- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topik
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Egy 440BX-es lapba keresek AGP-s videokarit, de olyat, ami bírja a 100Mhz-es AGP frekit.
Azért ven erre szükség, mert 150MHz-en megy a proci. A mostani Riva128 bírja, de szeretnék erősebbet nVidia, esetleg Matrox vonalon.Köszi!
-
286
tag
nekem BX-es lappba ment fx5200 gond nélkül a kari 8x de lap 2x
az agp-en és karikon azé van a bevágás hogy a csatanást eltud kerülnigond elvileg csak a régi 2x karikkal van mert azt csak olyan lapba teheted amelyik tud 3,3v-ott ha nem tudja de beleteszed (csak 4x agp lap ahol a slot-on nincs bevágás)megy az csak egy idő után alaplap elhalálozzik
-
Basmacskin
aktív tag
válasz
Basmacskin #44 üzenetére
lemaradt a lényeg:
AGP2X-es alaplap (pl acorp 5ali61, ecs p6batap)
3 V
AGP4X-es alaplap,(nem vágott, pl ecs k7s5a)
3V, 1,5 V
AGP 8X csak 8X-et támogató alaplap (nforce2)
0.6 V
AGP 8X univerzális, nem vágott (pl a legtöbb Via)
3V, 1,5V, 0,6V -
Basmacskin
aktív tag
Na jöjjön a NAAGY frankó:
AGP2X-es alaplap (pl acorp 5ali61, ecs p6batap)
Belemegy MINDEN 2X-es 2X/4x-es, 4X/8X-es kártya, pl
Voodoo3, GeForce FX5200, MX440, stb
NEM MEGY BELE:
MX440 csak AGP8X-es támogatással (böe)
AGP4X-es alaplap,(nem vágott, pl ecs k7s5a)
Belemegy MINDEN 2X-es 2X/4x-es, 4X/8X-es kártya, pl
Voodoo3, GeForce FX5200, MX440, stb
AGP 8X csak 8X-et támogató alaplap (nforce2)
Belemegy minden AGP4X-et, és 8X-et támogató kártya pl
TnT, GeForce3, MX440, stb
NEM MEGY BELE:
Voodoo3, S3Savage4, Voodoo5
AGP 8X univerzális, nem vágott (pl a legtöbb Via)
Belemegy minden AGP2X-et, AGP4X-et, és 8X-et támogató kártya pl
Voodoo3, S3Savage, GeForceFX, stb... -
-
válasz
prosectura #41 üzenetére
Simán működnie kellene benne a GF2MX-nek.
Nekem is lenne viszont egy hasonló problémám - vajh' a 9800SE-m menne-e 815-ös alaplapban? Persze először rögtön megnéztem az ATi vonatkozó táblázatát (Bővebben: link), ahol is ezt írják :
RADEON 9800 --- AGP 3.0 --- 1.5V, 0.8V --- 4X, 8X
Na ja - viszont nem értem hogy akkor miért van a kártya AGP csatlakozóján két bevágás?!Ilyet ugye csak az AGP 2.0-s kártyákon lenne szabad alkalmazni. Nyilván eszem ágában sem lenne bepattintani az ASUS P5A-ba (pedig belemenne, hahaha), de mi a helyzet pl. egy ST6-al?
Érdekes továbbá ez az ábra, szintén az ATi oldaláról :
Képaláírás :
AGP 3.0 (4X/8X) graphics card in an AGP 3.0 Universal (4X/8X) slot.
És természetesen ez az egyetlen alkalom, amikor 3.0-s univerzális foglalatról egyáltalán említés esik, az oldal összes többi részén teljesen magától értetődően ekvivalens feltételként kezeli az AGP 2.0-t és az Universal slotot... -
prosectura
tag
Hello
A probléma: rokonságban pIV és 1.7 cel és (valami noname alaplap), int vga volt rajta. Valószínűleg kiment a vga mert a monitor ''out of frequency'' ír ki. Gondoltam kipróbálom az alaplap jó-e, de pci vga nem volt kéznél, ezért fogtam a régi GF2MX400 régi vgamat és bele vágtam. De az agp sín egy sín, nincs benne semmi elválasztóka. A monitor semmit se csinál csak standbyban marad. Természetesen nem működik, a vga biztos jó, most ebbe a lapba nem is kellene mennie vagy az egész lap kipurcant??? Ez PIV lap nem menne benne egy gef2???
Thx a válszokat. -
Flashy
veterán
-
Vangelis
félisten
-
gege71.hu
addikt
Régi a totyik de nem nyitok újat a kérdésnek.
Tehát adott a címben szereplő alaplap (abit bx133-raid) Jelenleg egy 16 megás NVidia Vanta karitol benne. Feltettem rá 512 mega RAM-ra bővítés után egy WinXP-t (haveré a gép). Most nagyjából elfutnak rjta a dolgok, de néha a videókárta miatt (gyenge) biza megfagy a cucc...
Na már most..KÉRDÉ:
Melyik az a LEGERŐSEBB vga kártya ami még elmegy a lapban (ATI 8500 pl? vagy gef3 ti??)?
válaszokat előre is THNX
gege -
Nite
őstag
Egy Ti4200-at berakhatsz 8x-os AGP-be is, pláne, hogy annak van 8x-os AGP-s változata is...
De a GeForce2 szvsz. már csak max 4x-es lapba megy bele, de abba tuti, mert nekem is volt úgy... -
Flashy
veterán
vigyázzatok azért a slot kivágásaival, valahol olvastam ilyet hogy egyes gagyi gyártók az univerzális foglalatot rakták minden kártyájukra mert nem foglalkoztak vele, így csak egyfélét kellett venniük. a mai lapoknál ilyen nincs, de régebben P2 környékén még baromira nem foglalkoztunk az alaplap márkájával csak vettük ami jött, Lucky Star, Aristo, Ventura, Amptron, meg a többi noname-et.
-
-
_Geri_
tag
nekem bele ment, pedig régebbi alaplap.
-
Break
senior tag
Kár a vita : FIZIKAILAG NEM MEGY BELE !
a vágás az agp porton nem stimmel az FX-esével...ennyi...PONT.
sorry......elnéztem a képet visszavontam az egészet.....
[Szerkesztve] -
válasz
Spongya Bob #5 üzenetére
Ampert szokás felvenni egy berendezésnek, a feszültség kicsit más fogalom. Tegyél 12 V-os izzót egy 230-as konnektorba, és meglesz a felismerés.
-
-
válasz
Spongya Bob #5 üzenetére
Beleteheted! Én egy 9600 pro-t (8x) használtam sokáig egy ASUS P4PE (4x) lapban.
-
mivel hülye vagyok és szeretnék okos lenni, ezért nyomok egy up-ot
egyébként elolvastam. csak nem hiszek a szememnek. az asus oldalán az vagy irva, hogy 8x-os agp. tehát ebbe csak 8x-os karesz megy?
pedig milyen jo lett volna az a geforce2-es..
/ezek szerint a 4x ti4200-amat se rakhatom bele?/ -
Nite
őstag
AGP 1x/2x (3.3V) foglalatba csak 1x/2x AGP-s kártyát tegyél...
AGP 4x/8x (1.5V) fogalatba pedig csak 4x/8x karit...
Baj akkor van, ha 4x/8x es karit próbálsz 3.3V-os foglalatba tenni, mert elfüstöl...
Fordítva pedig, (1x/2x es karit 4x/8x foglalatba teszel) ha olyan az AGP, hogy egyáltalán bele tudod tenni (gyk. megegyeznek a csatlakozón a kivágás helyei) egyszerüen nem fog müködni...
[Szerkesztve] -
l0rd
csendes tag
kosz mindenkinek, vegre megtalaltam amit kerestem!
hiaba neztem a gyarto honlapjat vegulis mashol talaltam meg => http://www.winlandcomputer.com/scripts/details.asp?PRDCODE=VGA1_MSIFX5200
udv, tovabbi jo netezest -
l0rd
csendes tag
keresgettem a neten, ezt talaltam... mar csak azt nem talalom sehol hogy ez a vacak FX5200-TD128 tudja-e ezt mint ez az ATI kartya =>http://www.ati.com/products/radeon9200/radeon9200/specs.html
-
Flashy
veterán
válasz
Spongya Bob #2 üzenetére
hát szerintem pont akkor veszélyes ha a kártya kevesebbre van felkészítve és többet kap. mint itt.
-
Spongya Bob
tag
Szerintem a dolog fordítva veszélyes. Ha egy olyan kártyát akarsz berakni amit 3,3V-on megy (pl s3 savage4) egy olyan deszkába ami csak 1,5V tud leadni. (pl asus p4p800). Nekem ez volt a gondom de nem volt semmi baj mert el sem inult így a gép.
De majd mingya jönnek az okosok és jobbat mondanak. -
l0rd
csendes tag
Hello,
nagy bajban vagyok, tegnapra kellett volna megcsinalnom egy gepet, megrendeltem a dolgokat hozza, csak elfelejtettem hogy ugyan van AGP port az ABIT BX133-RAID alaplapban, de csak 1x/2x-es a grafkartya viszont GeForce FX5200 TD 128MB, 8x AGP... Nem merem beletenni, mert mi van ha kiegeti, ha jol tudom akkor a regi tipusu AGP port 3.3 V-t adott, viszont az meg ugy remlik, hogy voltak grafkartyak 2x/4x AGP..... tehat, ha van 2x/4x akkor ide meg beleferne ez a kartya is.... vagy tevedek? legyszives valaki segitsen mar ki, nagyon fontos lenne...
elore is koszi!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Villanyszerelés
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kutya topik
- LG LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- 27% számlával! MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI DDR5 Alaplap
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- 27% számlával! MSI MAG Z590 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- 27% számlával! MSI Pro Z790-P DDR5 WIFI Alaplap
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest