Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
orion1025
őstag
válasz
SSJmeszes #11099 üzenetére
Az UV nem fontos, sőt, nem sok haszna van.Alga pusztító hatása van, de találni olyan infót is róla, hogy a növénytápokat is képes semlegesíteni.Szerintem akkor lehet csak haszna, ha valaki már tényleg nem bír az algával, de nem akar black outot.
CO2-t lehet használni diszkosz mellett is, de figyelni kell a ph-t és a dózist, mivel kényesebb halak.Diszkoszból 8-nál többet nem raknék bele, mert ki tudja mennyire viselnék el egymást annyian, abból meg neked is csak problémád van.
-
SSJmeszes
senior tag
Nos úgy döntöttem, hogy mégis megcsinálom az 500L aksit. h 160 x sz 40 x ma 68 cm!
Diszkoszos akvárium lesz és az lenne a kérdésem, hogy a szűrőnek nem muszáj UV s nek lenni? Illetve mennyire fontos ez.
A másik, hogy valószínű CO2 is lesz benne. És, hogy ez zavarhaja e a diszkosztartást?
Szakik válaszait várnám akik értenek hozzá, mert ezek a kérdések úgy mond komoly döntéshozás kell.És egy ekkora akváriumban mennyi hal engedélyezett? Tervem szerint Nagyon max 10 diszkosz és pár talajjáró halat raknék bele.
És illetve milyen fénycsöveket ajánlanátok ehhez. Növény + diszkosz!
-
kymco
veterán
Sziasztok!
Van egy 54 literes jól beállított akváriumom (minimális algásodás, burjánzó növények). A világítást átalakítottam az eredeti 11W-ról 18W-osra. Van hozzá egy eheim 2011-es külsőszűrő, egy 50W-os fűtőszál, vasfa, kövek, növények. A talaja részben jbl manado, részben aquatic nature pro soil (teteje), egy kevés agyaggolyóval fűszerezve az alján.
Kb egy éve üzemel. A halakkal: anci, mollik, guppik (plattik, xifók)
Képek itt:Kb mennyit lehetne elkérni egy ilyen akváriumért?
Azért kell megválnom tőle, mert van egy 144 literesem is, és a kettő fenntartása jelenleg sok időmet veszi el. Szomorúan, de le kell mondanom róla. -
orion1025
őstag
válasz
azigazimoris #11092 üzenetére
Pedig sokkal természetesebb hatása van egy tető nélkülinek.Nálam részben ezért is lett a szekrénye ennyire alacsony (50cm), hogy jó legyen a rálátás és kényelmes legyen a matatása, mert csak odaviszem a gurulós széket és már meg is van oldva a tökéletes pozíció
-
azigazimoris
aktív tag
válasz
aldebaran #11091 üzenetére
A vízkő az tényleg gáz, itt Tatabányán sem pehelypuha a víz, gyakorlatilag inkább a kő vizes, mint a víz köves
De nem túl bonyolult néha lemosni az üvegről. Én nem tudnám teljesen nyitottan elképzelni az aksimat.
Bár ez teljesen szubjektív dolog.
Vagy talán mert már túl sok halam lett véletlenül öngyilkos a múltban -
aldebaran
addikt
válasz
azigazimoris #11089 üzenetére
Itt, Debrecenben olyan kemény a víz, hogy minden vízköves lesz tőle, ha nem éri folyamatosan a víz. Így az üveg tető csúnya vízköves lenne. Meg a párommal eldöntöttük tegnap, hogy a billenthető, aksira szerelhető világítás lesz, ami a képen is van, vagy alumínium tető. Még gondolkodunk... Egyik megoldás sem 100%-ban tetszik.
A fellógatás azért nem lenne most jó, mert ha x év múlva elcserélnénk a lakást nagyobbra, elég csúnya lyuk maradna a plafonban.
-
orion1025
őstag
válasz
aldebaran #11086 üzenetére
Én is fellógatnám a világítást.Nem könnyíti meg az ember életét egy akvárium tető meg egy hasonló világítás, mert a vízben nem lehet rendesen matatni tőle.Ha meg le van véve, akkor sokat nem látni.Ezerszer praktikusabb lógatva, mert nincs útban, és növény nyírásnál legalább látni mit csinálsz.
-
Pocee
senior tag
válasz
aldebaran #11086 üzenetére
ezeket lehet gyári konzolozni,sajnos a csomag nem tartalmazza alapból + 6-8000 és lehet függeszteni és úgy meg nagyon igényesen néz ki sztem.
szerk:itt is van
-
aldebaran
addikt
-
Formaster
addikt
válasz
orion1025 #11083 üzenetére
Ez nem akváriumhoz készül. Ezek kültéri reflektorok, persze ki tudja meddig tartja a fényerejét. Mondjuk ezek már nem az első generácios ledek. Szerintem 50$-t megér 2db 20w-os. Én láttam kültéren 30w-osat és brutális fénye van, beterített egy komplett 2 kocsis parkolohelyet. Persze napi 10-12 orában lehet, hogy hamar elhalványul, viszont szívesen kiprobálnám, csak fénnyel együtt vettem az aksit. Viszont ha mondjuk 30w-ost vesz az ember és halványul valamennyit, az még mindig brutál fényt jelent.
http://www.youtube.com/watch?v=e0otFIEkWzw
-
Formaster
addikt
Ha már ledes lámpák, akkor nem vennék ilyen drágának álcázott vackokat. Nem lehet tudni meddig bírja normális fényerővel. De vannak ezek a ledes reflektorok, un LED Flood light-ok, amiknek brutális a fényerejük. 2-3 az akksi fölé és megvan kb 70$-ból. Igen illik neki valami szép házat csinálni/csináltatni mondjuk fából, egy lapszabászatban.
-
Pá
addikt
válasz
aldebaran #11078 üzenetére
Gondoltam a keresés izgalmát meghagyom neked.
Sajna ilyen nagyban csak ez van. 13000 lumen! Illetve ez ugyanaz csak megfelezve.
Kisebbekből nagyobb a választék, van pl ilyen fajta is, de a bal oldali menüben körbeszaglászhatsz, hogy még mik vannak.
Tapasztalatom nincs ezekkel semennyi, szóval nem tudom mennyire jók, csak véletlenül bukkantam rájuk pár napja és most felismertem a linkedről. -
-
Formaster
addikt
Azért pofátlan lehúzás egy darab alumíniumért és trafóért 110k-t kérni. Kezdem megszokni, hogy ami akváriummal kezdődik az mind 10x ár ...
-
SSJmeszes
senior tag
Én valószínűleg az Alutetőset fogom venni..
Erről a szűrőről vannak vélemények?
Serafil Bioactive 400 + UVEbben az árkategóriában van jobb külső szűrő?
-
mdk01
addikt
-
aldebaran
addikt
Most tervezek egy akváriumot, de a világítással / tetővel gondba vagyok. Milyet?
Lehet fabútor, mint az alatta levő szekrény, de akkor üveg kell az akváriumra.
Lehet nyitott, de akkor párolog nyáron a víz elég erősen a bérházban. [link]
Lehet alumínium, de az drága. [link]
Szerintetek? Egy 150 x 50 x 50 -es aksi lesz.
-
mdk01
addikt
válasz
orion1025 #11045 üzenetére
Azért ezzel lehet vitatkozni ha az ammóniára gondolsz első körben.
5-10cm/perc-es átfolyási sebességet ezek a külső szűrők soha nem fogják tudni.
Érdemes kiszámolni mennyit tudnak és ehhez még azt kell tudni hogy 30cm/perc felett nem tudnak megtelepedni a lebontó bacik.
Ezért is ajánlják a belső szivacsszűrőt a külsők mellé. -
Plero
aktív tag
Börze vegyétek - vigyétek!
-
orion1025
őstag
válasz
aldebaran #11054 üzenetére
A T8 már részben kihaló faj maradjunk annyiban.Akinek az van használatban még megéri a csövet cserélni, de lassan már a T5 is a múlté lesz ilyen célokra mint az akvarisztika.
SSJmeszes
Nézz körül a tungsram hivatalos honlapján, 1790Ft-ért van T5-s 1449mm-s növényes/halas cső.Sokan használnak ilyet, én is innen rendeltem a power compact csöveim.A Sera csak egy név, abból is a gagyi.Nem éri meg ilyen fénycsöveket vásárolni, mert semmit nem tudnak mint más gyártók ilyen célú csövei, akiknek ráadásul van neve és nyoma a történelemben világítástechnika terén.
-
aldebaran
addikt
Nem tudjátok véletlenül, hol lehetne kapni, vagy honnan lehetne rendelni emberi áron fekete műanyag tetőt 4db t5-ös 54w-os fénycsővel, 150x50-es aksira?
DYI nem jöhet szóba!
szerk: A t5 t8 különbségre a google elég sokat kidob, de ezt érdemes elolvasni: [link]
Széles körben elterjedt típusok a T5-ös (átmérõ 16m) és T8-as (átméro 26mm) csövek. Alapvetõ-, laikus szemmel is észrevehetõ különbség a fénycsõ vastagságában mutatkozik meg. Másik (nem elhanyagolható) eltérés, hogy míg a T5-ös csövek kizárólag elektronikus elotétrõl üzemeltethetõek, addig a T8-as csövek induktív elõtét segítségével is mûködtethetõk.
Mára eljutott az elõtétgyártás arra a szintre, hogy megéri a hagyományos (induktív) elõtéteket lecserélni elektronikusra. Ezt támasztja alá az is, hogy egy 18W-os fénycsõ elektronikus elõtéttel körülbelül 15W-ot fogyaszt, míg ugyanazon csõ hagyományos elotéttel mûködtetve kb. 22W-ot igényel. Az elektronikus elõtét néhány elõnye a teljesség igénye nélkül:
- nagyobb fényáram (nagyfrekvenciás üzem miatt);
- kisebb méret és súly;
- alacsonyabb fogyasztás;
- villogásmentes begyújtás (növeli a fényforrás élettartamát);
- nincs stroboszkóphatás (kíméli a szemet);
- kisebb a hõterhelése, elõtét melegedése;
- egyenáramról mûködtethetõ;
- hálózati feszültség ingadozására kevésbé érzékeny;
- szabályozható…. -
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok.
Tudnátok abban segíteni, hogy a T5 és a T8 közt mi a különbség?
És melyik a jobb? -
-
orion1025
őstag
válasz
jegenye77 #11040 üzenetére
Az biztos
Amikor megvettem a külső szűrőt, akkor magam csináltam műanyagcsőből könyököket amik kijönnek a szekrényből, természetesen a hozzá való méretű csővel használom.Mostanra már úgy meglazult, hogy simán szét tudom szedni mindenhol, pedig legelőször megizzadtam mire másfél centit rányomkodtam.
-
-
jegenye77
addikt
Pont ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem!
mindenhol csak 9-13-17mm-es lily pipe-ot találok.Az én szűrőm csövének belső átmérője 11mm-es.
Melyik lenne nekem a jó?13mm-re rá fogom tudni húzni? -
Formaster
addikt
Na beszereztem az akksit és a hátteret + a fényt (80*40*40). Lassan lesz szűrő is + bútor és akkor már félúton leszek az indítás felé
-
orion1025
őstag
válasz
SzalaiG #11030 üzenetére
Ha az utazás előtti pár napban meg vannak hízlalva rendesen mindegyik hal, akkor is maximum egy hetet, de az sem egészséges rájuk nézve.A garnélák annál kevesebb ideig bírnák, rájuk 3-4 napot mondanék.Önetetőnél meg az is lényeges jelen esetedben, hogy a tartálya vagy az adagolója ne csak 1 hetet legyen képes áthidalni.Ezen kívül szerintem olyat vegyél amit a pénztárca megenged, na meg van benne valami kis elem, ami megakadályozza, hogy áramszünet esetén az idő elállítódjon.
-
Atomgeszi
nagyúr
Ritkítani muszáj a növényt. Olyan szinten gyorsan szaporodik minden itt, hogy 2 hetente biztos, hogy le kell belőle szedni.
A vastag talajt a növények miatt tettem. Kisebb vastagságnál nem tapadtak le a gyökérzet lévén és folyamatosan kijöttek. Illetve a Hygrophila corymbosa is elég nagyra duzzadt már, az egész alját beszőtte a gyökérzete és, ha akarnám is mozgatni utána mindenhol gyökérzet lenne. Nem hiszem, hogy nagyon menni fog ez a hátul talaj megemelés. Tényleg mindenhol gyökér van már szinte. Bár, ha elől nem lenne ennyi bazalt biztos szebben nézne ki. Manado talajból nem volt fekete itt a boltban, illetve a bazalt kéznél volt, ezért tettem bele ezt és így akartam összhatást elérni a barna háttérrel a fekete talajjal és a rikító halakkal és növényekkel.
A hátteret házilag csináltam, de az is pihent még benépesítés előtt jó 1-1,5 hónapot rendszeres víz cserével és ennek is már vagy 7 hónapja.Metilinkékhez nem jutottam, nem volt a boltba. Tesco nálunk hiányos eléggé.
Malatchizöldet tudtam csak venni -
orion1025
őstag
válasz
sellerbuyer #11022 üzenetére
Írta a kép alatt, hogy bazalt.A vastagságával szerintem nincs semmi gond, magával a bazaltal annál inkább, mert például egy manado olyan tömött felületet ad, hogy a mulm a felszínen marad és nem süllyed el a szemcsék között.
-
orion1025
őstag
válasz
Atomgeszi #11021 üzenetére
Az az oldal nem sokra való, elég sok téves infót tartalmaz ahogy néha olvasgatom.De mint mondtam, elég kicsi arra az esély, hogy ez lenne a baj, mert relatíve nagy az akvárium, van is víz cserélve, de viszont sok a hal és ahhoz képest szerintem kevés a vízcsere.A kettő együtt akár okozhat galibát, mert ahogy írtad új dolog nem került bele az akváriumba.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Atomgeszi #11017 üzenetére
A vízcsere előtt a víz minimum 24 órát álljon. Lehet, hogy hónapokig nem lesz gondod azzal, hogy nem áll a csapvíz, utána pedig egy nagyobb fertőzöttség esetén telenyomják sokkal több klórral, mint eddig és annyi a halaidnak. Némelyik jobban bírja, némelyik kevésbé, ezért van, hogy nem egyszerre hullanak el. A pihentetésnél a klór gázzá alakul és távozik a vizből, ez fontos.
A másik a növényritkítás: leegyszerűsítve a növények tiszítják a vizet, kiveszik belőle a káros anyagokat és ebből élnek, építkeznek. Ha elvágod a növényt, mindenképpen felszabadítasz némi káros cuccot, az biztos. Emellett minden egyes ritkítással borítod az egyensúlyt (már ha volt eddig). Az akvárium az egyensúlyról szól. Ha jól beáll a halak és növények egyensúlya, nincs szükség további szűrésre permanens vízcsere mellett, mert a növények mindent megoldanak önmagukban tisztítás ügyileg: lásd pl. aquapóniás rendszerek. Ha nem így lenne, nem is létezne aquapónia.
Hogy érted, hogy milyen metilénkéket? Tökmindegy, milyen márka, csak metilénkék legyen. Ezzel sokat nem veszítesz, ellenben segíthet. Főként, ha nem tudod beazonosítani a problémát. Az Aqua Food kajáról mindenképpen váltanék a helyedben próbaképp.
Tehát összefoglalva:
- vizet pihentetni vízcsere előtt mindenképpen min. 24 órát,
- egy evőkanál só a vízbe (ezt akár már most belerakhatod!),
- vízhőfokot megemelni néhány fokkal,
- kaja márkáját váltani (még azért a lejárat dátumát is ellenőrizném a dobozon, de az nem vészes),
- metilénkék ha elérhető, akkor mehet bele.
+ szerény véleményem szerint a növényeket ne vágással ritkítsd (ha már ritkítani akarsz mindenképpen), hanem töveket szedjél szét.Így látatlanban ennyit lehet köbö javasolni szvsz.
Annyit vettem még észre (persze a fotó lehet csalóka), hogy valami brutálisan vastag a talajod! Ráadásul így elég csúnya is, hogy az előlapnál is vastag. A felét nyugodtan ki lehetne szedni és az előlapnál vékonyabban, hátrafelé emelkedve rendezni. A jelenlegi vastag talajrétegedben olyan szinten megragad a mulm, hogy a Jóisten se tudja onnan kiszedni. A növények és a talajtisztító halak sem érnek így kb. semmit, sőt még a szűrő sem, lemérgezed a vizet. Miből van egyébként ez a talaj?
-
orion1025
őstag
válasz
Atomgeszi #11017 üzenetére
Akár lehet még aquatica is, szintén toxinos növény, de mivel kevés a világításod, azért nyúlik meg ennyire.Nem mondom, hogy gyanakodj rá, de feljegyezheted a "listára", mert nem elhanyagolható.Nekem aquatica volt nem is olyan rég az egész hátterem, de mivel nincsenek élőlényeim így ez ügyben nem tudok nyilatkozni, pedig hetente volt vágás-ültetés.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
orion1025 #11018 üzenetére
Nem tudom, hogy mi lehet a neve.
Hetheranthea Zosterifiola
Rotala rotundifolia és Rotala rotundifolia sp ’Green’ vegyesen
Hygrophila corymbosa - Mocsári ál-hortenzia
Ceratophyllum demersum - Érdes tócsagazEzek közül lehet valamelyik?
A képek alapján nem igen hasonlít semelyikre sem. Ezeket is csak onnan tudom,hogy amikor ezeket vettem akkor ez is köztük volt amit mondtál. Csináljak egy közelebbi képet róla, hátha?
És ilyenkor mit tehetek? Ezt a növényt muszáj vágnom, mert rettenet gyorsan szaporodik. Mondjuk eddig is vágtam, és nem volt halpusztulás,ha jól emlékszem.Megnéztem amit írtál, hogy sessiliflora, valóban így néz ki, sok képen hasonlít rá.
Pedig ilyet nem is vettem.. -
Atomgeszi
nagyúr
100 literes. Hal mennyiség.. hát körülbelül 35 neonhal, 4 fehér páncélos harcsa, 1 repülő róka, 1 anci, pár pici tornyos csiga. Szűrés egy házi ~30 literes hordó. Vízcsere vasárnaponként szoktam egy 20%-ot. Víz sajna nem szokott állni előtte sokat, de ezzel sosem volt gond ez idáig. Talaj bazalt. Fénycső 2x18W fény. A víz mindig szép, algásodás semmi, a halak is szépek, nem igen volt velük idáig semmi gond. Nem tudom,hogy mi lehetett. Annyi, hogy a nagy levelű növényt megritkítottam elég szépen. Lehet, hogy az bocsátott ki valamit a vízbe ami nem tetszik nekik? De ezt se hiszem, hogy baj lehetne, mert eddig is ritkítottam.
Hal kaját Aqua Food Szemcsés díszhaltápot kapnak. Élő eleséget soha nem kaptak. Növényt sem tettem be újat már október óta.Képet a növények miatt, mert nem igazán tudom a nevüket.
Milyen metilinkéket tegyek bele?
-
Garold
senior tag
válasz
Atomgeszi #11012 üzenetére
Nekem is hasonlóan jártak pár hete az albínó páncélos harcsáim. Ugyanazokat tüneteket tapasztaltam mint amit leírtál, 4ből 3 kimúlt 2 nap alatt. Új növény, hal nem került az aksiba, hetente cserélem a víz 1/3-át. Előtte természetesen pihentetem a vizet és használok sera vízelőkészítőt. Ami furcsa volt hogy 7 féle halam van, de csak a harcsák haltak ki.
Tettem az aksiba metikéket, de nem hiszem hogy ez mentette volna meg a többit. A tetemeket megvizsgáltam, nem volt rajtuk semilyen elváltozás.
A kajával sem lehet gond, sera kaját kapnak, szemcséset és lemezeset is, hogy jusson mindenkinek kaja. -
sellerbuyer
őstag
válasz
Ha úgysem tudsz egyebet csinálni, mert nincs nyitva hétvégén nálatok megfelelő üzlet, akkor emeld a hőmérsékletét az akinak fűtővel pár fokot és szórj a vízbe egy kanál sót. Ettől semmi bajuk nem lesz az élőlényeknek, ellenben használhat.
Egyébként nem csak halas üzletben lehet mondjuk Metilénkéket, vagy Malachitzöldet kapni, hanem pölö a Metroban is, ami hétvégén nyitva van vidéken is. Tesco-knak is van már halkajás részlege (még ha igénytelen is), ott is elképzelhető akár, hogy lehet ezt a két vegyszert kapni (üzletenként változó), ha kiderül, hogy erre van szükséged. Metilénkék nem árt.
Milyen gyakran cserélsz vizet? Hagyod pihenni előtte min. 24 órát? Milyen halkaját etetsz? A Topizéakármi tápok (amiket a Tesco-ban is lehet kapni) konkrétan kinyírják a halakat.
-
mdk01
addikt
válasz
Először is jó olvasást.
Másodszor meg ahhoz hogy tippelni lehessen tudni kellene mindent az akváriumról. Vízmennyiség,halak darabszáma, vízcseremilyenség gyakorisága, növények, szűrés, berendezés, talaj, etetés stb.
Regelj be akvarista.hu-n és töltsd ki az adatlapod majd ott is kérdezd meg a megfelelő topikban. -
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem!
Pár napja felfedeztem,h ogy a halaim furcsán viselkednek, mindig csak egy és az másnapra meghal. Most már kezd idegesíteni, azt hittem csak elfáradt egy pár de nem, mert most már a páncélos harcsa is kezdi. Eddig csak a neon.
Furán úszik, dülöngél összevissza, felfordul, tisztára le van lassulva aztán meghal. Mit tehetnék??
Pont hétvégén basszus még semmi izét sem fogok tudni venni! -
SzalaiG
addikt
Hali!
Automata etetőt keresek halas és garnélás akváriumhoz. Tapasztalatok-Tippek-Ajánlatok?
-
orion1025
őstag
válasz
SSJmeszes #11002 üzenetére
Pont ezért jó az armatúra.Az enyém is sufni tuningos, de aki eddig látta az mind azt mondta teljesen korrekt, ráadásul null költségvetésű.Igaz nálam nincs fűtő a vízben, de hosszú távon jobban megéri egy ilyen lámpa, mert a cső nem fűti a vizet.Nálam így 22 fok volt eddig a rekord, pedig nyugati szobában van, de nyáron is 24-nél megáll a hőmérő.
-
Garold
senior tag
válasz
farkas26 #11006 üzenetére
Az enyém üvegtetős a 2 venti kábelkötegelővel egymás mellé van rögzítve, az üvegtető oldalra van csúsztatva és a ventik egyik széle a tetőn a másik széle az aksi szélén van. Ez csak ideiglenes és ronda megoldás (igaz egy hónapja már így van
), le akarom cserélni az üvegtetőt vastag plexire amin ki lesz vágva a ventik helye. A megvalósítás időhiány miatt csúszik folyamatosan.
-
SSJmeszes
senior tag
Nálatok is szépen melegszik felfele az aki. vize?:-( Már 30°C os a víz..
-
orion1025
őstag
A fénycső öregedést majd a növények és az algák úgy is jelezni fogják, addig nem tervezem piszkálni.
Nálam sajnos méret ügyileg csak a compact jöhetett szóba, mert 55cm széles az aksi.Az pedig, hogy dupla csövet használok, az az előtétnek köszönhető, mert ilyet tudtam venni emberi árban, így 2X18W-s csövet vettem az 1X36W helyett.Most még a tápozás-CO2-armatúra magasságot kell kitapasztalnom, mert jelen állapotban csak a zöld alga kezdett el nődögélni pontalgával vegyítve.Sajnos ez az a dolog amit megint ki kell tapasztalni, hogy hol is a jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest