- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA® driverek topikja
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Voice24 #58899 üzenetére
Már sokszor írtam, nem ezzel a számmal van náluk nyilvántartva hanem egy saját azonosítót adnak neki, de csak akkor ha ez postán kézbesítendő, a többi meg ott van a kézbesítő körzet kupacában, feltéve ha a logisztikától megkapták.
Egy nagy kosarat, dobozt kelen feltúrni hogy a neved és címed lapján elő vegyék, de nem tudják, mert ez a küldeményválogató részlegnél tárolódik, ahol majd valamikor kiadják a kézbesítőnek vagy a hivatali kézbesítő részlegnek.
Ezeket nem kell a helyieknek vezetni, csak a könyvelteket és ez már 2019 eleje óta még az Lx kezdetűekre is vonatkozik, az U-s kezdetűekre meg 2017 óta.
Az ne zavarjon meg hogy amikor a postán átveszed akkor a vonalkódot beolvastatják és ez meg is jelenhet a számtógépes rendszerben, de ez csak a napi munkavégzési statisztika, nem a küldemény könyvelése.
A nem könyvelt küldemények nem elsődlegesek a kézbesítési sorban, már eleve a logisztika is szállíthatja később és a helyi postán is nem azonnal adják ki a kézbesítőnek vagy a hivatali kézbesítő részlegnek, akár 1-5 nap is lehet. -
Voice24
őstag
Ma elvileg megjött a helyi postára egy BE-s csomagom, legalábbis a Posta nyomkövetője és a ninja is ezt mutatja. Mivel a kézbesítő nem hozta, bementem személyesen, ha már arra jártam, és fura módon ott nem tudnak semmit a csomagomról. Nem feltételezem sem a hivatali dolgozóról, sem a kézbesítőről, hogy át akarnának verni, de akkor hogy lehet ez? Ha jól gondolom, a postai nyomkövető akkor mutatja a helyi postára érkezést, ha ott leigazolja a gépen az ügyintéző.
-
yogibear
addikt
Szintén 4-ei rendelés, 3 külön helyről, egybevonva... 4PX odaát "ült" rajta 8 napot, 14-től 22-ig, akkor kapta meg a Cainiao és 1,5 nap alatt letette a repülő Pesten,. 24-én, ma meg már az EO raktárban van és az EO saját trackingje szerint holnap várható a kiszállítás...
Ez sem rossz ahhoz képest, hogy feb 12. volt az ígért érkezés... -
atos30
aktív tag
Ja , mostanában gyorsak. Én forrasztópákát rendeltem 13.-án , sima China post-al. Ma jött az email a postától, hogy itt a cucc, de kérnek adatpótlást. (Saver shippingel , meg a többi opcióval több, mint egy ezres lett volna a postázás mindegyik eladónál. Gondoltam bepróbálom a sima China post-ot (egyedül ez volt ingyenes), azt legfeljebb fizetek majd még 800.-at.)
A multkor hiába volt rajta a telefonszámom meg az email címem (a nevem után volt írva) a csomagon, nem értesített a posta.
Most a címsornál beírtam az email címet is és V/ topikgazda ajánlása teljesen működik, miszerint ajánlott oda is beírni az emailt és telószámot.
Tehát a név után nem jó odaírni, azt nem kezeli a posta, de ha a címnél szerepel, akkor az valahogy bekerül a rendszerbe.
Kössz V/ gazda! -
Makifeju
tag
Ez jó, örülök neki hogy vannak ilyen példák. Nekem múlt héten érkezett egy rendelésem, ami kerek 7 nap alatt volt a kezemben. Egy apróság, sima kis levélben, tök nonem postával. Az ellenpélda pedig hogy a fontos cucc már 75 napja úton, és még mindig, vagy már megint Kínában van. Közben bejárta Oroszországot, Belaruszt, Kazahsztánt, meg még a jó isten tudja mit de ide valahogy nem jutott el.... Vicc kategória!
-
Makifeju
tag
Magyarországról nincs ingyen posta visszafelé. Ezzel a küld vissza akkor adom vissza a lóvét mindegyik előjön ha vitát nyitsz, hátha elmegy a kedved az egésztől. Videó gondolom fel van töltve amin látni hogy nem az küldte mint amit rendeltél,esetleg még írd be hogy a postaköltség több mint a termék értéke ezért értelmetlen a visszaküldés, és várd ki hogy az ali döntsön. Kismillió vitám volt már, de soha nem küldök vissza semmit, pláne ha vackot kapok a pénzemért.
-
ZephX
senior tag
Január 4-én rendeltem Saver shippinggel 4 telefon tokot, Kínából. Ma reggel hozta az Express One. Ez elég gyors volt szerintem.
-
mályva
aktív tag
Payments are usually verified and received within 0days 09hours 30minutes 45seconds During this time, you will be unable to make any changes to this order. After your payment has been verified and received by AliExpress, your seller will start to prepare shipping.
még mindig ezt irja..elvileg törölték. aha mobil app, de a számlán nem látom, de miért irja ezt? -
qqzs
őstag
Rendeltem becsavarhato butorgorgot 15 usd de a menet nem 10mm amit kuldtek csak 8mm. Sullya vagy 2 kilo. O return and refundot akar en meg csak refundot mondvan hogy visszakuldeni annyi mint a product erteke. Meg is nyitottam az only refundos disputet. Kozben chaten magyarazza hogy hassle free visszakuldes nemetorszagba. De most nekem le kell zarnom a disputet es ha jol emlekszem nem tudok ujat nyitni. Plusz en nem emlekszem hogy barhol lattam volna nemetorszagot vagy ingyen returnt. Kuldott egy ilyet hogy mit valasszak aminek a tetejen az van hogy easy local return. Mikor probaltam nyitni ezt se lattam.
-
-
felni3
csendes tag
Sziasztok!
Elég sokat rendeltem az Aliról de amióta van ez a vám mizéria azóta nem!
Most szeretnék rendelni egy órát és az volna a kérdésem melyik most a legegyszerűbb szállítási mód?
Köszi -
válasz
Makifeju #58875 üzenetére
Azt írtam böngésző hibaüzenet, mert nem éri el az oldalt, az hogy csak neked jelent meg egyedi hibaként és az ügyfélszolgálat megoldotta valami szerver oldali blokkolás volt, törölhették a beragadt munkamenetedet, de ebben a böngésző is szerephez jut, lehet hogy egy IP cím csere is megoldotta volna. Az a lényeg hogy működik.
-
válasz
mályva #58872 üzenetére
Az hogy a bankod mit írogat az egy dolog, ez a fizetés ellenőrzése az AliExpress részéről mindig van max 24 óra. Ha törölték volna akkor Closed lenne a státusza. De persze ha sikertelen a kártyás fizetés akkor majd lezárják. A mobil app-os fizetésnél van olyan hogy azt írja hogy sikertelen mert nem tud visszamenni a hivatkozási oldalra, de vagy vársz 5-10 mp-et vagy a Firefox-ban vagy a Chrome-ban nyitod meg azt az oldalt, nem az Androidos böngészőben. Én várni szoktam, nem csinálok semmit.
-
mályva
aktív tag
Az aliexpress törölte ezt a tranzakciót . Az mitől lehet? Ezt írja a rendelésnél.
A pénz visszakerült a számlára..
rendeltem fizettem és ezt írja.. -
-
lenovomen
aktív tag
Az Express One esetében mit jelent az utolsó státusz? Ez azt jelenti, hogy kézbesítve lett? Nem voltam otthon és a postaládámról leszakították a nevemet, így nem találtam kézbesítő lapot, de telefonszám volt a csomagon elvileg, viszont nem hívott senki. Ilyenkor mi van? Received by the delivery company ez azt jelenti, hogy átvették?
-
herrká
senior tag
Úgy néz ki, nálam van valami a megjelenítéssel. Ma reggel úgy nézett ki, ahogy a beszúrt képen. Most néztem, Tükrözve van az Ordersben a megjelenítés. A szöveg balról, a termék jobbról. De angolul legalább. A lista az opciókról (messages stb) szintén jobbról, de héberül vagy arabul! Ha fent nyelvet akarok választani, tele van arab vagy héber írásjelekkel. Egyedül a Deutsch van olvashatóan. Ha kiválasztom, át áll németre és a linkelt kerekített gombos megjelenítésre. Fent ott van, hogy Global seite, English. Rányomok, és visszaugrik az elején írt héber vagy arab katyvaszra! Víruskereső nem mond semmit! Minden más normálisan működik és jelenik meg! Mi a csuda lehet? Másnál jó a megjelenítés?
-
válasz
mgergo76 #58859 üzenetére
98 %-ban úgy van ahogy írtam. A 2% hibahatár elenyésző. Ha rosszull adják meg az adatokat a nemzetközi postai adatbázisba azzal senki nem tud mit kezdeni.
Hazugság amit írtak, mert még igazi Németországban vagy Belgiumba vagy Hollandiában feladott küldeményre is bepróbálkoztak.
És itt az AliExpress-nél mindennél kifizettük az áfát és 150 €-ig vám meg nincs, akkor miről is beszélünk?
Ez az idézet 2021 július 1-től nem egészen aktuális, megváltoztak a szabályok. -
mgergo76
tag
Ez nem feltétlenül van így. Velem is fizettetett már a posta vámkezelési díjat holland csomagszámos küldeményért (szerencsémre csak egyszer). Pislogtam, mint hal a szatyorban.
"Az érkezett küldeményem címiratán azt látom, hogy Hollandiából érkezett, ami EU tagország. Miért kell mégis áfát és vámkezelési díjat fizetnem?
Amennyiben a harmadik országból származó áru olyan EU-ban (pl. Hollandiában) található nemzetközi áru-elosztóközpontból érkezik Magyarországra, ahol annak tényleges vámkezelésére valamint az áfafizetésre és vám megfizetésére még nem került sor, az érkező küldemények vámkezelését a Magyar Posta Nemzetközi Posta Kicserélő Központjában köteles elvégezni, az EU-n kívülről érkezett küldemények vámkezelésével azonos módon."
https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/vam -
Ali_buyer
újonc
Van egy csomagom amit még október elején rendeltem. Már az elején NL számot kapott. Sokáig sehol sem volt, majd meghosszabították a szállítási idejét. Február 10-én telik le a 120 nap. Már lemondtam róla -viszont pár napja állítólag megérkezett Belgiumba (Linehaul Arrival). Ma viszont ezt látom: The shipment is handed over in bulk final acceptance of the item to be confirmed. Ez mi? Szét kell vállogatni a többi közül, ami ömlesztve érkezett? Vagy meg lesz vagy nem?
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Van 4 UHxxBE csomagom amit össze vontak és valószínűleg express one-os lesz. Jan 21-én néztem hogy változott az állapota, már Magyarországon van. "Import clearance success" ez a legutolsó státusz. Ez azt jelenti minden rendben és hamarosan hozzák?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest