- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Egér probléma
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
sharKBITE
aktív tag
Boldog Új Évet kívánok minden kedves fórumozónak eme kis csekélységgel: 1.4 modbios
Láttam sokan keresitek, remélem jól jön még, és nem késő.
-
Cobrusz
senior tag
na hogy van ez a voltmodod dolog
vki segitsen hogy kell megcsinalni elakarom erni a 400as FSB-t -
grunge
addikt
én is majdnem olyan prockot vettem
ahhoz 333fsb kell és anyi a történet
mondjuk olvasd végig ezt a forumot, itt találsz pár bios beállitást is!
buherka: az nv oldalrol letöltött driver a telepités során asszem pont annál a lépésnél akadt el...szalakor semmire sem jo ez a hardveres tüzifal?
-
Tomocso
tag
Szia!!
El tudnád küldeni nekem is azt a magyar bios beállítást?? Nagyon megköszönném!!
tomocso@gmail.com
Ja! Meg azt az 14mod biost is köszi
Az egyik haveromnak is ilyen Abit lapja van egy E4500-assal,
Kingmax 1066-os ramokkal, de mi nem tudtuk 2700 MHz-nél feljebb húzni igaz nem is értünk hozzá!!
off.: Esetleg nem tud vki egy gyorstalpaló oldalt a tuningolásról?? ( ahol nem kell 10000 hozzászólást elolvasni). Ahol egyben össze van gyüjtve minden!!köszi
-
Cobrusz
senior tag
sziasztok
nekem is ilyen lapom van
es szeretnem tuningolni
alapfeszen 375fps utan fagyogat megall
aki egy kicsit jobban erti a dolgokat mit hogy kell csinalni az vegyen mar fel msnre es segitsen
energie123_boy@hotmail.com
thx -
buherka
addikt
Amikor rákérdez a chip-set telepítésekor: Telepíti a NV. hálózatkezelő programot?.
Én egy jó nagy Nem-et nyomok neki és nem telepíti fel ezt a hülyeséget.
Az kéne még nekem, hogy bekavarjon egy ilyen tűzfal v. micsoda, kell a ráknak
Szóval te szerintem ott le-oké-ztad, és azért van fenn neked.
Boldog Karácsonyt neked és minden Fatal1ty tulajnak! -
grunge
addikt
azé' xp-s et szedtem le na
gondoltam egyböl a chipsetgyártotol szedem le mint régen a karik esetében de nem jött be...jelenleg nekem is a gyári van fennt. viszont van még egy poén, mégpedig az nv tüzfallal, ui nem kompatibils a torrentezö kliensekkel
na mindegy ez a legkevesebb
-
buherka
addikt
Én azt az driver-t használom amit a dobozban a CD-n találtam.
Ez tökéletesen megfelel számomra. Semmi probléma nincs vele.
Szerintem használd te is ezt.
Vagy töltsd le az abit oldaláról:[link]
Ui: Ja mégvalami...szerintem az sem mindegy, hogy milyen op.rendszert használsz, nem mindegy hogy XP-s v. Vista-s, driver. Egyik nem kompatibilis a másikhoz -
grunge
addikt
jaja, Isten hozott
kérdés: milyen alaplapdrivert használsz? amit az nvidia oldalárol töltöttem le nem teszi fel, errorozik...
-
buherka
addikt
válasz
-royalflush- #188 üzenetére
Üdv a Fatal1ty Klub-ban
-
-royalflush-
tag
végre megvan nekem is a lapom meg a kártyáim meg a procim !!!hurrá
-
grunge
addikt
az biztos, igy télen jol is jönne
jaja a dfi lapok nekem is tetszenek, de az áruk...az az meg egynyári madár ezen a lapon sztem...van a biosban az adv. chipset menünél olyan hogy: system bios cacheable, és vram chacheabe. ezek modbiossal láthatoak csak és jelenleg diasbled-en vannak. szted be kel lezeket kapcsolni? a régi lapomon (tualatin) be volt...
-
buherka
addikt
508-as FSB???
És még merik szidni az Nforce650-es lapokat, hogy mekkora xarok tuningra.
Én főleg az SLI miatt vettem meg, mert tervezek még egy karit a masinába, ha majd lemennek az árak.
Mondjuk az előző lapom is Nforce-os volt (DFI Nf2 ulra). Hát az is mit ment, brutál volt.
Olyan húzásokat csináltam vele, hogy csak úgy pislogtam.
Most is DFI-t vettem volna, de már olyan elvetemült áron adják őket hogy az már a pofátlanság határát súrolja.
Na arra az 1100-ra kiváncsi lennék...főleg a stabilitást illetően, mondjuk egy 8 órás orthos keretében. Lehet, hogy csak a ramokkal elég lenne fűteni a szobádat -
buherka
addikt
Aha...szóval 2.1V a minimum. Gondolom, már ebben benne van a tuning is.
Az enyém 2.0V-on úgy megy 900-at mint a huzat.
Ez az 1.4-es modbios nagyon faxa amit küldtél.
Neked 6600-oshoz nem tudom melyik bios kellene.
Kiváncsi lennék, hogy neked enged e húzni az 1.5-ös, akár a gyári akár a mod. -
buherka
addikt
Szerintem azért nem olyan gáz win. alól frisíteni.
Vissza kell venni a húzást és kész.
Megmondom az őszintét, hogy 100-szor jobban frissítenék bios-t win alól, mint floppy-val a dos-ból. Szerintem a floppy a világ egyik legszarabb és legmegbízhatatlanabb adathordozója. De ez csak az én véleményem.
Már az összeset kukáztam ami volt itthon. -
buherka
addikt
Szerinzem meg az a 2.1 Volt azt jelenti, hogy az a maxi amit elbír.
De ezt kérdezd a ram-os topikban, ott gyorsba megmondják.
Ha 800-as ramot vettél, akkor azt tudnia kell alapfeszen ami 1.8V DDR2-es esetében.
A Geil ami nekem van asszem 2.2V-ig garantálja a garanciát, ha feljebb megyek és megsül, akkor buktam a garit. Próbáld meg 1.8V-on a ref. 800Mhz-et előhozni 5-5-5-12.
Nekem egy Primecooler PC HC1 Alcu van a procimon amit 2000-es fordulaton használok.
Terheletlenül: 31 fok, Full load: 40-45 fok. A gyári hűtés az ágyneműtartóban.
Ha feszt nem emelsz a procin akkor vígan jó a gyári is. Ha csak az FSB-t húzod attól nem lesz melegebb.
3 Ghz szerintem is vígan elég...főleg ha játék jön szóba.
Játéknál úgy is a videókártya limit szab határt.
A win. alól frissítek. Letöltöttem az Abit oldalárol a BiosFlash progit, nekem ez bejött.
Lényeg hogy ha bios-t frissítesz, akkor tegyél mindent vissza alapra, vagyis ne legyen húzva a gép. Mert ha bios frissítés közben lesz a kék halál, akkor van aztán-> -
grunge
addikt
a sör mindig jo
örülök h bevált a cucc! eddig nem huzigáltam most vinyot üzemelek be, majd win...a 2.1V a matricára van irva gondolom anyi kellene neki.no ha te ilyen jo eredményt értél el evvel a biossal akkor én is megprobálom majd
egyébként milyen hütés van procidon? nekem thermaltake tr-2 (olyasmi mint a gyári) evvel nem tudom h érdemes e huzigálni. max proba erejéig 3ghz
btw. dos alol frissitesz biost?
-
buherka
addikt
Köszi a Bios-t
., faja nagyon-ez is marad
-.
Viszi a 3Ghz-et (10X300) alapon fesz emelés nélkül a proci. Egyedül az északi hídnak adtam 0.08Vot és így prime is stabil.
Memóriák 1.8V-on 4-4-4-12 időzízéssel.
Örülök, hogy a végén egy ilyen jó kis prockód lett.
Érdekes ez a 2.1V...800Mhz-en. Ezt én sem értem.
Köszi szépen mégegyszer(jövök egy sörrel
)
Ja és írjál mit sikerült kihozni a gépezetből...kiváncsi vaok. -
grunge
addikt
na engem ma ért az elsö meglepi. reggel nem indult be a gép...felpörgött minden venti és avval a lendülettel el is hallgattak. cmos clear után viszont minden faja. buffalo firestix 2*1g ramjaim vannak 800mhz-re 2.1 voltot ir, ez volt az egyetlen amit biosban állitottam. lehet nekem is kell probálkozni evvel a modbiossal..
-
buherka
addikt
Hát tesókám, szomórú vaok, mert nem stabil vele a deszka (pedig azt hittem).
Többet enged húzni az 1.3-as modbios, de kifagy.
Az 1.4-es gyárit visszaraktam most.
Ha meglenne az 1.4-esből a modbios, na az lenne a tutkeráj.
Égen földön nem tudom előkeríteni.
Azon a német fórumon, csak az 1.5-öst tudom letölteni, de az ugye nekem lótúrót nem ér. -
grunge
addikt
na? eredmények?
-
-
buherka
addikt
"a 4*00es procikhoz a legjobb bios elvileg a 13-as."
Sajnos nekem az 1.3-as gyakorlatban sem jó, mert fagyizik tőle a rendszerem, meg kékhalálozik.
Most 1.4-es van fenn, mivel ezzel stabil és tűrhetően tudom húzni is.
Moddoltból csak az 1.5-öst sikerült megszereznem, de ez egy kanyit sem enged húzni.
Ahogy mondod 3Ghz megvan, nekem ez elég és stabil is.
Nem akarok én semmiféle toplistára felkerülni, kinőttem én ebből a bohockodásból már.
Napokban olvastam az egyik topic-ban, hogy az egyik srác addig buzerálta az SLI-be kötött 8800GTX kártyáit (amiket persze V-moddolt, meg grafitozot, szétbuherálva szárazjéggel), Míg az egyik meg nem döglött. Hogy hogyan fogja legariztatni?...nem lennék a helyében.
Valaki sportot űz ebből -
tomicsek
csendes tag
Sziasztok.
CORE 2 DUO E4500 procit miért nem tudom húzatni a 15 BIOS-al. -
grunge
addikt
na igen, sok pénzem nincs és szerintem is böven jo ebbe a 4***es proc, és igen, játékra is kell
a 4*00es procikhoz a legjobb bios elvileg a 13-as. (létezik ebböl moddolt verzio is) vagy keress valami moddolt15-öst hátha jo lesz. bár 3ghz megvan neked igy sztem fölös szorakozni
-
buherka
addikt
Ha van sok pénzed akkor hajrá
.
Szerintem tök fölsleges 40K-t kiadni egy C2D-ra.
Aki ilyen procit vesz az főleg játszani akar, aki meg azt mondja, hogy nem játékra veszi az hazudik.
Kölcsönkaptam egy E6550-est tegnap és semmi gyorsulást nem vettem észre játékok alatt az enyémhez képest.
Mondjuk, ha naponta 3 filmet átkonvertálsz és közben filmet szerkesztesz akkor van értelme egy E6850-nek.
Vegyél E4500-at, annak is magas a szorzója és 25K-ért már újat kapsz. -
grunge
addikt
válasz
-royalflush- #156 üzenetére
jaja! kezeli a 15-ös biossal (legujabb)
-
-royalflush-
tag
ja látom ez a kérdés már elhangzott.........
-
-royalflush-
tag
helo!!
van egy ilyen lapom és van hozzá egy E6550 es procim,még nem raktam össze...
szerintetek kezeli majd a procit?1333MHz!!!!!
a papirjaiba meg 1066MHz FSB van irva!!!
kezeli a E6550 est?
vagy bios frissités vagy ??? -
-
buherka
addikt
Ez a topic halott...
Már megoldódott a problémám, 1.4-es Bios jól műxik és stabil vele a lapom.
"Köszi mindenkinek"
-
buherka
addikt
Jujjj... elírtam
Az 1.2-es amivel fagyizik a win és az 1.1 volt fenn a lapon eredetileg.
-
buherka
addikt
Sziasztok!
Nekem is ez a lapom van.
Az a gondom vele, hogy felraktam ezt az 1.5-ös Modbios-t, de 1 Mhz-et sem tudok vele húzni a procin. De a gyári 1.5-ös is ezt produkálja.Egyedül a 1.3-as gyári ami úgy-ahogy működött, de az meg mindenféle hülyeséget írkál ki a post képernyőn: ha pl. beállítom 9X300-ra az fsb-t akkor a post képernyőn ilyet ír ki 83X10, meg ehhez hasonló baromságokat. Aztán egy idő után jól kifagy a Win.
Amikor vettem, akkor az 1.2-es volt rajta, de ha ezt visszarakom a lapra, akkor iszonyatos sípolásba kezd induláskor a gép, mintha nem lenne valami okés. Végül is feláll a rendszer, csak minden indításkor sípol, min a veszedelem.
Már nem tudom mi tévő legyek?
Valaki plíz help -
sp3333boy
csendes tag
Üdv! Vásárolni fogok egy Abit F-I90HD Fatality! ezen integrált VGA van azt megtudja nekem mondani valaki h ez hánmy megás videkari mer tsehol sem irjákk...előre is kösz...
-
grunge
addikt
válasz
Topperdanger #136 üzenetére
ráfér. a szorzót felfelé csak Extreme edition prociknál lehet állitgatni.
-
mad1
veterán
hali ez a quad procikad tamogatja?
-
tomicsek
csendes tag
válasz
-royalflush- #139 üzenetére
igen
-
tomicsek
csendes tag
válasz
-royalflush- #137 üzenetére
Hali. Nem vettél rossz tápot nyugotan kösd rá nem lesz baja a lapnak.NEKEM IS ÍGY MŰKÖDIK.
-
-royalflush-
tag
sziasztok !
van egy ilyen lapom: Fatal1ty FP-IN9 SLI .....
a cpu konektor 8 pines,és amit vettem táp azon meg csak 4 pines csati van....
ez baj ugye??illeszkedik a 8asba de akkor is...gondolom rosz tápot vettem.....
valaki aki ért hozzá léci válaszoljon,mert ha nem jo holnap vinnem kell vissza ......
köszi
üdv -
Topperdanger
csendes tag
válasz
tomicsek #135 üzenetére
csáó...
még mindig nem tudtam a szorzot állitani, de nem is probálkozok többet....
annyi megvan hogy 3,2-n bejön a win... de nagyon meleg a proci... kell rá egy jobbféle hütés.Abban tudnátok segiteni, hogy vajon az ASUS SILENT SQUARE ráfér -e erre a lapra?
Elég magasak a chipset hütöbordák és a gyári cpu hütöt is majdnem elérik!
Ez az asus pedig elég kan bordával van megáldva...Segitséget elöre is köszi!
Üdv:
-
tomicsek
csendes tag
válasz
Topperdanger #134 üzenetére
Nálam is ez a GÁZ
-
Topperdanger
csendes tag
Halihó!
A ModBiossal szerintetek elérhető lehet, hogy a Q6600-on változtatható legyen a szorzó?
Vagy ez gyárilag blokkolva van? Mert az fsb-t nem tehetem feljebb mert szarik töle a lap!Elöre is köszi!
Üdv:
-
ToSzi01
csendes tag
Hali!
Lenne 1 kérdésem: Van 1 Abit Fatal1ty FP IN9 SLI alaplapom, és szeretném tudni hogy jó ebbe a lapba az Intel Core2 6750-es proci (1333 FSB)?Mert az alaplap dobozán csak 1066/800 van feltüntetetve! -
JamesHun
addikt
-
grunge
addikt
válasz
Topperdanger #125 üzenetére
hi! én a dos-os modszert javasolnám!
-
Topperdanger
csendes tag
Ezt a ModBiost lehet telepiteni valahogy Win-alól?
Üdv! -
grunge
addikt
válasz
Topperdanger #123 üzenetére
hi! itt találsz segitséget [link]
-
Topperdanger
csendes tag
Sziasztok.
Nekem is ilyen lapom van, egy q6600-as procival és két giga geil 800 as cl5-ös rammal. Valami faszás beállitást tudtok ajánlani a procihoz pl feszültség stb.. Kicsit nem ártana huzni.
Köszi!
-
tomicsek
csendes tag
Sziasztok.
Nekem is egy ilyen fajta lapom van ABIT FP-IN-9 SLI lapom.Tudnátok nekem segíteni a tuningolásban nem igazán értek hozzá.Van egy e2160 procim benne 4x512MB DDR2 800Mhz memóriám.Olyan kérésem lenne hogy írjátok már le hogyan lehet húzatni a procit és a memóriát. Köszönöm mindenkinak aki segít. -
Alvin_ti4200
félisten
áh, hagyjuk köszi. Az én procim 1,38V-tal tudja stabilan a 3400-at, de látom ezt ebben a lapban esélytelen lesz elérni. Ráadásul 1,5V-os VTT meg NB chipsettől én fosnék hosszútávon
375-ös FSB-n teljesen stabil a 15-ös gyári BIOS-szal alapfeszen (bár még annyit se kap, 1.27V).
-
mergal
aktív tag
No itt vagyok megint 15 modbiossal.
Tudom ez még nem sok de valami már ez is.
Proci 1,5V
VTT 1,5 V
NB 1,5 VUnlinked 800-as ramokkal. Ramok manuálisan 5-5-5-18 ra állítva.
Alvin ha ki akarod próbálni a 14-es modbiost el tudom küldeni mailba.
Nem tudom hogy ezek az értékek feszkoban nem e magasak, nekem kicsit annak tűnnek. Proci tudom hogy 1,55 V ig még elmegy. AC freezer 7 proval hűtöm. A másik két fesz viszont jobban aggaszt. -
grunge
addikt
próbáljatok 420-440 közötti értéket belöni kezdésképp! ramnak sem árt 2-2,1V. most nézem csak h nektek nem is jo a 14modbios, nem kezeli az 1333as procikat. ezekhez a tipusokhoz sztem kell még 1-2 update-re várni. (az E4***esekhez pl a 13-as a legjobb)
Alvin_ti4200: nézd meg a forumot amit belinkeltem, ott valahol irják h mekkora fsb-hez mekkora feszek kellenének! asszem NB-t 1,43 fölé nem kell emelni, mert azon felül inkább gátolja a tuningot... sok sikert!
-
Alvin_ti4200
félisten
nekem se jött össze semmi normális tuning a modbios-szal, úgyhogy visszatettem az utolsó hivatalosat és most megy a 375-ös FSB teszt (elvileg ez az uccsó stabil FSB a gyári BIOS-okkal, meglátjuk). Esetleg van valakinek tapasztalata, hogy 375-ös FSB-hez mekkora feszek kellenek (VTT, NB)? Én 1,43-ra lőttem mindkettőt, de remélem, hogy mennek kisebb feszkóval is
-
mergal
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #105 üzenetére
Na most bejött a 400 on is a win. NB és VTT 1,5V Cpu 1,5V ram szinkronban 800 LDT 2X.
Ja és most a hivatalos 15ös bios van fenn. Meg is fagyott amint ezt beírtam. -
mergal
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #105 üzenetére
Rögtön kezdésnek 2x re állítottam. Szóval nem tudom mi a bánatért ennyi majd olvasgatom a linket. #94 szerint volt minden.
-
grunge
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #102 üzenetére
konkrétan mit is csinál ez az LDT?
-
grunge
addikt
ajánlom figyelmetekbe ezt a linket[link] itt jo dolgokat lehet találni a laphoz. a 14 modbios link viszont nem müködik igy guglizni kell
van egy olyan bug h elsö bootolsákor (cold boot) a vcore feszt visszzateszi alapra, igy ujra kell inditani a lapot. ezt a 15ös biosban még nem javitották ki. a cpu vtt feszt meg max 1,58ig ajánlatos huzni. egyébként hűtitek az NB-t? ha igen mivel?
mergal: probálkozz egyböl 400feletti fsb-vel hátha bejön (fsb lyuk). -
mergal
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #100 üzenetére
Az NB feszt én is 1,43 meg a cpu VTT 1.35-re ramokat szinkronban. Várom hogy te mit érsz el!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Futás, futópályák
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Hyundai, Kia topik
- Autós topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 10
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR
- Gigabyte X870 Aorus Elite Wifi7 - Hajlott PIN + 1 érdekesség - Garis!
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte AORUS B650M Elite AX
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest