- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPad topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Acer 5740G-nél valami gond lehet ha 94-95 fok a gpu terhelve, úgy, hogy Arctic NC megy alatta maxon? (HD 5650M , i5 430M) Idle 53-54 fok.
-
-
-
Sziasztok!
Tudtok ajánlani megbízható/korrekt áron dolgozó szervizt? Egy Aspire 5741G-nek lenne szüksége rá.
A következő a probléma (idézve):
"1. Elindul, a ventilátor kezdettől fogva nagy teljesítményen pörög. 2. Bebootol normálisan, viszont minden alkalommal (függetlenül, hogy hányadik bekapcsolás) 4 perc 57 mp után bumm kikapcsol. 3. Szétkaptuk, kiporszívóztuk, semmi. 4. Gyanítottuk, hogy a hőelvezető réz levált a prociról (ti. a venti hideget fúj). Viszont ez nem lehetséges, mert későbbi bios frissítésnél egyre melegebb lett a levegő (a proci melegedett, és el tudta vezetni), és ugyanúgy 4:57 volt a futamidő, tehát a hőmérséklettől függetlenül. 4. Utánanéztünk fórumokon, valakinek csontra ugyanez volt (proci sem forrt fel), és BIOS 1.21 verzióra frissítve működött neki. Nálunk nem. 5. Lehet, hogy a szenzor szállt el, az Everest sem mutat hőmérsékletet. Csökkentett módban, biosban ugyanúgy 4:57." -
válasz
ZewaDeluxe #27488 üzenetére
Köszi a választ, bár azóta meglett a megoldás. Az 5740G-nek nincs UEFI bios-a, az iso-t pedig amúgy is kibontva kerül rá a pendrivera. Ami segített, az ez a kis progi: Rufus Ezzel formázva és kicsomagolva tökéletesen felismerte a pendrive-ot és már indult is az install.
-
Sziasztok!
Egy Aspire 5740G-re szeretnék Win 8.1-et feltenni, de nem sikerül eljutni az install részig. Pendrive-ról telepíteném, korábban is tettem már fel így emlékeim szerint Win7-et, de most mindenféle hibákat dob mielőtt elindulna a telepítő. Az egyik, hogy Operation System not found (ez akkor amikor F12-vel választom ki a pendrive-ot a boot menüből), a másik pedig egy teljes képernyős hiba, hogy vagy sérült a rendszer vagy stb stb.
Valaki találkozott már ilyennel? Eddig nem igényelt semmi speciális beállítást installhoz. Ugyanezt az iso-t ugyanerről a pendrive-ról raktam fel két napja az asztalira, kizárt, hogy ezek hibásak legyenek.
Úgy telepítettem eddig, hogy NTFS-re formáztam, majd az iso-t mountolva átmásoltam annak tartalmát a pendrive-ra. Asztalin ez tökéletesen működött is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest