- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Home server / házi szerver építése
- OLED monitor topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos fejegységek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
Samok
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #29 üzenetére
OK. egy próbát tuti megér.
Köszönöm a tanácsot! -
Samok
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #27 üzenetére
Izé... mit értesz lesarkazás alatt?
A hűtőről még annyit, hogy olyan idiótán lehet felszerelni, hogy felszerelés közben mozog - mert olyan erős a rugós kapocs. Alig lehet a foglalatra felfeszíteni. A proci tetjén ugye van ez a kis fém mag. Na ennek a széléből szépen lefogácsol közben. Gondolom a felület csökkenés is rosz hűtés szempontból, de ez azért tulzás lenne, mivel kb 0.5-1 mm-ről van szó. -
Samok
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #25 üzenetére
model: COOLU2VS
socket: 462/A/7/370
8025mm fan. two ball bearing.
1500-4600rpm speed adjustable
copper base + 87x80x45h mm copper plated aluminium heatsink
<Made in Tiawan>
Mellesleg volt valami égett szag is, de a proci -AMD 2100+ - nem púposodott, valamint látszólag nem is égett.
+ fordulatszám természetesen maximálisra állítva (jó kis porszívó hangja van)
[Szerkesztve] -
Samok
csendes tag
Nos a Duron 850-el sikerült win98se2-t installálni - setupcor.exe jól jött! thx Biker!
Természetesen csakis egy szál videókártyával. Driver sikeresen települt, szóval gondoltam kipróbálom a dolgot egy AMD 1.33 thunderbird-el.
Sajnos OS boot közben fagy.
Nem tudom mennyi az üzemi hőmérséklet, de BIOS-ban figyelve a CPU hőmérséklet 33 C-ról elég hamar felkúszik 48-49 C-ra. Utána fagyás még BIOS-ban is. Kb. 1 fokkal nő 3-4 másodpercenként a hőmérséklet.
Akkor ez most hűtés probléma lenne? Ez megmagyarázná, miért is nem ment az AMD 2100+ CPU - lehet, hogy az pukkant el..
Előre is thx! -
Samok
csendes tag
Na én lennék a kolléga, akivel ez a balhé elkezdődött. Szóval Duron 850-el elindult a gép pár próbálkozás után. A probléma ott folytatódik, hogy a HDD-t előrelátóan formáztam (FAT32) és sys-el indíthatóvá tettem gépet HDD-ről, majd felmásoltam a Win98se2 telepítőjét. Eddig terv szerint minden, de most, hogy a gép legalább bootol, és az OS látszólag elindul jelentkezett az újabb gond:
setup.exe indítása után a telepítő lehal azonnal egy full fekete képernyővel.
Summary:
Athlon2100+ CPU-val továbbra is 'black screen', ill. nem csipog a speaker billenyű hiány esetében...
Duron850 CPU-val bebootol
Memory test a BIOS-ban nem talált hibát. Mind a 3 slot-ban végigpróbálva.
Mind CD-ről indítva, mind merevlemezről indított setup.exe (Win98Se2 telepítő) fekete - üres - képrenyőt eredményez. Billenytűt nem kezeli innentől, szóval marad a reset.
Az 'edit.exe' elindítható a boot lemezről.
Nekem erősen úgy tűnik, hogy a 2100+ proci sérült, és az alaplap is.
Még kipróbálom egy másik VGA kártyával, meg a 2100+ procit is kipróbálom egy Mercury alaplapban.
Fotos részlet, hogy még topic kezdete környékén valami produkált egy pukkanó hangot + eléggé kellemetlen égett szagot. Végig néztük mind az alaplapot mind a procit és látszólag semmi sem sérült.
Továbbá egy olyan brutális processzor hűtő ventillátor lett felszerelve, ami felszereléskor olyan szorosan préselődik a proci hűtő magjához, hogy elkezdte forgácsolni azt! - szép ezüst fémpor.
Xtra ötletek? Tanácsok?
Köszi előre is!
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Crucial 240GB SSD eladó
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest