Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
udi
őstag
válasz
cowboy_bebop #8170 üzenetére
Pfff minimum egy sört kérek mert végigolvastam az egészet.Lehet hogy sok dolga volt de legalább értesithetett volna hogy mit is akar...
Sztem jogos a fekete,bár várjuk meg a másik felet is még.. -
cowboy_bebop
őstag
válasz
cowboy_bebop #8169 üzenetére
Az előbbiből kifelejtettem h. mint kiderült, összesen nem 10, hanem 30 eladó kormánya van, tehát nem 10-ből, hanem csak 30-ból kellett volna "tartania" 10-et.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #7235 üzenetére
nem csak büntetőjogi, hanem alkotmányos, és ugye a hierarchia csucsán az van
-
RoyalFlush
őstag
válasz
cowboy_bebop #7148 üzenetére
Konkrétan hol rontja?
-
rawe
tag
válasz
cowboy_bebop #5804 üzenetére
na ma felhivott
megvolt sértödve hogy nyilvánossá tettem az adatait azt montam neki amig nincs itt a mani addig nem szolók adminak hogy szedje le.
különbenis meddig tart egy új nevet reggelni itt a pro-n montam nem akarom hogy más is ilyen sorsra jusson és szeretném megelözni az ilyen emberekkel való üzletet.több mint 3 hete volt hogy utaljon, nem tette.
-
poffsoft
veterán
válasz
cowboy_bebop #5772 üzenetére
mostaniban nagyon gördülékenyen mennek a levelek, 2 nap a szintidő....
hülyeség is a priorité ha nem reggel adja fel az ember... -
f27
senior tag
válasz
cowboy_bebop #5761 üzenetére
10 ből egy eset az jó arány valóban
de ha azt nézem kb 320 levelemből ez az első ami nem ért oda 3 napon belül? az mégjobb arány nem?vagyis igazábol még csendben is maradhatnák,csak pont egy beigért gyors postázás mellett kerültem cumiba most
-
f27
senior tag
válasz
cowboy_bebop #5755 üzenetére
de 20 centi akkor is az a 10 centi nem?
én nem is rótam fel senkinek,tudom hogy lassú a pósta!
mellesleg fel adattam nem én rohangálok a póstárade most rugjak ki egy embert ha roszúl adott fel valamit?
másik meg ha ismered az üzleti fogásokat akkor tudnod kell hogy csürni csavarni kell a szavakat hogy a vevő minél jobnak lása az üzletet nemde? olyan mit a boltba a leárazás! felé írnak egy nagyobb árat és áthuzák igy mikor oda mész látod hogy a másik árhoz képest olcsoban veszel meg valamit és viszel belőle! ezt nevezik üzleti átvágásnak,anélkül hogy átvágnának valójában -
f27
senior tag
válasz
cowboy_bebop #5714 üzenetére
hmm..
érdekes számolás
nézük csak
én megveszem 60.000ft ért a tekercset
majd 20cm darabokban eladom 1000ft ért, öszesen lessz 100db 20 centis darabom nem? vagyis lessz 100x 1000ft nemde? akkor 60 ropiból 100 ropit csinálok nemde? milyen 300-400% beszélünk akkor?
2 amég én mint vállalkozó megveszem áfa nélkül 60 ropiért neked már 60.000+áfáért kéne eladnomaz 75e ft +ugye a 10% bolti haszon rámegy erre vagyis kb te ha rendelnél 1 tekercset magánemberként 80.000ft be kerülne neked! és nyerhetnél rajta 20.000ft! előszőr számolj és utánna mond milyen haszonal árulom a ragasztót jó?
-
magi20
senior tag
válasz
cowboy_bebop #5737 üzenetére
nemtudom hány éves lehetsz,gondolom 24.-mailcímedből ítélve,én 22.
de ha valahol dolgozól,akkor ők is a profitból fizetnek neked,ha tanulsz,és anyuka vette a gépedet,vagy akármit,akkor ő is a profitból kereste meg.csak azért mondom mert nagy valószínűség szerint nem a csóringer negyedből jöttél,ha ezt a mértékű igényedet ki tudtad elégíteni.nemkell a 216000ft-ot nagydobra verni,mert ha valaki 300 embert mond,abból elég ha 100 igaz,főleg itt a ph-n.
tehát kb 60-70000ft-ról beszélsz,amivel valszeg a bulizós igényeit elégítette ki.tudodmi szúrja a szemedet?
Pl a magyar posta,na ők dolgoznak kb 800-900%-os haszonnal,és ők vannak monopol helyzetben,de mégis te is azzal küldöd a csomagjaidat.
De amikor kínából érkezett árúmat,a postás visszautasítja,valszeg aláhamisított,és 80k-t kellene fizetniük nekem,akkor meg körítenek a szaros leveleikkel.-----és hazudoznak is
-
beteg
őstag
válasz
"Ha ezt nagyon nagyban csinálná, már rég megbírságolta volna a GVH nem kevés összegre."
menj be bármelyik patikába, ott kb 5000 termék látsz, amint több, mint 300% az árrés.
lol
(profit nem egyenlő árrés) -
Chaser
legenda
válasz
Business is business
Neked gondolom nem árt vele, hogy mennyiért árulja. Az ilyen versenyhivatalos szarságokat meg hagyjuk már, hol van a versenyhivatal amikor 300ft fölé emelik a benzint, meg nyomják felfelé az áramot? Mikor tudják mennyi a minimálbér, és azt is tudják hogy több millióan abból -sokan még annyiból sem- kénytelenek élni. -
Zolee11
senior tag
válasz
cowboy_bebop #5725 üzenetére
Legalább valamiben 1et is értünk.
Engem nem zavar, ha ilyen nyeresége van mert magámszemély, és ráadásul nem milliókat kaszál. Ha kellene akkor kiadnék 1000Ft-ot. Már 3-4 ezer fölött én is nehezményezném az árát.
Sajnos a GVH pont annyit ér mint a többi hivatal: semmit!
Adott területen, mondjuk jelen esetben MTT (Monor Telefon Társaság, aminek már új neve valami upctelekom), szó szerint monopol helyzetben van! Nem kell itt a sóder, hogy van választási lehetőség, mert van, mert nekem se náluk van szolgáltatásom, de az ár nem sokat változik. Ezt valahogy nem veszik figyelembe. Ez pont olyan mint én árulnék valamit, 500%-os haszonnal, de jól megmondja nekem a GHV, hogy ejnye bejnye... Hát holnaptól én és 3 haverom aruljuk ugyanazt csak! 450%-os haszonnal és más cégnév alatt, na megvan oldva. Mostmár minden rendben és megoldodott a probléma, hisz nincs monopolium, és marhanagy verseny van... Ennyit ér és erre jó a GVH (semmire).End.
-
magi20
senior tag
válasz
Nekem akkor is csak az lenne a kérdésem,hogy a kukából van-e a géped.-nem haszonból vetted?
-
udi
őstag
válasz
Nagy tételben akarsz tőle venni vagy mi???
Jól csinálod kialkuszod a neked tetsző árat
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #5723 üzenetére
Asszem vesztes pozicióban vagy(jogosan). Szerintem hagyd, mielőtt rosszabb lesz... Igy is elég gáz már ez a topic, nem kell ez ide...
-
Zolee11
senior tag
válasz
cowboy_bebop #5716 üzenetére
Hidd el, van róla fogalmam, és arról is h. van M.o.-n versenytörvény, és van Gazdasági Verseny Hivatal is, ami pont az ilyen esetek elkerülésére jött létre.
Nahát tényleg van ilyen? Én is hallottam róla de mégse látom, hogy valami hasznuk is lenne, azon kívül, hogy hegyezik a répájukat az irodában, és a mi adónkból élősködnek.
Csak példaként: vidéken 10 Mbit-es internek 16.000, Budapesten 20Mbit 8 ezer. Ez mi???
Ezen kéne háborognod, és nem azon, hogy valaki keresett 216.000 Ft-ot, mikor ezek a cégek (száz)milliókat keresnek. -
udi
őstag
válasz
Szerintem ezen kár vitázni.Ügyeskedik amit szerintem bárki megtesz,mert tényleg nem lehet megélni hivatalosan.Ez tény.és SAJNOS de igy van.
Nem akarok messzire menni de gondolj bele van az a sárga betüs bank aki reklámozza a gyorskölcsönét.480%-os THM-el!!!!!Na ott hol a versenyhivatal??Gondolj bele felveszel 100.000Ft-ot és fél milliót adsz vissza.De tényleg hidd el sok ilyen van.
A 216000ft meg nem sok.Vedd azt hogy kb 3-4-5 hónap alatt jöhet össze ha nem több,és postaköltséget is vondd belőle.Ugy már nem akkora pénz.
Értem mi a bajod de sajnos itt tartunk ma -
juliabrilke
veterán
válasz
cowboy_bebop #5712 üzenetére
Mindenki azt és annyiért ad el, amennyiért tudja.
Maximum nem veszi meg, akinek nem tetszik. Nem tudom, hogy mennyire beszerezhetetlen, de nem is nagyon akartam rászánni az időt.
Ebből az 1200Ft-os félreértésből nem vonok le messzemenő következtetéseket, de azért megvárom, hogy mi lesz a vége.
-
old gray
addikt
válasz
Vadkapitalizmus van kérem. Nemá' hogy ez szúrja a szemed.....
Egy dolgot mondj el nekem, de őszintén: a helyében nem ezt csinálnád?
-
magi20
senior tag
válasz
te miből élsz ha ilyen géped van?-----már ne haragudj,főleg Miskolcon,ahol majdnem a legmagasabb a munkanélküliség?-----------
Kukából túrtad?
ennyi erővel ne járj élelmiszerboltba.----ne vegyél cigit,ne tankolj,ne fizesd a rezsit,és élj kinnt egy nomád tanyán.
Csinálja,ha neki 800%-os haszna van rajta,és van aki megveszi,és még így is olcsóbb mint boltban,akkor miért ne tehetné.
Tegyük fel lecsúrran vmi vhonnan,ne adjam el azért mert 400%-os hasznom lesz rajta?
-
shteer
titán
válasz
ha nem tetszik nem kell venni tőle - vegyél egy egész tekerccsel ha szükséged van rá
-
Zolee11
senior tag
válasz
az már a pofátlanság netovábbja h. ha valaki 280Ft-ért vesz valamit, és csak azért mert más nem árul ilyet, azt 1000Ft-ért adja tovább, az eredeti ár 351%-áért, az 251%-os profit.
Neked szerintem gőzöd sincs a kereskedelemről, nézz csak egy kicsit körül az országban, hogy hány monopol helyzetben lévő cég van csak a szolgáltatások területén, és milyen pofátlan árakkal dolgoznak. Na azon háborogj és ne ezen az 1000 forinton...
-
Zolee11
senior tag
válasz
Nem tudom neked ebben mi fáj annyira, tán csak nem irigykedsz?
Ha megteheti akkor tegye is meg, valamiből meg kell élni, csak a megélhetést az állam nem támogatja. Ha megkérdezik a miniszterelnököt, hogy a minimálbérből, hogy lehet megélni akkor nem tud rá válaszolni, ennek ellenére mégis 65.000 a minimálbér, egyszerűen szánalmas amit ez a kormány művel.
Ez az ország nagy része a hasonló pult alatti üzletekből él meg, ha neked eddig ez nem esett volna le. Szóvak szerintem is egy szemét profithajhász, mert megpróbál egy kis pénzt keresni. Gratulálok a felfogásodhoz. Ideje lenne felnőni! -
domesz
aktív tag
válasz
cowboy_bebop #5189 üzenetére
nem csak vicceltem csak nem volt időm elmenni a bankba
-
domesz
aktív tag
válasz
cowboy_bebop #5187 üzenetére
valóban megbeszéltem vele, bár pontos időt nem mondtam hogy mikor tudok utalni (idő és pénz szűkében vagyok) abban igazad van hogy mondhattam volna hogy ha valakinek kell add el nyugodtan, de azért sztem kicsit tulzás hogy egyböl "ide teszel", de te tudod, byebye
-
Speed®
titán
válasz
cowboy_bebop #2942 üzenetére
Vissza lehet vonni az utalást, sőt, téves utalás esetén az összeget zároltatni is lehet a fogadó számlán. Persze djtoomi esetében a "már elutaltam" annyit jelent, hogy elküldöd neki, használja, aztán mikor megelégeled a várakozást és a különböző csupaszínes sztorikat, visszaküldi. Felejtsd el szerintem ha nyugodt akarsz lenni. Biztosan elviszi más is ha jó árban adod, ritka darab mostanság.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
cowboy_bebop #2918 üzenetére
Írt privit h. "visszavonta a pénz küldését" (ha már utalt, azt visszavonni nem lehet), s h. személyesen kéne intézni.
Hát persze, bukjam a retúr vonatjegy árát is. -
Picco
addikt
válasz
cowboy_bebop #2918 üzenetére
ocsem mar megint...hihetetlen, lassan mar ban-al kene szankcionalni csodalatos uzleteit, amugy ha rev2 S1 akkor engem erdekelne...ha nem neztem volna meg az adatlapod es nem lattam volna meg hogy miskolci vagy....
-
Picco
addikt
válasz
cowboy_bebop #2603 üzenetére
vagy csak szimplan adni neki 1 jo nagy fulest es lehet hogy minden megoldodna
Boldog Karácsonyt mindenkinek
-
greatchaos
addikt
válasz
cowboy_bebop #1887 üzenetére
ha igényled, akkor a pirospontját törlöm...
mod: kizárólag a kérésedre
-
Fényhozó
tag
válasz
cowboy_bebop #1801 üzenetére
Háát ebben az esetben már nem sokat. Elmesélek egy sztorit. Videókártya adás-vételével foglalkozom, egy ismerősnek adtam el egy 7900GS-t, beszámítottam neki egy gainward 7600GT-t, megkötöttük a buzniszt.
Na most rólam tudni kell, hogy soha nem veszek meg, de nem is adok el semmit kipróbálás nélkül!!! Mind a ketten(ha többen az sem baj)legyünk jelen, betesszük, bekapcs leteszteljük, működik? Akkor mehet. Különösen igaz ez az olyan dolgokra, amikre már nincs garancia. No a haverral talizunk a kapuban, átadás átvétel lezajlik, kicsi dumcsi még oszt elválunk. Magyarán a fent leírt procedúra kimaradt. De asszem utoljára... Fölmegyek, beteszem a karit, elindul és szép szemcsés meg csikos képet ad, lefagy meg egyebek. többször indítom, eredmény: másodszorra már win sem áll fel.(Legfeljebb a hajam.
) Kiszerelem, nézegetem hosszan, látszólag semmi hibát, sérülésnyomot nem látok rajt. Már tenném vissza a dobozába, amikor megakad valamin a szemem. Heatpipe-os a kicsike, ami hátulról van megcsavarozva, és az egyik pirinyó kis csavar hiányzik a 4-ből, Én erre gyanakszom... De nem tudom... Szóval nekem ennyiben szerencsém volt, hogy vagyunk annyira barátok hogy egy ilyen tételért még ne veszélyeztessük a barátságot, ám mivel én is hibáztam(nem néztem meg mit veszek) így engedtem neki valamennyit az árból, ő pedig visszavette a kártyát.(Adott helyette egy nagyon fasza SE Z710i telót
) De többet nem csinálok ilyet, most vettem egy X2 4200+-os vadiúj bontatlan procit, de nem engedtem egy tapodtat sem amíg ki nem próbáltuk, hiába garanciális. Egy dolgot tehetsz legfeljebb te is meg mindenki... Tanulsz az esetből, és legközelebb már nem követed el ugyanazt a hibát!!!
-
Ayg0
senior tag
válasz
cowboy_bebop #1816 üzenetére
S olyat sem hinném h. sugalltam bárkinek is, h. "kerüljön aki tud", olvass vissza, még külön ki is emeltem h. csak "tanácsot kérni jöttem ide".
Ez az egész, hogy begépelted ebbe a fórumba a nickem már bőven kimeríti a hitelrontás fogalmát. Mit gondolsz, csak én ér(e)z(t)em így, ha már egy kívülálló, független user hívja fel a figyelmem és küld pm-et, hogy jól lenne ha reagálnék erre a "tanácskozásra" ha nem akarom, hogy megbélyegezzenek egy mínusszal?
Számomra visszataszító, ha valaki úgy nyújtja a segítő jobbot, hogy előtte nyakamba zúdítja a sz*rt. A többi felületes szenzációhajhász meg el van ájulva, hogy milyen korrekt eljárás, én meg itt "verem" magam a semmiért, közben csak meg kellene nézni milyen időrendi sorrendbe lettek elpostolva az üzenetek ide és privátba... Ha tényleg olyan tisztességes az aljárás - mint ahogy itt sokan állítják - akkor miért volt szükség erre a fórumra? Simán, egymás közt miért nem lehetett elrendezni, ahogy utólag felajánlottad?harry
Hol látsz "szántásra" utaló szavakat a privátok közt?
fuzik
Így van, direkt megvettem egy karcos hűtőt, hogy aztán vitatkozhassak...
Légyszives fusd már át mégeszer a cowboy által linkelt oldalt, mielőtt hasonló (írjam azt, hogy sületlen?) kommenteket postolsz.ngabor2
[I]nem tudtam, hogy mi van benne. odaadtam, te kibontottad, a chipsethűtő volt benne. te is siettél, én is...'
Ezekszerint idáig emlékszünk egyformán. Tény, hogy a nappali fényhez képest kezdett sötétedni, de du. 4-kor semmilyen mesterséges fényforrás nem kellett ahhoz, hogy tökéletesen lássam amit a kezemben tartok. Továbbá nem csak a fehér lapból lett kicsomagolva, hanem a heatsink is ki lett kapva dobozból, hogy megnézzem a tartozékai meg vannak e. Ekkor már morogtam is, mert láttam, hogy mi van, de ahogy fentebb írtad siettem, mert orvosi vizitre voltam hivatalos és megkérdeztem, hogy neked fizessem ki a lemezeket vagy Olynak, majd elköszöntünk. Mivel tulajdonképpen előtted fordítottam meg a hűtőt és tettem a megjegyzést, (számomra) evidens volt, hogy Te is láttad, ha már ott állsz tőlem 20cm-re. Ezért bátorkodtam inkognitóban megemlíteni a neved. Az más kérdés, hogy megbántam, mert sem téged, sem Oly-t nem akartam ebbe belekeverni, mégcsak említés szintjén sem, de nem számítottam rá, hogy fórumban köt ki a dolog.
Kedves cowboy, neked pedig hagy mutassak egy hő átadás szempontjából elfogadható felületet. (jobb felső)
És a heatsink: 1. 2. 3. 4. 5. 5. 7.
Végszó: a probléma megoldódott. Bár átcsúsztam péntekbe, de most pótolom az elmaradást: beszéltem ma az ismerősömmel és vállalta, hogy megcsiszolja. Részemről a téma lezárva, bár azt még leszögezem, hogy mindenkinek szíve joga azt hinni amit akar, de a termék akkoris - a talpán - megsérülve érkezett és pont.
-
gban
veterán
válasz
cowboy_bebop #1832 üzenetére
Én az egész történetből egyet hiányolok, de nagyon (korábban is előfordult hasonló eset):
Megveszek valamit, ok.
Nem azt kapom (az én véleményem szerint), ok.
Mérlegelek, amihez nagy segítséget nyújt ha kipróbálom, tehát kipróbálom, és annak függvényében teszem amit teszek.Na ez az utolsó lépéssor hiánya valahogy érthetetlen a számomra.
Mert a lényeget sehol nem találom: a cucc jól működik (27 fokon vagy mennyin tart pl.) vagy sem?
Nekem ez lenne az első, ha valamit veszek, és ez után reklamálok vagy sem, de mindenképp kiderítem, hogy működik vagy sem!
Aztán jöhet a véleménycsere, egyezkedés, stb. -
old gray
addikt
válasz
cowboy_bebop #1829 üzenetére
Oké, csak vicceltem. Nincsennek előítéleteim, szóval én nem nézlek le az AygO-val történtek miatt. És korrekt alternatívát kínáltál a probléma megoldására.
-
old gray
addikt
válasz
cowboy_bebop #1827 üzenetére
Ennek tükörsima a GPU-val érintkező felülete szerinted?
-
old gray
addikt
válasz
cowboy_bebop #1825 üzenetére
+ magadat is fényképezd le, hogy tudja Ayg0 kit kell keresni.
-
batmab
senior tag
válasz
cowboy_bebop #1804 üzenetére
ilyenkor nyugodtan irhatsz te is nevet..ha nincs igazad ugyis kiderül..ha meg igen,legalább egy ember megussza....
-
Dr. Romano
veterán
válasz
"Ha ezt előre tudom, körbefényképezem eladás előtt..."
Azt kellett volna...
Nincs mit tenni, vagy hisz neked vagy nem...
-
maross
nagyúr
válasz
szerintem ez a "kinek mekkora karc a karc" problemaja lesz. te nem vetted eszre, mert csak raneztel, az uj tulajnak meg fontos es kulonosen erzekeny ra. sokszor volt velem hasonlo, procisarkazas ugyben. kapom a "tokeletesen hibatlan es sarkazasmentes" procikat, direkt rakerdezek ketszer, persze, nincs lesarkazva. mikor meg idejon, es mondom hogy 3 helyen biza le van esve egy darab, akkor csak nez az illeto, es akkor legyen pofam kirugni, mikor o faradt ide hazhoz jo messzirol...no mindegy ez mar mas tema, de erzed mit akarok vele mondani. nagyobb eselyet latom ennek, mint hogy megkapta volna az illeto es rohogve osszekarmolassza aztan problemazik par szaz forint miatt.
Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Spórolós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 7
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VoLTE/VoWiFi
- Forrmell.enn
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS3 Játékok - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- HP Compaq 8200 Elite asztali számítógép PC i5 / 8GB ram / 120GB SSD + 500GB HDD
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest