Új hozzászólás Aktív témák
-
O3D
csendes tag
sziasztok! Cooling Twint Turbo Pro kompatibilis a hd7770 re?
-
akphsaiid
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes úgy használni egy Arctic Cooling Accelero Twin Turbo-t, hogy nincsenek hozzá ram hűtő sünik (vagy miaz
). Egy Gigabyte HD4870 gyári hűtését szeretném váltani, 5-6 évet leszolgált, de már nagyon melegszik. Használtan szeretnék venni egy ilyen hűtőt, de sajnos a ram hűtő bordák, meg semmi egyéb nincs hozzá, csak a főborda (a nagy egész izé
), meg rajta a ventik. Ennyivel előrébb leszek valamivel a gyári hűtésnél, vagy felesleges pénzkidobás?
Előre is köszi a választ!
-
crabike
csendes tag
Hello!
Olvasgattam a fórumot és láttam hogy egy XFX HD4870re pakoltál egy Accelero Twin Turbo-t. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyit nyertél vele? Hangja mennyire lett jobb (gondolom neked is megvolt a gyári hűtő hangja, ami egy rossz kávédarálóra emlékeztet)? Láttam, hogy gond volt a csatolással is? Azt hogy oldottad meg?
üdv,
Feri -
djdaniel
senior tag
válasz
Toncsiii93 #262 üzenetére
Sajnos nem.
9800gtx-re jó, de 8800gtx-re nem, mert más a furat távolság. -
Toncsiii93
tag
8800 gtx re rámegy?
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Egy nagyon fontos kérdésem adódott: Artic Cooling Twin Turbo Pro vajon rámegy egy nVIDIA GTX550Ti-ra?
S.O.S-ben kellene a megoldás lévén hogy egy igen sürgető üzlet függ ettől, és nagyon de nagyon nem szeretnék potyára kiköltekezni!
Válaszaitokért előre is hálás köszönetem !
-
vidaila
senior tag
Most vettem egy Arctic-Cooling Accelero Twin Turbo II -t és szereltem rá egy MSI GTX 550 Ti OC kártyára.
Hihetetlenül lenyűgözött a hűtő hatásfoka. Gyári hűtővel terhelten karcolta a 90 fokot a kártya, ezzel a hűtővel most 40-45 fok a kártya maghőmérséklete terhelten!
Nem is beszélve a gyári hűtő (porszívó) hangjáról, ez az új hűtő gyakorlatilag hangtalan. Rákötöttem a kártyára és a ventilátor szabályzó nem is ment 40% felé!Csak ajánlani tudom ezt a kártyát!
-
jano_77
nagyúr
Ha esetleg vki jár még erre akkor meg tudná nekem mondani, hogy az Arctic Accelerator Twin Turbo Pro VGA hűtő kompatibilis-e az ATI Radeon HD2900Pro kártyával?
Fel tudom-e rá helyezni könnyedén a gyári helyett?Köszi
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Ha valaki szedett már szét ilyen hűtőt, vagy a Pro utótagú testvérét, kíváncsi lennék rá, hogy a ventit mi rögzíti a fekete műanyag kerethez. Én személy szerint eddig nem találtam oldható kötést (csavart) rajta. Előre is köszi a választ!
Vigi
-
tome.jr
addikt
Tudja valaki, hogy a Twin Turbo Pro-t lehet-e szabályozni MSI AB-vel?
-
Theodor B
csendes tag
Egyébként ha már olyan komoly hütöt akarsz venni, akkor ezt ajánlom: [link] Ez rámegy a vga-dra. A minap vettem egy Twin turbot a 8800gt-mre, és ámultam. Terhelés alatt 20 fokkal hüvösebb volt a vga ugy, hogy csak 7 volton mennek a ventik. A linkelt hütönek meg ettöl is jobb a levegöszállitása 92m3/h, mig a Twin Turbonak csak 68m3/h. Szoval ezt a hütöt ajánlom.
-
tyotyo
csendes tag
Sziasztok nekem egy olyan kérdésem lenne hogy ez Arctic Cooling Accelero Xtreme
Fel menne e egy Sapphire 4890 new editionra???
-
bluobluo
aktív tag
Üdv!
Divat még ez a Arctic Cooling Accelero Twin Turbo pro?
Nem látok új hozzászólást, az új AC 2 meg elég drága -
bluyoo
nagyúr
Hát a pro változatnál tényleg kevés az a 8°C.Talán a rögzítőcsavarokon spanolj még egy kicsit.A hűtő alapja nem fekszik fel valamire?Nálam (asus4870) felfeküdt egy tranzisztorra még jó hogy nem pattant el.
Bár ha nincs házventi akkor elképzelhető hogy ennyire képes.
Vagy LeGo89 (#215)-ös hsz.-a is egy megoldás. -
reednow
csendes tag
Sziasztok!
Megvettem a hűtőt, XFX HD 4870-es kártyámra. Természetesen a felületére nem lehet csatlakoztatni, marad a molex. 7V-on csupán 54°C-ra vitte le, a gyári 62°C volt (üresjáratról van szó). Valami ötlet, részletesen, hogy miképp lehet lejjebb vinni, hogy ne legyen hangos, és hogy ne legyen az a tudat, hogy 6°C mínuszért kiadtam 8000 forintot?
köszi:reednow
-
bluyoo
nagyúr
válasz
kukac1999 #245 üzenetére
Hát inkább a pro változatot válaszd hozzá.
Adatlapok klikk. -
kukac1999
csendes tag
Sziasztok..........ez a Twin turdo megbirkózna 1 HD4890 OC vigeókarival?.....
-
SuPeSoft
tag
Én is vettem egy Accelero Twin Turbo Pro-t PWM-es dupla venti.Nagyon király!4850 ref hütöjét cseréltem le mert iszonyat hangja volt.Alap 60C fok volt 50%os ventisebességgel,játék közben meg visitott.Most alap 30fok ,játék közben is max 50 és siri csend van
Megérte az árát.A sünikkel kinlódni kellett de a leirásban radirrral kellett megtisztitani a chipeket és ez tényleg bevált.Utána ragadtak rendesen.
-
tusi_
addikt
Megoldva.
-
tusi_
addikt
Sikerült összerakni, leteszteltem 3dmark06-al 51 fokos volt a GPU és 80 a memória. Viszont a ventillátor sebességét nemtudom lejjebb venni. Nem a kártyára van kötve, hanem a Molexes megoldással és csak egy csati van rajta, nincs 7-12, csak egy 3-as csatlakozó.
Tudom így is valahogy csökkenteni. Sokkal csendesebb, mint a gyári volt, de az alaplapihoz képest viszont zajos. -
tusi_
addikt
Én is vettem egy ilyen havertól. A ramosüniket mivel ragasszam fel?? Egyik boltban sem láttam kétoldalas hővezetős ragasztó szalagot. Hajszárítózni meg nem akarom
-
bluyoo
nagyúr
A becsület úgy kívánja hogy az előző hsz.-t kiegészítsem.
Lehet mégis megérte.Több óra játék után 40C stabilan(gyári hűtővel ~90C)
azért nem rossz teljesítmény. -
bluyoo
nagyúr
Helló!
Asus EAH4870 glaciator 512MBDDR5 kártyára vettem Arctic Cooling Twin Turbo Pro hűtőt.
A videokártyára alapból lehetetlen a csatit rádugni mivel kisebb van a videokártyán
Maradt a 7v molex úgy meg búg a házam vele
Akkor 12v molex így már ok a dolog de igy 2D-ben olyan hangos mint a gyári hűtő.
Pedig a csend miatt vettem.A hőfokon mondjuk 22C hozott.
De az nekem nem érte meg a garanciavesztést + a 8e-ret. -
kefizor
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van az accelero twin turboval, hogy nem forognak a ventik
Tegnap este még játszottam vele és akkor minden rendben volt, még CCC-ben is tudtam szabályozni, hogy mennyit forogjon, de ma már egyszerűen nem megy, pedig azt írja, hogy 100%-on forog
valakinek van valami ötlete? Sapphire HD 4850-hez használom.
-
parker75
tag
Sziasztok!
Most vettem én is twin turbót!
8800GT-re de csak molex-el tudtam rákötni és pörög mint állat és hangos .
A kártyára nem tudtam rádugni meg azt sem tudom ,hogy tudná -e vezérelni, mert a gyári hűtő az fixen pörgött ezerrel .(ezért cseréltem le).
Csendesíteni szeretném .Ötlet?
Köszi. -
beginer1
csendes tag
Sziasztok.Segitene valaki, nem találom a twin turbo honlapján a riva tunerra utaló kinket.
-
Fecniii
tag
Tegnap vettem egy Twin Turbot, szintén 2 pines csati, csak nekem Sapphire 4830-on és én is hangosnak találom 7V fixen, szal szerintem veszek olcsón egy hátsó panelos potit és molex-xel rákötöm arra aztán manuál vezérlem.
Amúgy nagyon jól hűt:
IDLE: 32-36 helyett 28°C
Szőrösfánkkal: 1920x1080-ban 8xAA-val 64 helyett max 44°CMár csak a hangját kellene lentebb vinnem, mert főleg azért cseréltem le.
-
cheatergs
senior tag
Hogy lehet szoftveresen szabályozni a TwinTurbót? 7V-ra van kötve, de olyan, mintha 2000-en pörögnének a ventik, versenyez a táppal hangerőben.
Egy jó ideig nem forogtak a ventik, aztán átkötöttem a 7V fekete vezetékét szélről középre, mire jó vaskos hangzást produkál. Mivel ez a bekötése a 12V-nak is, gondolom ugyanazt értem el. A szélső lyukba meg nem lehet visszatenni, mivel nem megy bele. Bár Hugo B. most linkelt egy képet, ahol ua. a bekötés, szóval nem értem az egészet.Gondoltam rá, hogy eladom, és veszek a S1 rev.2-t, csak semmi kedvem, passzívan meg 50 fok körül van idle. Ha ez normális, akkor szívesen lekapcsolom a ventiket, de inkább nem fogdosom a hőcsövek között; igen forró.
Amúgy nem ajánlom Sapphire 3850 Lite-hez, mivel a borda felfekszik a chip fölötti kondenzátorra, így a kártya kimenete felé dől a TwinTurbo.
Hugo B.: Én úgy tudom, hogy három tüskés csati kell a kártyán ahhoz, hogy maga állítsa a fordulatot, nekem is emiatt kellett molexre kötni. De ha lenne, nálam a borda miatt akkor sem férne el a csatlakozó.
Szoftvert én nem találtam, amivel szabályozhatom az rpm-et. Catalyst nem hoz létre nekem profilt a mappámban, hiába mentem el, Rivatunerben nem találok ilyen lehetőséget, GPU-Z-ben szintén.
-
Hugo B.
csendes tag
Szintén a 2 tüskés csati van a kártyán, és az lenne a legjobb, ha a kártya magának állítgatná a fordulatszámot, ne kelljen programokkal izélni.
- Csak akkor lehet hőmérséklet függvényében automatikusan szabályozni a fordulatot, ha a kártyára van kötve? Tehát hogy a kártya magának állítsa be. Ha a molexre (7-es vagy 12-esen keresztül [link] ), akkor csak szoftveresen lehet szabályozni?
- Mi van akkor, ha a 7-es vagy 12-es csatinak a drótjai nem a molexbe mennek tovább, hanem kiszedem belőle, és azt kötöm a kártyára? Tehát azt a kettőt rögön a kártya 2-esébe. Melyiket hova kell?
-
Hugo B.
csendes tag
válasz
FireKeeper #223 üzenetére
megnéztem, köszi, még nem tudom eldönteni.
-
Hugo B.
csendes tag
Hali!
Arctic Cooling Accelero Twin Turbo helyett (már alig kapni, szinte mindenhol csak rendelésre hoznak...talán) valami alternatíva Sapphire HD3870-re?
(két tűs csatija van a kép alapján)
[link]
Árban, zajban és méretben se legyen nagy
Köszi! -
GomezGTS
tag
Sziasztok!
Van egy 4850-em és egy twin turbo hűtő végzi a dolgát rajta, csak ugye szintén ez a molex-es csati van hozzá, amivel a táphoz tudom kötni nem a karira. Adott 7 és 12 voltos csatija, a 7 voltossal melegszik mint a picsa, a 12 voltossal pedig pörög úgy hogy felszáll. A vidikártyára nem tudom rákötni mert azon 2 pines a csati, ez ami a twin-hez van, 3 csatis.
Mit tegyek?
Köszönöm!
Üdv
Ádám -
ULTRAS12
tag
Sikerült nekem is megoldani a dolgot hogy a 9600gt kari vezérelje a hűtőt.
Levágtam 1 rossz ventiről a 3pines csatit és szin szerint bedugdostam őket a kissebb 3 pinesbe a kábel végeit ott P-P F-F Sárga-Zöld . Minden nagyon faszán mükszik vga vezérli a hűtőt. -
LeGo89
csendes tag
Pont Dirt2nél indult ujra,azért gondolom hogy túlmelegedett,,mertmultkor futattam egy tesztet,és annál is ujraindult,hasonló int a cpu burn,csak vidkarira,és ujraindult:S,,kikapcsoltam megfogtam a kártyát azt kajak megégette az ujjam végét:S..szal nemtom mibaja
Ma sincs gond,hogy tudom állitani,ha játszok akkor felnyomom,amugy meg alapjraton megy... -
LeGo89
csendes tag
hali all,megoldottam,elviegbe jól működik minden,vettem egy iyen kábelt,ami a képen van,és rákötöttem ventiszabályzóra
...iygmármegy szépen!
-
LeGo89
csendes tag
Sry ezt nemirtamhozzá,ma játék kzben ujraindult a gép,túlmelegedett a kártya,twinturbo van rajta,ilyet még nemcsinált,szal ezért kéne valami megoldás a hűtésre:S
-
LeGo89
csendes tag
Hali,valakinek sikerült már valami kábelt beszerezni,átalakitót stb?mert én nemtudom rákötni a gigabyte 9800Gt-mre,mert 2pines csatija van.Tápra nem szeretném bizni,hanem akkor vagy alaplap,vagy ventiszabályzóval.valami ötlet?
-
Poiro7
senior tag
A memória hőfoka az eredeti hűtéssel elérte a 100°C -ot is, ahhoz képest a 80°C valóban drasztikus
-
Poiro7
senior tag
Én egy 4870-es kártyára raktam fel. Több fórumban jelezték és valóban bejött, a hőcsövek alatti hűtőbordát le kell reszelni vagy köszörülni:
Amúgy valóban drasztikusan lehűti a GPU-t, de mivel nekem konkrétan a kártyára van kötve a ventilátor vezetéke az ott mért %-os értéket az eredeti fordulatszám szerinti értékre kell érteni, mert elvileg ez a venti csak 1200-2000 RPM között teljesít míg az eredeti(gyári) 4500RPM is elérte, ha nagyon melege volt.
-
Hoffer
őstag
Hali!
Ma vettem egy ilyen hűtőt, szerintetek érdemes a gyári pasztát leszedni és feltenni rá valami jobbat???
Illetve hova lehet egyébként a gyári venti csatikat feldugni?? hogy tudjam vezérelni? mert a kártyán ugye 2pines van abból a kicsiből ezen meg 3 van meg 4!
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- iPhone-t használók OFF topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- One mobilszolgáltatások
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest