- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Zolee
nagyúr
Valami gáz van a gépemmel. Induláskor nem kapcsol be. CF kódnál megáll, az meg vmi cmos teszt. De van, hogy 1 kis nyüstölés után mégis elindul. Lassan már nem fog életre kelni...
-
Lofec
csendes tag
Nekem ezek bennt vannak, és mégse akarja látni a WD 500GB-os új vinyót. Két részre van osztva, format, minden, an7 nem látja
bios a "legújabb" (v19 -06/13/2005)
-
rup1u5
nagyúr
válasz
tomcsi23 #845 üzenetére
új de particionálva van és cuccok is vannak rajta.
bedöglött az alaplapom és ideiglenesen összeraktam ezt a konfigot, hogy addig is legyen net otthon.
tegnap még ment rendesen de ma reggel már nem akart beindulni a lap. biosban le volt nullázva minden mikor beindítottam ma. gondoltam lemerült az elem és beletettem egy másikat de az sem segített. beállítások mentése és kilépés után nem indul újra a lap. csak kikapcs-bekapcs segit de utánna meg nem boot-ol satáról. pedig tegnap ment. -
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
A SATA1 porton van most egy 80gigás laptop vinyó amire gond nélkül föl is ment egy XP.
A SATA2 porton egy 640-es Samsung vinyó van amit postnál lát is a lap de XP-ben nem jelenik meg. Mi hiányzik? Esetleg kéne valami újabb driver a SATA2-es vinyóhoz? -
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
kristophoros #840 üzenetére
Ja, még a külön kábelre kötés is megér 1 próbát... bár anno olyanról tudtam, hogy 2 winyó nem fért meg 1 kábelen. Mondjuk nekem most is azaz 1 winyó van csak az IDE1-en... A memória végigszámlálást meg nem muszály hagyni, ki is lehet kapcsolni.
-
greatchaos
addikt
válasz
kristophoros #840 üzenetére
tedd külön kábelre őket, majd biosz default, first boot device hdd1
aztán meglátjuk
-
kristophoros
tag
Hát a memória dolog megoldódott azzal, hogy hagytam háromszor beszámolni (végigpörgette háromszor a memória tesztet, aztán "tovább engedett"), így működött, de a bootolás nem lett jobb. A winyó masteron van, a dvd slave-en, és az egészet az ide1 foglalatra kötöttem. És az alkatrészek jók. Ezek után állt meg a tudományom.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
kristophoros #838 üzenetére
Memória ellenőrzésnél áll le akkor valszeg valami lehet a RAM-mal vagy esetleg a foglalattal. Bootolás problémán meg olyan dolog még előfordulhat, hogy nem jól lehet jumperelve a winyó. Masteren legyen lehetőleg... Ezek lehetnek így elsőre.
-
kristophoros
tag
Sziasztok!
bele a közepébe: az nf7-es lapomat lecseréltem egy an7-re és a következő dolog történt. Először is az istennek nem akart vinyóról bootolni. mindig azt írta ki, hogy kéri a rendszerlemezt. Egy ideig úgy használtam, hogy linux dvd a meghajtóban, majd arról bootolás, és utána a lehetőségek közül kiválasztottam, hogy indítsa merevlemezről, és akkor el tudtam érni a vinyóm. Viszont most már a ram megszámolásán se jut túl. Mi ilyenkor a helyzet? Vagyis mi a teendő egy kétségbeesett fiatalember számára, aki azeretné megmenteni az alaplapját.
-
Innentől kezdve passz... CPU biztos jó (nincs lesarkazva)?
Amit még tudok ajánlani: elemcsere
Eléggé kényesek ezek a deszkák az elemre (akku). Egy teljesen újat kellene beletenni vagy egy olyat, amiről biztosan tudod, hogy működik.Van elfekvőben egy ilyen alaplapra alapozott gépem, ha kell, akkor tudok segíteni.
-
Biaggio
őstag
Mindent lehúztam róla, kivettem belőle, videokártyát is cseréltem (most kizárólag a CPU és a videokártya van benne), így se megy... Tápcsatlakozók tökéletesen a helyükön vannak, világít szépen a két led is (piros + zöld), a számos led konokon 9.0-án megáll, képernyő fel se villan (jelet se kap).
(monitorcsere volt a hétvégén, az előző vacakolt, nem videokártya gond volt)
-
válasz
greatchaos #830 üzenetére
Én is sokszor szenvedtem vele... De még mindig él a kicsike... SATA-val rengeteg bajom volt, ezen kívül még a melegedés okozott sok gondot. (Azóta kapott Zalman bordát a northbridge-re, meg sündisznókat a southbridgre... Így sokkal stabilabb.)
-
9.0: Complete uGuru initial process
AWARD BIOS take over booting jobEz van a könyvben, semmi konkrétat nem ír...
Legtöbbször az szokott a baj lenni, hogy egy hibás hardware megakasztja a rendszert és nem jut el még a BOOT képernyőig se. FDD a ludas legtöbbször, de lehet akármelyik másik hardware is (pl. vid.kártya).
Minden felesleges dolgot (FDD, CD-ROM, USB-s dolgok!!, merevlemez) el kell távolítani, úgy mennie kellene.
Egyik napról a másikra nem hal csak úgy meg ez a deszka.Táp csatlakozók rajta vannak rendesen (+12V ATX)?
-
Biaggio
őstag
válasz
greatchaos #827 üzenetére
RAM nélkül is ugyanez.
Gyakorlatilag bekapcsolom, ventik pörögnek, gép indul(na), de semmi nem jelenik meg a monitoron (még fekete képernyő sem), és a 9.0 státuszban megáll...
Keresek új alaplapot...
-
F_Zolee
nagyúr
Hello. Nekem olyan "hiba" volt evvel kapcsolatba, hogy alapértelmezettbe valamennyi fordulat alá esik a CPU hűtőventije akkor sipákolt. Ezt a megfigyelési értéket kellett átállítanom és semmi gond. Mert nekem alacsony fordulaton üzemelő venti volt rajta és ezt rossznéven vette.
Bár ha már az elején leállít akkor nemtom, hogy fogod beállítani.
-
Biaggio
őstag
Fura hibám van, még nincs megoldásom, ha megtalálom, leírom...
Hosszú ideje nem használtam a Windowsban a uGuru-t, gondoltam, megnézem, mit mutat. Erre elkezdett szirénázni, és a Wint leállítani. Nem gyanakodtam még, de ettől kezdve nem tudtam elindítani. Általában vagy sziréna, vagy 9.0 hibaüzenet, de se képernyő, se semmi. Többször újraindítás, kábelek ellenőrzése, táp lekapcs. Most CMOS törlésre raktam, talán ez helyrehozza
(próbáltam keresgélni az Abit fórumán, de nem lettem okosabb)
-
-
Ati9500
senior tag
Help!
Hogy kell beállítani hogy szóljon az 5.1 hang
nekem creativ 5.1 hangrendszerem van, és a megfelelő helyre dugtam a szines csatikat, de a sub nem szól helyette az egyik kicsi hangfal...
herlp!!
-
F_Zolee
nagyúr
-
Kicsi Én
csendes tag
Hello! Vettem használtan egy an7-es lapot. Összeraktam a gépet, a led 00-át mutat(nem tudom hogy ez jót vagy rosszat jelent), és nem tudom hova kössem a power sw-t. Jobb alsó sarokban lévő fehér tüske sornak a bal alsó sarka alá van írva hogy power on, oda próbáltam többféle állásban is bekötni de nem reagál a bekapcsoló gomb lenyomásrá semmit a lap.
(így néz ki az enyém is: http://img442.imageshack.us/img442/7171/img9815ie7.jpg)
Ha vki tudja mit kéne csinálnom írja meg légyszi! -
BlackPriest
őstag
válasz
tomek017 #813 üzenetére
de ez barton, nem sempron
sempron csak a letöltő gépemben figyel. 200-as FSB-vel 12.5ös szorzóval a biosig jut el, a memória elvileg 500MHz-es kingmax hardcore, de 6/6-os ratioval ez ugye csak 370MHz
amiket állítgattam:
video:
400/333 => 501/350
proci:
166*12,5 => 187*12,5 (1,67V)
memória:
2,5-3-3-7a videot csak úgy leírtam
a memória időzítés asszem extrém fantázianevűre van állítva, feszültséget csak a procinál emeltem egy lépcsővel
-
tomek017
tag
válasz
BlackPriest #811 üzenetére
Sztem a proci miatt nem tod húzni. A sempron egy fos, nekem Barton van, s stabilan megy 200mhz-es fsb-én, így a ram is 400ba megy. 220mhzt is bírja a lap simán, stabilan.
Vegyél bartont
-
tomcsi23
veterán
válasz
BlackPriest #811 üzenetére
Majd jelezz vissza, mire jutottál.
-
tomcsi23
veterán
válasz
BlackPriest #809 üzenetére
Erős a gyanú, hogy a proci eddig bírja. Esetleg adhatsz még neki kis feszkót, hátha megy feljebb is.
A jobb memóval annyit nyersz, hogy leveheted egész alacsonyra az időzítéseket. Persze, ez a kingmax nem egy időzítés-bajnok, de azért le lehet vele menni szépen. -
BlackPriest
őstag
válasz
tomcsi23 #808 üzenetére
hát alapon 2800+-os a proci, ami 2GHz, a 2.3 nemis nagy ugrás neki
feszültségemelés nélkül is stabilan megy, hőmérséklet rendben, folyadékhűtés rlz. de pont a memó sebességgel van bajom, így most 370MHz, ami elég karcsú és nem értem miért nem stabil feljebb, bár lehet, hogy ez már a proci hibája, nem a memóriáé. nembaj, beletörődök, hogy ennyit tud
-
tomcsi23
veterán
válasz
BlackPriest #807 üzenetére
No, ha 12,5*185-öt nézzük, akkor az már 2312 MHz, ami azért sok lehet még egy jobb procinak is. Feszültséget is emeltél? Hőmérséklet rendben?
Szinkronban a memo pont annyin fog menni, amekkora az fsb - de ezzel szerintem nem mondok újat.
Ezzel a lockos procival meg nehéz lenne a 200-as fsb elérése (2500MHz) - ez simán lehet sok neki. -
-
tomcsi23
veterán
válasz
BlackPriest #805 üzenetére
Mindenképp ajánlatos szinkronban hajtani. Azt leírhathád, hogy mi az, amikor 3200+-on ketyeg, mennyi az fsb pl? Mert simán be lehetne lőni 200*11-re, csak kérdés, hogy a proci bírja-e, ill, szorzólockos-e. Az alaplapnak legalább a 200-at tudnia kellene, de ezek mennek jóval feljebb is, csak bírja a többi cuccos is.
-
BlackPriest
őstag
van egy ilyen alaplapos gépem, de ha elkezdem az fsb-t növelni, úgy, hogy a memória sebesség az fsb-hezigazodjon, nem bírja, csak a pár %-nyi tuningot. ha visszaveszem a memória sebességét autora, vagy 6/6-ra, akkor a 2800+-os proci megy szépen 3200+-on, viszont a memória asszem csak 370MHz-en (amúgy kingmax gardcore 500-as ram van benne, szóval bírnia kéne a végtelenbe és tovább, de mezei 400as rammal is ugyanez.) mitől lehet ez? most 166-os FSB helyett 185-el stabil. én bénázok, az alaplap nem tud többet, vagy máshol lehet a hiba?
-
rup1u5
nagyúr
rég nem járt erre senki de azért megkérdezem:
mit jelent a 25-ös error kód az alaplapon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Politika
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Tőzsde és gazdaság
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- MSI PRO B760-P DDR4 II Alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest