Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
eladoo2
csendes tag
up
-
lazydog
addikt
Maximum 256 MB egyoldalas SD-RAM-ot keress. Ha nem egyoldalas csak a felét fogja látni. Ha nem akarod húzni és Celeron-t teszel bele , akkor a 100 MHz-es is elegendő.
BIOS frissítés nélkül 8x szorzó a legnagyobb, ha frissítesz 12x.lesz. Ez esetben maximum 1200 MHz-es Celeron, vagy bármilyen P3 kerülhet bele, kivéve a Tualatin-okat.
Winyó minimum 32 GB-ig jó kell legyen, de emlékeim szerint én használtam benne 80 GB-ost is (BIOS frissítés után). -
csumi6
csendes tag
sziasztok! az volna a kérdésem a következö gépbe mekkora legnagyobb vinyot tudok tenni.194 ram,400 cpu,abit bh6 alaplap ,xp rendszer.válaszokat elöre is kösszi.
-
jeni
félisten
Sziasztok.
A mostoha apám gépében melyett szeretném bővíteni egy ABIT BH6 alaplap van benne.Kérdéseim a következőek:3x hány(?) SD-RAM memóriát kezel (egy oldalas-két oldalas)és 100 vagy 133 MHz kell lennie?A wincsit illetően meddig kezeli,10-20-40 GB HDD tehető bele?A procit illetően a Pentium és a celeron-t közül melyik,meddig tehető bele?A választ előre is köszönöm.
-
Raymond
titán
válasz
J.J. András
üzenetére
A PH!-s cikk itt van rola:
Bővebben: link
Szamold ossze mennyibe jonne es akkor eldontheted neked megeri e a beruhazas attol fuggoen mire hasznalod elsosorban a gepet. Nem biztos hogy megeri. -
J.J. András
őstag
es az az ASUS atalakito mennyire nyerö dolgo Raymond :? mint Mobil szakertö.... nyilatkoznal :?
E-Bayen is, meg FlohMarkt-okon is kurva olcson lehet venni 100-as FSBjü Mobile CPUkat, aztan csak fel lehet öket rantani.... -
Raymond
titán
válasz
J.J. András
üzenetére
A tokozas csak a regi Socket370 esteben volt fontos. Nem mindegyik lap tudta kezelni az FC-PGA2 tokozasu (Tualatin magos) P3 es Celeron procikat.
PPGA = Plastic Pin Grid Array
FC-PGA = Flip Chip Pin Grid Array
FC-PGA2 = FC-PGA + Heat Spreader
A Pentium 4-m es Pentium M eseteben a labkiosztas mas (478 vs. 479) igy az egyik nem megy bele a masiknak szant lapba. -
Egon
nagyúr
válasz
J.J. András
üzenetére
Megnéztem, de nem tudom a választ.
Annyi biztos, hogy Pentium 4 M (mobil) procit kellene beszerezned, a Pentium M (azaz a Centrino platform) nem fog menni ai IC7-ben. Azt viszont nem tudom, hogy utóbbi procik milyen foglalatot használnak. -
J.J. András
őstag
Egon, akkor megneznel nekem valamit :?
a Mobil Pentium 4-m Tuning , vagy valami hasonlo volt a topci cime, kerdeztem az okosktol, hogy van-e különbseg altalam emlitett ket tokozas között....., szoval nem eleg azt nezni, hogy 478-as labkiosztasu-e valami, hanem ezt a mFC-PGA meg ezeket a röviditeseket is...:?
(#52-es hozzaszolas volt abban a topikban, meine..
)
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
válasz
J.J. András
üzenetére
Mégvalami!
A PPGA és az FCPGA tulképp. nem is foglalat, hanem procitokozás! Csak elterjedt ez a (pontatlan) elnevezés. A foglalat neve mindkét esetben Socket370 (azaz 370 láb van mindkét esetben)! Emiatt könnyű összekeverni az átalakítókat (első blikkre egyformának tűnnek). -
Egon
nagyúr
válasz
J.J. András
üzenetére

Néhány dolgot javítanék az általad írtakban. Egyrészt csak UDMA33-as vezérlő van rajta sajna, ami eléggé lelassítja a vinyókezelést. UDMA66 az Intelnél a kevéssé sikeres i810-es chipkészletnél jelent csak meg.
Ramkérdés: a kézikönyv szerint csak 128 MB-os ramok mennek benne, de mivel a chipset többet is kezel (pl. az Asus P3B-F lapon ugyanez a chipset van, és ott a kézikönyv szerint is 768=3*256 MB ramot lehet használni), valamint itt a ph-n is írták emberek, hogy BX-ready modul esetén ment nekik 256 MB-os modullal is... Ki kell próbálni.
Az tény, hogy (hála az átalakítóknak) elég időtállónak bizonyult a Slot1 (ellentétben a konkurencia akkori próbálkozásaival...
). -
J.J. András
őstag
na, hat szoval.... Egonnak hala
mar egesz jol kepben avgyok,a regi dolgokrol...
ez a BH6-os deszka, nem is olyan rossz... (persze azt leszamitva, hogy AGP 2x, meg talan az UDMA csak 66-os rajta)
na, de lekezeli a P2 Celeront, a PII (L2=512 KB), a P3 Celeront (Coppermine), a PIII-at is, ezeket persze megfelelö atalakitoval , ami azert kaphato SLOT1-es alapbol a foglalat a deszkan, es ehhez kell Slot1-> PPGA atalakito (mert a PPGA gondolom olyan 350 labas lehet)
aztan a következö amit bevesz az a PIII es P3 Celeron Tualatin magos ! ezek megint masik lebkiosztasuak, es ritkabban beszerezhetöek mar, ugyan ugy mint az atalakitojuk: SLOT1->FCPGA (ez mennyi :??
olyan 380 labas)
na, ezen nalunk iNTEL 82443BX az Eszaki Hidja, azaz Egon szerint ez BX Ready, azaz annak ellenere, hogy az leirasban csak 3*128 MB-os SD RAMot tud fogadni, belerakhatsz BX-s RAMot (ezek altalaban ket oldalasak es BX Readyk...
) es igy akkor mar a gep akar 3*256 MB SD RAMot is le tud kezelni...
amugy a memkezelese egesz jo... CL 2-3-2-8 ban nyomja most az SD ramokat..., csak az egyik szerintem neha hibazik....
na, mas egyenlöre nem jut eszembe infokent....
jah, de , belerakhatsz barmilyen AGP4x VGAt, mondjuk a DIAMOND helyett bebaszok egy Gef2 TI-t, es akkor mar jatek is elfut rajta..
na, csövaz .... -
Egon
nagyúr
válasz
J.J. András
üzenetére
Válaszoltam mélben.
-
Huh ez nagyon kiraly kis lapocska.
Nekem egy 900as cerka ment benne.Nekem azt mondtak anno ,h ez a max amit kezel. -
Egon
nagyúr
válasz
J.J. András
üzenetére
Nyugodtan beírhatod ide, nem teljesen triviális dolgokat kérdeztél, másnak is jól jöhetnek az infók. Csak nem mindig vagyok online.
-
Egon
nagyúr
válasz
J.J. András
üzenetére
Válaszlevél ment.
-
Egon
nagyúr
válasz
J.J. András
üzenetére
Most pont itt vagyok, lecsekkolom a mélemet, és válaszolok.
-
Egon
nagyúr
Nem túl megbízhatók. Viszont egy ekkora konfigot szvsz simán el kell vinnie, gond nélkül (feltéve ha nincs benne 8 vinyód meg 35 ventid...
). Asszony pajtás gépét egy 230W-os SkyHawk hajtja (elég rossz széria: 2 ismerősnek is elfüstölt az ugyanilyen tápja, de szerencsére egyik esetben sem vitt el magával semmit...). Nem nagyon érdemes egy ilyen konfigba jó tápot venni (többe kerül a leves mint a hús). -
Hynix
csendes tag
Még egy kérdés.Mennyire megbízhatóak a Mercury tápok, mert most vettem egy 300W-osat.Eddig 200W-os volt benne, de az érezhetően melegedett.
-
Hynix
csendes tag
MBM5 nevezetű program jelez ki kétféle hőmérsékletet, kétféle szenzort lehet beállítani, az egyik LM-79, a másik LM-79 és még vmi,most nem otthon vagyok ezért nem tudom pontosan.A BIOS tényleg csak egy értéket jelez.

-
Hynix
csendes tag
A nem szabvány órajelet csak említésképpen tettem, mivel a memóriáim csak 100 MHz-esek, de azért köszi a tanácsokat.

-
Egon
nagyúr
Éppen ezért nem javallott szerintem a 100 MHz feletti fsb-k használata (mondjuk a köztes - 75, 83 - sem igazán). Kevés PCI-os eszköz bírja a 40 Mhz körüli/fölötti órajelet, és az AGP-s vga-k is néza kiakadnak a túl magas órajeltől... Szvsz jobb a békesség...
Ha mindenáron ilyen nem szabvány órajelet akarsz használni, akkor szvsz egyrészt felejtsd el a Seagate vinyókat (nagyon érzékenyek a PCI órajelre: már 1 MHz-es eltérés is okozhat/okozott gondokat), lehetőleg ISA-s hang- és hálókártyát használj (zömük szintén nem tolerálja a túl nagy órajelet, de pár MHz-et azért szoktak bírni), és használj régebbi nVidia vga-t (pl. TNT2; azok jól bírják az emelt AGP-órajelet, pl. a Savage viszont nem igazán...). Ideális esetben egy darab PCI-os kártya nem sok, annyi se legyen a rendszerben; és használj Quantum vinyót, az elég jól bírja az ilyen irányú gyűrődést.
Egyébként (mivel fix a szorzójuk) elvileg mehetnek benne a nagyobb órajelű procik is (persze a Tualatin magosak már csak spéci átalakítóval), de gondok lehetnek (unknow cpu felirat bootolásnál, rosszul beállított core fesz stb.). -
Hynix
csendes tag
Kétféle hőmérsékletet is kijelez, az egyik 37 °C, a másik 57 °C.Húzni érdemes? Egy 512 KB Cache-sel rendelkező PIII-as proci van benne.
-
Hynix
csendes tag
Köszi a hozzászólást, közben másfelé is érdeklődtem ,ott azt mondták az 1Ghz-es belemegy.Egyébként be lehet állítani a 150 MHz-es Fsb-t, viszont a memóriát nem lehet függetlenül állítani, és az AGP-t sem.
-
vtechun
veterán
a haveromnak 850-es celeron belement...
-
Egon
nagyúr
Abit oldala szerint a 600-as P3-akat, és a 700-as Celeronokat kezeli max. Valszeg csak 100 MHz-es fsb-jű P3-akra gondol. Szerintem a 766-os cerkák még mennek benne, de a fölött semmi. Célszerű inkább venni egy 600-as körüli Celeront, ami bírja a 100-as fsb-t tuningban (asszony netes gépében is egy BH6-os lap van, 600-as cerka megy benne 900-on...
).
Természetesen szét lehet kapni a cuccost, asszem imbuszkulcs kell hozzá (ennyi idő után célszerű is). Lehet hogy utána már nem bírod visszatenni a gyári bordát, ezért célszerű a beavatkozás előtt beszerezni egy Slot1-es hűtőt (vigyázat! NEM Celeronost, mert az másmilyen!!!). -
Hynix
csendes tag
Még egy kérdés, hogy mitől van az, hogy ez a proci alap és száz százalék használat mellett is 57°C-os?Légyszives mondjatok jó házhűtési tippeket, ventik elhelyezése, venti típúsok, melyik jobb, vagy csak vagyem le a ház oldalát.Köszi

-
Hynix
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a fent említett lapba mekkora proci megy bele, és a szintén fent említett procit meddig lehet biztonságossan húzni. 57 °C sok ennek a procinak?Valakinek van tapasztalata a slot-os procik hűtésénak javításában, szétszedhetőek esetleges újra pasztázás végett?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmgyűjtés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Lightyear - befektetési app
- Milyen NAS-t vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Automobilista 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
).
) es igy akkor mar a gep akar 3*256 MB SD RAMot is le tud kezelni...