Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BIOS frissítés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Powerbank topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Raknák össze egy ilyen matuzsálemet.
Valaki tudna nekem alaplap drivereket küldeni win xp-hez
előre is köszi -
DBAtti
aktív tag
Látom pörög a topic
Én is bedobok valamit, aztán megy tovább szerintem a sima NF7-re meg az azonnali kérdésekre, hogy olvasóra is akadjon.
Adott egy
ABIT NF7-S v2.0 deszka
Barton 2500+
és egy állandósult hiba: minden második alkalommal (ha egyszer rossz, a köv. jó és utána megint rossz) felállás közben nem ismeri fel a PS2-es egeret, ami a legalapabb made in China fekete Logitech optikai (800HUF). Ha újraindítom (mindegy milyen eljárással, akár újraindítás, akár ki és bekapcsolás) hibátlanul működik. Amikor épp nem akarja felismerni, akkor jól hallhatóan a speaker 2 alkalommal rövid "tak" ... boot kicsit tovább, vinyó pörög.. "tak" hangokat hallat (rövid, pattanó), a normál felállás tovább megy, de az egér nem fog működni, billentyűzet igen. Ha a "tak" jelzésre resetet nyomok boot közben, újra rossz lesz, meg kell várni, míg feláll és újraindítani.A billentyűzet egy USB-s Gigabyte, de korábban is csinálta ugyanezt PS2-es klaviatúra mellett.
Ritkán használom az adott gépet, de már zavar az eljárás, és gyanús a szabályszerűség.
Ha van ötletetek kérlek osszátok meg velem!
Üdvözlettel: Attila -
seaofcalm
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos vagy szerencsére (ezt sose tudom eldönteni) én is megmaradtam a jó öreg K7-es konfignál. Van tehát egy Abit NF-7 S v2.0 -ás alaplapom az elérhető legfrissebb BIOS-al frissítve.
Szeretnék haladni a korral és egy SSD winchesteren gondolkodom. A kérdésem az lenne hogy milyen tapasztalaitok vannak egy nForce2 -es chippel működő alaplapra (SATA1 -es) kötött SSD vinyóval? Felismeri a BIOS, megy róla a bootolás?
Aki tud segíteni annak előre is köszi és aki NF7-el tolja azoknak nagy UP!
Üdv - Gergő
-
válasz
betmenyman11 #77 üzenetére
Vannak hozzá Bazi nagy passzív hűtések....
Röhögve elvan vele a lap... -
Rider74
tag
válasz
betmenyman11 #77 üzenetére
Szia!
Szerintem itt nézz körül: [link]
Nekem is volt annó nforce2 chipsetes lapom, és azon passzív borda csücsült gyárilag:[link]
Egy jó tanács: minél hamarabb csinálj valamit vele, mert ha behal a venti, az alatta lévő borda kicsi, így passzívan semmi esélye lehűteni a chipsetet, és elég gyorsan túlmelegszik...
Az pedig garantáltan az alaplapod halálát jelenti. Manapság nem kapni jó stoket A-s lapot, kvázi vehetsz egy használtat, vagy vehetsz másik konfigot.Ahogy látod nem egy ökör ára, ennyit talán még megér a lapod...
[link]Csak ügyesen
-
betmenyman11
csendes tag
sziasztok a peoblémám a következő van 1 abit nf7-s v2.0 lapom és ezen a hűtés kezd elég zajos lenni nem tusjátok mienre lehet cserélni vagy esetleg passzívra tudom e cserélni?
-
feriz8
csendes tag
Sziasztok! vettem egy alaplapot és kaptaam hozzá egy procit! Az a bajom h a proci csak 1050Mhz en müködik! A biosba ha állitok az FSB-n 100-rol pl 133ra akkor belép a windowsba és amint nekiáll dolgozni a proci bejön a kékhalál! Mit csináljak h gyorsabb sebességet érjek el??? várom válaszotokat
-
Gaskin
aktív tag
Most raktam bele egy 2600-os sempron-t az nf7-s2-be. Fel is rántottam 3200-esre a procit, fesz emeléssel 400-as fsb-re. Megy, működik. Mondjuk ami felettébb érdekes, hogy csak akkor stabil, ha +12%-ot adok a core-ra. Az meg már valami 1.82 volt. (tényleg szánalmas ez a %-osdi) Melegszik szépen, úgyhogy kell hűteni rendesen. Van egy másik gépem is, amelyben ugyancsak 2600-as sempron van hasonlóképpen húzva, csak ott a7n8x-ben. Ott finoman állítható a fesz. 1.7-et állítóttam be, és megy is stabilan.
Ami meg idegesítő volt, hogy a 3 ramot nem volt mindegy, hogy milyen sorrendben teszem a gépbe. (2*256 samsung,+512-es hynix) Eleinte kékhalál lett a bootolásból. A7n8x-ben ilyen nem volt.
Hogy jót is írjak: szerintem az alaplapi hangcsipje egész jól szól.
Összességében azt hiszen, hogy nettó 10-ér egy sata raid-es lap ebben a minőségben nem rossz vásárlás. Persze csak ha nem akarunk tuningolni...
ui: Játékot, még csak a bf2-őt néztem meg rajta radeon9600-al. Azzal pontosan azt csinálja amit kell. Semmi extrém rángatás. Szépen fut.
[Szerkesztve] -
dragonkiller
csendes tag
Hi DAVE_CH!
Nekem pontosan ugyanaz a problémám, mint amit írtál (#13, lassú játékok). A CMOS reset segít rajta? A lap manual-ben bent van hogyan kell CMOS resetet csinálni? Ugyanakkor ezeket az adatokat (L2 cache, meg 512KB) hol lehet leellenőrizni? (BIOS, vagy egy rendszerelemző progi (pl Everest?)?)
A gépem röviden: NF7-S2, AMD Sempron 2600+, ASUS ATI RAD. 9550GE 128MB, 512MB RAM)
Nagyon zavar az, hogy a tesóm gépén szinte szebben megy (szebben = szaggatásmentesen) sok játék, azonos felbontással és beállításokkal (pl: HL2, GTA SA, Blackhawk Down) pedig az ő gépe: ASUS valami, AMD 'XY' 1400+, GF4 MX440 64MB, 512MB RAM. Tehát az enyémen jóval szebben kellene mennie!!!
Gondoltam, hogy beállítási gondok lehetnek (BIOS vagy videokártya), de mivel hozzá nem lövök a témához, inkább a segítségedet/segítségeteket kérném, hogy mikre kell odafigyelni. Köszi!! -
mizu_
tag
Sziasztok!
Speedfan-nal megy ezen a lapon a venti szabályzás ? -
sorhas
csendes tag
Nekem is ilyen lapom van igaz =re csak egy 1.6Ghzes Duron megy benne, de siman viszi a 2,1Ghz-et is. Most akarom cserelni egy 2400+os sempronra. Kivancsi vagyok mit tud vele kezdeni...
A lapot barkinek tudom ajanlani aki nem tuning fan, mert stabil, gyors es semmi problema vele. (Nekem legalabbis ASUS utan nagyon kellemes csalodas)
PLU -
Grafiqs
őstag
Itt a topikja: Bővebben: link
-
Fernando
csendes tag
és mi az raid?
-
mizu_
tag
Sziasztok!
Sikerült már ezzel az alaplappal valakinek megcsinálni a 2500+@3200+ konfigot? -
Fernando
csendes tag
sziasztok!
az abit nf7-s2 alaplapomhoz kaptam egy flopit:NvRaidDriver Disk
azt szeretném megkérdezni hogy ez mire szolgál?mire kell?mi ez? -
cudar07
senior tag
szia
haveromnak 2600+ sempron van benne,
tuning semmi
de egyáltalán, fesz emelés % formábanagyon vicces
ha éérdekel bővenbben is mondom vegyél NF7 simát -
Fernando
csendes tag
sziasztok!
az abit nf7-s2 alaplapomhoz kaptam egy flopit:NvRaidDriver Disk
azt szeretném megkérdezni hogy ez mire szolgál?mire kell?mi ez? -
zso73
veterán
válasz
cbrfireblade #58 üzenetére
Tedd át az 1,és 3 slotba a ramokat! Egyforma a két ram?
[Szerkesztve] -
cbrfireblade
aktív tag
hello!
lenne egy abitnf7s2g alaplapom!
ezt vettem észre ahogy nézegettem az everestes adatokat:
Mező Érték
Északi híd tulajdonságai
Északi híd nVIDIA nForce2 Ultra 400
Revízió C1
Tokozás típusa 840 Pin BGA
In-Order Queue Depth 8
Memóriavezérlő
Típus Dual Channel (128 bit)
Aktív üzemmód Single Channel (64 bit) EZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Memória időzítések
CAS Latency (CL) 2.5T
RAS To CAS Delay (tRCD) 2T
RAS Precharge (tRP) 2T
RAS Active Time (tRAS) 6T
Row Cycle Time (tRC) 9T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 10T
Command Rate (CR) 1T
RAS To RAS Delay (tRRD) 2T
Memória foglalatok
1. DRAM foglalat 256 MB (DDR SDRAM)
2. DRAM foglalat 256 MB (DDR SDRAM)
AGP vezérlő
AGP verzió 3.00
AGP állapota Engedélyezve
AGP eszköz ATI Radeon 9800 Pro
AGP apertúra mérete 128 MB
Támogatott AGP sebességek 1x, 2x, 4x, 8x
Aktív AGP sebesség 8x
Fast-Write Támogatva, Engedélyezve
Side Band Addressing Támogatva, Engedélyezve
Ahová tettem az EZ!!!!!!!!!!!!!! jelzést ott minden rendben van vagy állitani kell rajta?
nem értek hozzá de mintha ez nem dualba menne!?
ha állitani kell akkor hogyan?irjátok le lépésröl lépésre mert nem értek hozzá!
a segitséget elöre is köszönöm! -
Szia!
Hogy mit gondolok a lapról azt inkább nem mondom, de leginkább parasztvakítás.
Ezek ellenére, amiket írtál arra jó.
Igen, kezeli a dual csatornát.
Minden socket 462 cpu-t kezel.
Előző válasz alapján értelemszerű, hogy athlon xp 3200+-ig.(mert tovább nincs)
Nem kell drága modul, két db. egyforma chipes samsung, vagy hasonló áru memória is megtesz.
Manapság 256-os modulokat venni közel egyenlő a pénzkidobással. Ha lehetőséged engedi, inkább 2 egyforma 512-es modult szerezz be. Ha nem akkor pedig egy db. 512-est. -
izomhod
őstag
Heló!
Gépbővítés előtt állok, és ezt a lapot szemeltem ki magamnak egy 2400as sempronnal, 512 400-as rammal.
Mit gondoltok róla? NEM JÁTÉKRA kell, leginkább netezés, filmnézés, szkennelés, fényképfeltöltögetés, később lehet lesz majd dv-kamera.
Húzni nem akarom, legyen stabil.
Kérdések: Ugye ez kezeli a dual ramokat?
Csak sempőron procik mennek bele?
Hány mhz-ig mennek bele a procik?
Milyen ramot érdemes venni bele, ami tuti megy dualban (gondolom,
2 db 256osat kell vennem
köszi: izom -
cbrfireblade
aktív tag
up
-
cbrfireblade
aktív tag
up
-
cbrfireblade
aktív tag
vettem egy abitnf7s2 alaplapot!
nem értek hozzá és nem tudom hogy minden rendben van-e!
ha valaki meg tudná nekem nézni everest alapján akkor nagyon megköszönném!
irjátok le hogy mit melyik tesztet irjam be ide az everestböl amelyikböl meg tudjátok állapitani hogy rendben van-e vagy sem!? -
wid22
aktív tag
Kösz az informáciot de nálunk Pécsen csak S2 meg SL tipusu lapok vannak NF7 kategoriába Azok közül kell választanom. S2 ugye nam akarok 1x megjártam maradt a SL . Akkor ezekszerint megvehetö. Kösz mégegyszer.
-
Csepy
őstag
válasz
antikomcsi #49 üzenetére
Az SL az az ABIT SERILELL2 nélküli S változat. A lapon NF7-S matrica van, és tök ua, mint az S. Csak a dobozra van SL írva. Ennyi.
Regards: Csepy -
Szia!
Első kérdésre, még mindig nem tudom a választ, talán ki volt kapcsolva a fast write, vagy valami más volt másként beállítva a biosban, esetleg nem volt optimális a bios, és driver kombináció.
Szóval csak tippelgetni tudok, 100% mondani, hogy ez és ez a baj, azt nem.
A második kérdésre azért nem tudok megint válaszolni, mert soha nem volt SL jelzésű lappal gyakorlati tapasztalatom. Én nem értem, hogy miért a mellékelt felszereltséggtől függene a lap neve. Ha dobozos terméket veszel, álltalában, a drágább, jobb minőségű áru mellé több kiegészítőt is kapsz, ha ugyan azt megveszed oem, attól az adott cikk neve nem változik, csak nem kapsz mellé, annyi kiegészítőt.
Ettől még lehet, hogy ennyi a különbség, nem mondom, hogy nem, de szerintem van valami turpisság a dologban, mert a serial átalakító melléklése nélkül nem értem, hogy a lap típusa miért változna nf7-s-ről nf7-sl-re?
Én inkább nf7-s-t vennék, biztos ami biztos, és nincsenek meglepetések. -
wid22
aktív tag
Kösz Dave a leirásod alapján sikerült aktiválnom a Barton proci 512 gyorsitótárát. Igy már rendesen megy, annyi az eredmény a 3Dmark ba mint kéne.
-
wid22
aktív tag
Nekem az S2 lap teljesitménye volt kritikán aluli közel 3000 pontal adott kevesebbett a 3Dmark ugyan arra a konfigra.NF7 v. NF7-S2Antikomcsi tudod a választ? Kösz
Lehet hogy valami nem volt engedélyezve a Biosba? Azért volt ez a nagy eltérés a 2 lap között? Most már mindegy megprobálom eladni. Egy NF7-SL t nézrtem ki ez tényleg ugyan az mint az NF7-S csak nincs benne SATA átalakitó? Antikomcsi tudod a választ?
Kösz -
Bp
tag
válasz
Stalker-2572 #45 üzenetére
BIOS típusa Award
Award BIOS típusa Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Rendszer BIOS dátuma 04/07/05 -
Stalker-2572
veterán
Nektek milyen bioszotok van?? Nekem
System BIOS Date 12/24/20
Award BIOS Type Phoenix-Award BIOS v6.00PG -
Esmein
nagyúr
ABIT NF7-S>ABIT NF7>ABIT NF7-S2(G)
-
R PeacE R
csendes tag
nf7-s2 kéne de elcserélném KD7-Raid-ra is
-
-
Matt-OPT
aktív tag
válasz
antikomcsi #29 üzenetére
Alternatíva?
-
Ady80
csendes tag
Sziasztok, én is megvettem ezt a lapot és csak szívok vele!
Képtelen voltam felrakni a videokártya drivert, mert azt írta,
nem találja a hardvert!
Nagy nehezen megoldottam a problémát(windos telepítés után, vidkártya driver telepítés és utánna a többi progi: csipszet drv, Dx9...stb)
De sajnos csak a catalyst 3.x verzióját raktam fel mert csak az volt akkor otthon.
Megszereztem a legujjabb catalystot és kifagy tőle a gép. A VPU recover állitgatja a frissitési frekit mert sulyos hibát észlel és mikor már nem tud kisebb frekire váltani megáll minden. Persze mindezt csak akkor csinálja ha feltelepítem a
GART-ot. De ha azt nem telepítem fel nincs AGP gyorsítás és a Fast Whrite is off-on van.
Na, szóljatok hozzá!! -
-
szil@'rd
tag
nf 7 s-t vegyek vagy van valami más is ennyiért ami jobb?
-
Bp
tag
válasz
mr_knight #33 üzenetére
Nemtom, van itthon egy olyan is, semmi gond nincs vele csak az a venti elég idiota hangokat adott eleinte.
Igaz 1 lapáttal kevesebbje van
Én a RAM gondoktol féltem, de nem csinált fesztivált a gép belöle, most két samsung meg egy noname megy benne, az a kis gyorsitotáras gond kivételével semmi baja.
Eddig........... -
Bp
tag
válasz
mr_knight #31 üzenetére
Tuning miatt, ahogy itt is irták.
NF7-S-ben finomabban lehet tekerni.
Csak ebben passziv a hütés, nálam 33-34 fokot mutatnak a mérök, a elödjében meg venti pörög.
33-34 ugy hogy hátul két venti fuj be, 1 meg felül kifele.
Alapra jo, nekem is csak arra kell, és nem volt sokba. -
mr_knight
senior tag
válasz
antikomcsi #29 üzenetére
??? bővebben !....
-
-
mr_knight
senior tag
én is ilyen lapot fogok venni ! (nf7-s2)
jó döntés remélem......
-
Bp
tag
Hello.
Na nekem detto ez van, athlonxp 2400+, everestbe kukk ott azt irja a külsö gyorsitotár letiltva.
Egér kurzorján látni, mintha nem lenne elég memoria akadozik, pedig benne van 2* 512 Mhz plussz 1 256 333mhz-n.
Azokat cserélgettem de semmi.
Van itthon egy NF7-S, abban ugyanilyen CPU,és ott engedélyezve van.
És ez a CMOS irás se segitett -
zso73
veterán
Nem minden bioszban van benne a lehetőség!!! Nem tudtam, hogy a tiédben van-e.Úgy emlékszem, hogy a K7S5A-ban van ilyen lehetőség. A mostani lapomban nincs! De a Tomshardver oldalán megtaláltam!!! És ez egy fél sör minimum!!!!
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
DAVE_CH
csendes tag
Hát bizony ez így volt! 512k helyett 64 k! Everestbe megnéztem! EVEREST --> DMI --> Gyorsítótárak --> Külső gyorsítótár --> És azon belűl Állapot: Letíltva! Áh mondom nem hiszek a szememnek, rákerestem fórumokon és egy angol fórumon találtam rá hogy másoknál is volt már ilyen probléma 2500+ Barton procival. És ott írták hogy CMOS Clear -re kell tenni a jupert és kb 10 mp ig be kell kapcsolni a gépet, majd visszaállítani és kész is volt. Voálá és Engedélyezet lett az L2 cache.
Ja és BIOS-ba ha te megmutatod hol lehet letiltani az L2 cache-t akkor fizetek egy sört!
[Szerkesztve] -
DAVE_CH
csendes tag
Üdv!
Van az alaplapon egy juper (KBPWR1 asszem ez a neve) (Proci körül van valahol) ezt kell Enabled(Default) pózba tenni és utána működni fog. Utána a BIOS-ba kell a többit álítani.--> Akár bármelyik bill gombot lenyomsz (Any Key) beindul a gép vagy jelszavas gép indulást is be lehet állítani. A lényeg hogy azt a juper-t Enabled-re kell állítani azt kész. -
tihi_
tag
Én raktam össze 1 gépet NF7-S2, Sempron 3000+, 2*256MB/400. A Sempron 512k L2 kezeléssel nem volt semmi gond, és 12*191MHz-en stabil(Vcore:1,71V). Az hogy nem húzható 200-ig, a Sempron korlátja, nem az alaplapé.
A lapon lehet állítani az FSB-t, FSB/Mem, Agp-t, mem. késleltetést.
Hiányossága: a fesz. csak százalékosan (7,12,14%) állítható, és a CPU szorzót nem lehet állítani. -
Gh0sT
addikt
Kinek van még ilyen lapja?
Biosban billentyűs jelszavas bootolást valakinek sikerült már beállítania? Nekem eddig kettő került a kezeim közé, de mindegyikkel ugyanúgy jártam: adtam neki jelszót, de az istennek nem akart elindítani. Csak a CMOS reset segített. Azóta már meg sem merem próbálni... -
SpiT
tag
Nekem volt ilyen lapom, de iszonyatosan meg tudtam tépni vele a 2500 bartonom. 2600-ig siekrült elmennem vele.
-
Esmein
nagyúr
Húha, ebbe a topikba még én is beleírtam ? Hát jó, hogy nem vártam meg az új lapot.
-
DAVE_CH
csendes tag
Üdv! Volt nekem nemrég egy ABit NF7-S2-es alaplapom. Barton procit raktam bele 2500+ asat, amit szerettem volna 3200+ járatni... Hát ez nem sikerült (mindenki tudja hogy ez a lap bizony nem tuningra való) mivel csak FSB-t lehet álítani a procinak szórzót nem. Következő probléma az hogy elég rendesen szaggattak a játékok, meg lassú volt a gép mint a bűn. Kiderűlt hogy az L2 cache a processzoron ki van kapcsolva és az 512k helyett 64k -val üzemelt. De erre is lett megoldás a CMOS -ot le kellet resetelni és így felismerte az 512k L2 cache-t!
(Ha valakinek netán ilyen problémája van írjon)
Hát nemtudom de Barton nem igazán kedveli a nagy (512k) L2 cache miatt.
Aki ilyen lapot vesz az inkább Sepront vegyen bele avval menni fog normálisan nem kell trükkökhöz folyamodni!
Inkább vegyetek Abit NF7 S-v2.0 ! -
Csepy
őstag
Vagy NF7-S v2.0.
Az AN7 annyival nem tud többet. igazából semmivel sem tud többet! A micro GHuru chip meg XP alól is szar.
Regards: Csepy -
Ati9500
senior tag
Inkább AN7
-
Amigo78
senior tag
hát elég gyengén felszerelt....
-
Calogero
addikt
Ja es kikerult a soundstorm, mintha nem irnak a weboldalon.
[Szerkesztve] -
konrad
aktív tag
Érdekes lenne ha ebből is lenne Max sorozat...
-
Hoho, likak még a déli híd körül is, pompás! Kérdés, hogy az új VRM rész milyenre sikerült - így első blikkre még akár kétfázisúnak is nézném...
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
tuti, hogy van hűtő rajtuk, csak a kép jobban néz ki anélkül
amúgy ezek már az új nForce2 Ultra400 GB north bridge-el készülnek, és asszem ebben már netív SATA van a déli hídban... -
Esmein
nagyúr
új déli híd ?
-
Strottler
tag
Láttátok már az Abit új alaplapjait? (NF7-S2 ill. S2G)
Ezek követik majd az eddigi NF7 sorozatot? Nyilvánvalóan.
Nem furcsa, hogy a chipeken semmilyen hűtés nincsen?
Bővebben: link
Jó lesz ez nekünk?Ki tud valami infót ezekről a lapokról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Fejtörők, rejtvények, feladványok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest