Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oposszum
tag
válasz
horvbali123 #1 üzenetére
Tudom régi a topik, most botlottam bele. Más is írta, a dvi-s kép nagyon durván túlszaturált, egyértelműen a HDMI kép áll legközelebb a valósághoz. Nézd meg a bungallót, a HDMI képen sokkal több részlet látszik belőle, a dvi-s képen nagyrész feketeség.
-
mekker
őstag
Szerintem tölts fel egy olyan háttérről képet, amit mások is meg tudnak nézni a saját monitorjukon.
Például ezt:
http://farm5.staticflickr.com/4077/4876498258_b08660f56a_o.jpg -
mekker
őstag
Szerintem csak beállítás kérdése. Lehet, hogy HDMI-vel kicsit máshogy működik a driver, és más beállításokat használ. Egyébként az miért baj, hogy nem túlszaturált a kép, vagy ez alapból ilyen fénykép? Illetve életlenség, stb. nem jelentkezik?
A kábel valóban sokadlagos tényező a digitális jelátvitelnél, én is 1500 körül vettem 5m-t, max. 2 ezerért. Az aranyozás lényegében csak parasztvakítás, ami számít az az, hogy legyen rendes zajszűrő szigetelése a kábelnek (tehát legyen egy kis átmérője, súlya). Ne a legolcsóbbat vedd, párral felette már jó kábelt kapsz; a kábelvég ne lötyögjön, tehát minőséginek hasson a kábel. Természetesen vannak esetek, amikor a nagyon olcsó kábel okozza a problémát.
Amúgy nem feltétlen van különbség a VGA vs DVI kép közt, csupán az analóg jelátvitel miatt a VGA/D-SUB erősebben függ az átviteli tényezőktől, mint a DVI/HDMI. Tehát megfelelő kábellel az is tűéles képet ad.
-
El Kebir
őstag
válasz
horvbali123 #1 üzenetére
a hdmi fakósága rossz beállítás miatt lehet, előfordulhat, hogy alapból a vga csak korlátozott színdinamikát küld a hdmi kimenetre, mivel azt egy "tv-out"-nak veszi. (esetleges életlensége ilyen okból lehet, mert tv-out-hoz túlpásztázás is jár
, meg mindenféle át-, és visszaméretezés )
ha jól van beállítva akkor a hdmi = dvi
-
horvbali123
újonc
Köszönöm szépen a gyors választ, kettő ilyet is vettem, mindkettő pontosan ugyanúgy "rosszabb" képet ad, de egyszerűen azért mertem ilyen olcsón megvenni mert topikok ezrei szólnak arról, hogy mivel digitális, vagy 1-es, vagy 0, nem LEHET rosszabb, hiszen vagy átmegy, vagy nem. De megfogadom. Nem hiszem hogy visszaviszem, azért annyira nem rossz ez, tartaléknak jó lesz, jobb mint a semmi. De akkor bepróbálkozom egy tényleg minőségi HDMI kábellel, de ha az is ugyanilyen képet ad, fogalmam sincs hogy mi lesz a probléma.
-
PuMbA
titán
válasz
horvbali123 #1 üzenetére
Lehet az oka beállítás hiba is, de 5m kábel 1000Ft-ért elég elgondolkodtató. Feltűnőnek kellene lennie, hogy 5m kábel nagyjából mindenhol 4000Ft körül van egy kis keresgélés után és ezért én erre tippelek első sorban
A boltban kérdezd meg, hogy visszaviheted-e, ha nem válik be
-
horvbali123
újonc
Sziasztok!
Azzal a problémával és kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van két monitorom, egy régebbi DVI-s, és egy új, amin van VGA és van HDMI.
Namost a problémám az, hogy eddig a DVI monitor mellett az újat VGA-n használtam, de elhatároztam hogy veszek HDMI kábelt, mert attól biztos szebb képem lesz.Namost az eredmény az lett, hogy a HDMI sokkal rondább és színtelenebb, szürkésebb képet ad, mint a színgazdag gyönyörű képet adó VGA. A DVI adja a legszebb képet.
Odáig okés hogy a DVI szebb képet ad mint a VGA. De azt nem értem, hogy a HDMI miért sokkal rondább mint bármelyik másik???
Itt van három kép egy jóminőségű kamerával lefényképezve, ahol főleg a hídnál láthatóak az eltérések.
DVI (legszebb):
http://i.imgur.com/Xa1xMKR.jpgVGA (szép):
http://i.imgur.com/O3705xl.jpgHDMI (nagyon ronda):
http://i.imgur.com/FkdNx09.jpgKét HDMI kábellel is próbálkoztam, mindkettőnél ugyanaz a végeredmény, a HDMI kábelek 5 méteresek és 1000 forint volt darabjuk, aranyozott végűek.
Hallottam olyanokat hogy nem számít hogy milyen kábelt veszek, mert ugye a HDMI digitális és vagy átmegy, vagy nem. De ettől függetlenül logikátlan, hogy míg a DVI digitális létére jobb képet ad a VGA analógnál, addig a HDMI digitális meg szarabb képet ad a VGA analógnál.
Ötletek? Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- Realme GT 5G - versenyképes
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Samsung G6 OLED 27" 360Hz HDR10, G-SYNC, FREESYNC, LS27DG600SUXEN, 2024.12. havi, garanciális!
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- 27% Számla! Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 0.03ms / 240Hz / G-Sync!
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest