- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bluetooth hangszórók
- Mini-ITX
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
Aktív témák
-
Samok
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #29 üzenetére
OK. egy próbát tuti megér.
Köszönöm a tanácsot! -
Samok
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #27 üzenetére
Izé... mit értesz lesarkazás alatt?
A hűtőről még annyit, hogy olyan idiótán lehet felszerelni, hogy felszerelés közben mozog - mert olyan erős a rugós kapocs. Alig lehet a foglalatra felfeszíteni. A proci tetjén ugye van ez a kis fém mag. Na ennek a széléből szépen lefogácsol közben. Gondolom a felület csökkenés is rosz hűtés szempontból, de ez azért tulzás lenne, mivel kb 0.5-1 mm-ről van szó. -
Samok
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #25 üzenetére
model: COOLU2VS
socket: 462/A/7/370
8025mm fan. two ball bearing.
1500-4600rpm speed adjustable
copper base + 87x80x45h mm copper plated aluminium heatsink
<Made in Tiawan>
Mellesleg volt valami égett szag is, de a proci -AMD 2100+ - nem púposodott, valamint látszólag nem is égett.
+ fordulatszám természetesen maximálisra állítva (jó kis porszívó hangja van)
[Szerkesztve] -
Samok
csendes tag
Nos a Duron 850-el sikerült win98se2-t installálni - setupcor.exe jól jött! thx Biker!
Természetesen csakis egy szál videókártyával. Driver sikeresen települt, szóval gondoltam kipróbálom a dolgot egy AMD 1.33 thunderbird-el.
Sajnos OS boot közben fagy.
Nem tudom mennyi az üzemi hőmérséklet, de BIOS-ban figyelve a CPU hőmérséklet 33 C-ról elég hamar felkúszik 48-49 C-ra. Utána fagyás még BIOS-ban is. Kb. 1 fokkal nő 3-4 másodpercenként a hőmérséklet.
Akkor ez most hűtés probléma lenne? Ez megmagyarázná, miért is nem ment az AMD 2100+ CPU - lehet, hogy az pukkant el..
Előre is thx! -
Robiba
tag
Ha volt ''kis pukkanás'' :F is, akkor nézd meg az összes alaplapi kondi tetejét, nincs-e felpuposodva. Az tipikusan ilyen hibákat szokott generálni.
-
biker
nagyúr
hogy a gép legalább bootol, és az OS látszólag elindul jelentkezett az újabb gond:
setup.exe indítása után a telepítő lehal azonnal egy full fekete képernyővel.
erre kell a setupcor.exe, azzal lefut rendesen
Továbbá egy olyan brutális processzor hűtő ventillátor lett felszerelve, ami felszereléskor olyan szorosan préselődik a proci hűtő magjához, hogy elkezdte forgácsolni azt! - szép ezüst fémpor.
Xtra ötletek? Tanácsok?
ne legyek próféta, de annak annyi.
épp most néztem a 2002 novemberi CHIP-ben egy lereszelt(!) AMD-t, és azt hittem, ezt direkt tették, ilyet nem lehet tenni, hát lehet.... -
Samok
csendes tag
Na én lennék a kolléga, akivel ez a balhé elkezdődött. Szóval Duron 850-el elindult a gép pár próbálkozás után. A probléma ott folytatódik, hogy a HDD-t előrelátóan formáztam (FAT32) és sys-el indíthatóvá tettem gépet HDD-ről, majd felmásoltam a Win98se2 telepítőjét. Eddig terv szerint minden, de most, hogy a gép legalább bootol, és az OS látszólag elindul jelentkezett az újabb gond:
setup.exe indítása után a telepítő lehal azonnal egy full fekete képernyővel.
Summary:
Athlon2100+ CPU-val továbbra is 'black screen', ill. nem csipog a speaker billenyű hiány esetében...
Duron850 CPU-val bebootol
Memory test a BIOS-ban nem talált hibát. Mind a 3 slot-ban végigpróbálva.
Mind CD-ről indítva, mind merevlemezről indított setup.exe (Win98Se2 telepítő) fekete - üres - képrenyőt eredményez. Billenytűt nem kezeli innentől, szóval marad a reset.
Az 'edit.exe' elindítható a boot lemezről.
Nekem erősen úgy tűnik, hogy a 2100+ proci sérült, és az alaplap is.
Még kipróbálom egy másik VGA kártyával, meg a 2100+ procit is kipróbálom egy Mercury alaplapban.
Fotos részlet, hogy még topic kezdete környékén valami produkált egy pukkanó hangot + eléggé kellemetlen égett szagot. Végig néztük mind az alaplapot mind a procit és látszólag semmi sem sérült.
Továbbá egy olyan brutális processzor hűtő ventillátor lett felszerelve, ami felszereléskor olyan szorosan préselődik a proci hűtő magjához, hogy elkezdte forgácsolni azt! - szép ezüst fémpor.
Xtra ötletek? Tanácsok?
Köszi előre is! -
és nehogy müszálas ruhába szerelj!
mert elszálllhat a proic, ...alaplap...memoria..., meg bármi amin c-mos áramkörök vannak.:) -
shadoan
tag
Kész, ilyen nincs :)
Kicseréltem a procit egy 850-es Duronra. Ugyanaz. Kicseréltem a memóriát, elindult, visszacseréltem a procit, megint nem megy
Em goin' craaaazy -
AND1
őstag
Ugyan ezek a tünetek voltak egy Abit NF-7tel. Visszavittük, tanakodtak rajta, nézegették szervizben, majd kicserélték :)
[Szerkesztve] -
shadoan
tag
Mondom, semmi! 0 hang. Csak kerreg a venti. Tegnap még ment, kivettük gép 1-ből, betettük gép2-be és ez az eredmény.
Most cserélünk procit, de tegnap még működött. Egyedül a táp más, 300 helyett 350 wattos. -
rdi
veterán
Mondjuk ha nem ad ki képet a monitorra, akkor hogyan ??
Ja bocs, csak az a kérdésem, hogy amikor vidkártya nélkül sem sípol?
[Szerkesztve] -
shadoan
tag
De ha memória nincs benne, akkor is kellene csipognia, nem?
Amúgy köszi a tippet, azért kipróbálom. -
Lehet, hogy a ram miatt nem indul, az ASUS különösen érzékeny rá. Mindenképpen próbáld ki más rammal, lehetőleg valami márkásabbal. Nekem pl az ASUS P4PE samsung rammal nem volt hajlandó elindulni, de miután lecseréltem infineonra, tökéletesen működött. Egyébként előfordul az is, hogy csak az első bootoláshoz kell egy márkásabb ram, utána már bármivel megy.
-
shadoan
tag
Sziasztok, kollégámmal itt tanakodunk egy alaplap felett, mert az istennek sem akar elindulni.
Az alaplap egy Asus A7S333 Sis 745-ös Chipsettel és egy AMD Athlon Xp 2100+ proci kerregne benne.
Szóval beindul, de semmi csipogás vagy bármi jelzés, amikor videókártyát is kötünk rá, nem ad képet... a kézikönyv szerint nem csinálja meg a power tesztet, de miért? A jumperek rendben vannak, egy 400Mhz-es 512-es memória van benne és a szorzó le van véve 100/100-ra.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a megoldás?
Nagyon köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bluetooth hangszórók
- Mini-ITX
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Bittorrent topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest