Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • werman

    tag

    hali!

    Van egy 2TB-os USB3-as samsung külső vinyóm. 1hónapja próbából és kíváncsiságból rádugtam az LG okos tévémre. Akkor tv látta és megtudtam nyitni, amit akartam. Pár hét múlva a gépről mentettem rá pár dolgot. Itt még semmi fura nem volt, amikor egy videot akartam nézni róla akkor volt az első érdekesség, a videókat tartalmazó mappát nagyon lassan töltötte be. A második jelenség meg az volt hogy a windows felkínálta hogy checkdisc-el ránézne(amikor bekapcsolom). Aztán most a hétvégén kerestem egy bizonyos fotót és akkor előjött hogy a mappát crc hiba miatt nem tud megnyitni. A neten néztem hogy a checkdisc ezt kijavíthatja, elindítom erre kb 60-70% lefagy és a merevlemez is leválik.

    Itt lettem ideg egy picit, miután „újra” indítom a merevlemezt akkor vettem észre, hogy 932GB foglalt rajta, pedig már egy terra felett volt már. További kutakodás után után rájöttem hogy a fájlrendszer sérült meg, az r-studio-val próbálkoztam ránézni , valahol 60-70 százaléknál nem tud tovább lépni a sok hiba miatt, de azt kiderítettem vele hogy a MFT mirror 932GB-nál van, gondolom annak a igazából a drive végén kellene lennie vagyis kb 1,8TB-nál.

    Tudom én szúrtam el ,nem kellet volna rákötnöm, ezek szerint csak 1TB-os lemezeket tud kezelni, de azt nem értem hogy a TV hogy cseszhette szét a MFT-t csak azért hogy működjön, dobott volna inkább egy error-t vagy valami mást, meg jobban figyelnem kellett volna mikor bekapcsolom a gépel (menyi foglalt rajta) és nem kellett volna írnom rá.
    Azt se értem ha az MFT 1tb-osra módosul akkor a windows miért enged rá írni még? az oké hogy látja hogy 1,8TB a drive de az MFT csak 1TB-ra „szól”

    GetDataBack-el le tudom menteni ami menthető? Próbáltam sima másolást csak ugye néha bele megy egy crc error-ba és nem folytatja. Vagy lehet valami már megoldás is?

    Tudom, hosszú lett

Új hozzászólás Aktív témák