Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga997
őstag
Ansmann kamerák eszméletlen jók! A sógorom feleségének a bátyjának van egy 8 megapixeles Ansmannja, amit 1.2V-os alapfeszen is simán 10 megapixelig lehet húzni. Egy jó hűtővel (Ansmannhoz legjobb a Zalmann) meg viszi a 12 Mpixelt is, bár 10 kép/s felett már néha fagyogat.
-
csiga997
őstag
Nem! Csak Ansmann akkukat lehet vele tölteni!
És vigyázz, mert az Ansmann akkukat csak Ansmann kamerákban használhatod!
Az unokaöcsém egyik haverjának a spanja egyszer beletett egy Ansmann akkut egy Duracell fényképezőbe és majdnem felrobbant a kezében. Szerencsére még épp időben elküldte a lánclevelet 10 címzettnek, így megmenekült. -
bandus
veterán
Lehet hülye kérdés, a válaszra pedig nemtom hogyan keressek rá:
Ha veszek egy Ansmann PhotoCAm III as töltőt aksikkal, ugyanúgy feltölti a más márkájú akkukat? -
TeeJay
félisten
jaja szerintem jövő héten elugrok és megveszem ezt a jobbik töltőt akksi nélkül és később meg majd ha lesz pénzem veszek tőled 4 vagy 8 darab 2500-as Energizer akksit.
(4akksi kell a fényképezőgépembe, 2akksi a discmanbe másik 2akksi meg unokahugomnak a discman-be) na majd megnézem jövő héten a töltőt és ha megvan írok privát üzenetet akksi ügyben -
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
ja írt vissza az eladó ezt a Powerline 5 mobil töltőt akksi nélkül adják.
most ezen dilemmázok hogy 11400ért vegyek egy némileg kevesebbet tudó töltőt+ 4darab 2400-as akksit vagy 9800ért egy jobb töltőt akksi nélkül.
lehet megveszem ezt a jobb töltőt egyenlőre később meg majd 8darab akksit ha lesz pénzem. -
TeeJay
félisten
hopp viszont most láttam hogy van egy újabb töltő mégpedig ez
Ansmann Powerline 5 mobil
szinte ugyanazt tudja mint az előző csak ez már tud baby és góliát akksit is tölteni valamint 9voltos akksit is és ami különbséget még láttam az az volt hogy a mikro elemeket (AAA) 350mA-al tölti míg a másik csak 200-al
ugyanúgy van rajta kisütési funkció és minden elemet külön tölt szóval tiszta profi cucc ez.
ja és ha jól olvastam ebben már van ventilátor.
és 9800ért adják akciósan igaz csak 700-as akksival
[link]
lehet mégiscsak ezt veszem mert a töltő jobb mint a másik és akksikat meg úgyis tudok venni még hozzá -
TeeJay
félisten
-
bagyulajuve
addikt
én egy powerbank 4-est vettem mp3 lejátszóhoz (iaudio G3-hoz, ami keveset fogyaszt alapból), de vagy 30 órát bír 1 db 2500mAh akksi
mindenkinek bátran ajánlom 5000HUF-ba került 2 elemmel a töltő, de nincs kisütés funkció (ez lehet zavarni fog később), meg csak párosával tölt, de ez annyira nem zavar
üdv! -
Ádyka
őstag
Nem hinném, hogy szétpukkan tőle, max jobban melegszik. Azért ez a 700 mAh még mindíg nem az az ultra fürge kategória. Kb 3-5 óra lehet a töltési idő.
Gp-re sincs ráirva, hogy gyorstölthető. Valami 16 óra x 240 mAh van rajta, a PDF szerint meg lehet neki adni 1200-2400 mAh-t. -
TeeJay
félisten
kinéztem ezt az Ansmann töltő valszeg meg is fogom venni
csak éppen az van ráírva hogy AA méretű akksikat 700mA-al tölt ami NiMH akksiknál nem is baj mert jó hamar feltölti legalább
de a régi 4-5éves 700-800mAh-s NiCd akksikkal baj lehet talán
azokra az van írva hogy töltés 16óráig 50mA-al
most szerinted ha berakom azokat a pár éves akksikat ebbe a töltőbe akkor nem fog felrobbanni azért mert 15ször gyorsabban tölti majd?
van 6darab TDK 800-as NiCd akksim meg 4darab Hama 700-as NiCd akksim.
nem szivesen dobnám ki még hátha lehet használni valamire.
szóval lehet valami baj ha 700mA-al tölti fel ezeket a töltő? -
TeeJay
félisten
válasz
Moddingfan #272 üzenetére
itt pesten az Energizer akksi elég olcsó meg extreme digitalban van Sanyo is és a 2700-as kivételével minden Sanyo elfogadható áron van.
végülis mindegy hogy 500forinttal drágább-e 4darab akksi mert úgyis visszahozza az árát mert 4-5évig úgyis használni fogod -
Batman2
őstag
válasz
Igen, lehetett volna egyforma kapacitású akkukkal is végezni a tesztet, de így is össze lehet mérni a szerint, hogy a ráírt kapacitásértékeket hány %-ban teljesítik, tehát magukhoz viszonyítva hogy szuperálnak !
A %-ok meg már teljes mértékben összevethetőek egymással, ahogy Te is írtad.
Üdv.: -
Ádyka
őstag
válasz
Én az Unirosstól meg a HAMA-tól estem hanyatt. A Media Markt horror áron forgalmazza ezeket. 4 db kb 4 rugó.
De mondom, ettől még nem 100 % hogy a csúcstermékük is így végezne a mezőnyben. -
Moddingfan
senior tag
Hát igen, azonos mAh-s akksikat illet volna egy tesztbe rakni, de lehet ám, hogy magukhoz mérten rangsoroltak, értem ez alatt, hogy mindegyik a mAh értéket figyelembe véve kapta meg a helyét. Mindegy, Pana, Sony, Energizer, Ansmann, Sanyo, Varta, Duracell, ezekkel nem hinném, hogy nagyon mellé lehet fogni. Amelyiket a legjobb áron be lehet szerezn az adott régióban, azt kell megvenni sztem. Na megyek is, megnézem mi a felhozatal Pécsett
-
Ádyka
őstag
válasz
Moddingfan #270 üzenetére
Mondjuk így jobban belegondolva, nem volt túl szerencsés beletenni egy tesztbe egy 2050 mAh duracellt (ilyen idétlen méretben egyáltalán létezett?), akármelyik 2400 mAh-sal.
Illett volna tök egyforma mAh -eseket összeereszteni. Kiváncsi lennék a mai 2500-asokra és afelettiekre. Gondolom azért más fejlesztéseken is átestek ezek.
Azért 2100-2300 mAh-nál már igen régen jártunk, amikor még azok számítottak a csúcsnak. -
Moddingfan
senior tag
Huh köszi, még időben szóltál, épp készülődtema megvenni
Akkor sztem a 2600-as Pana marad 900Ft-ért, a Pana cuccok mindenben nagyon jók, gondolom ebben sem rosszak, nem? A 2700-as Sanyo mifelénk nagyon húzós áron van, 5K felett van mindenhol
Ádyka: köszi, ez korrekt táblázat
Mod: most Pana, vagy Energizer? Nagy dilemma
[Szerkesztve] -
Ádyka
őstag
Egy német teszt szerint az alábbiak szerint rangsorolták az AA akkukat. A legjobbak és a közepesek között (GP-ig bezárólag) nincs egetverő különbség köztük. Gp-től lefelé nem érdemes görcsölni velük.
Ansmann Photo 2400
Energizer Rechargeable 2300 2)
Panasonic 2100
Varta Photo Accu 2300
Sanyo AA HR-3U 2300
Sony 2100
Duracell Rechargeable DC 2050
GP 2300 AA HC
Conrad Energy 2300 3)
AccuPower AP 2400-1
Compit AA 2.400 2)
H & H AMH 2300
Hama AA-HR 15/51 2400
Uniross Rechargeable 2300 3)
[link]
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
válasz
Moddingfan #267 üzenetére
az kamu akksi
a Sony oldalán is van egy cikk hogy sok helyen kamu akksik 3000-3800mAh akksik jelentek meg mikor a Sony legnagyobb ilyen akksija 2500mAh-s
úgyhogy lehetőleg ne vegyél 3000-es akksit mert nincs olyan.
2700-2800 a legnagyobb úgy tudom az is Sanyo meg Varta meg Panasonic -
Moddingfan
senior tag
Láttam 3000mAh-s
Sony akksit, 1000Ft/db? Ezzel jól járék szerintetek? Nagyon felcsigázta az érdeklődésemet. Ennyit ki is adnék érte simán
Vélemények?
-
TeeJay
félisten
válasz
Moddingfan #264 üzenetére
Sanyo Sony Energizer Duracell GP meg egyesek szerint Ansmann az is nagyon jó.
én Sanyo-t vennék mert azt nagyon dicsérik az Energizert meg Sanyo gyártja.
ugyanis csak 5-6 elem/akksigyártó cég van a többiek átcimkézve adják el ugyanazt -
Moddingfan
senior tag
Láttam HAMA akksikat olcsón, 2800Ft körül volt a 4db és adtak hozzá egy töltésállapot jelzőt. Megéri, vagy a HAMA-t inkább ne erőltessem? Tényleg, szerintetek melyik a legjobb akksi márka a piacon? Vélemények, tapasztalatok?
-
Ádyka
őstag
válasz
Moddingfan #259 üzenetére
Hát nem. Keleti pu-i vagyok.
Akkor marad a drukkolás az 1900-asaidnak. -
Moddingfan
senior tag
Nagyon f@sza, az 1900mAh-s akksikat volt vagy 5-6 óra, mire kisütötte, (a 800mAh-sokat se perc alatt) de kb. 3 óra alatt fel is töltötte őket, a 800mAh-sokat pedig kb. egy óra alatt, szóval nagyon meg vagyok vele elégedve. Szinte nem is melegszik, a régi Varta töltőm sokkal jobban melegedett. Mád. Én színtévesztő vagyok, szóval nehez látom a különbséget a piros és a zöld egyes árnyalatai között, és a régi töltő egyszerűen pirosból zöldbe váltott, ha kész volt. Ez töltés közben villog, ha pedig befejezte a töltést, akkor folyamatosan világit, szóval már messziről k itudom szúrni, hogy mikor végzett, ez számomra igen nagy pozitívum. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, és 6K-ért sztem nagyon korret áron volt, hisz örök érték (remléhetőleg). Tényleg, nem keresgéltél neten, hátha lehet valahol kapni csak így simán, akksi nélkül? Komolyan mondtam, ha kell veszek egyet és elpostázom, mi PH-sok tartsunk össze
Mod: nem tud valaki Pécsett olyan helyet, ahol olcsón lehet kapni jó minőségű akksikat? Ez a 2800Ft-ért 4db Energizer nagyon szimpi lenne, de én ennyiért még nem láttam mifelénk, itt az MM-ben 4800Ft
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
válasz
Moddingfan #259 üzenetére
milyen a töltő hogy szuperál?
sokáig tartott a kisütés?
gondolom feltölteni már hamar feltölti mert 700mA-al tölt
(1900x1,2)/700 =3,2 óra -
Moddingfan
senior tag
-
Ádyka
őstag
A duracellt én is csak ajánlani tudom, csak egy picit olcsóbban. Lásd aláirásomban!
-
TeeJay
félisten
válasz
Moddingfan #256 üzenetére
kis mázlista.
sikerült úgy venned Ansmann töltőt hogy nem adtak hozzá akksit és úgy 6K-ért adták neked?
én pesten ahol utánanéztem mindenhol jár hozzá legalább 4 darab 2400-as akksi és így 11500 a legolcsóbb helyen is
rá is kérdeztem mindenhol és csak töltőt sajna nem lehet venni.
de még szétnézek pár helyen
az akksikat viszont nem vetted valami olcsón.
legalább is én 1430ért láttam 2darab Energizer 2500-as NiMH akksit 2800ért meg 4-et adtak volna egyik fotós boltban pesten. -
Moddingfan
senior tag
Na, itt [link] lehet kapni 6K-ért az Ansmann Powerline 4 töltőt (Pécsett én hoztam el fél órája az utolsót, ott porosodott a tartóban
) és az MM-ben pedig most 3800Ft a 4db-os, 2500mAh-s Duracell akksi. Most éppen kisütöm a 4 1900mAh-s Varta akksim, hátha össze szedik magukat, ha nem, akkor marad a Duracell, ennyiért nagyon jó vétel.
-
kircipeti
senior tag
Ansmann cuccoknak itt erdeklodjetek utana: [link] meg ha nincs is benne az arlistaban, hatha tudnak hozni. Itt vettem en is a PhotoCam3-ast.
-
pitman
őstag
Akkor az tényleg nem normális dolog. Ezek az akkuk idővel maguktól is lemerülnek, de egy hét alatt kizárt dolog. Nekem a vakuban kb. két hónap alatt merültek le, pedig volt használva is rendesen. Simán feltöltve és nem használva semmilyen eszközben egy húnap után sem vettem észre, hogy jelentősebben lemerültek volna.
-
TeeJay
félisten
válasz
Moddingfan #252 üzenetére
á nem kell csak elég a bolt neve.
én is utána nézek majd nem hamarkodom el a dolgot -
piramis
csendes tag
nekem uniross van és nagyon zsir
-
Batman2
őstag
válasz
Moddingfan #235 üzenetére
Hi
Valszeg nincsen, de a szövegből sajnos nem derül ki semmi érdemleges, csak az, hogy milyen jó minőség, stb. (reklámszöveg).
Üdv.:
[Szerkesztve] -
pitman
őstag
-
Re-Tech
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok a témában és lenne pár kérdésem. Tudom, hogy valahol már leírtátok a választ ezekre a kérdésekre, így egy rövid lényegretörő válasznak is örülnék
1. Vettem egy csudijó töltőt nemrég (Ansmann Powercam 4 Traveller 4x2600 aksival), de valahogy elkeveredett a papírja, mielőtt el tudtam volna olvasni. A kisütést akkor kell elindítani, amikor le vannak merülve az elemek, vagy feltöltött állapotban? Láma kérdés tudom...
2. Az normális, ha az aksi teljesen feltöltött állapotból 1 hét alatt elveszítik a töltést úgy is, ha nem használom? De annyira, hogy a digigép be sem hajlandó kapcsolni.
3. Amerikába melyik aljzatot vigyem magammal? A 2 párhuzamos téglalapra gondoltam, de nem vagyok quite sure.
Köszi a választ előre is. -
csiga997
őstag
válasz
Moddingfan #241 üzenetére
Az még sima
A 15 perces akkukat valami 7000mA-el töltik és felmelegszenek közben bazira (~70C).
Ezért is van aztán beleírva a használatiba, hogy töltés után még 10 percig ajánlott a töltőben hagyni. (15 perc amíg töltöd, +10 perc amíg kihűl.Ez kb olyan, mint a 1.5 perc alatt megírható CD, ahol további 2 perc a lead-in meg a lead-out..
)
-
csiga997
őstag
válasz
Moddingfan #237 üzenetére
Amennyire én tudom, csak a 15 perces és hasonló töltőkhöz kell spéci akku. A 3-4 órás ''gyors''töltőkhöz elvileg jó bármi.
-
pitman
őstag
válasz
Moddingfan #232 üzenetére
Úgy látom, már kaptál választ, én speciel izzóval csinálom, ha éppen olyan kedvem van.
Illetve beteszem őket egy vakuba és azzal szépen és gyorsan ki lehet szedni az akkukból a maradék töltést. -
Moddingfan
senior tag
válasz
csiga997 #236 üzenetére
Ez állati jó, köszönöm szépen, nagyon tetszik, és még USB-s töltés is van rajta, hihetetlen és mindenzt ennyiért. Ha nincs valakinek róla rossz tapaszalata, már holnap megrendelem (persze valamilyen helyi fotósboltban, úgy ingyenes
). Még 1x köszi
Mod: mivel ez gyorstöltő, ehhez valami spec akksi is kell, vagy mindegyik 2500mAh-s jó hozzá?
[Szerkesztve] -
csiga997
őstag
válasz
Moddingfan #235 üzenetére
Nézd meg ezt: [link]
Gyorstöltés, kisütés, autós csatlakozó -
Batman2
őstag
válasz
Moddingfan #219 üzenetére
. . .Egyáltalán nem feltétlenül.
Egy ellenállás, vagy ízzó, ami kb. az akku kapacitása 1/10-ed, 1/5-öd veszi fel, tehát 2000mAh-ás akkunál egy 200-400mA fogyasztás.
És figyelni kell a feszültséget, ami ne csökkenjen 1V alá, de semmiképpen sem 0.9V alá (nagyobb terhelés esetén). Ezt vagy Te figyeled multiméterrel, vagy készítessz valami áramkört, ami ezt figyeli és jelez vagy le is kapcsolja a kisütést automatikusan.
A mélykisülés kerülendő, tehát nem szabad hagyni teljesen lemerülni a terheléssel !!!
Batman2
őstag
Hi
Ha nehány (-10) hozázszólással visszanézel, akkor biztosan talász több leírást is, hogy mit kellene tudniuk alapban.
1. Alap (1/10-ed) töltés, gyorsított töltés (1/5-1/2)
2. -DV érzékelés, de minimum időzítés, aminek az ideje változtatható
3. Kisütés
4. Cellánkénti akku kezelés
Ezek számomra alapok !
pitman
őstag
válasz
Moddingfan #223 üzenetére
Az tényleg kevésnek tűnik, talán ki kellene sütni az akkukat néhányszor és újra feltölteni, hatha magukhoz térnek.
-
Moddingfan
senior tag
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
Moddingfan #223 üzenetére
nemtudod mi a fotós bolt neve hátha van pesten is vagy egerben ahol lakom
6ezret megérne nekem a töltő annyiért már nem tartom horror árnak és akkor vennék hozzá 4től sokkal olcsóbban 4darab akksit szóval kijönnék 9000ből simán
(azt hiszem van itt valaki PH-n aki 2600ért ad 4darab Energizer 2500-as akksit) -
Moddingfan
senior tag
válasz
kircipeti #221 üzenetére
Nagyon hasznos cikkek
TeeJay: Pécsett az Árkádban van egy fotós üzlet, ott 6000K a töltő és 4000K hozzá külön a 2600mAh-s akksi. Ezek szerint akkor ez egy olcsó hely
Pitman: kb. 200 lakalommal lettek feltöltve és most hamarabb merülnek, mint egy 800mAh-s akksi, kb negyed annyi idő alatt. Sztem a 200 alkalom nem túl sok, nem? -
TeeJay
félisten
válasz
Moddingfan #218 üzenetére
melyik boltban adják 10ért 2600-as akksival?
mert pesten drágább és ott csak 2400-as akksit adnak hozzá.
amúgy tényleg ez a legkirályabb töltő remélem még kapható lesz nyár végén mire lesz pénzem mert akkor tuti veszek 1 ilyet és akkor 10évig nem kell venni soha már -
pitman
őstag
válasz
Moddingfan #219 üzenetére
Az attól függ, hogy hányszor töltötted. Lehet teljesen normális dolog is.
-
Moddingfan
senior tag
válasz
pinnacle #197 üzenetére
Hogy lehet kisütni az akksikat? Csak spec töltővel?
Olyan akksitöltőt nem érdemes venni, aminek nincs kisütő funkciója? Csak mert nekem olyan kell, amihez van autós töltő és lehetőleg 1-2 óra alatt feltölti az akksikat és ilyet, ami kisütést is tud még nem láttam. Tudnátok valamit ajánlani, nagyon hálás lennék, mert meghaltak az 1900-as Varta-im, közel 3 év alatt. Ez amúgy sok, vagy kevés idő?
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
11400ért is találtam ilyet 4darab 2400-as NiMH akksival.
valszeg ha veszek töltőt akkor egyszer veszek és ezt láttam a legjobbnak pedig néztem Sanyo, Sony, Duracell, Energizer, GP, Hama töltőket.
azok vagy túl lassan töltöttek vagy pedig nagyon drágák voltak.
még a Sony töltője lehet jó mert az is tud kisütni de majd még megnézem boltokban mert neten alig írnak ezekről valamit.
ez az Ansmann nagyon menő és mindent tud amit tudnia kell -
TeeJay
félisten
13pénzért láttam Ansmann mikroprocis töltőt [link]
AA és AAA akksikat (NiMH és NiCd) tölt elég gyorsan mert AA akksikat 700mA-el húzza fel az AAA akksikat meg 200mA-el. (4óra alatt feltölti és az nekem már gyors)
van rajta kisütési funkció is csepptöltés automatikusan és 4 darab 2400-as AA NiMH akksival adják.
ennyi sok pénzt megér egy ilyen töltő vagy van jobb olcsóbban? -
TeeJay
félisten
szerintem az mp3 discman jól fogja tölteni mert nem enged rátölteni se soha meg a végén kiújra hogy full és leáll.
úgyhogy abba megveszem én majd a 2500-as Energizer akksit.
viszont nyár végén meg tényleg szeretnék venni egy akksitöltőt, még azt se bánom ha adnak hozzá 4 darab legalább 2500-as AA akksit, csakhát nem nagyon értek ezekhez és ha már drága pénzen veszek töltőt akkor olyat akarnék venni ami nem 1napig tölt.
lehet Sanyo töltőt veszek majd az 1000mA-el is tud tölteni és úgy 5óra alatt felhúzza a 4a darab AA méretű NiMH akksit
de még majd szétnézek csak hát nem nagyon vannak olyan boltok ahol ilyennel foglalkoznak ahol meg igen ott drága meg nagyrészük nem is túl jó.
neten is szinte alig írnak valamit a töltőkről
csak annyit hogy AA AAA elemeket tölt 2 vagy 4 darabot meg max néha még odaírják hogy NiCd és NiMH akksikat tud tölteni.
azt nem írják hogy miket tud még és hát nem akarnám az első legáltalánosabb töltőt megvenni.
valamit leírnál mit célszerű tudni egy akksitöltőnek? -
Hulot
tag
Tölthetek-e Ni-Cd -os töltővel Ni-Mh akkut?
Az akku feszültség ugyan az. -
Batman2
őstag
Hi
Amit And is ajánlott, hasonlóképpen vélekedek én is, annyi külömbséggel, hogy a töltőáramkör töltési mechanizmusától is függ, hogy rendesen fogja e tölteni a megadottnál nagyobb, vagy kisebb kapacitású akkukat.
Ha nem eléggé profi és nem a -DV-t (töltés végén bekövetkező kicsi feszültségcsökkenés az akkun) figyeli, akkor nem fogja rendesen tölteni a nagyobb kapacitású akkukat.
Véleményem szerint csak ezzel lehet baj, de gondolom And is erre gondolt, amikor azt írta, hogy gondolja, ilyen készülékben eléggé profi töltő áramkör van.
Ha teheted, előbb végezz egy tesztet valamilyen, akár kölcsön akkukkal!
TeeJay
félisten
van egy Sony mp3 discman-em gyári Sony akksival (AA 700mAh NiMH)
namármost ez az akksi 3éve teljesít szolgálatot a discmanbe gyakorlatilag hetente töltöttem mindig (a töltő 4,5volt 500mA) és manapság már egyre kevesebb ideig bírja.
milyen NiMH akksit vegyek bele?
néztem Energizer-t Sanyo-t és Duracell akksikat de az Energizer volt a legolcsóbb ezek közül és 2500mAh volt mindegyik amit néztem természetesen.
(sokan írták hogy az Energizert is Sanyo gyártja és hogy milyen jó is az)
megvegyem 1430ért a kettő darab Energizer akksit?
másik kérdésem hogy van egy 3éves HP digitális fényképezőm persze se adatpert se tölthető akksit nem adtak hozzá és ráadásul 4 akksival megy
szeretnék majd venni egy akksitöltőt nemsokára aztán előtte szétnézek mindenhol ki mit ajánlana nekem.
egyértelmű hogy tudjon tölteni AA és AAA akksikat, valamit tudjon NiCd és NiMH akksikat tölteni, és nem kell 1órás gyorstöltőnek lennie elég ha 5-6órás (500mA az már gondolom elég gyorsan tölt)
néztem Sanyo Energizer Duracel töltőket és általában ezekhez adnak 4-6akksit is(2500mAh)
ezeket megvehetem nem fognak lassan tölteni?
vagy van olyan töltő ami nem túl drága és van pár hasznos spéci tulajdonsága is?
mikre érdemes még figyelni?
láttam sokan írták hogy jó ha tud csepptöltést is a töltő meg az mégjobb ha van rajta túltöltéselleni védelem.
ha valakinek van valami tippje ne fogja vissza magát -
pitman
őstag
Erre próbálom rávezetni én is, ugyanis ez nem normális dolog. Akkor kapcsol ki hirtelen a gép, ha az akku nagyon gyorsan megadja magát, ami egy jó állapotban levő akku esetén nem lehetséges. Még ha nem is a névleges kapacitását adja, az csak abban volna szabad megnyilvánuljon, hogy kevesebb képet tud készíteni, de az akku töltöttségét a gépnek jól kellene jeleznie és szabályosan kellene kikapcsolnia... A problémák akkor fognak jönni, ha esetleg kártyára írás közben dobja el magát a gép, akkor csúnya dolgok történhetnek.
-
Batman2
őstag
válasz
pinnacle #202 üzenetére
Hi
Akkor azok az akkuk feltehetően még mindíg kisebb kapacitással működnek, mint amennyivel kellene nekik, márha azok olyan 2000mAh fölöttiek.
Az is azt jelzi, hogy a gép hírtelen kapcsolt ki velük és még a kimerülést sincs ideje jelezni, és az is, hogy tulajdonképpen még van bennük áram - mert hosszú a kisütési idő -, csak már az áramerő nem elég nagy fogyazstás esetén és nagyobb lesz a feszültségesés a maximálisnál a gépben. Ezért kapscol ki hírtelen..
Milyen a márkája és kapacitása azokak az akkuknak?
Még próbálkozhatsz nehány kisütés és feltöltési ciklussal, akkor ha tud, javulni fog.
Üdv.:
[Szerkesztve] -
mergal
aktív tag
Sziasztok!
Nem egy jó kérdés de azért felteszem! Tehát amit kaptam a fényképezőmhöz elemet AA, ezt lehet tölteni? Vagy ez a sima ceruza elem? -
pitman
őstag
válasz
pinnacle #202 üzenetére
Nem tudom, én ritkán szoktam kisütni az akkukat, ha lemerült feltöltöm. Eddig nem tapasztaltam, hogy kevesebbet bírna (annyit pedig bír, amennyit a specifikációk szerint kellene).
Kipróbáltad még garantáltan hibátlan és egyforma akkukkal a gépedet? Továbbra sem lehetséges, hogy valamenyik akkud gyengébb és emiatt a gép előbb hiszi azt, hogy lemerült? -
pinnacle
nagyúr
Szerintetek az normális,hogy miután lemerült az akku,a töltő több mint 2 órán keresztül ''dischargeolja''?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Fotó állvány eladó
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel. (KEVÉS vagy 980 expoval! )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest