- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok,
Az ac3filterben az alapértelmezett lejátszó a waveout volt, de alatta a feliratos filmek hangja és a képe elcsúszott.
Visszaállítottam directsoundra, de most meg nem szól annyira jól 5.1-ben, tompábbak a mélyek, nem jön ki annyira jól a basszus. Viszont a feliratos filmek mennek rendesen.
Ez mitől lehet?
ac3filter nélkül képes mondjuk a gomplayer rendesen lekeverni a hangokat? -
Visormail
addikt
Sziasztok. Azt meg lehet oldani hogy az 5.1es hangú aviknál a beszédhangot ne csak a center hangfalra rakja rá hanem a többire is, mondjuk a frontokra? Jelenleg ac3filter-t használok abban nem találtam ilyen beállítást.
-
Matthewsz
aktív tag
Üdv, elég halott a topik, de remélem valaki erre jár és talán segíteni is tud. Felraktam az AC3Filtert, mert pl. ezt javasolták a fölösleges codec packok helyett, de azt sem tudom szükségem van-e rá mert nem javít, inkább ront a helyzeten. Tehát a lényeg az, hogy szaggat a zene ha be van kapcsolva az SRS WOW effektus, és ez csak a filter telepítés után jött elő! Ha kikapcsolom az effektusokat normálisan megy a zene, és 20%(!)-al kevesebb cpu-t eszik a wmp...
Nekem ne fogja senki a wmp-re, mert az ac3 előtt jól működött. -
törölt tag
sziasztok,
au4 hangkárytám van, spdif-et haaználom
a beállításoknál a dpéby és a dts is megfelelően szól, de az 5.1-es filmeknél nincsen hang?
a stereo filmeket és az mp3-akat szépen lejátssza, de a DD-t nem szólaltatja meg...
gomplayerrel próbáltam lejátszani őket
a média player meg sem nyikkan...
próbáltam többfajta drivert a hangkártyához és többféle lejátszóprogramot, még codec packet is, de semmivalaki tudna ajánlani valamit?
-
nova001
senior tag
hali
köv a gond...vagy km player és egy kl codec packem...mikor raktam fel a kl codeket nem raktam fel vele az ac filter...mert 5.1 filmet a km playerbe akarom nézni belsö dekoderrel ...megnyitja oké meg minden de a mély nem jo :S ezt filtert használja és ha nem kapcsolom be amit bekarikáztam nincs mély :S
én ezt akarom használni mert ebbe jo a mély vagyis eddig jo volt :S hogy tudnám megoldani hogy ez a szürü legyen aktiv ?
igy van beáálitva -
Ez elképzelhető, ahogy az is, hogy valami gyártási hiba lehet a jelenség mögött (ezt úgy lehetne kiszűrni, hogy másik, azonos típusú alaplappal kipróbálod). De mint említettem, nekem is Gigabyte deszkám van, ugyanezzel a codeccel. Szóval itt tényleg valami eféle gebasz lehet a háttérben. Szerintem.
-
Akkor biztos az én Gigabyte GA-EP45-DS3-amban lévő ALC889A a selejtes, mert az analóg hozzákötött Onkyo SR-605E házimozi erősítővel meghajtott Heco Victa 7.0 hangfallszett és az a melletti Yamaha YST FSW-100-as mélynyomó tökéletesen szól (ie.: X-Fi Fatality-vel is volt hajtva, az sem szólt jobban a Realteknél)...
-
PuMbA
titán
Szerintem meg baja van,control panelbe ment neki a hangteszt minden csatornára,de basszus akkor is nagyon szar volt. Ilyen 35-40Hz-eket már nem ad ki,gyorsan bedobtunk egy Audigy 1-et és egyből mélyebb lett basszus és érezhetően jobb lett a dinamika is.
(XP-vel és Vistával is ki lett próbálva)
Realtek control panelbe felhúztuk a mélyet fullra,akkor se adott olyan basszust ,mint egy Audigy alapon. Innen látszik ,hogy ez a hiperszuper Realtek se hozza egy 2001-es hangkártya szintjét.
Ezután kipróbáltuk Realtek ALC861-el és ezzel olyan hangja volt alapból ,mint egy Audigynek,nem kellett basszust állítani. Megvoltak a 35-40Hz-es mélyek. Valami gond biztos van az ALC889A-nak,ha egy régebbi hangkodek is lealázza ami szintén Realtek.
Ezek után már nagyon kíváncsiak voltunk és egy laptopban lévő AC97-es ultragagyi Realtek-kel is kipróbáltuk és még ez is bealázta hangban az ALC889A-t. Ezek után már abbahagytuk és mivel minden más hangkártyával jó volt a hang ,az ALC889A-val nem,ezért egyértelmű,hogy valamit elrontottak. -
Szerintem meg semmi baja az ALC889A-nak, hanem egyszerűen a hangcodeceknél van valami nagy elbaszarintás. Olvasd el Ndruu ffdshow írását, a Mixer résznél vannak képek, és link, ahol külön írtam miként és hogyan lehet a csatornákkal játszani. Csak rendesen kell belőni, és szerintem szólni fog a mélynyomó...
-
PuMbA
titán
Egyik barátomnak is olyan lapja van amin ez a Realtek ALC889A van és nagyon rossz.
Nincs neki se basszus csak kicsi. Le lett tesztelve egy régebbi Realtek AC97-es kodekkel (azthiszem ALC268) meg az én Realtek ALC861-emmel a hangfala és ezekkel jó volt. Hibás szerintem az összes ilyen Realtek hangkütyü. Vegyél vmi Audigy-t azok nagyon jók. -
nova001
senior tag
a dts igen stereo de azt is beálitottam jol és az se 5.1 mivel a hátso hangszorobol a szöveg még mindig jön :s
képpower dvdbe se jo a hang én nem értem azt a progit mert onnan is ösze viszajön a hang :S ac3 dolby teszt mplayerbe home cinemába tökéletes de a film nem
szerk: ha nem állitom át az ac3 filtert 5.1re akkor tök mind1 min van a másik beálitás nem lesz 5.1
-
nova001
senior tag
megnéztem de ez nem 5.1 mivel a hátsok akkor is szolnak mikor nem kéne...pl onnan jön a beszéd is :S
-
nova001
senior tag
sziasztok
köv a probléma: 5.1 ac3 filmet akarok nézni és ha nem kapcsolom be a bass redidectiont (ITT) akkor nem szol a mély :S:S de ha bekapcsolom akkor furcsán szol a mély és akkor is amikor nme kéne LINKvalaki megtudná mondani mi a gond?? 1.50a versios ac3 van fent. meg ha valaki megtudná mondani hogy érdemes jol belöni a hangot akkor azt megkönönném
de a mély az elsö problémám
-
amdni
aktív tag
Sziasztok!
Kmplayer programmal akarok dvd-t lejátszani, de nem jól keveri a hangot a program. Feltettem mellé az ac3filtert, beállítottam a programban hogy azt használja, de mégsem jó.
Aki használja a kmplayert légyszi árulja el hogy 5.1-es hangot hogyan lehet kicsikarni belőle 5.1-es filmnél.
Köszi a segítséget! -
Andie
őstag
Sziasztok!
Látom mostanában nem volt itt aktivitás, de hátha...
Már elég régóta gondom van a filmekkel, és megfigyeltem, ezek jó eséllyel AC3-al vannak kódolva. Illetve most valamit álligattam nemrég, és azóta MatrixMixer van, de úgy látom szinte ugyanaz.
A probléma : néhány perc után a hang egyre halkabb, majd beáll egy szintre, ami kb olyan 50%, vagy még kevesebb. Amint megmozditom a pozicionáló csúszkát, azonnal visszahangosodik, de újabb néhány perc alatt visszahalkul.
A halk állapotban hiába hangositom feljebb a speakereket, ugyan hangosodik, de tompa, mély, dübörgös lesz, az emberi hangok elvesznek, a környezeti zajok meg olyan hangosak, hogy a szomszéd átkopog.
Próbáltam kikapcsolni az Auto gain controlt az AC3 beállitásoknál (több oldalon ezt ajánlották), de mintha semmit nem csináltam volna, minden ugyanolyan. Játszogattam a master volume-mal, hangosodik, halkul az induló hangerő, de aztán ugyanúgy elhalkul.
Ace Mega codecs packom van fent, és egy régi 2.1-es philips szetten hallgatom a hangokat. Van valami tippetek a dologra? -
metaldog
aktív tag
Hello van egy kis codec problémám mégozzá az hogy most nézek sorozatot ac3-as hangal és egy rész 750 mb és akad a film meg néha a hang is késik pegod ac3 filter ffdshow és divx6 van fent minden más film jól megy de ez ami alatt ac3-as hang van akad, akép héha meg is áll és a hang megy meg a hag is késni szokott a képhez. Mit tegyek?
-
sube
aktív tag
Nos, nekem egy olyan problemam lenne, hogy az AC3 nem hasznalja az 5.1 hangrendszeremet ugy igazan. Szol mindegyik hangfal, de 2.1 be. AC3 szerint csak 2.0. Ha a listabol kivalasztanam az 5 csatornas hangot, akkor is otthagyja a 2.0 t.
Itt egy pic: Bővebben: link
Alaplapi hangkareszt hasznalok, SB live 5.1 hez nincs driverem x64 winhez... De az alaplapi is 5.1 szal ezzel elv nem lehetne problema. Vki tudna rajtam segiteni, mer van ez? -
vtechun
veterán
válasz
afterburner_ #35 üzenetére
na ez engem is nagyon érdekelne...
-
afterburner_
őstag
sziasztok nekem egy olyan progi kéne amivel lehet levágni egy kicsit az ac3-omból, szal vágni lehessen vele, hogy megoldjam a filmhez az időzítést.tud valaki olyat?
-
-
Hypp
aktív tag
A PowerDVD 6 van fent. DVDt nem próbáltam lejátszani, de az ezzel lejátszott AVInak sincs center hangja. Amúgy a Crystal Player-t használom, de ez nem jelent semmit, a BS is centertelen.
Most az van, hogy a windows saját driverei vannak fent (eddig ilyenek voltak: régebbi creative driver, újabb creative driver [kritikán aluli minőségű a hangja], kXproject driver [na, ez érdekes volt... még a winamp-nak is volt center hangja, de az 5.1 AC3nak nem...]. Kicsit jegelem a témát, aztán később ráfekszem, átolvasok 1-2 fórumtopicot, aztán legfeljebb újra jövök szomorkodni és segítséget kérni -
slash
csendes tag
Melyik powerdvdt használod? Csak mert néhány verziója (főleg amit valamihez ''ajándékba'' adnak) nem dekódol 5.1-et és lehet, hogy ezért neked 4.1-be keveri le. Ha az ac3filterrel sem műxik (és tuti, hogy az ac3filter van használatban, nem pedig a powerdvd decodere!!!), akkor csak driver lehet. Próbálgass állítgatni valamit a beállításokban. Kikapcsolod az 5.1-et, vissza, extra beállítások stb. Nekem nem liveom van, szóval konkrétan nem tudok segíteni.
-
Hypp
aktív tag
Másfajta gondom van nekem, mint rájöttem. Szóval ez ez Sound Blaster Live! 5.1 SB0100 hangkártya, analóg 5.1 hangszórószett. A tesztet lefuttatva a center szól, egyébként nem. Soha (, és ez a nagy baj, mert eddig azt hittem, hogy halkan szól). A centerből jövő vocal hangok nem szólnak AC3 filmek közben, azok a hangok a két frontból szűrődnek, de a center teljesen kussban van. Új driver nem segít, kX driver nem segít, AC3filter beállítások állítása nem segít... Utána kellene olvasnom, de most fáradt vagyok. Ha addig valakinek van ötlete, azt nagyon szívesen fogadom
-
slash
csendes tag
Persze hogy recseg, hiszen digitális jelet (gondolom) nem tud fogadni a hangfalszetted, vagy nincs rajta beállítva, hogy digitális jelet fogadjon. Ha ac3filtert használsz, akkor a center hangerejét vedd feljebb. Más driverrel is ugyanilyen lesz, ugyanis ez alapból ilyen. Ez effektek hangosak, dinamikusak, a beszéd ezekhez képest halk, ez direkt ilyen. Néha engem is idegesít. Ha szinkronizált a film, akkor meg általában a szinkron üvölt, mást meg nem hallasz rendesen...
-
Hypp
aktív tag
Szóval van egy kis gondom...
Egyszerűen nem tudom normálisan használatra bírni az AC3 codecet. Ha a beállításait bármelyik 5.1-re állítom, a vocal hangok (ez jön a centerből, ugye?) egyszerűen baromi halkan szólnak. Szóval a hangok megfelelő hangerővel szólnak, de a szöveg érthetetlenül halk.
SB Live! 5.1 hangkártya. A driver régi, de ismeri az AC3-at. Nem cseréltem le újabbra, mert ezzel szól (viszonylag) jól a dolog.
A kábelek jól vannak bekötve, a hangkártya ''test'' részében a hangok megfelelő helyről érkeznek.
Helpmiplíz... -
<Adamsky>
nagyúr
Huh, lehet, hogy én vagyok lassú felfogású, de ezt megint nem értem
''...a stero filmeket is DolbyDigitalban 2.0 nyomta...''
Sajna nekem nincs olyan erölködőm, ami digit jelet tud fogadni, így probléma megoldásának ezen részében nem tudok segíteni. Viszont nálam ez az egész film lejátszás a következőképp működik:
PowerDVD eleve van a gépen, így én más AC3 filter-t nem rakok fel. Nem állítom, hogy nem lenne jó a már korábban említett AC3 filter nevű ''filter'', de nekem ezzel idáig semmi gondom nem volt (sőt imádom a Dolby Headphone effektet, ami így nem csak DVD nézés közben használható). Amennyiben AC3-as filmet nézek, akkor a szűrők között szépen megjelenik a Cyberlink audio decoder, ha azonban MP3-as hangú filmet indítok el, akkor az MPEG Layer-3 decoder jelenik meg.
''...nem lehet minden film hibásan összerakva...''
Lehet, hogy hozzám csak a rosszúl összefűzött filmek jutnak el, de nekem nagyon rosszak a tapasztalataim. 5-ből 3 általában nálam rossz.
Szerintem próbáld meg újra összefűzni (legalább egy filmnél) az AC3 hangot a képpel. Rögtön kiderülne, hogy ezzel van-e a gond -
törölt tag
és nincs vmi opció vhol vmelyik beállításnál, hogy oda nyomja ki a jelet? ha jól tévedek, akkor a Live!omnál (tudom, neked nem az van
) be lehet pipálni, hogy arra nyomja. Nincs olyan driver vagy segédprogram a kártyához, ami ezt megoldaná?
azt tudom, hogy az ac3filternél meg lehet oldani az s/pdif beállítást, még a speakerszámot is, meg minden fincsi dolgot...
nézegesd végig az összes beállítást, ami csak szóbajöhet a hangkártyával kapcsolatban... -
Christoph
aktív tag
Ha ac3filter-t használsz a legjobb és legújabb verzió: 1.01rc5 -bár a hivatalos oldalon nincs fent, de a gugli megtalálja.
-
fler
tag
válasz
<Adamsky> #16 üzenetére
Minden hang a digitális kimeneten keresztül menjen ki az erősítőre. Ami DolbyDigital az úgy, ami stereo az úgy.
A digitális kimenet nem jelenti azt, hogy csak a AC3-as stream mehet rajta. Minden a számítógépben keringő hang digitális amit a hangkártya vagy külső eszköz alakít analóg hallható hanggá.
A filmek összeszövésének hibája nekem azért kétséges, mert nem lehet minden film hibásan összerakva. Gondolom tehozzád is eljut mások által elkészített film.
A másik dolog meg az, hogy a BSPlayer egyik korábbi verzójáan található Cyberlink codec használata esetén egyáltalán nem volt szaggatás az AC3-es filmeknál. Ez csak azért nem megfelelő nekem, mert utánna nem tudtam más codecet alkalmazni és még a stero filmeket is DolbyDigitalban 2.0 nyomta. -
<Adamsky>
nagyúr
''...teljessen elcsinálja az audio beéllításokat és azután mindent dolby digitalban ad ki...''
Ezt nem igazán értem. Nem minden hangot akarsz kiküldeni a digit-out-ra? Amennyiben nem, akkor szvsz. állandóan kapcsolgatnod kell majd, ugyanis pl. az Audigy vagy digitális vagy analóg kimenetet tud csak használni (a SoundStorm-ot nem ismerem).
A film szaggatása egyébként a hibás interleave beállítás miatt van, ahogy azt LordX kolléga is írta. Ha az AC3 hang 384 Kbit/s-es, akkor mind a preload, mind pedig az interleave-t állítsd 128ms-ra (esetleg 160-ra). 448 Kbit/s-es AC3-nál pedig ez az érték 96ms (esetleg 128) legyen.
Ja és még 1 dolog. Szerintem valamilyen AC3-as kodek nélkül nem fog működni a digit-out-ra való hang kiküldés.
[Szerkesztve] -
fler
tag
Akkor valaki azt mondja meg, hogy tudom a hangokat közvetlenül codecek nélkül az SPDIF kimenetre küldeni.
-
fler
tag
Az AC3 filter-ben ki van jelölve az SPDIF kimenetnek.
Ennek így kell lennie mert más különben az AC3 filter végzi el a dekódolást az erősítőm helyett és így kapok az erősítőre egy stereo jelet.
Nekem arra van szükségem, hogy az SPDIF kimeneten keresztül menjen a hang, az erősítőm majd eldönti, hogy ez DolbyDigital, vagy csak normal stereo jel. -
Yoshida
aktív tag
vagy ha pont úgy akadozik, akkor annélkül is akadozik? vagy annélkül nem?
Tehát ha beállítod hogy a hangkártya dekódolja, úgy akad-e? mert nekem most van egy film, ami épp így akad, leginkább az elején. (The day after tomorrow) Én hangkarival dekódolom, ac3filterrel, nemtom hanyas
-
LordX
veterán
Ha szaggat a film AC3 hangal, akkor az a rossz összefésülés miatt szokott lenni, nem a rossz kódek miatt.
VirtualDubMod-al fésüld újra a fájlt (kép, hang ''direct stream copy''), az interleaving 1 frame legyen, preload 500ms. Kb. jónak kell lennie utána.
(Egyébként kódekként AC3Filter, a leggyorsabb, legjobb minőségű AC3 kódek..) -
fler
tag
Sziasztok!
A problémám a következő:
Ac3 hanggal rendelkező filmek esetében a film lassú mozgásoknál (pl: a kamera jobbról balra lassan elhalad egy utcán) enyhén darabos.
Ha ezt a filmet nem ac3 hanggal nézem nincs probláma a folyamatossággal.
Próbáltam már több codeccel is és egyedül a CyberLink AC3-as codecjével ment folyamatosan. Ezzel csak az a baj, hogy teljessen elcsinálja az audio beéllításokat és azután mindent dolby digitalban ad ki.
Tud valaki olyan codecet ami folyamatosan játsza le az AC3-as hanggal rendelkező filmeket és nem állítja el az audiot.
Az audio kimenet spdif kell hogy legyen (DD erősítőhöz van kötve optikai kábellel).
A gép nem lehet oka, több gépen is ilyen(AMD 2500@3200, 512DDR, ATI9600Pro, Maxtor80Gb 7200 rpm, ABIT NF7S, Nvidia SoundStormAudio)
Ezek a codecek nem ok-k: AC3Filter, InterVideo, NeroAudio, LeadtekAudio
Kösz,
Fler
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest