Hirdetés
- Milyen asztali médialejátszót?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rozisoft_Bp
tag
Igen, a fejem felett van egy médiapolc. A lakásfelújításkor eleve oda szántam, oda van kikábelezve a kábeltévé, net, audió. TV nuku, csak proji. Akkor még nem tudtam, este halk körülmények között milyen zajos lesz. Ha nem a fürdőszoba lenne a fal túloldalán, már régen áttörtem volna és üveglappal elválasztott vetítőlyuk mögött lenne a projektor, hogy ne is halljam...
Drága az UST, sajna... Ezért nem is gondolkozom cserélni, amíg a régi tönkre nem megy. Akkor viszont jelentős súllyal fog latba esni az UST képesség. Szemem romlik, a FHD már elég lesz nekem. Ott azért már jobbak az árak.
-
azbest
félisten
ha a fejlécben lévő képre gondolsz, az csak buta merketing grafika. Kivéve, ha masszív dohányos vagy, esetleg ha éppen elégett ebéd füstjét hozza be a huzat.
Már ha erre gondolsz:
Ha erre a fényre gondolsz a kép fölött, akkor a nem a projektor fénye szerintem, hanem a vetített kép falról sugárzó fénye a fehér műanyagról verődik a falra vissza. Ezt mondjuk nem értem, hogy miért fehér a burkolat. Amúgy ezért érdekes az is, hogy milyen színű a többi fal, mert az oda-vissza verődő fény kivilágosítja a szobát és vacak lesz a kép kontrasztja.A másik amit nem értek, az a teszt... milliós projektort... főleg short-throw fajtát, ami alulról vetíti a képet talán nem rücskös falon kéne tesztelni, mert árnyékot vetnek az egyenetlenségek
A drága 4k vetítőhöz már lehet van értelme spéci, short-throw-ra optimalizált vászonra, ami főleg az alulról jövő fényt veri vissza, ezért közel nappali fényben is látszik. [link] (fehér fal vs vászon 4:40). Vagy egy másik [link] persze az is drága, de milliós projektorhoz lehet érdemes a felületre is költeni.
-
bteebi
veterán
válasz
Rozisoft_Bp #13 üzenetére
Tehát konkrétan a fejed fölött van? Mert úgy tényleg elég közel van. Nyilván jó dolog az UST, de elég drága, és nehéz, vagy szinte lehetetlen igazán jól megcsinálni.
-
bteebi
veterán
válasz
Rozisoft_Bp #10 üzenetére
Az a poén, hogy nem feltétlenül zúg tőled (sokkal) messzebb egy UST, mint egy "normális". A nézési távolságtól függ. Simán lehet, hogy mondjuk 2-3 méterre nézed a képet, az UST projektor meg fél méterre van a faltól. Tehát tőled 1,5-2,5 méterre, közel fülmagasságban. Másik esetben meg pl. 3-4 méterre vagy a vászontól, a projektor meg pl. 5-5,5 méterre, szóval nagyjából 1,5-2 méterre tőled. Viszont nem fülmagasságban.
#11: A gyerekekkel kapcsolatos felvetés jogos.
-
Márton
nagyúr
válasz
Rozisoft_Bp #10 üzenetére
+1
és a gyerek sem fog szórakozni árnyékjátékkal -
subset
senior tag
Elkezdtem olvasni a cikket, de az árát látva...nem nyomtam a "következő oldal" gombot.
-
Q
senior tag
Más forrás szerint [link] 0,47” DLP470TE DMD-t használ, ami nem natív 4K, de legalább drága
-
bteebi
veterán
Számomra sajnos nem sok tanulsága van ennek a tesztnek. Az viszont nagyon lényeges, hogy rendes vászon nélkül meg se forduljon az ember fejében, hogy (4K) projektort használ, pláne ha az UST. A másik meg az, hogy ez egy elég drága cucc, aminek nem igazán derült ki a tudása.
Egyébként egyre kevésbé látom az UST projektorok létjogosultságát. Ha valaki rendesen akar mozizni, akkor ahhoz nagyméretű szoba kell, ahol meg elfér egy "normális" projektor is, a falról lelógatva. Persze azt macerás elhelyezni, de csak egyszer kell megcsinálni.
-
Kár , hogy az ára lerontja a remek összképet.
-
koby11h
őstag
Élőben mennyire látszik egy sötét szobában a projektor fénye? A képeken amiket találok számomra fura, hogy látom a projektorból jövő fényt a vetített kép alatt.
A plafonra felfogatott projektorok általában a fejem fölött, hátam mögött vannak, így azok fénye nem zavaró, de ezt hirtelen nem tudom elképzelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali médialejátszót?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- PlayStation 5
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest