- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ASUS ROG Ally
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lacoka55 #55294 üzenetére
Amit az Express One szállít neked azzal semmi vámolási témád nincs, hányszor kell ezt leírni? Semmiféle kódot nem kell küldeni vámolás témában, mert nincs.
(Illetve van kód, de az később amikor a csomagot akarjuk később vagy máshova szállíttatni, de ez más téma.)
EZ NEM A POSTAI FELDOLGOZÁS
A hétvégén nem dolgoznak és kell 1-2 munkanap hogy az a logisztika akinél írják ezt a vámolást átadja neki szállításra, majd ezután tudnak róla. -
Beni2360
félisten
válasz
mgTerminator #55293 üzenetére
-
Beni2360
félisten
válasz
Most írta, hogy helyetted elvegzi a vám ügyintézést potom 400 Ft-t, vagyis nem lehúzás. Kíváncsi lennék, hogy te 400 Ft-t be mennél e intézkedni? Vág, akár neten keresztül intézkedni a számláról és egyebekrol másolatot csinálni és csatolni a vamolashoz? Aztán nim 30 nap az atfutasi idő és lehetne ragozni mi mindent kell azért a hatalmas 400 Ft-t megcsinalnod. Kérdésem lenne mennyi a munkabered és mit végzel el 400 ft-t
-
válasz
Rendelj Aliexpress Standard vagy Saver Shipping szállítással. Ezek elkerülik a postát vagy ha nem, akkor sem fizetős.
-
lacoka55
tag
Sziasztok
az ExpressOne csomagomnál a ninja keresőjében ezt látom szeptember 10. 16:40 Az import vámkezelés sikere de még semmi értesítést nem kaptam az ExpressOne követőjében is még csak ez van Adat bekerült a rendszerbe mikorra várható a csomag
más
tegnap felhívtam még egyszer az ügyfél szolgálatot a meg nem kapott kód miatt egy másik hölgy-el beszéltem az is azt mondta hogy elküldték email-ban a kódot mondta hogy a vonalkódból generál a számtógépes rendszer email címet
mondta is a címet amit nem írtam fel ami sok számot tartalmazott nekem freemail-os címem van kinek küldték el ? ők hogy tudnak egy nem létező címre emailt küldeni ? ez nem jön vissza nekik hogy ilyen cím nincs nem létezik ő is arra hivatkozott hogy az eladó rossz email címet adott meg
de szerintem az eladó nem tud rossz címet megadni mert vásárlás után 1 percen belül jön az értesítés a vásárlás adatairól és ott minden jó az eladó ezekkel az adatokkal küldi a csomagot
akkor mitől és hogyan változik meg az email cím
az ügyfél szolgálatos hölgynek említettem hogy esetleg egy képernyő képet küldene de azt mondta hogy a vámolás vám adatok miatt ilyet nem adhat ki -
válasz
mgTerminator #55291 üzenetére
Amikor egy IOSS jellegű küldemény érkezik akkor annak ellenére hogy kifizetted az áfát, a vám-árúnyilatkozatot be kell "mutatni" a vámhivatalnak (a Posta programja csinálja) hogy ellenőrizve legyen az hogy a kereskedő IOSS azonosítója érvényes-e, ha az akkor el van fogadva hogy az áfa meg lett fizetve. Ennek a benyújtása a nevedben a Posta részéről a 399/799 Ft.
Ez lenne a csökkentett adattartalmú vám-árúnyilatkozattal történő vámkezelés.
Az áfa fizetés az egyik dolog, a vámolás meg a másik dolog a harmadik országból érkező küldemények esetén. -
-
válasz
mgTerminator #55285 üzenetére
Ugye nem mindegyiket a Magyar Posta szállítja és ha igen azok közt van amit EU-n belüliként kezelnek, mert a nyomkövetési szám vége BE vagy NL vagy DE ezeknél nincs import vámolási téma.
Ha megtalálja a Magyar Posta programja a telefonszámot vagy az e-mail címedet (ha megadtad) az elektronikus adatok közt akkor küldenek értesítőt, ha nem akkor csak az utánvétes átvétel marad.
Ha az IOSS rendszerű vásárlás esetén a Magyar Posta kéri az áfát az azért van, mert a feldolgozó programjuk nem azonosította, nem találta meg az elektronikus küldemény adatok közt az AliExpress IOSS azonosítóját és ezért a normál postai vámfeldolgozást végzi el.
Ezt megreklamálni az Összefoglaló 8. pont szerint javasolt. -
mályva
aktív tag
Már hívtam és irtam is ugyanezt kaptam írásban is
Tisztelt Ügyfelünk,
Küldeménye még nem érkezett be raktárunkba. A csomagot a beérkezést követő munkanapon fogjuk szállítani, amelyről a reggeli órákban értesítést küldünk.
Üdvözlettel / Best Regardsilyenkor mit csinaljak ?
-
mgTerminator
veterán
Sziasztok!
Az új adós rendszerben rendeltem csomagokat, és miért van az hogy némelyik csomagra nem kell fizetni semmit, valamelyikre kapok SMS-t hogy online ki tudom fizetni a 400ft kezelési költséget, mert az adót már kifizettem, de van amelyiknél SMS-t sem kapok és fizessem a 800ft-ot a postán? -
válasz
Digitalpimp #55283 üzenetére
Nem illetékes ez a hivatal. A postai szolgáltatásokban más az illetékes.
-
Köszi! Ebben a pillanatban meg is változott a státusza. Egyben írt az eladó, hogy valószínűleg nem tudja beszerezni, de mindent megtesz.
Úgy tűnik itt van mozgásterük, hogy nem kattintotta le a pénz megérkezését. Így nyert pár napot a nélkül hogy visszaléphettem volna a rendeléstől, mivel a fizetés ellenőrzés közben ezt nem lehet megtenni. -
FerNandor
őstag
válasz
Jester01 #55277 üzenetére
Köszi.
Ha jól láttam korábbi hozzászólásban, akkor az Aliexpress Saver Shipping alatt bújik meg az express one.
Meg írtak olyat is, hogy ha pl BE végződésű, akkor nincs vám.Az a CN 23-as vagy milyen nyilatkozat nincs már akkor? Meg gondolom, hogy belga/holland szállításnál ugyanúgy át van ragasztva a kínai címke.
-
válasz
FerNandor #55276 üzenetére
Nem ilyen egyszerű a dolog. Lényeg az hogy a szállítási módok esetén vannak nem a Magyar Posta által kézbesített módok. Általában AliExpress standard shipping esetén fordul elő.
Az nem változott ha Magyar Posta olyan EU-s országos nyomkövetési számot kap amit ide Magyarországra az EU-s országból indulónak látják az nem kerül a vámolásos téma hatálya alá.Egy szállítási mód, azokkal az várható szállítási időkkel amit írnak mellé, vagy Magyar Posta szállítja, vagy nem.
-
FerNandor
őstag
Sziasztok!
Olvastam az összefoglalót, de nem igazán tiszta a csomagok érkeztetése az új szabályok alapján.
Ha veszek valamit aliexpress standard shippinggel, akkor az még mindig PostNL-en keresztül jön és nem foglalkoznak vele?
És mi ez az Aliexpress Saver Shipping? -
válasz
mályva #55272 üzenetére
Már felhívtad azokat akikhez tartozik és az nem a Magyar Posta. Hívd újból őket azzal az információval hogy 1-2 nappal a nálad látható bejegyzés alapján meg szokták kapni, esetleg segítsenek már a logisztikai központban ahonnan ők megkapják segítséget kérni az állapotáról.
-
Sziasztok,
kérlek tudtok tanácsot adni a következőben?
2021-09-01 -én rendeltem Aliexpressről 189$+Áfa terméket, kártyával fizettem. A financial detailsben ez látszódik is "Payment received" "Credit/Debit Card"
Azonban a termék állapota azóta is: "Status: Payment being verified"
Alatta a részletekben azt írja ez az ellenőrzés 6 óráig tarthat és közben semmit nem változtathatok a rendelésen. Csakhogy azóta nemhogy 6 óra, de közel 2 hét eltelt és még mindig semmi, ugyanez a státusza. Az eladót hiába kérdezem, csak annyit ír várjak türelemmel.
Ezt neki kellene lekattintani, hogy megérkezett a pénz? És ezt nem teszi meg? Vagy mi lehet ilyenkor? Lehet ez technikai probléma az Alin, találkoztatok már hasonlóval?
Évek óta használom az Alit, sokat rendeltem, de ehhez hasonló nem fordult még elő a rendeléseimnél. -
headhunter
addikt
Visszatérített csomag nyomkövetés frissítése azonnal megszűnik?
2010.06.10-én Liege-ben megállt csomag, megérkezhet még?
Akinek szintén 2021.06.10.-e volt az utolsó dátum a csomagnál, azóta volt változás vagy megérkezett?
-
lacoka55
tag
ezt vettem [link] több ilyen aksit megnéztem mindenhol Seller shipping method van kevés eladások kevés vissza jelzés
ha ez a kód a nyomkövetési szám alapján a postán a belső rendszerükben is elérhető lenne az is javíthatna az ilyen eseteken vagy meghosszabbítanák a 48 órát
lenne 1 droidos kérdésem pü-ben ? -
cof
veterán
válasz
lacoka55 #55262 üzenetére
Így már értelek. Hát a hétvégéket nem kellene beleszámolniuk, hülyén van megcsináva a rendszer. Persze sajnos van amit másképp nem lehet megvenni, Seller shipping method-ot látok inkább nem veszek, nekem is U...CN szokott lenni, és jó hosszú a várható megérkezési idő.
-
-
válasz
lacoka55 #55259 üzenetére
Ha eddig nem tudatosult volna mindig van valami kifogásuk hogy miért nem kapsz értesítőt. Nincs olyan hogy rosszul megadott e-mail cím, ha te nem adod meg akkor azt sem az eladó, sem az Aliexpress nem adja tovább, az e-mail cím postai küldemény kezelés során nem kötelezően előírt adat.
Az sincs előírva hogy csak e-mailben értesíthet a Magyar Posta, évtizedekig megfelelt nekik a telefonszám és ez nem kellett volna hogy változzon 2021 július 1-től. Mi a bonyolultság a két csatornára elküldeni ha megvan mindkettő?
A lényeg az röviden, ha rendelkezésre áll nekik minden adat akkor sem kap mindenki értesítés. -
cof
veterán
válasz
lacoka55 #55259 üzenetére
Összefoglalóban van erre vonatkozóan írás, hogy lehet megreklamálni majd fizetés után. Nem érdemes ezzel annyit vesződni, mert nem éri meg az időt ez a 400 Ft... már így is jó sok időd ráment. Inkább törekedj arra hogy úgy rendelj, hogy ki tudd kerülni a postát aztán csesszék meg. Én is 2 csomagnál fizettem +400 Ft-ot.
Online fizetésre 48 óra van, nem tudom milyen 2.5 óráról van szó, de ilyen nem létezik sehol, hogy ha nem kapod meg a kódot akkor ennyi időd van telefonálni, ez egy vicc, persze majd az ember nézegeti percenként a nyomkövetést...
-
lacoka55
tag
Sziasztok
volt egy vásárlásom aminek a fizetési elérhetőségét a posta fizetés elérhető 2021.09.10. | 13:28 tette ki ez péntek délután volt az ügyfél szolgálat 4 órakor bezár ezért telefonon nem tudtam lekérni a kódot a kódról semmilyen értesítést nem kaptam UU222005610CN ez egy 3000 ft-os csomag
szombaton próbáltam a postánál érdeklődni hátha ott meg tudják mondani kedves postás néni a követési szám alapján megnézte de azt mondta hogy abban az adatbázisban amit ő lát ez nem szerepel benne ma felhívtam az ügyfél szolgálatot megkaptam a kért kódot persze ez ma Online fizetési lehetőség határideje2021.09.13 01:28 ha nincs kód és idő se hogy befizessem akkor hogyan ? Küldeménye utánvétes fizetéssel kerül kézbesítésre 799ft
megkérdeztem az ügyeletes hölgyet miért nem kaptam meg a kódot az válaszolta hogy kiküldték de az eladó rossz email címet adott meg hogy lehet rossz email címre levelet küldeni ? a telefon számomat viszont látja az jó
kinek kell ezeket az adatokat megadni telefon email az eladó vagy az Ali ha látják hogy rossz az email miért nem sms-ben küldik el amikor az is ott van
lehet e ez miatt reklamálni a pénzt vissza kérni hogy nem kaptam meg a kódot és ennek a telefonon történő lekérdezésére is csak 2.5 órám volt nem 48 ? -
cof
veterán
CR...DE csomagokról mit tudni mostanság? Még mindig játsszák azt a játékot, hogy visszaküldik az NPKK-ba? Csütörtök este Székesfehérvári Logisztikai Üzem és kész, nem mozdul. Ez ilyenkor már a kézbesítőnél szokott lenni, de általában már másnap reggel...
-
mályva
aktív tag
Valaki tudna segiteni hogy akkor mi van ezzel?
tracking: 158271900002018463601214
egyszerűen nem mozdul! -
djsunstealer
aktív tag
válasz
headhunter #55249 üzenetére
Köszönöm szépen, nálam is úton van egy AE Saver Shipping-es, beszámolok majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Asztalos klub
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ASUS ROG Ally
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Medence topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest