Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
Aktív témák
-
bekecs
csendes tag
Egyépként a Premiere Elements- el be tudtam tölteni a VOB file-t , ami pedig egy butább verziója a pro-nak. Akkor most melyik tud többet?
-
bekecs
csendes tag
És azt honnan tudom letölteni?
-
sanyixXx
senior tag
''Format not supported''
hát, pl. nem támogatja a vob kiterjesztést
nem is dvd, hanem videó szerkesztésre van a progi, hogy aztán dvd-t csinálj belőle
mod: codec packnak tedd fel a dordian knot rip-packet ill. a sima gordian knot codec pack-et
abban csak a legfontosabbak vannak, amiket a premiere is használ
[Szerkesztve] -
bekecs
csendes tag
Hello
Most probálgatom az Adobe Premiere Pro 1.5 -t. Nem tudok importálni DVD-t, azaz vob file-t. Kiírja, hogy File ''Format not supported''. Mi lehet a gond? Tudja valaki? -
Fjoe
tag
Yah és még annyit, hogy nyitottam egy új topikot ennek a problémának, mivel égetően kellett volna a megoldás illetve végignéztem mind1ik premieres topikot, és egyikben sem találkoztam ilyen jellegű problémával.
Specifikus? Igen, mert vszínű az angol xp zavar be a premiernek. (Leszedni sajnos nem tudjuk, mert ''gyári'' a gép.) -
Fjoe
tag
Sziasztok! Egy érdekes problémával találtam magam szembe:
Adott a Premiere a munkahelyemen a digitális vágógépen, (asszem 6.0, de nem biztos), továbbá 1 angol Win XP Home Edition. Amikor title-t akarnak csinálni a kollegák, nincs hosszű ékezetes ő és ű karakter. Helyettük q van. Ez mind1ik betűtípusnál így van kivéve a helvetica-t. Itt van hosszú ő és ű is! Az lenne a kérdésem, hogy nem lehet-e megoldani, vhogy a hosszú ékezeteket a tobbi betűtípusnál is? az XP-ben magyarra állítottuk a nyelvet, officban notepadban működnek az ő ű -k rendesen. -
bekecs
csendes tag
hello mindenki
Nem rég letöltöttem a Adobe Premiere Pro 7
és az Adobe Premiere Elements 2,0 verziot is.
Szerintetek melyik jobb?
Elsőre az Elements szimpatikusabb és érthetőbb, barátibb legalább is nekem kezdőnek.
Viszont a Pro az talán többet dut. Vagy nem?
Melyikkel érdemes neki állni dolgozni? -
vgergo
aktív tag
Két problémám van
1. ha az Ace mega codec pack fent van a gépemem, akkor a premiere nem indul el.Ajánlanátok valami más codec pack-ot?.
2. Nem talalom a timline-t.Véletlenül bezártam, azóta nem tudom visszacsalogatni a képernyre.
Valaki segítsen.Előre is köszi -
kobata
csendes tag
[OFF][OFF][/OFF][/OFF]
-
bitfarkas
őstag
válasz
oregharcos #32 üzenetére
Ehhez én lámer vagyik, ide írd be a problémádat röviden összefoglalva: [link]
-
lado42
csendes tag
ELADÓ egy EDIUS DVX valósidejű editáló rendszer. Az EDIUS DVX rendszer a EDIUS Pro 3 videószerkesztő szoftverből valamint Canopus DVX kártyából áll. Valósidejű DV szerkesztés, DVX-E1 PCI kártya, Canopus valósidejű szűrők és átmenetek, Premiere Pro real-time plug-in. 3 év garanciával, eredeti csomagolásában, minden tartozékával. Ár: 115e. Ft. tel: 30-385-11-54
-
Kolly23
csendes tag
Sziasztok Skacok!
Hi! Találkozott már valaki, olyannal, hogy a mentett project visszatöltésénél
minden file ''-1'' -es vagy ''0'' -ás nevet kap és elfelejt róla mindent a premier?
A Timeline-on ott van minden leszámolva zölden de semmi kép nincsen, csak 1 frame ami használhatatlan.
Volt még olyan jellegű problémám is ezmellett hogy a program /Adobe Premiere 6.0/ elszállt magától a szokásos Windows-os ''hiba - bezárás'' üzenettel és a részleteknél megnéztem az msvcrt.dll-re hivatkozott.
Aki esetleg tud ebben segíteni azt megköszöném.
Thx -
oregharcos
csendes tag
válasz
bitfarkas #31 üzenetére
Szia Bitfarkas!
Köszi a segítséget!
Valóban az AVI sok helyet foglal el, ezek szerint a 10 perc jóval túllépi a 2GB-ot, amit
a fat32 enged.
Nálam a vínyó háromfelé van osztva,ugyanis a digitalizáló (Movie Mill)
csak úgy mükszik az XP-n, ha a 98-at is felrakom. Még felraktam a Win 2000-t is, bízva
abban, hogy a movie mill-t elfogadja, de nem sikerűlt. Tekintettel arra, hogy a 2000-t nem használom, igy azon kipróbáltam az ntfs rendszert. Ekkór jött a probléma, nem bírom az
XP-t elindítani, a 2000-s megy, a 98-as is, de az XP nem.Letörőltem a 2000-t, és
visszaírtam fat 32-re, de igy sem megy.Hiába variálok a boot.ini-vel, nem megy.Felraktam a
BootMagic-et, de hiába. Nem tudom, hogy hova írta be magát a 2000-s. jó lenne kitakarítani
mert kellene az XP. Tudom, hogy az lenne a legegyszerübb, hogy ujraformázni a vinyót,
de vannak még kidolgozattlan filmjeim, utánna formázok ntfs-re. Remélem, hogy utánna nem lessz gond az Adobe Premirrel. Addig is ha tudtok valami mególdást, hogy hogyan tudnám
elindítani az XP-t, megköszönném a segitséget!!!!!
Addig is minden jót! -
bitfarkas
őstag
válasz
oregharcos #29 üzenetére
Teljesen természetes, DV AVI-ban 18 percnyi anyag 4 giga. De ez nem probléma akkor, ha rögtön az idővonalról csinálod meg az mpeges tömörítést. Persze itt is érdekes az oprendszer fájlkezelkési képessége.
-
Balu85
csendes tag
Hello
Én több mint 2 éve használom a premier 6.5-öt. Szeretnék áttérni a premier pro 2.0-ás verziójára, föleg azért mert nincs 3 órás limit a time line-on. Eddig a legnagyobb gondom, hogy a munkámhoz nélkülözhetetlenek 3d-s és egyéb effektek amik nincsenek alapból a programban. A 6.5-höz a canopus explode, és a Hollywood fx 4.0-t használtam. Viszont ezek nem épülnek bele a pro 2.0-ba. Tudnátok ezekhez az effektgyűjteményekhez hasonlót mondani ami együtt működik a pro 2.0-val? Vagy valami tipetek van hogyan lehetne ezeket használni? -
oregharcos
csendes tag
Szia!
Köszi a segítséget. Azt azért nem értem, hogy 10-perces anyag, hogyan foglal el 2GB-ot.
Mivel nem tudtam boldogúlni az Adobe programmal, áttértem a Power Directorra. Ott megtudok csinálni 45-perces anyagot is.Arra is gondoltam, hogy a programon belül limitálja a
maximális anyagot, amikór renderel.Jelenleg sok kidolgozattlan fílmem van a vinyón,
ha ezeket megcsinálom, utánna kiprobálom az NTFS-t.
Mégegyszer köszi a segítséget!
Minden jót! -
Sanyo
senior tag
válasz
oregharcos #25 üzenetére
Szia!
A ''vinyó megtelt'' problémádat szerintem az okozza, hogy NTFS helyett FAT32-re van formázva. Ez utóbbi által engedélyezett max fileméret 2 giga. Ha a renderelt anyag eléri, nem tudja folytatni, jön a félrevezető hibaüzenet.
Ha vmit rosszul írtam, remélem kijavít vki. -
kobata
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy nekem az adobe premiere 6.0 -ás verzió kellene hogy tudom megszerezni.
A segítséget előre is köszi -
oregharcos
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgatom a topikot, és nekem is van az Adobe Premire 7.0-al pár problémám.
Én megvettem Mudri István ''Digitális Videózás Adobe Premiere 6.0 Alkalmazásával'' című
könyvét. Sokat segített, de nem eleget. Ugyanis sok minden másként van a 7.0-ban.
Probléma az elején kezdődik, ugyanis csak 720X576 felbontást tudtam elfogattani vele.
Ha más felbontású videót vittem be, akkór már a monitoron láttam, hogy nem lessz jó,mert függölegesen kilóg a képből, vizszintesen meg összehúzza. Hiába állitok be az idulásnál, a Project Settings-be más méretet.Az Export Movie Settings-nél ugyanez a helyzet. Megcsinálja a fílmet, hosszú görcsölés után, de használhatatlan.Nem adja vissza az eredeti
bevitt méretet. A másik problémám az, hogy egy félórás fílmet nem tudok renderelni, ugyanis kb. 10-05-perc után kiírja, hogy a vinyó megtelt, ami lehetetlen, mert 120GB-os vinyoból 100GB szabad. Úgy érzem hogy a programon belűl, valahól limitál. Az a baj, hogy nem találom a hibát.A fentiek miatt áttértem a Power Director 3.0-ra , de hiánnyosságai miatt, szeretném a másik szerkesztőt használni.
Látom, hogy vannak itt akik jól ismerik a programot, kérem, hogy segítsenek.
Szivességeteket előre is nagyon köszönöm!!!!!!!!!!!!! -
FireFox1996
őstag
A gépemre nem engedi a telepítést, mert az AMD Athlon XP 2400+ cpu-m nem támogatja az SSE2 utasítást
-
bitfarkas
őstag
Ha ilyen erős tömörítést szeretnél és nézhető minőséget, ne mpeg2-be, hanem divx-be tömöríts. Mpeg2 ben egy átlagos video teljes felbontással 3,5 - Mbit/sec-nél kezd elfogadható lenni.
Ha a divX kodeket feltelepíted, az beépül a Premierbe is, legalábbis a 6.5 be betelepült, így az idővonalról lehet közvetlenül a végleges fájt megcsinálni. File - export - AVI, és utána a kodek beállítás. -
Mágnes
csendes tag
Sziasztok.
Nekem lenne egy kérdésem a tőlem okosabbakhoz.
A premiere használatával nekem nincs semmi problémám
Az én problémám a tömörítés lenne.Ha megvan a vágott anyagom akkor az istennek sem tudom normális minőségben/méretben kiküldeni.Illetve a minőség jó de egy 10 perces anyag is 250 MB,ami nem túl jó.Igaz én a Adobe mpeg encodert használom mert az még mindig jobb mint a többi codec.Én szertnék egyszer teszemazt 1 másfélórás filmet csinálni úgy hogy az 700 MB-nél ne legyen több de a képminőség jó legyen.
Hozzáteszem mielőtt piszkálni kezdenének az emberek3CCD kamerával vannak felvéve a dolgaim és a minőség nem emiatt rossz
Csak tanács kell,hogy mit hogyan tömörítsek és hogy mit használjak .Már elég sok progit kiprobáltam de nem túl kellemes emléket hagytak hátra
Erre az emilre is küldhettek jótanácsokat :nemallfela@primposta.com -
_Gudella
senior tag
Hogyha nagy felbontásban szerkesztesz videót, és használsz több sávot meg efekteket, nincs olyan gép ami tökéletesen elég lenne hozzá, persze azért használható. Én egy 2,4es p4-en dolgoztam vele, néha az efektek miatt kb 05fps-el mutatta a képet.
Legelőször 256mega rammal próbáltam használni, na az reménytelen. Csomószor se szó se beszéd kilépett. 512vel már tudtam vele dolgozni, de azért minimum 1 giga az ideális. -
SimS
senior tag
Hella, nekem egy 2.8+os AMDm van (32bites
) meg 1giga ramom.... simán tudtam vele dogozni, bár a renderelés (legjobb minőséghez javaslom a WMV formátumot 2pass kódolásra
) az kicsit lassú volt...
Ha digitalizálni akarsz, akkor kell egy digitalizálásra képes cucc, pl VIVOs VGA, vagy firewire.... ha egyiked sincs akkor szerezd be legalább az egyiketés utána mehet a móka
-
Kisberkó
csendes tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni az Adobe premier pro 1.5 videószerkesztő szoftverhez. Milyen hardver igénye van amivel már elfogadhatóan lehet használni. Most vinném a gépemet egy kicsit feltúrbóztatni,hogy jól fusson ez a programm.Mekkora memória, processzor ? ,Nincs a gépemen firewire csatlakozás, elég egy digitalizáló firewere kártya vagy videókártyát is kell cserélnem? Kérem azok váloszoljanak akik gyakorlatba használják a programot és tudják a szükséges és elégséges határait. Köszönöm a választ! Kisberkó -
lado42
csendes tag
szeretnék új effekteket a premiere-be. tudja valaki hogy honnan lehet leszedni őket?
és hogy hogyan lehet a progiba rakni?
Köszi -
kraftxld
félisten
2.0-ban milyen újdonságok vannak?
-
muszor
tag
Sziasztok. Ez pontosan így van! Az xvidet nem szereti.Most uninstalltam,ahogy ide elöször belépve olvastam róla,h nem jó dvd szerkesztésre.
Nekem most nagyjából megfelel a nero visionexpress,csak azt nem vágom,h miért nem jelzi ki a müsoridőt a sima asztali (Panasonic) dvd lejátszóm. Olyan egyszerűbb progi kellene,amivel tudok konvertálni,és menüt szerkeszteni.És legalább annyit tud,mint a nero progija. Köszi,ha tud vki segiteni. Sziasztok
-
Drizzit
csendes tag
válasz
MyKonzerv #11 üzenetére
Utobbi hozzászólssal nem teljesen értek egyet. Láttad már az 1.5ben hogy lehet a hangot szerkeszteni meg filterezni? Ugyan olyan elven müködik a dolog mint a flashes progikban, ahhoz is van egy kis támlány hasonmás és ott lehet állítgatni, nem olyan mint a régi h csak a nagy támlányon lehetett kicsit húzkodni. És ez persze nem csak a hangra hanem minden effektre is vonatkozik, amikor ezt megtaláltam rájöttem h ezzela szerkesztési lehetöségek gyakorlatilag megduplázódtak (számomra)
-
SVG
csendes tag
Próbálkoztam,de nem tudok rájönni,mi is lehet a hiba.Please,ha van valakinek ötlete a hibára,hogy miért nem játsza le az xvid.el tömörített fileket,szóljon!
Köszi! -
SVG
csendes tag
A http://origo.hu/szoftverbazis/multimedia/video/kodek/index2.html -ről szedtem a codec-et.
(XviD mepg-4 kodek v1.0.2 Final) Ha x-vid-el töörített filmet nézek, bármelyik média lejátszóm szépen viszi, legyen az bsplayer,mediaplayer,stb.
És még két hibát találtam:a timeline-on nem látom a hangot,azaz a hangnak azt a ''recés'' valamijetIlletve megjelenik a jobb oldali monitor ablakban, balra fenn egy kis x.
-
MyKonzerv
senior tag
Nos a premiere a tapasztalataim szerint nem komázza az xvidet, illetve a tömörített fileokat, illetve saját kodekjei vannak, amik természetesen szart sem érnek, de legalább jól összegabajodnak a virtualdub és hasonló progik kodekjeivel.
De a pontos válaszom a kérdésedre a nem tom...
Filterek az effects menüben vannak (ott ahol az áttűnések - audio effects, audio transitions, video effects=filterek is itt vannak, video transitions).
mod: nem lehet esetleg, hogy csak betömörítő xvided van, és lejátszó nincs?
[Szerkesztve] -
SVG
csendes tag
Sziasztok!
Nem akarok feleslegessen lerágott csontokkal terhelni a topic-ot.Ha valaki elég türelmes,segítene néhány kérdés megválaszolásában?
Premiere 6.5-öt használok.
Miért nem tudok xvid-el tömörített anyagot vágni?(Csak hangja van.)
Hol találom a filtereket?
Köszönöm!
By:SvG -
MyKonzerv
senior tag
De alkalmas a legutolsó kérdésben foglaltakra is
Ő sztem arra gondolt, hogy dvd menüt, meg hasonló dvd specialitásokat nem tud. Ez egy video editor program.
A dvdkhez az adobe encore dvd program kell. Illetve van az adobe premiere elements, ami ugyanaz , mint a premiere, csak butítottabb és egy rakás sz@r
konkrét kézikönyvet meg nem tok
utánanézek
van tutorial az adobe honlapján
[Szerkesztve] -
vorosv
csendes tag
MyKonzerv!
Ertheto volt, koszi. Most mar csak az a kerdes, hogy ha esetleg megveszem a bitfarkas altal ajanlott 1. sz. konyvet, az mennyire lesz kompatibilis az en 7es Premiere-emmel. Amugy erdekes, hogy azt irod, a DCrol letolthetok felhasznaloi kezikonyvek, en nemregiben kerestem hasonlo anyagot, de az egyetlen, amit talatam, egy angol nyelvu manual volt Premiere 6oshoz. Van vmi konkretabb otleted, hol es mit kene keresnem?
Bitfarkas?
Hogy erted, hogy a Premiere nem alkalmas DVD szerkesztesre? Lehet, hogy akkor en nem vagyok tisztaban azzal, mire is jo a Premiere. En arra szeretnem hasznalni, hogy hogy a home videoimat egy kicsit profibban megvagjam, mint ahogy azt eddig a Pinnalce Studioban tettem, majd kiirjam DVDre. Ugy erted, erre nem alkalmas?
Amugy koszi a hozzaszolasokat! -
MyKonzerv
senior tag
nos így néz ki a dolog
a premiere 6 (eddig nem volt pro) után jött a pro, ami megfelel a 7-esnek, de a por sorozatban a v1.0
az 1.5 a pro második kiadása, tehát az a legújabb, értelmezhető premiere 7/2-nek is remélem érthető volt
dvd szerkesztésehez meg csináláshoz már más adobe termék kell
nézz szét a www.adobe.com -on Bővebben: link, ott mindenre találsz választ
a felhasználói kézikönyvek pedig letölthetők a dc++ -ról monnyuk -
vorosv
csendes tag
Udv mindenkinek,
nemreg ota van digitalis kameram, es azota foglalkozom a videoszerkeszto programokkal is. Parat kiprobaltam (tobbek kozott az Adobe Premiere Pro-t is), de mivel meg teljesen kezdo voltam, es a Premiere tul bonyolultnak tunt, vegul a pofonegyszeru Pinnacle Studional kotottem ki. Eleg sokat tud a Pinnacle Studio is, de ahogy sorra csinaltam a videoimat, ugy jottem ra a program hianyossagaira. Szoval most ott tartok, hogy meg 1x nekifutnek a Premierenek, mert azt hallottam, nagyon profi program, de talan epp ezert mar a latvanya is ijeszto, egyedul biztos, hogy nem jonnek ra a benne rejlo rengeteg lehetosegre. Ezert korulneztem a neten, van e vmi konyv, ami bemutatja a progit. 3mat talaltam:
1. ADOBE PREMIERE PRO 1.5 (DVD-MELLÉKLETTEL)
2. DIGITÁLIS VIDEÓZÁS ADOBE PREMIERE 6.0 ALKALMAZÁSÁVAL
3. VIDEOSZERKESZTÉS ADOBE PREMIERE PROGRAMOKKAL
Hat elegge meglepodtem, es nem is ertem a dolgot, mert nemreg sikerult beszereznem a Premiere Pro 7-est (ami tudtommal a legujabb), es a konyv a 6-osrol talan meg megfelelne (2001-ben jott ki), de a konyvet az 1.5-ostol (amely raadasul az idei, csak par honapja kaphato) nem igazan tudom hova tenni - ha az a szam a verzioszamra utal.
Szoval kernem a hozzaertoket es akik esetleg ismerik a konyveket, hogy segitsenek, melyik konyvbol tudnam megtanulni a progit jol kezelni! Mert az elso konyv bar joval dragabb a masik kettonel, szerintem tuti lenne (a szerzo maga az Adobe), de engem teljesen megzavart az 1.5 meg a 2005-os kiadas. Szoval megkoszonnem, ha valaki tudna segiteni...
Ja, es meg vmi: tud a Premiere DVD menut kesziteni? Mert en kerestem, de sehol nem talaltam. Lehet, hogy csak az en figyelmemet kerulte el, de ha tenyleg nincs benne ez a funkcio, akkor mivel lehet profi menut csinalni es beletenni azt a mar elkeszult Premiere-es videoba?
Koszi a segitseget!
Wil
Aktív témák
Hirdetés
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tea
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpársportok
- Politika
- Diablo IV
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Intel Core I9 9900K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest