- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Új firmware javítja a fekete képernyős problémát a friss GeForce VGA-kon
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
több napi stalkerezés után azt hiszem mondhatom, hogy bevált ez a hűtő a 4870-en (nálam legalábbis) abszolút csendben, a gyári hűtőnél majd 20 fokkal alacsonyabb gpu hőmérséklettel üzemel a kártya
ismét egy arctic-cooling hűtő, amit csak ajánlani tudok mindenkinek (az előző egy nvsilencer5-ös volt, 8800gt-n teljesített ugyanilyen remekül -
rétisün
veterán
most raktam össze gépet a twin turbo-val, a vrm-re kerülő bordákat kicsit meg kellett reszelnem, hogy elférjenek.......néztem a gyári hűtést is (leszedtem a tetejét, meg a ventit), de valahogy nem tünt túl bizalomgerjesztőnek. majd meglátom, hogy menniyre bírja a twin turbo. amugy majd 20 fokkal hűvösebb a gpu, mint a gyári hűtővel, és 60%-os ventifordulattal is teljesen csendes
(de lehet, hogy a vrm melegedés fog szívatni?)
-
rétisün
veterán
ahogy elnézem, nem tudsz a másodikba még tenni semmit (talán jobb is, ha több hely van neki) de holnap felteszem, akkor tudok mondani konkrétat.
Picturemaker: ez a hűtő nagyjából a sima accelero s1, gyárilag ventivel. tehát attól függ, milyen ventit veszel az accelerohoz.
-
Mathiask
senior tag
Hány slotot foglal el ez a hűtő? Elég egy helyet kihagyni és a következőbe lehet pakolni?
-
Picturemaker
őstag
válasz
Picturemaker #88 üzenetére
Akit esetleg érdekel:
[link] -
Picturemaker
őstag
Üdv!
Gondolom a témában szereplő hűtő elegendő egy 9800GT-nek.
A kérdés az, hogy mennyivel jobb, ha jobb, a nagytesó "Accelero S1 Rev. 2" ?
Érdemes-e a nagyobbat venni vagy sem?
Hátha van valakinek tapasztalata mindkettővel. -
b05styp
tag
-
efegyke
tag
Ja...Hajrá akkor!Felhívom a figyelmed,hogyha azt akarod hogy a kártya szabályozza a ventit,akkor Rivatunerben kell állítgatnod egy kicsit,de fent van a twin weboldalán hogy mit.Amúgy maximum fordulaton is nagyon csendes,az FSP tápom ventije hangosabb...Meg talán annak a forró GPUnak jobbat is tesz ha nem szabályzott hanem fix fordulaton megy
-
rétisün
veterán
köszi! ujrapasztázásnál nekem is feltünt (ha jól láttam),hogy a gyári hűtő nem egyben van, arra gondoltam, hogy a gyári "talpat" meg kéne hagyni, és csak a gpu-t takaró rész helyett kéne pl. egy twin turbo. már ha ez így kivitelezhető, persze az se lenne rossz, ha nem kéne azért annyira szétbombázni, hogy vész esetén (gari) valamennyire gyári állapotba lehessen visszapakolni.
-
efegyke
tag
-
b05styp
tag
szerintetek 2 darab 12centis venti jobban lehűtené a ramokat?
-
rétisün
veterán
sziasztok, jól látom a képeken, hogy a twin turbon már pwm-es venti van? egy 4870-esre tennék twin turbo-t, aki esetleg használja ilyen kártyán: szabályozza a kártya rendesen a ventifordulatszámot? az gondolom nem is lehet kérdés, hogy a ref. hűtőnél halkabb, még felpörgetett ventivel is..... illetve a másik, mennyire lehet gond, hogy a gyári hűtés "betakarta" a ramokat is, a twin turbohoz adnak ram-süniket is?
-
efegyke
tag
Hello!
A 4870es GPU-ra elég a Twin Turbo,ráadásul adnak hozzá 2 rácsot is amit felrakhatsz a géped hátuljára,hogy kifele menjen a levegő.A ramsünik is okésak,viszont a gyári oldalon lévő ábra szerinti VRM hűtés nem ér semmit, haverom összerakta és 110foknál ki is kapcsolta a gépet,nem akarta veszélyeztetni a kártya épségét.
Olvasd el a 4870es topicos hsz.-emet,ha valami hasonlót tudsz produkálni,nagyon jó lesz a Twin a te kártyádra is:
-
degec
senior tag
jónapokat !
én is ijen csoda hűtőt nézegetek ileltve trad2-t thermalrighttól.. jó szép minden egy dolgot nem értek.. a gyári 4870 es hűtő oké hogy hangos meg minden baja van de a meleget mégiscsak kifelé termeli házból..namost ez meg erőssen befelé.. ezzel mit kezdtek? nem kevés hőről van azért szó..körbekéne valahogy brkácsolni-burkolni és a 2. slot felé terelnia levegőt..? vagynemtudom..
-
horitomy
tag
Mivel nekem kevés volt a gyári borda a fet hűtéséhez ezért vágattam magamnak 2 alumínium tömböt 1cm vastagságból. Ez is kevésnek bizonyult, hiszen kicsi volt a hőleadó felület, ezért fűrésszel bevagdostam. Most már nincsenek hőfok problémáim.
[Kép] -
Gorneck
legenda
-
horitomy
tag
Rá sűlt az magától is. Az egyik itteni fórumtárs árul kétoldalas noname ragasztót. írtam neki, hogy mindent ragaszt csak ami ATIval kapcsolatos azt nem. Emiatt gyorskötözővel szorítottam hozzá. Másnap már feszítve bírtam leszedni. A gyári ragacs is jó, csak ahogy mondod, rá kell "égetni".
-
Gorneck
legenda
Most már beállt a hőfok...
Gyári 78 -> Twin Turbo 34...idle és 50%-os ventivel.
Egy jó tanács...miután a bordákat felrakta mindenki a helyére hajszárítóval pörköljön oda nekik 1-2 percig...
-
horitomy
tag
Jól beszélsz! 80 megvolt mindig. Ráadásul csináltam egy a kártya tetejére passzoló légcsatornát ami egyből a gépen kívülre vezette a forró levegőt. A CPU hője is légcsatornán egyből kiment. Ami fűtött az csak az alaplam meg a hdd, semmi más. A gépben szinte hideg volt mindig.
A 4850 topicban különben ugyanezt mondják (mármint, hogy magas ez a hőfok).
Ott az egyik srácnak ilyen venti beállításnál nincs 50fok a kártya.Jó ez így is! Messze van ez a ref hűtő 106fokjától!
-
horitomy
tag
-
horitomy
tag
Felszereltem! Mivel nem ragadtak a bordák, meg kétoldalas ragasztó sem volt, ezért bordánként két gombostű fejnyi sulifix (technokol) ragasztót kentem szét. Jó öt óra után már tartotta rendesen. A hőátadás nem lehet gond, hiszen légyfingnyi ragasztó szó szerint eltűnt a gyári ragacs közt.
A hőfokok meg tökéletesek lettek. Nem kell ennél jobb hűtő. -
Terminator47
csendes tag
Hi All!
Valaki Esetleg 4870el próbálta? -
b05styp
tag
szerintetek ez jobb mint az alap bordák [link] ?
-
horitomy
tag
Én letakarítottam már vagy 3x alkohollal a memóriákat, stb, de az Istennek sem akarnak rár ragadni a sünik. Mivel oldjam meg?!
Köszi! -
b05styp
tag
szerintetek az növeli a hűmérsékletet ha a gpu körüli kis cuccokra ráment a paszta? [link]
+ az egyik memóriachip-pároson nincs borda... arra is kéne egyet szereznem,vagy inkább hagyjam? -
b05styp
tag
már megcsináltam, csak amíg nem dugtam rá a karira a csatlakozót addig nem lehetett szoftveresen
-
Corsa1
tag
köszi mindenkinek a helpet.
ma végre elkezdtek pörögni a ventik. ugy cisnáltam ahogy az arctic honlapján van.rivatunerben beállitottam a dolgokat és megy.
hol tudom megnézni pontosan hogy hány fokos a kari?tudom láma kérdés de ilyet még nem csináltamthx
-
Sicilian
addikt
EGY KIS HELP:
ATI Radeon 4850-hez, ventillátor szabályozás lépései:
-----------------------------------------------------1. A Catalyst Control Centerben az ATI Overdrive részen engedélyezzük az ATI Overdrive funkciót.
2. A Profiles Managerben hozzunk létre egy profilt.
3. Keressük meg a profil-fájlt:
- XP alatt: C:\Documents and Settings\USERNÉV\Local Settings\application data\ati\ace\profiles\profilnév.xml
- Vista alatt: a Start menü keresőjébe írjuk be: "appdata", felül válasszuk ki az "appdata" mappát, majd: Local\ATI\ACE\Profiles\profilnév.xml
4. Nyissuk meg a fájlt a Jegyzettömbbel, majd keressük meg a következő sort: <Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Automatic" />
5. Az itt lévő "Automatic" szót írjuk át "Manual"-ra.
6. Lejjebb keressük meg ezt: "<Property name="Want" value="0" />"
7. A "0" helyére írjuk be, hány százalékon szeretnénk üzemeltetni a ventillátort.
8. A fájlt elmentjük, majd a Catalyst Control Centerben töltsük be újra a profilt.----------------------------------------------------------------------------------
-
b05styp
tag
van a vidikarin venticsatlakozó? xDxD
valós láttam eddig...xD fasszaaaa
-
Corsa1
tag
hi all!
ma rakták fel a 4850re a twin turbot és az lenne a kérdésem hogy miért nem pörög a venti? a 4tűs csati bevan dugva a kariba ( ami a ventikből jön ki), és persze a kártya is bevan rakva-dugva a helyére. vagy később indul be vagy mi?
help!
thx all
-
b05styp
tag
-
b05styp
tag
csak nekem nem lehet rádugni az alaplapra?
(p5q pro)
-
efegyke
tag
Ne megvettem a sajátomat!
Le vagyok nyűgözve minden tekintetben.12 Volton nagyon halk,halkabb mint egy teljesen leszabályzott VF900(nekem volt olyan azért ahhoz hasonlítom),de 7 volton egyáltalán nem hallani.Hőfokokat tekintve pedig a 3850AGP-m alapon volt a gyári hűtővel szőrösfánk alatt 92-94 fok ezzel pedig tuningolva is 51-52 fok.Szóval teljesen meg vagyok vele elégedve,mindenkinek csak javasolni tudom a vásárlását! -
horitomy
tag
Eme szent szerkezet fele epedezte, melyet meg "kellett" rendeltem.
Nagyon sok oldalon jártam, de a hangjáról sehol semmi.
Mindenki csak a hőfokokkal van elfoglalva.
Mivel a gépem egész halkra sikerült (vx450, HR01+Scythe 800) ezért ennél is fontos lenne, hogy legalább idle-ben halk (hangtalan) legyen.
Tehát a kérdésem: Hangereje?Köszönöm!
-
b05styp
tag
[csatlakozója] 3 pines kis cucc,de az alaplapon szélesebb a 3 kis lábacska.
majd csinálok este egy közeli képet róla
-
b05styp
tag
jah és nektem rá lehet dugni az alaplapra a venticsatlakozóját? mert nekem kicsi rá
-
b05styp
tag
ramokon van borda, amit a turbohoz adtak.
jók ezek a vékony ventik,de elég gyengék. Scythe-ban van 40CFMes venti 10dBa hanggal,ami nagyon jó,szerintem olyanokat kéne rádobnom.
am szerintem az számít a legtöbbet hogy nekem a hosszabb 4850esem van, mert van rövidebb változata is, amit sokkal jobban le tudna ez hűteni... -
efegyke
tag
Sziasztok!
Nagyon örülök ennek a topicnak én ma fogok venni egy ilyet ha maradt még a pcgearben.Nekem 3850eshez kell,nagyon hangos a gyári hűtése és nem fér el a házamban az Accelero S1.
-
spln
tag
Látom indítottál neki topikot, akkor már ide írok
Ramokon van valamilyen borda? mert az sokat segíthet a dolgon.Csere ventinek meg megpróbálhatod a Zalman OP1-et, vagy a Scythe KazeSlim is jó lehet (mondjuk ha elfér akkor mehet a normál 25mm vastag is).
-
Sicilian
addikt
Hi,
csatlakoznék, nekem is van 1 ilyenem.
Nekem vidkari húzás nélkül alapon 36-37 fok, terhelve max 46 fok.
(kb a ventik 1000-1050-et forognak rajta)
A gyári pasztázást Én leszedtem a hűtőről, 10%-os ezüsttartalmú
pasztát nyomtam rá !! -
b05styp
tag
am tuningolva a 4850em 700/1100ra mag 50 fok, memória 75-80 max
-
b05styp
tag
Sziasztok!
én most vettem egy ilyen hűtőt a 4850es radeonomra(gigabyte),nagyon jól hűt,de nem vagyok teljesen megelégedve vele,mert a magot alapon lehűti 40 fokra, a memóriát 50 fokra , terhelve pedig 45 fok a mag,de a memória 70 fokra is felmelegszik.
az érdekelne hogy másoknak is ennyire felmennek a memóriák,vagy én tettem kicsit félre a dolgokat...
+Szerintetek ha ezek a ventik helyett rakok fel 2darab 12centis ventit, akkor jobban fog hűteni?(mert akkor több levegő jut a memóriákra is...)
Styp
-
b05styp
tag
• Unmatched cooling performance – up to 120W
• Efficient heat transfer via 4 heatpipes and 30 fins
• Two ultra quiet 80mm fans with low noise impeller
• Patented fan holder eliminates the buzzing sound
• RAM and voltage regulator cooling
• SLi and Crossfire compatible
• Pre-applied MX-2
• Lightweight, transport safe
• 6 year warrantytesztek 9600GT-vel:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest