Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hun'reeth
őstag
válasz
abraham007 #1860 üzenetére
Érdekes probléma.
Egy havernak épp most raktunk össze egy ugyanilyen deszkával egy gépet csak az Sempron proci. Bár nem néztem melyik bios van rajta az meg alámér szerintem mert egy 3100+ -os semp. 2166-ra húzva nem hiszem, hogy 30 fokos csak a gyári coolerrel.
Próbáld meg az 1.6-os biost ill. korábbiakat esetleg. -
Hun'reeth
őstag
Látom rengetegen írtak.
Kideríttem a szervízben: akinek ilyen lapja van az ne próbálkozzon semmilyen 16 MB cache-es, sata II -es vinyóval!!! Több típust is kipróbáltunk és egyik se megy. (Maxtro, WD, Samsung)
Ugyanakkor a 8MB-os sata I-re jumperelve megy. -
Hun'reeth
őstag
Tényleg nagyon kéne!!!
-
Hun'reeth
őstag
Help!!!
Használ valaki sata vinyót ehhez a laphoz???
Vettem egy Sata-s Maxtor vinyót (250 GB) sata-II -es de van rajta jumper sata-I módhoz de egyszerűen nem tudom összehozni, hogy működjön.
A rendszer IDE vinyón van ez csak tárhelyként funkcionálna.
A furcsaságok:
- úgy viselkedik a rendszer mintha usb-s cuccot raktam volna fel (hardver biztonságos eltávolítása, stb.)
- az alaplapi cd-n lévő sata driver nem települ ''device not found''
- ha rákötöm a vinyót sok-sok percig tart mire bebootol de a vinyó vagy nem látszik vagy nem lehet hozzányúlni
- a rendszer üresjárata 90% fölötti procihasználatot eredményez
1.7-es bios van fent, XP prof SP1
Újraraktam a wint de nem megy.
Esetleg biosban mit kéne állítani???
Sürgősen kéne a megoldás mert behülyülök. -
Hun'reeth
őstag
válasz
Motion_Blur #1744 üzenetére
Nálam is. Jellemzően melegebb mint a proci. Esetleg aplikálj rá valami ventit. Vagy ha a videokártyád nem zavar be cseréld le valami jobbra.
-
Hun'reeth
őstag
válasz
Motion_Blur #1742 üzenetére
Nem kell. Ha már ment 8*300 -on megfelelő HT -vel akkor a chip bírja. Amúgy meg így is elég meleg hacsak nem raktál rá valami aktív hűtést.
-
Hun'reeth
őstag
Miről írjak?! Semmi baja a lapnak szépen megy.
Esetleg egy apróság: a 6600GT még nyugodtan használható 1280x960 vagy 1280x1024 -ben megfelelően erős procival. Utána fullad csak ki. Sőt amikor megjelentek az első kártyák észrevettek egy furcsaságot a tesztelők, hogy ebben a felbontásban gyorsabbak voltak a kártyák mint 1024-ben!
[Szerkesztve] -
Hun'reeth
őstag
Na először is:
Nem akart engem senki lebeszélni az NF8 -ról mivel az van. Amiről mi pisti -vel vitatkoznuk teljesen más alaplap. bArrAx figyelj oda ki-kinek mit és miről ír!
Az említett MSI lappal kapcsolatosan pedig a belinkelt cikket lehet így is úgy is értékelni. Ezek szerint. De én láttam jópár cikket más cikkeket is és ezenkívül azt hiszem AlvinTi4200 tesztelte is itt a ph-sok közül és nem volt tőle elragadtatva. Sok problémát tapasztalt vele mivel ha tetszik ha nem valahol ez akkor is egy erőltetett megoldás. Annó amikor hírben megjelent a lap én is üdvözöltem az ötletet de aztán megtudtam róla pár dolgot. Ennyi. -
Hun'reeth
őstag
Már mindenki tud mindent?
De jó! -
Hun'reeth
őstag
válasz
#34512128 #788 üzenetére
A hyper transportról pl: ezt olvasd el: [/L]http://www.sg.hu/cikkek/26192[/L]
Értéke 800 MHz nf3-nál, vagy 1000 MHz nf3 ultra ill. nf4 esetén. Ezeket marketingben 1,6 GHz ill. 2 GHz-ként emlegetik.
A lényeg, hogy az értéke a chipsettől függ és ha túlságosan túlléped rendszerinstabilitást és fagyásokat okoz.
a 800 ill. 1000 érték az ún. fsb -ből (ami itt végülis nincs legalábbis nem úgy mint korábban) és egy szorzóból adódik. A szorzót a biosból állíthatod.
Alapból minden K8 200-as fsb-vel dolgozik. Ha tuningolsz ezt emeled tehát a szorzót vissza kell venned, hogy ne lépd át túlságosan a meghatározott értéket. Amúgy semmi jelentősége nincs, hogy emnnyivel megy nem ez a szűk keresztmetszet a rendszerteljesítményre nincs hatással. -
Hun'reeth
őstag
válasz
nagyarcz #781 üzenetére
Nem biztos, hogy érdemes a S754-ben gondolkodnod. Ha teljesen új rendszert építesz már csak a későbbi eladhatóság és időtállóság miatt is inkább nf4, S939 a nyerő de legalábbis S939. Az van nf3-al is és nagyon jó is (AGP-s).
Az asus K8N-nél mindenképp jobb az NF8. Ez egy szimplán jó lap amolyan Abit -osstabil, jó tuningpotenciállal és megbízható. Bár hallod egyeseknél cicereg.
Felszereltsége mondjuk elégséges. Ára ugyanakkor nagyon jó.
Az újabb Sempronokat nem ismerem de szerintem inkább egy 3000+ -os sima A64. -
Hun'reeth
őstag
válasz
Mr_Vercetti #773 üzenetére
Valamennyivel időtállóbb és ha majd akarsz belerakhatsz X2-es procit is.
-
Hun'reeth
őstag
válasz
nagyarcz #776 üzenetére
Nézd meg az enyém
'05 :7505
'03 :118xx
Amúgy az én lapom nem cicereg.
nagyarcz: csak a felszereltség különbözik. A K8N Neo3-F -et felejtsd el egy hibrid nagyon gyenge próbálkozás volt több teszt is van pl: anandtech ahol abszolút utolsó lett. Az öszvér megoldások nem szoktak jók lenni. -
Hun'reeth
őstag
Megjelent a legújabb bios 1.6
Mi lehet a ''Rev. E CPU support'' ? -
Hun'reeth
őstag
Van valaki aki ebben a lapban Kingmax Hardcore (zöld bordás) ramokat hajt???
Fontos volna!
-
Hun'reeth
őstag
Megjelent az 1.5-ös bios! A honlap ennyit ír csak:
- Show PCI device list when full screen logo is enabled.
- BIOS compiled date: 02/23/2005
Tudtok róla valamit? Valaki próbálta már? -
Hun'reeth
őstag
Úgy tűnik tényleg nem megy a 270-es fsb és fölötte....
Bár nekem végülis nem is kell. -
Hun'reeth
őstag
Én úgy vettem észre, hogy az 1.4-es biosszal a speedfan ill. az everest sem azt méri pl. rendszerhőmérsékletnek ami a biosban az. Mert nálam a bios -ban mindíg a proci melegebb viszont terhelt rendszernél az everest szerint sokszor a rendszer melegebb mint a proci. Én inkább a biosnak hiszek.
Amúgy tényleg forró a borda. -
Hun'reeth
őstag
válasz
Terrorista #404 üzenetére
Én ezért nem frissítek soha bios-t winfos alól!
-
Hun'reeth
őstag
t_ferenc !
Kösz, hogy elküldted az 1.4-es bios-t de minek? Nekem már régóta megvan.
Újra megkérdezem: valaki próbálkozott szórakozni a ''thermal throttle'' -lal?
Esetleg sikerült valakinek elérni, hogy kellően alacsony hőmérsékletnél leálljon a procihűtő ventije? -
Hun'reeth
őstag
Jah.. és akkor már mindjárt az 1.4-es biost rakd fel.
Valaki biztos szívesen elküldi.(nálam nincs itt)
-
Hun'reeth
őstag
válasz
Papdaddy #381 üzenetére
Baromi egyszerű : kell a awdflash.exe + az új bios ami .bin kiterjesztésű ezenkívül (egyszerüsítés kedvéért) van egy runme.bat is. Ezek a letöltött biosban ált. benne vannak. Bebútolsz egy kislemezről.
Itt 2 lehetőség van:
1. A lemezre rakod a fenti fileokat: ekkor csak beírod, hogy runme és imádkozol. Szerintem ez rizikósabb!
2. Így csinálom én: a vinyó egy könnyen elérhető (dos-ból) helyére rakod a fileokat. (Pl. C:\Bios) Bebútolsz a kislemezről. Átálsz a vinyóra abba a könyvtárba ahova raktad C: (enter), cd bios (enter) és lefuttatod a runme.bat -ot.
Látsz majd egy ablakot amiben látod ahogy flasheli a biost a progi. Mikor végzett újraindítod a gépet. (kislemezt kivenni)
Még valami: mielőtt nekiállsz, ha tuningoltad a procit, ramot, stb. érdemes visszavenni mindent alapra. Csak a biztonság kedvéért.
[Szerkesztve] -
Hun'reeth
őstag
Csakhogy hivatalosan még az 1.4-es Bios sincs kint.
No megnézem ezt a 270-es fsb-t.(persze nem 10x szorzóval) Megvárom míg megérkezik a Freezer64.
Egy kis érdekesség: ha megy az MBM és mellette futtatom az Everestet a késleltetés 34 ns!Ami persze nem igaz. Egyébként 56.5 körül.
[Szerkesztve] -
Hun'reeth
őstag
válasz
Terrorista #360 üzenetére
Grat a táphoz.
Duplaventis vagy esetleg 12cm-es változat?
-
Hun'reeth
őstag
No rájöttem miért nem ment eddig a cool 'n quiet!
A winfosban az energiagazdálkodásnál az asztali gépről át kell rakni ''minimális energiagazdálkodás engedélyezése'' vagy mifenére. Láss csodát működik. Úgy is, hogy 2 db ram van ill. a tuning ellenére is. A szorzót leveszi 5x -re és a feszt lecsökkenti 1,5V-ra (1,55 valójában a + 0,05 miatt).
Már csak arra kéne rájönni, hogy hogyan lehetne lassítani/leállítani a ventillátort a procihűtőn.Talán a ''thermal throttle'' -val? Kisérletezett vele valaki?
-
Hun'reeth
őstag
válasz
Terrorista #310 üzenetére
Úgy tűnik csak nekem van ilyen szerencsém a D-43-as modulokkal?! Nálam 500-on is stabilan mennek 3-4-4-8 2T -ben.
-
Hun'reeth
őstag
No skacok!
Felraktam az 1.4-es bios-t. Jópofa induló képet ad amit azonnal kikapcsoltam.
Változások: végre normális hőfokokat mutat!Alap 35 körül terhelve 45 a max.
Ami még bekerült + az a HT feszültség állítás (alap 1.2 V). Ezt nem pisztergáltam.
Más újdonságot nem tapasztaltam. Sajnos a 20pin-es hiba azaz: -7.01 ill. -3,84V -os értékek nem változtak.
Semmilyen instabilitást nem tapasztaltam. Nyugodtan próbáljátok ki.
[Szerkesztve] -
Hun'reeth
őstag
válasz
Terrorista #290 üzenetére
Létezik ilyen épp ad el itt a ph-n valaki. 1300 Ft.
-
Hun'reeth
őstag
válasz
Terrorista #284 üzenetére
Emiatt tényleg nem kéne lecserélned a tápot. Nálam a 420-as Chieftek-el is szög ugyanannyi mint neked.
Egy 20->24 -es átalakító olcsóbb. -
Hun'reeth
őstag
Csak érdekesség de kipróbáltam és a D43-as moduljaim szinkronban mennek 240-es fsb mellett! azaz 480-on
(3-4-8-4 2T-ben) 1T -ben hibázik de feszt még nem emeltem.
Így az Everestben(2.00.226Beta) az írás: 35xx az olvasás 12xx késleltetés 52,x -
Hun'reeth
őstag
válasz
Terrorista #252 üzenetére
Egyébként a -12V ill. a -5V helyett nálam is pontosan ezek az értékek vannak. Ez minden bizonnyal a 20pin -es csatlakozó miatt van. Ez nem lehet oka a lekacsolásnak.
-
Hun'reeth
őstag
válasz
Terrorista #252 üzenetére
Én is 20 pin-es táppal használom. No problemo.
Biztos jól raktad rá a tápcsatit azaz a megfelelő 20-ra?
-
Hun'reeth
őstag
Vettem Csepytől egy NF8-at de remélem (ő azt mondja) nem azt amelyiket a #219-ben emlegeti!
Egyébként nem valószínű mivel semmilyen hibát nem tapasztaltam. Egyelőre.
További tapasztalatok:
Egyetlen érdekes dolgot tapasztaltam, hogy tegnap felraktam az Audigy2 -őt. Ment. Ma reggel (próbából) bekapcsoltam erre új hardver stb., utána pedig nem ment a hang. ''A hardver nem indítható error code 10''
Driver le. Vissza. Most oké. Lehet, hogy másik PCI-ba kéne rakni? Ezzel kapcsolatosan: ha az AGP-t fix 66-ra veszem ezzel a PCI is fix. 33?
Amúgy kipróbáltam 240x10 -en gond nélkül megy. Ram 166-ra (tuninggal 200 ugyebár) 2,5-3-3-7 1T ben minden oké. (D43)
Próbaképp 250x10 -et is néztem. Win elindult de Aquamark-ban hibáva leállt. Persze alapfeszen. Majd megnézem MBM-al mennyit ad alapból a procinak mert BIOS szerint 1,55 azaz alapból többet ad.
A hőmérséklet jellemzően 56 körül (idle) viszont terhelés után sem megy 61 fölé és a borda még épp csak langyos. Persze ezt még tesztelnem kell.
Teljes stressz teszt a jövő héten.
Majd referálok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Könyvajánló
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Linux kezdőknek
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Házimozi belépő szinten
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest