamelyik szomszéd postaládájába lett bedobva aki automatikusan bontotta és azután rakta át nekem, mi van akkor ha valami értékesebb van benne és nem becsületes a szomszéd?
Mivel az AliExpressnél van a pénz nem az eladónál sok értelmét nem látom az időhúzásnak, főleg hogy ha az eredeti problémát elfogadta és még a visszaküldést is ő javasolta. -
Makifeju
tag
Pontosan azt sumákolja hogy kivárja az utolsó napot is hogy minél később kapja meg az ember a visszatérítést, ha már vitázni mert, mert ugye az alis manusok túlnyomó többsége full korrekt. A postás meg sehol nem írja be hogy átvette, 9 évig voltam postás, ennyit még azért tudok.
-
peestike
senior tag
Kaptam egy ilyen számot: UR155392159DE
Ez az első ilyesmi német, amibe belefutok alis vásárlásaim során.
Érdeklődnék, ha meg tudnátok fejteni, hogy ez mit takarna:
26 Jan 2022
15:02
Airline arrived at destination country
Németországban landolt volna ekkor?
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- ÚJ !! MacBook Pro 14.2" INCH (M4 PRO - 2024) 14C / 20C / 24 GB / 1 TB / 100% AKKU - Magyar
- Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- Kingston NV3 1TB (SNV3S/1000G)
- Lenovo Thinkpad P15v Workstation Laptop -50% i7-10750H 6Magos 16/512 Intel UHD Graphics FHD IPS
- PS5 Slim Digital Edition 17hó Garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest