- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Méretes és széles gaming monitorral bővült az MSI kínálata
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
Samok
csendes tag
Na én lennék a kolléga, akivel ez a balhé elkezdődött. Szóval Duron 850-el elindult a gép pár próbálkozás után. A probléma ott folytatódik, hogy a HDD-t előrelátóan formáztam (FAT32) és sys-el indíthatóvá tettem gépet HDD-ről, majd felmásoltam a Win98se2 telepítőjét. Eddig terv szerint minden, de most, hogy a gép legalább bootol, és az OS látszólag elindul jelentkezett az újabb gond:
setup.exe indítása után a telepítő lehal azonnal egy full fekete képernyővel.
Summary:
Athlon2100+ CPU-val továbbra is 'black screen', ill. nem csipog a speaker billenyű hiány esetében...
Duron850 CPU-val bebootol
Memory test a BIOS-ban nem talált hibát. Mind a 3 slot-ban végigpróbálva.
Mind CD-ről indítva, mind merevlemezről indított setup.exe (Win98Se2 telepítő) fekete - üres - képrenyőt eredményez. Billenytűt nem kezeli innentől, szóval marad a reset.
Az 'edit.exe' elindítható a boot lemezről.
Nekem erősen úgy tűnik, hogy a 2100+ proci sérült, és az alaplap is.
Még kipróbálom egy másik VGA kártyával, meg a 2100+ procit is kipróbálom egy Mercury alaplapban.
Fotos részlet, hogy még topic kezdete környékén valami produkált egy pukkanó hangot + eléggé kellemetlen égett szagot. Végig néztük mind az alaplapot mind a procit és látszólag semmi sem sérült.
Továbbá egy olyan brutális processzor hűtő ventillátor lett felszerelve, ami felszereléskor olyan szorosan préselődik a proci hűtő magjához, hogy elkezdte forgácsolni azt! - szép ezüst fémpor.
Xtra ötletek? Tanácsok?
Köszi előre is!
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi