Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SARK
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült lerántottam az asztalról USB kábellel a külső vinyómat. A burkolat szétcsúszott, de más baja nem lett első pillanatra. Összepattintottam, de mondani sem kell nem működik. A lemez felpörög, de a gép nem tudja látja az eszközt.
Van esetleg valakinek tippje, hogy mi lehet a baja ami orvosolható? Ha lehet az adatmentést szeretném megúszni én is meg a pénztárcám is...köszönöm szépen
Sipos G -
hardtechno92
tag
Az sajnos 0 bájttal látja a fileokat, és úgy is állítja vissza, de lehet csak én csinálok vele valamit rosszul a másik program rendes mérettel és névvel állítja vissza, viszont nem tudom megnyitni, ha sikerül is össze vissza szólnak a zenét 1 fileon belül és nem is az ami a file neve.
Meghirdetett termékeim más oldalakon is meg lehetnek hirdetve !!
-
föccer
nagyúr
válasz hardtechno92 #5297 üzenetére
Get Data Back esetleg?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
hardtechno92
tag
Sziasztok! töröltem véletlen a partíciómat sikerült visszamenteni az adatokat zenéket filmeket
és képeket de nem tudom őket sehogy sem lejátszani akkor az bukta végleg ? EASEUS Todo Backup Professional 2.5 programmal csináltam, más program nem látta sajnosMeghirdetett termékeim más oldalakon is meg lehetnek hirdetve !!
-
liksoft
nagyúr
válasz h1ght3chzor #5295 üzenetére
A GDB általános, Ő jobbat talált. Gratula érte!
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Ren Hoek
veterán
CardRecovery zseniális program, simán visszanyert 160 állományt. A fotók megmenekültek 15-20 kivételével...A videókból sajnos a nagyobbak elpusztultak. De nem adtam fel.
Mostanra eljutottam oda, hogy kb 12 féle videó kinyerő szoftvert kipróbáltam a videóim visszanyerésére. Sajnos logikal corruptak, nagyon nehéz őket javítani. Lehet az SDHC is megsérült. Valószínűsíthető, hogy a lemerülő akksi miatt történt ez a dolog. Ezért javaslom a Canon EOS-al videózóknak, hogy ne hagyják teljesen lemerülni. Plusz sokat olvasgattam a témában, és 7D-nél, 5DMII-nél is gyakran előfordul a corrupt file. De az javítható hibamentesen az alábbi programmal, mivel (lehet egy azóta kijavított firmware hibáról van szó)
Több lehetőség adódik:
1. Aero Quartet, erre szakosodtak. Online felküldhető a minta és kielemeztethető. Nagyon drága, 80 dollár egy pár perces videóért
2. Grau GB szoftver, letölthető a demo-ja, zseniális cucc, minta alapján javít. Sajnos 100 dollár a teljes verzió, viszont szép munkát végez.
3. Magyar szakemberek.Még folytatom a magán mentést egyelőre...
-
Ren Hoek
veterán
Nah, annyi a fejlemény, hogy kezdem sejteni... szerintem csak a "tartalomjegyzék" sérült meg (nem akarok hülyeséget írni, ehhez nem értek nagyon) a win7 nem javította...
viszont a CardRecovery program most olvassa és prevben látok pár fotót.. sajnos sok a hibás ... de ez is valami... igazából a videó a lényeg... Imádkozok hogy legalább a fele visszajöjjön...
-
Ren Hoek
veterán
Pont nemrég volt szó a flash meghajtók élettartalmáról... Erre mi történik?
A fényképezőgépemben használt 16 GB-os Apacer Class 10-es SD kártyával óriásit szoptam!A következő történt. Felmásoltam róla az 5 GB elképesztően fontos fotót és videót. Ezek után formáztam a géppel a kártyát.
Ezt követően elkezdtem rá dolgozni, kb 10 GB adatot vettem rá. Ez még jobban pótolhatatlan az előbbi 5 GB-nál. A rögzítés teljesen rendben ment, többször visszanéztem a gépen még...Este munkák után teszem be a gép kártyaolvasójába, és mit látok? Az eredeti 5 GB-ot teljes mértékben olvashatatlanul. Néhány kép olvasható...
Hogyan lehetséges ez? Mikor formatáltam a kártyát? Ráadásul mintha mi sem történt volna, nyoma sincs a munkának ami rajta volt (gépen visszanéztem, ott még meg volt... annyi történt, hogy lemerült a gép csutkára, de már többször volt ilyen sohasem okozott bajt) ...
SDHC kártyáról lehetséges az adatmentés? Eszméletlen fontos megismételhetetlen adatok voltak rajta.
Ott helyben másodjára betéve a Win 7 kiírta hogy Scan & fix.. megpróbálkoztam vele, fél óra után azt írta ki, hogy lehetséges hiányoznak róla adatok. Változás semmi Milyen programmal érdemes próbálkozni? Technikailag hogy lehetséges egyáltalán ez?
-
liksoft
nagyúr
válasz erdeszbacsi #5290 üzenetére
Hát ha chipgyártásos területre tudsz menni, ott eléggé tiszta. Cég esetében ez 2-3-as szorzó ha nekilát.
1mm-re 6-7 ezer sávot ír fel. Ennek egy tizede a légrés, tehát 1mm-be 60-70 ezer légrés fér. Ha ennek megfelelő tisztaságú a szerelő tér, ezt tudja a szerszám és a gyakorlat, akkor ha a felület ép, meg tudod csinálni. Egyébként a lutri kategória, inkább a fogom a fejemet szokott lenni a végén.
-
erdeszbacsi
csendes tag
-
liksoft
nagyúr
válasz erdeszbacsi #5288 üzenetére
Szia!
Otthon nem. Tisztateres mentést igényel. A gond mechanikán belül van. Valószínűleg szériaazonos másik fejszerelvény is kell a mentéshez, vagyis szerszám, alkatrész (és egy pici gyakorlat).
-
erdeszbacsi
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 320gb-os WD hdd az alábbi paraméterekkel:
WD3200BEVT-22ZCT0
Drive Parameters: LBA 625142448
320.0GB
R/N:701499
DCM:HHCTJBBA tegnapi napon youtube videó nézése közben alvó állapotba kapcsoltam a power gomb megnyomásával (Acer Aspire 5730Z).
A kapcsoló ismételt megnyomására az alábbi videón láthatóan reagált a gép:
http://youtu.be/-1yaHUDWDiQA lemezek nem pörögnek fel (kézben tartva nem érezni), csak ezt a dallamot "játsza".
Másik hddvel tesztelve a gép tökéletesen működik. A hddt sata->USB adapterrel másik gépre kötve szintén csak ez a hang hallható, még az adapter driverje sem települ megfelelően...
A tárolón 6 év egyetemi termése (jegyzetek, előadás anyagok, projekt munkák, stb.) volt, amik ugyan nem mind pótolhatatlanok, de erősen hiányoznak...Első felindultságomban rendeltem egy vezérlő elektronikát hozzá jobb ötlet híján, és csak ezután akadtam erre a topikra. A rendelt elektronika:
DISK DRIVE: WD3200BEVT-22ZCT0
SATA
DATE: 27 DEC 2009
SN: WXA0AC9N1938
DCM: HBNT2HNB
Product of Thailand
CAP: 320GB
Board number on label: 2061-701499-E00 AD
Board number on PCB: 2060-701499-005 REV A
Controller Chip: 88i6745N-TFJ1
Smooth Chip: L7206 1.2Előtte természetesen nézegettem adatmentéssel foglalkozó cégeket, de 30-40e Ft nál többet nem áldoznék rá.
Kérdésem a hozzáértőkhöz, hogy lehet e kezdeni valamit a lemezzel itthoni körülmények között?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv![ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz h1ght3chzor #5285 üzenetére
Öröm bodottág
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
liksoft
nagyúr
válasz gameresboy #5283 üzenetére
Szia!
Bármivel.
Konkrétan mi is a gond és milyen drive-ról beszélünk? Mert ez így a klasszikus csak:
- Mennyi?
- 30.
- Mi 30?
- Mi mennyi?Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Segitsegeteket kernem. Van egy IDE-s vinyom, s ugy nez ki, hogy vege. Milyen programmal tudnam lementeni az adatokat?
Udv,
GBoy -
föccer
nagyúr
válasz h1ght3chzor #5281 üzenetére
Win alól ne akarj ránézni. Többet árt mint ami esélye van a mentésnek és így nem éri meg.
GDB. Próba verziója ingyenes, és az egyik legjobb adatmentési mutatókkal rendelkező program. A logikai hibás meghajtókat hó eséllyel menti.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz szoke12 #5279 üzenetére
Itt nem írja, hogy a hibás partíciókat kezeli. Meg lehet próbálni mert nagyon sok ilyen program létezik. Arra kell figyelni (és ez nagyon fontos), hogy az adatmentést végző program semmit nem írjon vissza a mentendő drive-ra. Ugyanis minden ilyen művelet drasztikusan rontja az esetleges kudarc esetén a további adatmentés esélyét.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Az elektronika kicserélése ritkán vezet megfelelő eredményre. Rosszabb esetben a későbbi adatmentést teszi lehetetlenné. Egyébként honnan tudod, hogy a vezérlés ment tönkre? Ha megégett az elektronika, akkor valószínűleg túlfeszt kapott és jó eséllyel ment vele a belső elektronika is, ami szintén tiszta teres, adatmentős céges mentés és nem a házibarkács megoldás...
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Jó eséllyel letapadtak az olvasó fejek. ha fontos adatok vannak rajta, akkor egy olyan adatmentő céget kell vele felkeresni akinek lehetősége van tiszta teres mentésre, mert az ilyet csak a lemez megbontásával lehet menteni.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz h1ght3chzor #5275 üzenetére
Det Data Back nevű programot szabadítsátok rá. A Próba verziója ingyenes és nem tud menteni, de megmutatja, hogy érdemes-e megvenni a programot, mert elég adatot tud visszaállítani.
A mentéshez szükség lesz egy hasonló méretű adattárolóra, amire a program a mentést elvégzi.
üdv, föccer
-
h1ght3chzor
őstag
Ismerősömnek kéne kis help:
Win installnál letörölte a particiót véletlen, egy particiója lett (korábban 2 volt, c,d). Nem mert tovább semmit csinálni. Szeretné, ha az eredeti állapotot vissza tudnánk állítani: ~50gb C, illetve ~ 200gb D volt, főleg a D partició érdekelné, mert azon voltak fontos adatok. Hogyan tudná megcsinálni? 250gb-os sata-s vinyóról lenne szó.Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Gorak
csendes tag
Nekem volna egy nyolcvan gigás Maxtorom, és az a helyzet vele hogy meg se mukkan. Átvittem egy komához hogy másolunk eztazt, ment szépen, megvolt a művelet, gép kikapcs, viszem haza, berakom és már se kép se hang . Fel sem pörög. A PCB nincs megégve, egyik állatka sem deformálódott, kormolódott, nem volt büdös, nem kattogott, semmi, csak egyszerűen nem csinál semmit sem. Szeretném megpróbálni azt, hogy működő NYÁKot rábiggyesztek, hátha feléled - lehet árnyékra vetődök - de ha valaki tud eladó elektronikát az kérem jelezze. Itt vannak a vinyó paraméterek:
-------------------------------------------------------------------------------
Maxtor Diamondmax Plus 9 80GB ATA/133
Code: YAR41BW0
SN: Y2E3RFJE
6Y080L0422011
A fő állat rajta: ARDENT C8-C1 040111300
CABXQGAF <--- ez matricázva van rajta a tápnál
K2FYA <--- meg ezis a IDE csatinál
(Az U401 nyolclábú kisállatka nincs rajta ha számít valamit)
------------------------------------------------------------------------------- -
nilrem
aktív tag
Sziasztok,
Western Digital 40GB típus WD400 AB vezerlése elment. Valaki tudna ilyet szerezni vagy elfekvőben lenne? Ha működik akár egy jó WD 400 BB vinyót adok érte.
Köszönet előre a segítségért vagy az ötletekért.
Üdv.
N.
Az élet a legjobb játék próbáld ki!
-
Atisom1
csendes tag
Sziasztok srácok!Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy bekapcsoltam a gépet és nem bútolt gondoltam ujra kell rakni csak hogy nem tudtam formázni sem de még a partíciókat sem tudtam törőlni,úgy oldódott meg a probléma hogy átt kellet konvertálnom dinamikussá és jó lett.De mi okozhatta ezt?Ez lenne a kérdés.Előre is köszönöm a választ!(Ja és már másodjára fordúlt elő!)
[ Szerkesztve ]
-
szoke12
őstag
Biztos volt már hasonló kérdés, de azért felteszem:
Adott egy 40 gigás Maxtor vinyó.
Le kéne menteni róla, amit csak lehet. (Láttam, mi a topic címe, de nem találtam másikat.)
A gond az, hogy bár a bios felismeri, az os nem sok mindent tud vele kezdeni. Mount error-ra hivatkozik. Két partíció van rajta. Az egyiket már sikerült mount-olnom, csakhogy az adatok a másikon vannak. Bad sectorok száma: 1283 (ez nem túl biztató)
Már kipróbáltam 3 vinyó-lappal, 2 live CD-vel, de semmi változás.
Lehet kezdeni valamit az ilyennel?
Előre is köszönöm."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
liksoft
nagyúr
Soha nem kellett, nem kerestem, sajnos nem tudok ebben segíteni. Tartok tőle, hogy "katyvasz" lehet benne, hiszen lefagyott a gép. Ezért ajánlottam a temp-ben való kutakodást, hiszen oda esetleg eltehette az eredeti alapanyagot. Persze más néven, de akár az aktuális könyvtárban is lehet más névvel, kiterjesztéssel, stb.... Itt kezdenék. Azon kívül, hogy az eredetit megpróbálnám újra beszerezni. Valahol meg kell lennie.
-
Ala
tag
válasz liksoft #5262 üzenetére
A laptop memóriában kicsit szegény. Meg volt nyitva az Illustrator, és a Photshop párhozamosa, a gép lefagyott, és újraindítás után mikor a file-t meg akartam nyitni azt írta, hogy nem kompatibilis. Ismerősömmel is volt ilyen probléma, de ő weblaphoz készített felületet (megcsinálta újra), nekem viszont a fotó nincsen már meg, úgy hogy fontos lenne
-
Ala
tag
Helló!
Egy olyan balesetem történt, hogy a gépemen tárolt és feldolgozott psd (photoshop által kezelt) file-okat nem tudom megnyitni, mert azt írja ki a program, hogy nem kompatibilis. Azzal a verzióval készültek a képek. Tehát a kérdésem az lenne, hogy psd file-ok helyreállítására milyen szoftvert, vagy megoldást tudtok ajánlani.
A segítséget előre is köszönöm. -
-
-
GrotESC
aktív tag
válasz liksoft #5253 üzenetére
képfeltöltés.hu
Ide is feltettem. Remélem ezt meg tudod nézni. Nem, nem BIOS képet tettem fel. Délután csinálok olyat, bár azn nem tudom mit lehetne látni. Nem hardver hibának tűnik...
Találtam egy ease us recovery wizard nevű programot. Remélem tud valamit kezdeni vele.Mi ez a típusos mentés (RAW recovery), amit az előző hozzászólásban említesz? A lemezkezelő RAW -ank látja a vinyómat (bár nem tudom mi ez a RAW, tehát ennek így nem biztos, hogy sok értelme van).
[ Szerkesztve ]
Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
liksoft
nagyúr
válasz oneiros #5252 üzenetére
Szia!
CHKDSK után minimális az esély. Az ugyanis ha hibát észlel kérdés nélkül, és visszaállítási információ nélkül gyalul. Az igazi fűnyíróelv érvényesül nála.
Mivel a drive rossz állapotban van, NEM nyaggatni kell, hanem másolatot készíteni róla. Azt sem mindegy milyen programmal (ne kérdezz, sajátot használok, mást nem ismerek), mert nagyon gyorsan a semmiig lehet eljutni.
Valószínűleg már csak a típusos (RAW recovery) mentés lesz járható út. A CHKDSK miatt.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz GrotESC #5251 üzenetére
Szia! Tedd fel légyszíves rendes helyre. Nekem letilt a böngészőm, és nem akarok minden védelmet feloldani. Csak egy jpg képet szeretnék nézni, nem egy portál csicsa szolgáltatásait.
Formázni azt ne.
Ugye BIOS képet tettél fel?
-
oneiros
tag
Üdv!
Adott egy Maxtor 120GB IDE vinyó a régi gépemből 2 patrícióval.Csak adattárolásra volt használva.A Sentinel jelezte, hogy elég szar kondiban van, ezért kivettem a gépből, jumperellenőrzés+ új XP-t raktam az elsődleges Samura.
Mikor viszzaraktam a Maxtort mind a 2 patríciót unformatted-nek írta ki, a gépet lelassította és a CHKDSK is órákig futott.
A rendszerviszzaállítást próbáltam, nem segített.
Vissza lehet hozni valahogy a 2 patríciót és az adatokat?https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oneiros/index.html
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Húgom, gépe egyszercsak nem akart elindulni, és az alkatrészek tesztelése után kiderült, hogy a másodlagos hdd adta meg magát.Egy 200Gb-os Samsung P120(sp2014n)-ről van szó.
Egyik bedugás közben láttam meg a hdd nyákján egy erőtelljes szikrát, és természetesen a gép leáll egyből. Egy kis alkatrész műanyag burkolatának 1/3-a leégett
Ez azért gáz, mert fontos dokumentumok vannak rajta.
Ha veszek egy típusra azonos merevlemezt akkor találok olyan szakembert aki át tudja szerelni az elektronikát?
<<<KEEP IT REAL!>>>
-
liksoft
nagyúr
-
GrotESC
aktív tag
válasz liksoft #5246 üzenetére
2 db lemezről van szó. Természetesen a raid beállításokhoz nem nyúltam. A raid vezérlőben látja a 2 lemezt, illetve valami raidmax nevű cucc is látja w7 alatt, de az csak valami raid manager, és a fájlkezelők nem tudnak vele mit kezdeni. Gondoltam esetleg létezik valami cd/dvd vagy program ami rá tudna nézni, hogy mégis mi a helyzet.
-
liksoft
nagyúr
válasz GrotESC #5244 üzenetére
Szia!
RAID0 esetén mindkét (vagy több) drive meg kell, hogy legyen, különben az adatok nem menthetőek. Nem lehet, hogy az egyik drive meghalt?
Ja, és a konfiguráció változtatása bármilyen RAID esetén annak a szétesését eredményezheti.
-
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kellene. Volt 1 kékhalálom, és utánna nem jött vissza az oprendszer. Most tettem fel egy másik vinyóra oprendszert, hogy az adatokat leszedjem, de nem lát semmit, csak hogy van ott egy lemez, de 0 bájtnak látja. w7 mindkét esetben az oprendszer, és egy raid0 tömbről van szó. Próbálkoztam a telepítőlemzről indítási javítással, de nem működött.
-
liksoft
nagyúr
válasz GypsFulvus2 #5241 üzenetére
Sajnos akkor azt kell mondanom, ebben az esetben gyűjtögess. Macerásabb, de olcsóbb.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz liksoft #5240 üzenetére
Köszönöm az infókat! Közben visszaolvasgattam, és látom te szakember vagy. Tudnál esetleg mondani egy hozzávetőleges árat, ha nem publikus, akár privátban is? Van lehetőség arra, hogy valamilyen állapotvizsgálat történjen adatmentés előtt? Sajnos nincs 50-100 rugóm, amit erre szánhatnék. Igazából csak munkámmal kapcsolatos adatokra lenne szükségem. Azok is elérhetők 95%-ban más utakon, csak macerás összegyűjteni megint mindazt, ami itt megvolt egy helyen.
Elég szomorú amúgy, hogy pont az archiválásra használt, ritkán bekapcsolt, széltől is óvott külső vinyó adja be a kulcsot, míg a csotrogány 10 éves maxtorom még mindíg üzemel az unokatesóm gépében..."Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
liksoft
nagyúr
válasz GypsFulvus2 #5239 üzenetére
Szervusz!
Sajnos csak adatmentéses szakember segítségét tudom javasolni. Ez a széria a drive-ra titkosítva teszi az adatokat (ha kéred, ha nem). Így először működőképes állapotba kell hozni a drive-ot (kattanás sokszor a fejszerelvény hibájára utal - mechanikán belüli probléma), majd az USB illesztőn keresztül lehet csak menteni még ami menthető.
Ez nem szokott otthoni mentés lenni.
-
GypsFulvus2
őstag
Üdvözletem. Adva van egy 1,5 TB-os WD MyBook Esential típusú külső vinyó. Jó másfél éve használom archiválásra, nem napi gyakorisággal. A mai napig semmi baja nem volt, HD Sentinel kitűnő állapotúnak jelezte. Ma esete csatlakoztatás után a szokásos módon felpörgött, majd két ronda kattanás hallatszott. Mondanom sem kell, hogy a gép nem látja a meghajtók között. Újbóli próbálkozás után a win7 "ismeretlen eszköz" néven detektálta, majd meghajtót próbált telepíteni, sikertelenül. A tálcán viszont megjelent az eszköz eltávolítása menüpont, és erre klikkelve a vezérlőpult menüjében felismerte, hogy WD MyBook meghajtóról van szó. Lecsatlakoztatás után kihúztam az USB kábelt, és ekkor ismét hallattszott az a két ronda hangos kattanás. Tettem még egy próbát, ekkor nem látta gép és a tálcán sem jelent már meg a lecsatlakoztatás ikonja. Az USB kihúzása után megint a már ismerős két kattanás... A vinyó az asztalomon állt, nem hordoztam, nem ejtettem le stb.
A kattogás arra utal, hogy valamilyen mechanikus hibáról lehet szó. Ebben az esetben van valamilyen lehetőségem az adatok kinyerésére a tányérokról? Kb 600 GB adat volt rajta, de ebből csak kb 30 GB lenne igazán fontos. Teljesen tájékozatlan vagyok e téren, minden jótanácsnak örülnék.[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
qwertly
addikt
Sziasztok!Van egy 160GGB maxtor winyó nem bootolt be az xp linux alól sem láttam a winyót,így kiszedtem mert furcsa hangokat halottam a winyó felül.Külső dokolóra tettem így már a láttam a winyot és a tartalmát is de nagyon zörgőt amikor másoltam róla ezért rá eresztetem a Hard Disk Sentinel progit.Felületelkörzéskor talált 6db hibás szektort és volt amikor megszakította az elellenőrzést hibás olvasó fej hiba üzenettel a kondíció 90%.Ez a winyó akkor kuka vagy még érdemes tartalékba használni?
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz Hackett #5236 üzenetére
A sokat ajánlott Get Data Back nevű programot tudom neked is ajánlani. A logikai hibás meghajtókat elég jó arányban menti. Ha az nem boldogul vele, akkor adatmentős cég felkeresése javallott. Bár gondolom a filmek és a zenék megvannak eredeti lemezen is, így ez már nem hinném, hogy megérné az árát. A GDB kb 15k körül van. A próbaverziója ingyenes, de az menteni nem tud, viszont előre meg lehet nézni, hogy elboldogul-e a meghajtóval.
üdv, föccer
-
Hackett
csendes tag
Üdv
sikerült valahogy elérnem hogy az egyik vinyom dinamikus és érvénytelen lemez lett
ha át akarom konvertálni alaplemezzé elveszik minden adatom, van valamilyen lehetőség adatvesztés nélkül átkonvertálni?
ha tényleg csak a formázás maradt hátra mivel tudnék visszanyerni 550gb filmet és zenét?
egyáltalán mennyi idő lenne ez?
használható adatokat nyernék vissza? -
datatomm
tag
Van egy samsung 200g-s vinyóm. Mennyi lenne róla az adatmentés?
Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.
-
artiny
őstag
Bootusb akartam csinalni de nem figyeltem és nem az usb t hanem a hdd t akarta leformazni a program. A patriciokat osszerakta eggyé es elojott egy kisablak h akarom e formazni cancelre mentem...es most a sajatgepbe ha rakattintok a most mar egy patriciobol allo hdd re akkor elojon h formazzam mielott hasznalom /nem formaztam azota se/
mivel lehetne visszahozni?
youtube videoknal data recorvery pro t lattam,elkezdtem 58863 filet talalt 24 perce megy de a last file: egy zippes es mar az nem ugrik at masikra.ugyan azt irja mar tiz perce.
4 es fel orat ir a hatralevo idobol....megakadthatott? -
Dagidög
senior tag
Na visszaraktam a cuccom az előző deszkámba, erre hát nem tökéletesen működik? Viszem is vissza azt a szemetet (mármint az újat) Mindenesetre köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz liksoft #5229 üzenetére
A tápellátással nem valószínű, hogy gond van, két napja még tökéletesen ment minden. Persze biztonság kedvéért megpróbáltam az összes csatlakozóval. Esetleg tudsz megbízható adatmentéssel foglalkozó céget? Tudom, hogy nem olcsó mulatság, de mire lehet nagyjából számítani?
-
liksoft
nagyúr
Ha a drive kapott jelszót (legtöbbször BIOS), és most nem kéri a BIOS (így nem is adja át a winyónak), akkor a drive hibaüzenetet küld. Ez is a boot elején van. Mivel nem ismerős, így inkább valamilyen HW hiba lehet. Az elektronika cseréje folyamatosan leáldozóban van. 1996-tól napjainkig megfordult. Annó egy széria volt csak gyári számra párosítva, mára csak pár széria maradt ami nem. Így inkább ne cseréld, mert nagyobb gond lehet.
Célszerű eldönteni, az adatok megérik-e, hogy adatmentéses szakemberhez kerüljön a drive. Ha nem, akkor veszteség, ha igen, akkor ne kísérletezz, vidd szakemberhez.
-
liksoft
nagyúr
válasz [HUN]Zolee #5224 üzenetére
Szia!
Pontos típus?
-
Dagidög
senior tag
Sziasztok!
Most estem át egy alaplap cserén és néhány újraindítás után a vinyóm (Samsung HD103-SJ) elkezdett boot előtt ritmikusan csattogni, majd ezután leállt. Mostmár el sem indul. Alaplapos topicban azt írták, hogy a vinyó hibája lehet és valószínűleg meghalt, a kérdésem az lenne, hogy ezt hogy tudnám kideríteni és ha valóban így történt, ki tudom-e menteni az adataimat -
Mucáró
csendes tag
-
[HUN]Zolee
őstag
Üdv a Szakértőknek.
Van egy 30Gb-os maxtor vinyóm, ami egyszer csak nem ismerte fel a gép.
Hibajelenség:
Gép bekapcsol, majd elkezd pittyegni a vinyó. Nem pörög fel. Hosszú időre megakasztja a rendszer betöltését, amelyik gépben van. Bios se látja.
Ötlet hogy mi lett vele?
Üdv.
''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Sajnos attól tartok, ott valamilyen hardware hiba lehet. (Nem volt jelszó a BIOS-ban a drive-ra?) Ha HW, akkor inkább szakemberhez fordulj. (Jelszó esetén vigyázz, mert x hibás próbálkozás után sok drive végleg zárolja magát, mint a SIM kártya.
Esetleg csatlakozó?
-
Mucáró
csendes tag
Bunkó módon nem írtam a levél elejére, hogy szükségem volna a segítségedre, vagy máséra aki jártas ebben. Elnézést :-)
-
Mucáró
csendes tag
Üdv Likesoft!
Adott egy 160 gigás vinyó, (wd1600aajb), a gépem újrarakása után a gép nem ismerte fel, illetve valamit látott, mert ezt írta ki a gép: Secondary master hard disk fail... Kérdem én, hogy mi lehet a baj? A vinyó működik, mert a lemez pörög benne, de mint hardvert nem ismeri fel. Fontos dolgok vannak rajta... Köszi
-
ervinke2
csendes tag
Hali!
Van egy WD15EARS-00MVWB0 lemezem, és mivel még anno XP alatt lett megformázva, rossz helyre került a partíció. Próbáltam Acronis Alignment Toollal megcsináltatni, el is kezdte, de váratlanul újraindult a gép... Windows formázni akarná a lemezt. GDB-vel van esély az adatok visszanyerésére?
-
liksoft
nagyúr
Az idő függ a sérüléstől, esetleg felhasználandó alkatrésztől (van-e raktáron - ma szériaazonos drive-ot beszerezni nehéz), leterheltségtől, vagyis több összetevős. Az ár az előbbiek, és a sikeresség függvénye. Ami első körben fontos, megtalálható a honlapon.
Azzal azért jó számolni, hogy mechanikailag sérült 3 lemezes drive mentése várhatóan ritkán úszható meg nettó 100 ezer alatt.
-
liksoft
nagyúr
Akkor még szerencsés vagy. Van olyan terület amit tud kezelni. Esés után folyamatosan romló állapottal célszerű számolni, így fizikai másolatot kéne készíteni a drive-ról. Ezt viszont legjobb hatásfokkal olyan tudja, akinek nem ez lesz az első. Mindenképp gondolkodj el az adatok fontosságáról, pótolhatóságáról. Míg minden pontot (van még több hátra) nem tisztáztál magadban, tilos elindítani.
-
liksoft
nagyúr
OK. Így már minden stimmel. A-ból B-be most már tudjuk, autóval jutottál el. De milyennel?
Pontos típusszám nem ártana! Ezen kívül hogyan ismeri fel. Ad betűjelet, vagy csak USB eszközként? Felpörög vagy nem? "Szitálást" esetleg (akár halkan is) "kattogást" hallasz?
MŰSZAKI leírás nélkül semmilyen tanácsot nem tudok adni. Még akkor is rizikós!
-
qantum
senior tag
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Nem! Nem javítható! Nagy szerencséd van, ha egyáltalán az adatok kimenthetőek belőle. De annak ára sok driveé! Valamint jó lenne tudni milyen drive-ról beszélünk, mekkorát esett, működés közben, vagy éppen állt, mit csinál utána (ne indítsd be ezért, mert gondolom már kipróbáltad, és azok az információk kellenek).
-
qantum
senior tag
Sziasztok!
Leesett a vinyóm, esetleg valaki aki javítani tudná?" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
retro003
csendes tag
válasz liksoft #5206 üzenetére
Kedves liksoft,
röviden a problémám: adott egy wd640bc winyo. Haldoklik, nem zajos, nem kattog, de szaporodnak rajta a bad sectorok működés közben. Alig olvas, ír. Vannak rajta fontos és kevésbé fontos adataim. WD garis még a winyo, de mielőtt visszaküldöm Kukutyinba szeretném lementeni róla a fontos adatokat. 3 partició, ebből 2-n látom az adatokat, a 3-on nem, mivel arra probáltam új rendszert rakni, mikor kezdte kilehelni a lelkét. Nyilván ezen voltak/vannak a legfontosabb adataim. Menthetők? Megnéznéd?
Köszönöm válaszod.
-
liksoft
nagyúr
válasz GomezGTS #5205 üzenetére
Azért én leellenőrizném. Nézz utána a tápegységes témában. A kora is meghatározó, és 1-2 nap eltérés nem gond, ha hibakeresést végzünk. Ez alapján ugyanis összeköthető, legalábbis egy lehetséges okként célszerű utána járni.
-
GomezGTS
tag
válasz liksoft #5204 üzenetére
Rendben. Köszi.
Bírja, 460as, Giga tápom van. Semmi gond nem jelentkezett. Inkább az oprendszer az, ami kezd elhalálozni érzésem szerint.
Időben nem hiszem, hogy kötődött, mivel egyik nap bekerült az új kártya, a másik nap kezdtem el kimenteni a dolgaimat, hogy na akkor oprendszer telepítés lesz, és ekkor jöttek a már említett dolgok.Figyelni fogom a kis szemtelent. Bár az írásvédett mappákat továbbra sem értem, sem pedig azt, hogy az exFAT formázásnál miért írja, hogy nem tudta befejezni a formázást. Az új oprendszerrel ezt még megnézem, de ha nem változik, akkor szerinted mit tegyek vele? Mert ugye ennek a fajta formázásnak működnie kéne tudtommal normális esetben.
Keresem -hozzám hasonlóan- korrekt, üzleti partnereimet! (2004 óta a PH-en)
-
GomezGTS
tag
válasz liksoft #5202 üzenetére
Készítettem a SMART-ról egy printscreen-t. Ha ez segít.
Egyébként csak ritkán használtam a hátsó USB- csatit, legtöbbször előre dugtam be, szóval akkor ez felejtős dolog, értettem.
Vírus, vagy hardveres problémáim nem jelentkeztek egyébként. Most kapott a gép egy új videokártyát (6850, a régi 4850 helyett), de ennyi változás történt.Keresem -hozzám hasonlóan- korrekt, üzleti partnereimet! (2004 óta a PH-en)
-
liksoft
nagyúr
válasz GomezGTS #5200 üzenetére
Ugye a hátlapi forrasztott USB csatiban használod? Ugyanis csak forrasztott aljzatból tud elég tápot felvenni. A gépek előlapi kábeles USB csatijai csak pendrive, kártyaolvasó terhelést viselnek el.
Nincs vírusod esetleg? Vagy a gép egyéb anomáliát nem csinál? Lehet, hogy memória, vagy egészen más a hiba kiváltója?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Digitális Állampolgárság Program
- Mesterséges intelligencia topik
- Path of Exile 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 99.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 990 Pro 4TB Gen 4 NVME SSD eladó
- 256GB mSATA SSD-ingyen posta másnapra
- WD Black SN770 2TB M.2 Gen4 NVMe SSD - 5150MB/s olvasási sebesség, magyar garanciával! -
- Kingston NV2 250Gb PCIe 4.0 NVMe SSD (100/100)
- Seagate 500GB notebook 2.5" merevlemezek, keveset futottak 1-43nap, 14db ST500LM021, 1db ST500LT012
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest