- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AIO-khoz optimalizált, háromkamrás toronyház a Corsair gondozásában
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
- 

Samok csendes tag válasz  Alvin_ti4200

üzenetére Alvin_ti4200

üzenetéreOK. egy próbát tuti megér. 
 Köszönöm a tanácsot!
- 

üzenetére Alvin_ti4200

üzenetéreIzé... mit értesz lesarkazás alatt? 
 A hűtőről még annyit, hogy olyan idiótán lehet felszerelni, hogy felszerelés közben mozog - mert olyan erős a rugós kapocs. Alig lehet a foglalatra felfeszíteni. A proci tetjén ugye van ez a kis fém mag. Na ennek a széléből szépen lefogácsol közben. Gondolom a felület csökkenés is rosz hűtés szempontból, de ez azért tulzás lenne, mivel kb 0.5-1 mm-ről van szó.
- 

üzenetére Alvin_ti4200

üzenetéremodel: COOLU2VS 
 socket: 462/A/7/370
 8025mm fan. two ball bearing.
 1500-4600rpm speed adjustable
 copper base + 87x80x45h mm copper plated aluminium heatsink
 <Made in Tiawan>
 Mellesleg volt valami égett szag is, de a proci -AMD 2100+ - nem púposodott, valamint látszólag nem is égett.
 + fordulatszám természetesen maximálisra állítva (jó kis porszívó hangja van)
 [Szerkesztve]
- 

Samok csendes tag Nos a Duron 850-el sikerült win98se2-t installálni - setupcor.exe jól jött! thx Biker! 
 Természetesen csakis egy szál videókártyával. Driver sikeresen települt, szóval gondoltam kipróbálom a dolgot egy AMD 1.33 thunderbird-el.
 Sajnos OS boot közben fagy.
 Nem tudom mennyi az üzemi hőmérséklet, de BIOS-ban figyelve a CPU hőmérséklet 33 C-ról elég hamar felkúszik 48-49 C-ra. Utána fagyás még BIOS-ban is. Kb. 1 fokkal nő 3-4 másodpercenként a hőmérséklet.
 Akkor ez most hűtés probléma lenne? Ez megmagyarázná, miért is nem ment az AMD 2100+ CPU - lehet, hogy az pukkant el..
 Előre is thx!
- 

Samok csendes tag Na én lennék a kolléga, akivel ez a balhé elkezdődött. Szóval Duron 850-el elindult a gép pár próbálkozás után. A probléma ott folytatódik, hogy a HDD-t előrelátóan formáztam (FAT32) és sys-el indíthatóvá tettem gépet HDD-ről, majd felmásoltam a Win98se2 telepítőjét. Eddig terv szerint minden, de most, hogy a gép legalább bootol, és az OS látszólag elindul jelentkezett az újabb gond: 
 setup.exe indítása után a telepítő lehal azonnal egy full fekete képernyővel.
 Summary:
 Athlon2100+ CPU-val továbbra is 'black screen', ill. nem csipog a speaker billenyű hiány esetében...
 Duron850 CPU-val bebootol
 Memory test a BIOS-ban nem talált hibát. Mind a 3 slot-ban végigpróbálva.
 Mind CD-ről indítva, mind merevlemezről indított setup.exe (Win98Se2 telepítő) fekete - üres - képrenyőt eredményez. Billenytűt nem kezeli innentől, szóval marad a reset.
 Az 'edit.exe' elindítható a boot lemezről.
 Nekem erősen úgy tűnik, hogy a 2100+ proci sérült, és az alaplap is.
 Még kipróbálom egy másik VGA kártyával, meg a 2100+ procit is kipróbálom egy Mercury alaplapban.
 Fotos részlet, hogy még topic kezdete környékén valami produkált egy pukkanó hangot + eléggé kellemetlen égett szagot. Végig néztük mind az alaplapot mind a procit és látszólag semmi sem sérült.
 Továbbá egy olyan brutális processzor hűtő ventillátor lett felszerelve, ami felszereléskor olyan szorosan préselődik a proci hűtő magjához, hogy elkezdte forgácsolni azt! - szép ezüst fémpor.
 Xtra ötletek? Tanácsok?
 Köszi előre is!
Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Óra topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- OLED monitor topic
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- s754, s939, AM2, AM2+, AM3, AM3+, AM4, FM1, FM2 alaplap, CPU akciÓÓÓ
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Corsair DOMINATOR PLATINUM 32GB (4x8GB) DDR4 3600MHz WHITE - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Vadiúj garanciás kèszleten lèvő lapok! Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő